*mislila sam znam da NE TREBA čitat (A ne znam da je treba čitat 🤦🏻♀️🤦🏻♀️)
Da da znam na što si mislila.😁 ja evo s pregleda, kaze doktor pa skroz ste zatvoreni, što je to.. reko ne znam. Plodna voda mliječna, opet u utorak. Sad me strah induciranog poroda i svega. Kao da.do sada već nisam bila dovoljno uplasena. 😭
Amelie989 ja sam probala indukciju bez epiduralne.. 4 sata me je udarao trud za trudom dok se nisam slomila i trazila epiduralnu..ovisi sve koliko se brzo otvaras, ja sam se u tih 4 sata otvorila 2 cm, znala sam da ne bi mogla izdrzati jos toliko a kamoli jos i vise sati, s time da sam cijelo vrijeme bila na plinu koji nista nije pomogao.. nekon epiduralne sam se uspila otvoriti u 2 sata skroz, ta 2 sata sam provela malo spavajuci, malo se zafrkavajuci s babicama i muzem, a kad je stiglo vrijeme za izgon, beba je izasla nakon jednog truda uz malu pomoc vakuma jer su joj poceli padati otkucaji srca pa su joj morali pomoci..
Andeo ovdje je preporuka da bebe spavaju na ledima pa nisam to koristila ali smo muzevoj sestri bili to narucili s ebaya i stalno je koristila.. manje muke nego s namistanjem deka oko bebe..
Luce cestitke na malom Lovri 😘
Cure ja vise nista ne peglam 🙈 peglala sam samo prvi put i sad kad uzmem nesto novo pa to opeglam ali ovo sto je vec nosila, ravno sa susila u ormar 🙈🙈
Slike s izlazka uopce nemam.. jedvo sam cekala poci doma, bila sam preumorna da oblacim ista fancy pa sam na kraju isla doma obucena ko klaun, sve najudobnije stvari sto sam imala sam navukla na sebe 🤣 koga briga sto je sve bilo razlicitog uzorka...
Dija85- uhh ista stvar 😑 i znam da je treba čitat i opet budaalaaa…
Sv.Duh- da li netko ima iskustva sa doktoricom Alenkom Akšamijom?
Uskačem ko padobranac s ljetnih mama/beba ali mene je doktorica pratila u TA do zadnjeg. Vrlo je ljubazna, draga, stručna. Objasni sve i na sva pitanja odgovori.
Pregledi su vrlo nježni, ali nije sklona njima do cca 39 tt osim ako se ne požališ na neke smenje.
Ako te još što zanima pitaj.
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Hvala maslacko456! Vidjet ćemo što će biti sutra na pregledu, nadam se da sam se bar mrvu otvorila i da će ipak krenuti moji trudovi kroz koji dan. Ako ne, isto ću pričekati da vidim kako ide otvaranje na dripu i mogu li istrpiti bol. Ako skuzim da ide sporo, a da umirem od boli svakako uzimam epi... moram cuvati snagu za izgon. :)
Dianatal gel sam kupila. Imam 3 ampule, nadam se da ce biti dosta i da ce pomoci. Ovo mi je prvi porod pa nemam pojma sto me ceka i pomaze li sto taj gel... imam samo nadu da ce pomoci 😂
Naravno da sam citala Rodinu kampanju pa eto nocas nisam zaspala do 4 ujutro vec sam pakirala stvari po kuci (preselili smo se nedavno pa ima jos stvari za prebrati). Strasno je kroz sto su prosle te zene... bas, bas strasno. Kako je netko bio spomenuo, mislim si da ce mozda ovaj period biti pazljiviji zbog javnosti...
Hvalamaslacko456! Vidjet ćemo što će biti sutra na pregledu, nadam se da sam se bar mrvu otvorila i da će ipak krenuti moji trudovi kroz koji dan. Ako ne, isto ću pričekati da vidim kako ide otvaranje na dripu i mogu li istrpiti bol. Ako skuzim da ide sporo, a da umirem od boli svakako uzimam epi… moram cuvati snagu za izgon. :)
Dianatal gel sam kupila. Imam 3 ampule, nadam se da ce biti dosta i da ce pomoci. Ovo mi je prvi porod pa nemam pojma sto me ceka i pomaze li sto taj gel… imam samo nadu da ce pomoci 😂
Naravno da sam citala Rodinu kampanju pa eto nocas nisam zaspala do 4 ujutro vec sam pakirala stvari po kuci (preselili smo se nedavno pa ima jos stvari za prebrati). Strasno je kroz sto su prosle te zene… bas, bas strasno. Kako je netko bio spomenuo, mislim si da ce mozda ovaj period biti pazljiviji zbog javnosti…
Misliš da će po bolnicama sada malo pripaziti kako se ponašaju prema trudnicama? Moguće, da. Samo žalosno što će se kasnije ponašati isto. Daj Bože da se nešto promijeni i da nijedna žena ne mora više to proći. Sva sam se ježila dok sam čitala. Muka mi bilo...
Boli me poslije ovog pregleda jutros, ali valjda tako mora biti, gledao je plodnu vodu pa malo krvarim. Ja nemam ni taj gel, niti sam se masirala niti sam pila čaj od lista maline. Sad si mislim da sam možda trebala ali nisam ga mogla naći ovdje kod sebe.
Dija85, a nekako se zbilja nadam da će se dovesti u red ta situacija u rodilištima. Mnoge priče su pravi horor... baš dno od ponašanja prema ženama bilo u porodu, bilo u postupku kiretaže. :( Koliko će trajati ne znam, sustav bi iznutra trebalo više kontrolirati i mijenjati... no vjerujem da će zbog povećala javnosti u ovom periodu ipak biti pažljiviji. Nažalost, kažem, sumnjam da će biti trajnijih promjena. :/
Masaže i čaj nisam ni ja probala... malo mi je žao, ali što je tu je... jesu ti sada prvi put gledali plodnu vodu? Meni je termin u četvrtak pa ne znam kad kreću s tim provjerama... čitala sam nešto da nakon što prođe termin, jel i tebi bilo tako?
Hej curke evo mene samo da vas pozdravim 😊 nije me bilo par dana i bome sam imala sta citati... cestitam svim novim mamicama a onima 2u1 zelim da sto prije rodite, vjerujem da vam je vec dosta trudnoce 😄 mi smo super, moj mali samo spava, jede i sere 😂 i bas je dobra bebica 🤗 papa na cicu, mlijeka ima ko u prici.. nakon muka po dojenju u bolnici uspjeli smo sve pohvatat i sad nam super ide jedino kaj mene cice bole prvih par sec dok on hvata al nakon toga ide super.. mene savovi dolje i dalje bole pa pokusavam sto vise lezat.. sto se tice tezine izgubila sam vise kg nego sto sam dobila tako da mi se trbuh uvukao odmah po porodu, ravan ko daska, i dalje ne vjerujem kako je to moguce 😂
Saljem 😘😘😘😘 svima
Ni ja nisam ni pila čaj niti masirala, valjda neću požaliti 😁
Dugo nismo vidjeli pupe, evo nas na 39+1 😊 Nadam se da nećemo dočekati onu sa 40😁
Christy, blago tebi sa tako dobrom bebicom😁😊 drago mi je da ste uspjeli s dojenjem. Držim fige da što prije prođu bolovi od šavova🤞🏻
Dija85, a nekako se zbilja nadam da će se dovesti u red ta situacija u rodilištima. Mnoge priče su pravi horor… baš dno od ponašanja prema ženama bilo u porodu, bilo u postupku kiretaže. :( Koliko će trajati ne znam, sustav bi iznutra trebalo više kontrolirati i mijenjati… no vjerujem da će zbog povećala javnosti u ovom periodu ipak biti pažljiviji. Nažalost, kažem, sumnjam da će biti trajnijih promjena. :/
Masaže i čaj nisam ni ja probala… malo mi je žao, ali što je tu je… jesu ti sada prvi put gledali plodnu vodu? Meni je termin u četvrtak pa ne znam kad kreću s tim provjerama… čitala sam nešto da nakon što prođe termin, jel i tebi bilo tako?
Da, da. Danas prvi put. I to jedva. Kaze jedva sam prst otvorena, nije bio siguran hoce uspjeti pogledati. Al jadna sam danas cijeli dan od tog pregleda. Nekako mi teško.
Sortiraj odgovore
Najstariji