Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ian1910
    15. Rujan 2018. 11:51

Ciao curke, ja jedva hodam, a imam još (po prvom terminu) mjesec dana! 
    Htjela sam vas pitati za mišljenje, ja sam trudna 35tjedana kalendarski, po uzv sam 39! Bebi su mjere za 39 neke i 40! 
    Mislite da će me držati do termina ako beba ne požuri prije ili da će zbog veličine inducirati prije? Beba sad ima 3300 a termin mi je 19.10 tek

christyy
    15. Rujan 2018. 12:14

Pozdrav curke!
    Ja sam nocas imala cak 3 sna o porodu, da su poceli trudovi, pa da mi je ispo sluzni cep pa da radam... eto sto psiha radi, sve zbog pregleda jucer 😂
    Ispod sisa mi stane saka tako da mislim da mi se trbuh dosta spustio a i imala sam jutros oko 8 takav grc u zdjelici strasno, vec sam se bila uplasila ali prestalo je. Opet psiha radi haha.
    Danas planiram slozit djecji krevetic i imam nesto malo za peglanje. Ne znam sta cu s ostatkom dana... sta cete vi raditi?
    😘 svima

koskica
    15. Rujan 2018. 12:35

ian1910

Ciao curke, ja jedva hodam, a imam još (po prvom terminu) mjesec dana!
    Htjela sam vas pitati za mišljenje, ja sam trudna 35tjedana kalendarski, po uzv sam 39! Bebi su mjere za 39 neke i 40!
    Mislite da će me držati do termina ako beba ne požuri prije ili da će zbog veličine inducirati prije? Beba sad ima 3300 a termin mi je 19.10 tek

Hm, vjerojatno najviše ovisi na kojeg doktora češ naletiti u TA. Možda je uzv napravljen ne baš najstručnije pa mjere pokazuju više no što zapravo je prava situacija. I te mjere treba uzeti s velikom rezervom, stvaraju nepotrebni strah i stres kod trudnica. Najbolje je da se ponašaš kako ti tijelo dopušta ako ti se leži - legni, ako ne možeš stajati i durati dalje - odmori. Beba će doći kada bude spremna. Ja se toliko grozim pomisli od induciranih poroda da radije i da prenosim po terminima nego da induciraju. 

url=https://lilypie.com]

15. Rujan 2018. 12:36

Eko pelene - ja ću pokušati s njima mada ne znam koliko ćemo biti uspješni jer mi je ogroman problem sušenje. Nemam sušilicu, nemam ju gdje ni staviti u stanu  . Nabavila sam za probu 2 covera pa ako bude išlo, lako nabavim još, imam tetre i snappy. 
    Hemoroidi - uf, srećom, nisam imala problema s njima ali mislim da nikako nije dobro susprezati se od hrane. Daj probaj makar sa gustim juhicama i sokovima da nešto nutrijenata dobiješ.
    Christy i Baby no.1- vi ćete se poroditi zbog psihološkog dripa. Science i Nature će o vama pisati kao o medicinskom fenomenu 

Dija85
    15. Rujan 2018. 12:38

christyy

Pozdrav curke!
    Ja sam nocas imala cak 3 sna o porodu, da su poceli trudovi, pa da mi je ispo sluzni cep pa da radam… eto sto psiha radi, sve zbog pregleda jucer 😂
    Ispod sisa mi stane saka tako da mislim da mi se trbuh dosta spustio a i imala sam jutros oko 8 takav grc u zdjelici strasno, vec sam se bila uplasila ali prestalo je. Opet psiha radi haha.
    Danas planiram slozit djecji krevetic i imam nesto malo za peglanje. Ne znam sta cu s ostatkom dana… sta cete vi raditi?
    😘 svima

Ja sam za sada ispeglala sve sto sam imala. Kinderbet je slozen, ali madrac je bio na pranju pa se suši. Idemo sada na ručak kod od dragog tetke a ostatak popodneva je dragi obećao gledati horore sa mnom. 😂😂 ako ću kasnije ići s njim na wc i svukud kud treba. 😂 Mrzi ih haha 

• ian1910
    15. Rujan 2018. 12:38

Vodi me isti doktor cijelu trudnoću, jako je stručan i mjere su od početka vece. Tako da sumnjam u njegovu nestručnost ili neki propust jer je jakoo pedantan i temeljit. Nego ne znam po čemu da se ravnam, koliko još beba može narasti u mj dana!?!!?! Jojjjj 

• ian1910
    15. Rujan 2018. 12:40

Inducirati znaci isključivo drip???

Isssa
    15. Rujan 2018. 12:48

ian1910

Vodi me isti doktor cijelu trudnoću, jako je stručan i mjere su od početka vece. Tako da sumnjam u njegovu nestručnost ili neki propust jer je jakoo pedantan i temeljit. Nego ne znam po čemu da se ravnam, koliko još beba može narasti u mj dana!?!!?! Jojjjj

Eto ako te tješi moj nije skoro ništa narastao u zadnjih mjesec dana, možda 100 grama, a većinom bebe tek onda dobivaju na kilaži 😀

koskica
    15. Rujan 2018. 12:53

ian1910

Inducirati znaci isključivo drip???

Beba u ovom stadiju dobiva cca 200g/tjedno.
    Ako ti doktor super opet ne mora značiti da je točno to što kaže. milimetar na uzv znači puno u gramaži. Ne želim reći da ne zna svoj posao samo te želim utješiti jer sam bila u gotovo istoj situaciji u prvoj trudnoći. ( i to sa više ginekologa) Jeste li ti i partner visoki, kakva vam je konstitucija tijela. Ja kad sam tražila objašnjenja od njih rekli su mi da nisam ja mala i sitna, muž je 195 cm i da je normalo za očekivati da ćemo imati veću bebu. To se sve mora uzeti u prosjek. Ne može se gledati na sve u nekom prosjeku. Treba pogledati vas kao individue. 
    Što se indukcije tiče obično je postupak sljedeći (no ne mora biti kod svih isto) prvo se dobiva gel kako bi omekšao cerviks i kako bi se lakše otvorila. Nakon gela slijedi drip. Netko dobi jednu turu gela netko 3 ture netko ni to. Znači sve ovisi kakvo ti je stanje na dan dogovorene indukcije. Isto kako netko lakše podnosi drip netko ne.
    Nadam se da sam ti pomogla barem malo

url=https://lilypie.com]

• ian1910
    15. Rujan 2018. 12:56

Jesi kako ne, hvala ti na tome! Ja sam 1.70 dečko 192
    Znaci u principu svi oni forsiraju prirodan porod?? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.