Pročitala sam da diskutirate o lysteriji - bakteriji u siru. Ovako, ja ne podnosim mlijeko, stoga sam se prebacila na sir jer smatram da je manje opasno nego izbjegavati mliječne proizvode.
Što se te bakterije tiče ne jedem sireve sa plemenitim plijesnima, suhomesnate proizvode (osim dobro termički obrađene) a tvrde sireve ne mogu jer su mi sada fuj :-(. Jedem svježi sir, kupovni, zrnati iz Lidla.
Ne jedem gljive jer ne smiju trudnice sklone gljivičnim infekcijama
Ne jedem morske plodove zbog žive u njima, ali jedem povremeno tunu iz konzerve, ali doslovno povremeno.
Ja ne mogu ovo ne komentirat.. Jesi ti ozbiljna? Objasni mi kakve veze imaju gljive koje su povrće sa gljivičnim infekcijama u tijelu koje su posljedica šećera brašna i industrijskih prerađevina ilitiga upale tijela koje stvori plodno tlo bakterijama da napreduju..
Druga stvar morski plodovi (školjkaši o riba) se preporučuju.. Radi omega 3 masnih kiselina barem 1 tjedno.. Ne smije se jesti meso morskog psa, sabljarke, skuše jer oni sadrže visoke količine žive. Ribe koje nemaju toliko puno žive u sebi su škampi tuna svježa divlja, losos, bakalar i som. A konzerva ženo najviše ima jer nemaš pojma šta su unutra i koju tunu stavili.. Ne znam ko te savjetovao al ja sam evo u šoku.. Pij jogurt i kefire ako mlijeko ne možeš
Anusha dobrodošla! I mene strašno bole kukovi po noći. Sinoć mi to nije dalo spavati. Ali izdržat ćemo mi to. Hehe.
Ja za ručak imala pileću juhu, tijesteninu sa bijelim pilećim mesom i gljivama u umaku i zelenu salatu. I evo boli me želudac sad… ne znam što mi je zasmetalo od toga. A zbilja sam malo pojela.
Ali mučnine danas nema. Sva sreća.
Vjerojatno tjestenina bijela i umak ako ti je kupovni (brašno) je teško probavljiv..još ako si pojela toplije a bila gladna inače je teško za želudac. I drugima a ne samo u trudnoći i osjećaš se kao da ti je kamen u stomaku..
Tinci, hvala na info :) Kako si ti?
Evo dobro sam..samo zbog pritiska u donjem dijelu trbuha moram što više odmarati..
Kako si ti? Kako provodiš večer?
Pozdrav novim curkama I dobrodosle!
Mi smo danas rucali sarmu, vjerovatno zadnja za ovu zimu, iako totalno pase uz ovu ledaru vani. Zvala sam telefonski, stigli su rezultati briseva, sve je u redu, osim nekakve plazme. Cula sam samo izolirana plazma I dobit cete terapiju I odmah mi zatutnjalo u usima. Uglavnom, dobila sam sumamed.
Isla naravno malo citati po netu I odmah se zaustavila, dok panika nije uzela maha
Vjerojatno Ureaplazma... To ima jako velik broj zena i ne radi im nikakve probleme u trudnoci. Iako na internetu svasta pise, ne obaziri se previse na to.

Ja danas (na muzevo odusevljenje 😂😂) radim prisiljeno zelje i kuhani krumpir, a njemu cu pripremiti i polpete.
Jutros sam jela sparoge, tata ubrao :) Ih voli jos netko?
Daaaa već smo u 4 navrata brali.. Najfinije su mi s kuhanim jajima i one skuhane i prelivene s maslinovim.. Mljac
Tinci, ja isto danas imam pritisak i bol u donjem dijelu trbuha, pa nastojim odmarati, danas sam samo skuhala rucak i stavila susiti robu.
Sad cu gledati 321kuhaj, a muz skida serije pa onda to pogledamo, odemo pod tus i na spavanje :)
Sutra vadim krv i ne smijem vise jesti i bas od svih dana sam sad gladna, a inace nista ne jedem po cijeli dan! Sto ti je psiha 😁😁
Endzrue, a vidis, ja ih ne volim s kuhanim jajima (na salatu), nego samo s jajima kao kajganu. Nekad ih radimo s tjesteninom i pancetom, ooooodlicno bude, probaj ako nisi! :)
Zaboravila sam otkud si?
Tinci, ja isto danas imam pritisak i bol u donjem dijelu trbuha, pa nastojim odmarati, danas sam samo skuhala rucak i stavila susiti robu.
Sad cu gledati 321kuhaj, a muz skida serije pa onda to pogledamo, odemo pod tus i na spavanje :)
Sutra vadim krv i ne smijem vise jesti i bas od svih dana sam sad gladna, a inace nista ne jedem po cijeli dan! Sto ti je psiha 😁😁
..i ja sam danas odmaram 😉 bila sa kćeri u Puli, pa je mama kuhala ručak☺☺
Rekla sam curama i mami da ćemo dobiti novog člana obitelji, pa se ponašaju ko da sam invalid 😂😂😂😂😅😅😅😅😅
..a ja čekam muža, nadam se da će doć do 23h ☺☺
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji