D1 uputnicu ostavljas u TA, i oni ti za dalje daju uputnicu za uvz, i sve dodatne pretrage koje trebas, a u TA se narucujes i bez uputnice dolazis nadalje
Cure da Vam javim. Rodila sam jucer iskreno ni ne zmam tocno u koliko sati (ccs 9.30 ujutro) jer se svasta izdogađalo.
Ugl puce vodenjak oko ponoc i 5. U jedan me vec u rađaoni pregledavaju. Doktorica mi objasnjava da bebi oko glave nije bilo ista mekonija, ali gore je vec bilo mekonijasto. Bitno je da porod bude cim brzi i da se beba ne stresira kako ne bi dalje kakio unutra. Mojih trudova nemam, spajaju me na drip. Ja sam u glavi se fokusirala da moram to oddisat i skuzit kako mi je najopustenije da ss on unutra ne pati. Ugl usla sam s dva prsta kad su me primiili, nakon par sati komodnih 5 prstiju. Jos par sati nakon opet 5 prstiju ( to me izbavilo iz takta. Dolazi mi prija u pratnju.i tu se stabiliziram, ona me bas snazi i kaze da se super nosim, nederem se i ne trosim. Kad su trudovi ona suti ja disem, u pauzama cakulamo. Nakon tog drugog ponovljenih 5 prstiju salje me doktor na klistir i tu skuzim da imam i vlastite trudove. Kaze babica šeći uru pa onda idi na wc. Ja setala doslovno dok me uvatio prvi trud, bila na wcu za cca 7 min. Glumim tamo da secem i da nisam nista obavila da malo steknem snage tj da odma ne idem na njihove trudove. Vracam se u box, oni ustvrde da sam s 5 na 7 cm. Ja ludilo zadovoljna. Slijede sve jaci trudovi, dascem kao pas cijelo vrijeme i ne mrdam s mjesta jer sam skuzila da nabijam dijete previse a nije vrijeme, a i mene boli triput jace kroz cijelo tijelo.
Ti trudovi pred izgon su kataatrofa ziva. Vec pomalo ludim, kazem priji ako je takav izgon da cu umrit, vec razmisljam o moljenju carskog. Stize babica koja me malo iscacka u trudu i spremi za izgon. Dovodi me do 10 cm. Kasnije opet to radi i rasiri me na 12. Inace babica ta proglasena za babicu godine.
Objasnjava mi kako funkcionira izgon. Ispocetka je nista ne kuzim tj ne radim tocno kako mi ona govori.
Pocnem radit tocno sta mi kaze udahnem jako, spustam glavu na prsa sve s boka stojuci i sve ostalo ko da kakim hahhha. Bebach upada u zdjelicu i sve krece.
Ja skuzim da sam izgon nista ne boli i radim stalno jedno te isto i bez trudova jer mi je rekla da tako radim posto imam snage i ispravno radim. Nije me rezala, imam dva unutarnja sava i bebach je tu. Ja presretna i cak bez kapi znoja. Za bol mi dali samo inekciju.dolanina
No, nastavak slijedi - cijela posteljica nije izasla, moraju me uspavat i to ciatit. Budim se tamo, cijelo jutro par puta provjeravaju jelsve ocisceno ultrazvukom. Dolazi doktor i objasnjVa mi da su on i druga doktorica to radili. Taj dio je tik uz reproduktivne organe, da su pazili da to ne ostete da mogu jos koje dijete imat. Na zadnjem ultrazvuku vide da se stvorilo maau ugrusaka tu nakon ciscenja, hitno salju krv vaditi. Skuze da mi je i hemeroid pukao. I salju me na intezivni. Tu sad dobivam svasta nesto za krv. I ugl, sad cekamda mi krv bude ok pa da idem na normalmi odjel.
P.a. intezivni je koma. Smijes samo lezati. Ni mob se koristit ne smije jer sve si prekopcan na ekg cilo vrime. Na 3 mjesta imam braunile, ma samo vise da me prebace di drugo bar. No zajeb je, jedva stojim na nogama.
A bebija sam vidila svega 10 minuta i to je to. :-( al eto proc ce i ovo
D1 uputnicu ostavljas u TA, i oni ti za dalje daju uputnicu za uvz, i sve dodatne pretrage koje trebas, a u TA se narucujes i bez uputnice dolazis nadalje
Hvala puno :)
#šmemil
jelena, cilo vrime mislim na tebe! Bebac je napokon tu! Cestitam! Bas mi je zao sta ti se na kraju sve izdogadalo i sto nisi sa svojim bebijem odma, al bitnije je sada da tebe skrpaju da imas snage za malenog. Proci ce sve! Drzi se ☺️
jelena, cilo vrime mislim na tebe! Bebac je napokon tu! Cestitam! Bas mi je zao sta ti se na kraju sve izdogadalo i sto nisi sa svojim bebijem odma, al bitnije je sada da tebe skrpaju da imas snage za malenog. Proci ce sve! Drzi se ☺️
Evo kazu da ce mi dat ovdi jos 2 doze krvi pa da idem doli na odjel kod njega. Do vcrs vjerojatno.
:-) :-) :-)
Jelennnna cestitke imas svog smotuljka zao mi je sta ti se sve to izdogadjalo ali samo hrabro imas svoje malo zlato za bebaca se sve isplati 🎉🎉🎊🎊🎊
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Jelena ajme bas mi je zao sto je na kraju tako zavrsilo, taman kad si sve super odradila sa porodom zadnja faza te zezne. Najbitnije je da su sve skuzili na vrijeme i da se oporavljas jel si potrebna svojoj mrvici. Sretno objema puno se mazite i pazite. ❤️
Aurora cestitam na bebici! ❤️
26.05.2004. 💙
11.03.2011. 💜
05.10.2013. ❤
08.11.2018. 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji