Drage žene, oprostite što vam uletavam, inače sam na zimskim bebama ali pratim i vaša iskustva i nove bebice i čekalice 😊
Imam pitanje vezano za Sv. duh ako neka možda zna. Planiram tamo roditi, na tečaju su nam rekli da sv.duh ima neki poseban sistem za povezivanje pupka, kao neki gumbić s kojim se ništa ne može. Radim si popis za ljekarnu i sad me muči da li sam dobro shvatila za taj pupak sa sv. Duha da se ne treba ničim tretirati? Taj gumbić samo otpadne ili što? Trebam li ipak octenisept i kad otpadne taj pupak ili kad taj gumbić otpadne to je to? Ako netko zna odgovor, hvala vam! I sretno svima! Posebno čekalicama 😘
Mareikate mislim da sada svugdije stavljaju ta gumbic ili kao kopca moj je imao isto ali nama se dosta dugo drzao pa ja sam trebala kupiti:tirosaur, octenisept, sterilne gaze jedno 4-5 paketa je menu trebalo jer ga je cistila patronažna kada je dosla kod nas doma... imaj si to makar i za svaki slucaj uvjek ga mozes za sebe iskoristiti( npr.ako se porezes dezinficiras si ranu sa octeniseptom i naprasis s tirosurom i stavis flaster tako da nikako ti nemoze ic za nista :) )
Cureee cekaliceee pun mjesec jee ajmoo bebuškeee vannn 😁😁😁 ja sam rodila na pun mjesec mantram da rodi i neka od vas 🤞🤞🤞
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Samo da se brzinski javim pošto će mi se sad probudit pa ću čitati zaostatke. Mi smo 22.izašle iz bolnice ja sa antibiotikom i velikim gubitkom krvi al očito ne tolikim da primim krv plus anemija.. Gledan mi je crp i krvna slika a malena je dan prije bila pod svjetlom jer je bilirubin bio na granici pa su je osunčali da možemo kući.. Doma su mi moji došli al sam se ja dizala po malu par puta tokom noći.. U bočnici bisam baš spavala jer mi bilo žao nju ostavit da plače pa smo trudili navlačit mlijeko i uspjeli.. Mene je tu noć zavrtilo taman sam svoje uspjela dozvat.. Malo vode šečera mokre tetre i nadošla sam.. Sutradan samo u krevetu a dodavali mi bebaču.. Tu je patronažna da napravila dramu oko pupka da je premokar ugl je došla sestrična(med. Sestra) i dobro očistila i posušila..danas došla opet.. Pupak bolje i dobila je curka 200 g u dan u 2 dana. Vratili smo porođajnu težinu a mama ima mlijeka za dvoje. Koristim izdajalicu za popustit malo i da ona može uhvatit i zasad nam je dosta.. Beba spava 2.5 sata jelo i presvlačenje nam traju sat sat i pol i i onda opet 2.5 sata.. Presretna sam i tata nam dolazi za 10 tak dana
Mareikate mislim da sada svugdije stavljaju ta gumbic ili kao kopca moj je imao isto ali nama se dosta dugo drzao pa ja sam trebala kupiti:tirosaur, octenisept, sterilne gaze jedno 4-5 paketa je menu trebalo jer ga je cistila patronažna kada je dosla kod nas doma… imaj si to makar i za svaki slucaj uvjek ga mozes za sebe iskoristiti( npr.ako se porezes dezinficiras si ranu sa octeniseptom i naprasis s tirosurom i stavis flaster tako da nikako ti nemoze ic za nista :) )
Cureee cekaliceee pun mjesec jee ajmoo bebuškeee vannn 😁😁😁 ja sam rodila na pun mjesec mantram da rodi i neka od vas 🤞🤞🤞
U principu da, najbolje da imam taj octenisept, možda će i meni trebati, ali baš me zanimalo jer je žena na tečaju baš naglašavala da sv. Duh ima ima te gumbiće s kojima ne možeš ništa ni pomaknuti ih ni očistiti, pa me čisto zanimao sistem. Drugdje su kao te neke kvačice i svašta nešto što se premotava, čisti itd. Hvala na odgovoru u svakom slučaju. Octenisepta neka na popisu a pupkić nek bude kakav bude 😁
Mareikate mislim da sada svugdije stavljaju ta gumbic ili kao kopca moj je imao isto ali nama se dosta dugo drzao pa ja sam trebala kupiti:tirosaur, octenisept, sterilne gaze jedno 4-5 paketa je menu trebalo jer ga je cistila patronažna kada je dosla kod nas doma… imaj si to makar i za svaki slucaj uvjek ga mozes za sebe iskoristiti( npr.ako se porezes dezinficiras si ranu sa octeniseptom i naprasis s tirosurom i stavis flaster tako da nikako ti nemoze ic za nista :) )
U principu da, najbolje da imam taj octenisept, možda će i meni trebati, ali baš me zanimalo jer je žena na tečaju baš naglašavala da sv. Duh ima ima te gumbiće s kojima ne možeš ništa ni pomaknuti ih ni očistiti, pa me čisto zanimao sistem. Drugdje su kao te neke kvačice i svašta nešto što se premotava, čisti itd. Hvala na odgovoru u svakom slučaju. Octenisepta neka na popisu a pupkić nek bude kakav bude 😁
Tocno tako 😉
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Hello cekalice..mi danas bili prvi put u TA, sve je ok, uloziva za prst i opet za tjedan dana.. Danas sam malo skakutala po stepenicama jer sam bas koma, sinoc me toliko zgaravica mucila da sam cijelu noc povracala nadam se da ce moja cura ubrzo.. ☺️
Pozz curke, evo i mene s pregleda, sve ok, ja beton...kod nas je praksa najnormalnije narucena za iduci pregled u svog ginekologa kada cu biti 38+3 i onda na dan termina tek pregled u TA.. Do tada nema nikakvog ctg a nista.....eto svugdje drugacije...
Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥
Jelena nadam se da će me ostaviti i dati vremena tijelu čak i ako induciraju. Baš me zanima kako će nama sve to završiti😂
Hortensia ja bi bila sretna da sam mogla tako dugo kod svog ginekologa ići. Ionako u TA bar tu u Petrovoj do 40tt ne rade niti ctg niti amnioskopiju ak je sve okej, a niti nemaju uzv u TA, a ja sam bila samo jednom na uzv kod njih i to jer sam tražila. Mislim da ništa ne propuštaš!
Missed ab - 12 tt (2017) ❤️
Bok cure! Mi smo danas na punih 40tt. Odradili smo jutros pregled,ali nisam ni otvorena (uloživost za vršak prsta) i nema ni t od trudova veli doktor… tako da nam ostaje čekanje, i subotu idemo opet, ako se prije ne pokrene šta.. sretno svim čekalicama
Ja bila vršak prsta ujutro popodne u 5 vodenjak
Bok cure! Mi smo danas na punih 40tt. Odradili smo jutros pregled,ali nisam ni otvorena (uloživost za vršak prsta) i nema ni t od trudova veli doktor… tako da nam ostaje čekanje, i subotu idemo opet, ako se prije ne pokrene šta.. sretno svim čekalicama
Ja bila vršak prsta ujutro popodne u 5 vodenjak
Joj da je bar i meni tak,ali ništa kod nas... ja se pridružujem curama na 40+ 🙈 A sve frendice oko mene kaj u narednih 2 tj imale termin su ovaj tjedan rodile... naša mala se bas neda van... nadam se da je u subotu zadnji dan, doktor je spominjao indukciju.. što se tiče Petrove tamo sam krenula sa 37 tt na preglede, obavili sa 38 uzv , i zadnja 4 puta bila na ctgu, s tim da su prva 3 pokazivala kontrakcije, zadnji na dan termina nista...
Sortiraj odgovore
Najstariji