Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrapp2605
    02. Travanj 2018. 12:48

Teta90 ma ja sam od uvijek anemična, i uvijek imala probavne tegobe od željeza, ili povraćanje, pa zatvor, pa evo sad i proljev. Još nisam našla formulu koja bi mi odgovorala, jedino mi je bilo ok u obliku solgar prenatal, al imam zabranu uzimanja multivitaminskih pripravaka zbog alergijske reakcije na elevit 😮. Budem se raspitala kod sestrične ipak je ona magistra farmacije, nekaj ćemo skemijati. 

02. Travanj 2018. 14:04

Slazem se sa Garavusa, bitnije je da se beta pravilno dupla u 48 sati, nego kolika je bila u pocetku. Za usporedbu, meni je u ovoj trudnoci na 4+2 bila 80, u prosloj na isti dan 280, zato je najbitnije duplanje.
    Ipak, bez obzira kad doslo do odredjene vrijednosti, npr. na 5000 se mora vidjeti GV, a na 16000 se moraju cuti otkucaji. Takodjer, ako plod ima mislim da vise od 7mm, isto se moraju cuti otkucaji.
    Petrapp, vidjela sam da si uzimala i magnezij, mozda od njega imas proljev. Pojedi banane, neke stapice, krekere.. Neka brzo prodje 😘

Isssa
    02. Travanj 2018. 14:29

Teta90

Petrapp, uzimam zeljezo vec 10 godina i prvi put cujem da od njega netko ima proljev, uvijek je svima glavni problem zatvor. Postoji "gentle iron", on ne pada tako tesko, probaj naci u ljekarni.
    Isssa, sretna godisnjica! Idete negdje proslaviti?
    Looda_vila, plan zvuci odlicno, uzivajte!

Hvala 😊, ove godine ništa posebno, praznik je pa nejdemo nikamo, a pošto moram mirovati onda niti doma ništa

Ssanja
    02. Travanj 2018. 14:42

Gricko3

Ginekolog mi danas ne radi, a beta je 1130 stvarno je preniska za ulazak u 7 tj. Sve zivo sam iscitala na internetu svima bude barem preko 4000.
    Icu u srijedu najvjerojatnije kod doktora vidit sta cemo ocemo vadit betu. Ako ne cekat cu jos koji dan za uzv. Ako do tada skroz ne prokrvarim.

Betu bi trebalo izvaditi 48h nakon prvog vađenja da bi se moglo znati da li se pravilno duplira. Znaci ako je prva beta bila u nedelju, 48h nakon toga bi trebalo izvaditi drugu. 

petrapp2605
    02. Travanj 2018. 15:31

Teta90 nemam ga više čim ne pijem željezo odmah je dobro 

02. Travanj 2018. 15:53

Isssa, nama je isto ovaj tjedan godišnjica i trebali smo ići negdje na ručak, ali muž kaže da je bolje da ne idem nigdje, jer me danas stalno boli trbuh i slabo mi je. Ja bi naravno išla, ali bebica je ipak na prvom mjestu :)
    Petrapp, drago mi je da si otkrila uzrok i da je prošlo :)
    Cure, znam da bi i sama dala takav savjet svakoj od vas, ali je li u redu jesti jednoličniju prehranu sad na početku ako imamo mučnine i samo odredjena hrana nam odgovara? Stvarno ne jedem ništa loše, ne živim na nezdravim namirnicama, ali jedino mi od integralnih krekera, voća, tjestenine i povrća nije slabo u zadnje vrijeme. Srećom, jedem i blitvu, ribu i sl., pa vjerojatno ne zakidam bebu ničime, ali me zanima mogu li bez grižnje savjeti jesti par dana samo par stvari?

petrapp2605
    02. Travanj 2018. 16:13

Teta90 naravno, slušaj svoje tijelo i jedi kaj ti paše, kad ti jedu krekeri jedi krekere ili bilo kaj drugo, mislim da nam svima u određeno vrijeme dođe želja za točno određenom hranom koju bi jele do besvjesti, dok prema dugoj hrani imamo averziju, ali to je sve ok dok jedeš. 

Dija85
    02. Travanj 2018. 16:15

Teta90 ja mislim da je to sasvim u redu. Moja seka je prva tri mjeseca jela samo krumpir čorbu jer joj jedino od toga nije bilo loše. I nećak je savršeno zdrav. Mislim da je bitno da pojedemo nešto, a i sama kažeš da se ne hraniš nezdravo. Tako da mislim da je ok jesti ono što ti se u tom trenutku jede. Ja se isto nekad uplašim ako ne popijem dovoljno vode ili tako nešto da ću naštetiti bebi ali mislim da je jako mala vjerovatnost za to.

Isssa
    02. Travanj 2018. 16:56

Teta90

Isssa, nama je isto ovaj tjedan godišnjica i trebali smo ići negdje na ručak, ali muž kaže da je bolje da ne idem nigdje, jer me danas stalno boli trbuh i slabo mi je. Ja bi naravno išla, ali bebica je ipak na prvom mjestu :)
    Petrapp, drago mi je da si otkrila uzrok i da je prošlo :)
    Cure, znam da bi i sama dala takav savjet svakoj od vas, ali je li u redu jesti jednoličniju prehranu sad na početku ako imamo mučnine i samo odredjena hrana nam odgovara? Stvarno ne jedem ništa loše, ne živim na nezdravim namirnicama, ali jedino mi od integralnih krekera, voća, tjestenine i povrća nije slabo u zadnje vrijeme. Srećom, jedem i blitvu, ribu i sl., pa vjerojatno ne zakidam bebu ničime, ali me zanima mogu li bez grižnje savjeti jesti par dana samo par stvari?

Čestitam na godišnjici 😀, bebač je na prvom mjestu, a slaviti ćemo kad sve ovo prođe 😀😀😀 i bebač dođe 😍

• pandica1805
    02. Travanj 2018. 19:23

Teta kao sto znate ja sam imala uzasne mucnine do nedavno i izgubila sam 5kg. Dr mi je rekla da ne smijem vise mrsavit te da nadem namirnicu koja mi odgovara samo da ju zadrzim u sebi a ne povracam. Rekla mi je jedi bilo sto od cega ti se ne povraca ako je to kuhani krumpir jedi ga 5 puta na dan alo treba doslovno mi je tako rekla. Godile su mi svakave nezdrave gluposti, keksi, one musli plocice od zitarica, pomfri.. i to sam jela i jela i evo sad napokon polako jedem kao i inace. Iako se ni inace ne mogu pohvalit nekom zdravom prehranom ali ajde.. beba si ionako uzima iz mog tijela a ne zeluca pa moze jedino meni bit lose zbog lose prehrane ali trudim se jest voca i povrca barem. Nisam neki ljubitelj mesa, osim piletine..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.