Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    13. Listopad 2018. 20:55

Tinkica

Isssa

Tinkica

Crna super si to sredilaSretan rođendan malom dečku
    Ja još muku mučim po sušilici. Sušila sam robu za bebicu na programu za sintetiku kako mi je Isssa preporucila. Taj program mi traje oko sat vremena i nije mi robica bila suha na dijelovima di su gumbici i na ramenima gdje su bodici u dva sloja. Pa sam ju ukljucivala na jos 20 pa onda na jos 30 min. Ni program za mix mi nije osusio do kraja.
    Ne znam gdje grijesim …
    Kolegica ima neku Gorenje. Veli da njena osuši za sat vremena.
    Tinkica jedino kaj mi pada na pamet je da ti je pretrpana mašina bila, pravilo je da ako je veš mašina 5kg bubanj onda sušilica mora biti 7kg, moje je oboje 7kg ali pazim da nije pretrpana sušilica, a sušilica imaju senzore osušenosti i npr ako ti je u sušilici neka pamučna majica i sintetička onda će sintetičku osušiti duplo brže i program će ti signalizirati kraj za možda pola sata a ne sat kak bi trebalo, ja onda izvadim te suhe stvari pa uključim ponovo da osuši pamučne stvari. Nekad mi ostane tak mrvicu vlažno na šavovima ali složim veš ko za ormar i ostavim par sati da se to posuši do kraja pa tek onda u ormar, bitno mi je samo da nije izgužvano da ne palim peglu.
    Crna191 ja imam Beko sušilicu, bila je cca 4000 kn, skuplja zbog te toplinske pumpe ali ne troši bar puno struje 😀, eto pazi da ti je dobra kilaža naspram veš mašine, moja je kondenzacijska, i svakako bi vam veš mašina trebala imati centrifugu minimalno 1200 okretaja u suprotnom će sušilica raditi i raditi i teško će osušiti veš.
    Isssa, mašina mi je 7 kg, sušilica 8 kg. Obje Bosch. Sušilica isto kondenzacijska s toplinskom pumpom. Nije bila prenatrpana. Mašina na 1200 centrifuge. Sve se zalijepi za bubanj na 1200evo i slika ispod koliko sam stavila. Al dobro, nisam peglala te male stvari za bebuZanima me još dal sušiš u sušilici i deke za bračni krevet?

Sve sušim u sušilici kaj mi stane 😂, pernate jakne (sa teniskom lopticom), deke, manje poplone....ma apsolutno sve 😀

• Anđeo_
    13. Listopad 2018. 21:00

Dea_Rene- pa ti si 🔝🔝🔝
    Tinkica- idem idući tjedan na tečaj pa ću baš pitat za taj gel, je cijena je ista ko ovo šta si ti stavila ja danas pitala..

• hortensia
    13. Listopad 2018. 21:28

Cure koje su rodile, cestitam!! Mene u zadnje malo pere strah, kod nas je drip pravilo, a epiduralne uopce nema...:-((

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

• hortensia
    13. Listopad 2018. 21:30

I jos ce me dokrajciti ova kampanja #prekinimo sutnju....a ja bas moram sve procitati :-((

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

Jelennnna
    13. Listopad 2018. 22:26

hortensia

I jos ce me dokrajciti ova kampanja #prekinimo sutnju….a ja bas moram sve procitati :-((

Joj i meni bas mucno citati o toj kampanji. Jos provjereno znam zensku kojoj su u Splitu nazivo kiretazu radili. Bas uzas. Al eto za porode vise manje ok iskustva imaju. Evo danas sam bila bas na babine od muza prijatelja zeni, kaze ok su bili skroz. Porod kao porod i nije joj bas lagan bio. 
    Treba se nadati najboljem, nema nam druge. 
    Jucer me sefica zvala - prekomicnu mi je utjesnu recenicu rekla - kaze : Joj, pa Jelena vidis koliko nas je na svijetu, svakog je netko rodio. Umrla sam od smijeha. 

sarajka
    13. Listopad 2018. 22:30

hortensia

Cure koje su rodile, cestitam!! Mene u zadnje malo pere strah, kod nas je drip pravilo, a epiduralne uopce nema…:-((

I kod nas je drip pravilo, ali ja sam rekla da zelim bez dripa .Sad mislim da mi je to velika greška, jer u mom slučaju bi mi skratio porod a samim tim i bolove.  Naime moj porod je trajao 4- 5 sati, s tim da su me kontakcije razarale 2- 3 sata, a bile su na minut. Oko 20 h su mi rekli da sam otvorena 4 cm ,a ja sam već bila poprilično namučena, da bi mi  oko 21h oni samoinicijativno uključili drip i ja sam se porodila u 21.30h. Sad se kajem što sam rekla da ne zelim drip ,
    jer mi je u suštini pomogao da se otvorim brzo , a bolovi su bili jaki i bez njega. 
    A svim trudnicama zelim reči da sam porod, odnosno izgon nije strašan uopšte! Osjetićete jak pritisak na cmar, kao da imate tvrdu stolicu .I bitno je samo da napon usmjerite prema dole. Ja sam u početku usmjeravala u glavu. 😆 Ali kad sam skontala iz dva napona je izašao. Kad se napnete bitno je da ne pripadate dok oni ne kazu .I kazem vam nije uopšte strasno , meni su strašne bile kontrakcije, to sam teško podnijela. I čim bebica izadje, prestaju svi bolovi. ☺️ Ja sam se čak počela i šaliti, dok su me šili. 😀

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

13. Listopad 2018. 22:34

Meni su ostale 4 doze Dianatala jer kad se uzima, paket je od 6kom. Ja sam naručila da mi dodje u apoteku pa je bio 730kn ali to je bilo za slučaj da rodim a da još nije stigao da nemam obavezu kupiti ga.
    Ako netko zeli, prodat ću preostale doze.
    A sto se tiče samog sastava gela... ja se nisam opterećivala time budući da i ginekolog koristi lubrikante, svaki kondom je premazan raznoraznim kemijama a iskorišteno ih je samo na preglede masu... a dijete je odmah poslije oprano pod špinom a još je imao svoju sluz iz posteljice koja ga je štitila tako i da je stvarno neki štetni sastojak u tome, odmah je ispran.  
    Sve u svemu, opet bih ga upotrijebila bez obzira na stav babice prema tome. (Jednoj smjeni je to bas bilo super sto ga imam, a drugoj smjeni cista glupost) 

Dija85
    14. Listopad 2018. 03:08

Zašto sam išla čitati ova iskustva #prekinimosutnju, evo zašto, ne znam koji mi je vrag. Sad sam ljuta sama na sebe jer me još više strah svega. Eto, nalupala bih samu sebe sad🤬

• Anđeo_
    14. Listopad 2018. 07:33

Dija85- uhh ista stvar 😑 i znam da je treba čitat i opet budaalaaa...
    Sv.Duh-  da li netko ima iskustva sa doktoricom Alenkom Akšamijom?

• Anđeo_
    14. Listopad 2018. 07:34

*mislila  sam znam da  NE TREBA čitat (A ne znam da je treba čitat 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.