suncica, cestitam! stigao nam jos jedan frajer 💙
crna, sretno u drzi se!
looda vilo, beton beton 😂 u petak i ponedjeljak na ctg, a u iduću srijedu amnioskopija.
Toga me strah malo, cure koje ste radile jel stvarno toliki horor? Nadam se da cu se otvoriti do srijede bar malo inace ne kuzim kako ce to izvest. Jos vise se nadam da cu rodit pa da izbjegnem to 😂😁
Evo i mene opet nakon nekog vremena. Čitala jesam al nikako napisat nešto.
Čestitke svim novim mamicama na njihovim smotuljcima. :)
Ja danas pripremila i torbu za rodilište, mama oprala i opeglala svu robicu i sada smo spremni pa kad bude bude :D Danas me posjetila i patronažna, nije mi rekla niš novo što nisam znala hahhaha. Ja imam pregled u utorak pa čemo viditi na čemu sam. Za sada nemam neke veče tegobe, malo me bole prsti i znaju trnuti al se ne zamaram time.
crna, sretno u drzi se!
looda vilo, beton beton 😂 u petak i ponedjeljak na ctg, a u iduću srijedu amnioskopija.
Toga me strah malo, cure koje ste radile jel stvarno toliki horor? Nadam se da cu se otvoriti do srijede bar malo inace ne kuzim kako ce to izvest. Jos vise se nadam da cu rodit pa da izbjegnem to 😂😁
Pa kad je tebi termin? Kaj nije da to rade ako prodes termin koji dan...? meni to nitko nije ni spominjao da rade
crna, sretno u drzi se!
Pa kad je tebi termin? Kaj nije da to rade ako prodes termin koji dan…? meni to nitko nije ni spominjao da rade
20.9 po ZM, a po UZV 25.9
rekla mi danas tako da je iduca srijeda 39 +6 i da ce raditi amnioskopiju... uredna trudnoća uredno sve.. nisam ni ja shvatila
AFI index po tjednima trudnoce, za one koje zanima 🙂
Joj ja ništa ne kontam , možeš li mi pomoći? 🤨 Ja sam sad u 37 tjednu a za AFI mi piše nešto 14,5 cm....
Anusha meni je par žena reklo da im je navodno pomoglo, ja iskreno ne vjerujem previše u čuda ali mislim da vrijedi pokušati , a datulje su svakako bogate vitaminima i mineralima tako da ću ih i ja jesti, ne mogu škoditi .😊
Maslacko evo i ja sam upravo rekla svom da bi mi on to trebao da "razvlači" , kao da nije baš oduševljen! 😂
Suncice cestitam! 😀 To je bilo baš ekspresno, ja priželjkujem da tako bude i kod mene. 😁
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
crna, sretno u drzi se!
Pa kad je tebi termin? Kaj nije da to rade ako prodes termin koji dan…? meni to nitko nije ni spominjao da rade
20.9 po ZM, a po UZV 25.9
rekla mi danas tako da je iduca srijeda 39 +6 i da ce raditi amnioskopiju… uredna trudnoća uredno sve.. nisam ni ja shvatila
Da, fakat ne znam ni ja u kojim slucajevima, kad i zasto to rade. Ja imam pregled iduci.utorak, dan prije termina😁 i za sad mi to nitko nije spominjao...
Eh da, nikako da kazem teti da promijeni u tablici termin sa 21 na 19.9. Iako 2 dana razlike..nema veze.
Mene opet pocela viroza lovit...poludit cu. Tako slabo se osjecam + grlo + nos zacrpljen. 😕 da moram veceras ic rodit mislim da nebi imala snage opce tiskat...
Pozdrav curke 😀,evo mene ko padobranac😂😂,isprika na tome,inače sam s ljetnih,rodila 5.6. ali čitam vas i navijam iz pozadine za dobre porode i nove bebice🙂.vidim da imate pitanja o amnioskopiji,obično se radi kad pređeš termin i u slučaju da si otvorena barem za prst jer inače nemogu..e sad,dal' je horor,bit ću iskrena mene je bolilo dosta prvi puta,doktorica je uzela preveliki instrument očito jer drugi put je bio doktor i uzeo manji,nije bilo tak strašno..radili mi jedno 4 puta...opet neke cure vele pregled ko i svaki drugi..ma nemojte se bojati,samo se čim više opustite kod pregleda jer ako se zgrčiš bolit će jače,bar ja tak mislim..sretno svima🙂
Bok cure!
Suncica, cestitam, drago mi je da je bilo brzo i da je sve dobro proslo! Toma, dobrodosao! 😘
Crna, cekamo novosti!
Looda_vila, promijenim ti u tablici :)
Isssa, Petrapp i ostale, drago mi je da ste vi i bebe ok :)
Eh sad.. Jucer nakon kave s Tinci ujutro (to smo valjda prestrasile bebu koliko smo se napricale i nasmijale 😂😂) nisam vise osjetila bebu cijeli dan. Buduci da poznam svoju bebu i znam koliko je aktivna u svakom doba dana, bilo mi je cudno pa sam ju oko 3 pocela buditi s jedenjem slatkog, pijenjem ledene vode, lezanjem na lijevom boku i laganim stiskanjem trbuha, ali nije se javila jedno 2 i po sata, pa sam otisla u bolnicu. Prvi ctg je pokazao da je sve ok, na pregledu beba ok, cerviks se poceo skracivati ali ugl sve ok. Kontrolni ctg takodjer ok, ali su me ostavili preko noci. Danas ujutro opet ok ctg, ali su me htjeli ostaviti jos jedan dan, sto sam odbila jer se stvarno osjecam ok, bebu osjecam redovito, evo i sad boksa dok vam pisem 😄, ali svejedno sam iz predostroznosti htjela ici, ovo su ipak tjedni kad se ide ;) Danas smo na brzinu mama i ja kupile ostatak stvari sto je falio, u petak slazemo krevetic i jos sto treba, da ipak budemo spremni! Jos dva tjedna da izdrzimo i ja prezadovoljna, ali bas me beba jucer uplasila 😯
Sto se tice opreme, imam i malo robice u vel. 50 jer ocekujem manju bebu, ali samo par komada, vise toga imam 56 :)
Pozdrav curke 😀,evo mene ko padobranac😂😂,isprika na tome,inače sam s ljetnih,rodila 5.6. ali čitam vas i navijam iz pozadine za dobre porode i nove bebice🙂.vidim da imate pitanja o amnioskopiji,obično se radi kad pređeš termin i u slučaju da si otvorena barem za prst jer inače nemogu..e sad,dal' je horor,bit ću iskrena mene je bolilo dosta prvi puta,doktorica je uzela preveliki instrument očito jer drugi put je bio doktor i uzeo manji,nije bilo tak strašno..radili mi jedno 4 puta…opet neke cure vele pregled ko i svaki drugi..ma nemojte se bojati,samo se čim više opustite kod pregleda jer ako se zgrčiš bolit će jače,bar ja tak mislim..sretno svima🙂
Eh da..radi se da se vidi koje je boje plodna voda,ako je mliječna to je ok i porod će uskoro,ako je zelena,mekonijska znači da se bebica pokaka unutra i onda se ide na inducirani da beba nebude u tome da ne dođe do infekcije i drugih komplikacija.
Sarajka koliko ja znam, do 20 ne racunaju da je visak nego tek iznad toga, a previse plodove vode povezuju s gestacijskim dijabetesom, tako da mi se ne cini da je kod tebe slucaj
Sortiraj odgovore
Najstariji