Pozdrav curke 😀,evo mene ko padobranac😂😂,isprika na tome,inače sam s ljetnih,rodila 5.6. ali čitam vas i navijam iz pozadine za dobre porode i nove bebice🙂.vidim da imate pitanja o amnioskopiji,obično se radi kad pređeš termin i u slučaju da si otvorena barem za prst jer inače nemogu..e sad,dal' je horor,bit ću iskrena mene je bolilo dosta prvi puta,doktorica je uzela preveliki instrument očito jer drugi put je bio doktor i uzeo manji,nije bilo tak strašno..radili mi jedno 4 puta…opet neke cure vele pregled ko i svaki drugi..ma nemojte se bojati,samo se čim više opustite kod pregleda jer ako se zgrčiš bolit će jače,bar ja tak mislim..sretno svima🙂
Eh da..radi se da se vidi koje je boje plodna voda,ako je mliječna to je ok i porod će uskoro,ako je zelena,mekonijska znači da se bebica pokaka unutra i onda se ide na inducirani da beba nebude u tome da ne dođe do infekcije i drugih komplikacija.
Hvala ti za info! U kojoj bolnici si to radila?
Sunčica čestitam!!! ❤️❤️☀️☀️
Teta, i meni jučer beba bila jako jako mirna, sve neki mali udarčići na kapaljku. A trbuh sav izobličen i vidim točno di je glava i si su leđa a nema skoro nikakvih pokreta, bas sam se bila uplašila. I onda je muž došao navečer kući i pričao s njom i odmah se aktivirala. Tatina curica izgleda 😊❤️. I još sam danas na pregledu dobila papir za praćenje fetalnih pokreta, sestra mi objašnjava kako i šta i govori da ako nema pokreta bolje otići u TA makar bilo bezveze nego ne otići, a ja si mislim - da sam pokrete pratila od prije, jucer bi sigurno išla u bolnicu...
Looda_vila na sv duhu ne pribjegavaju toj metodi cesto, ja sam dvaput presla termin i nisu mi to radili, imam u obitelji stariju rodilju koja je prvo rodila s 36, drugo s 39 i oba puta presla termin i isto joj nisu to radili
Hvala cure. Znaci stigla sam oko 10:20, vidjeli da sam 6cm otvorena, dali klistir. Negdje oko 12 me smjestili u radjaonu, dost dobro podnosila trudove, trazila epid.,razmatrali al ipak mi dali jednu dozu negdje oko 1 rekla bi, drzala kojih sat vremena, e onda sam se malo natiskavala u bolovima da se spusti i eto ga u 15:30. Oni se ravnali po zadnjem uzv di je procijenjen na 2890gr i govorili mali je, to ce bit brzo, na kraju 3700gr, 53cm. Jedino kaj nije htio opce primiti cicu, uvucene bradavice, malo me to rastuzuje, pa se nadam vise srece sutra da cemo imati.
Looda_vila na sv duhu ne pribjegavaju toj metodi cesto, ja sam dvaput presla termin i nisu mi to radili, imam u obitelji stariju rodilju koja je prvo rodila s 36, drugo s 39 i oba puta presla termin i isto joj nisu to radili
Da, to sam i ja cula...da nemaju to praksu radit, pa se nadam da se toga i dalje drze :)
Teta90 neka si ti otisla u bolnicu i provjerila dal je sve u redu sa bebom! Zeza ona tebe:D evo i moja danas nesto mirnija, al opet javi se kad ju malo počeškam po nogicama, tako da znam da je sve okej.
Evo na ovo sam sada naletila i mogu rec da je bas preljepo napisano ❤️❤️❤️
Sunčice svaka čast hrabro si ti to odradila!!
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Suncice cestitke :* super si ti to obavila..
Mene danas boli na desnoj strani ispod trbuha, internet kaze da je to sve normalno 🤦♀️ ja mislim da slomim nogu i googlam pisalo bi da je normalno u trudnoci.. ne strasim se jer je beba bas jako aktivna cili dan pa je valjda sve ok.. nadam se da ce mozda uskoro nesto poceti 😂😂
Cure evo me u sobi..4350gr i 52cm..moj gigant Mihael je stigao u 19:42..malo sam ga vidjela samo..neće mi ga donijeti koza na kozu i bas sam tužna zbog toga ali dobro..
Nešto su mi na sv.duhu kad su radili carski zeznuli sa maternicom i sad je preporuka nikako vise djece..sutra se javim detaljnije ako će vas sto zanimati..idem sad spavati jer jedva gledam..
Sarajka koliko ja znam, do 20 ne racunaju da je visak nego tek iznad toga, a previse plodove vode povezuju s gestacijskim dijabetesom, tako da mi se ne cini da je kod tebe slucaj
Hvala ti, puno.🙂 U prvi mah nisam ni željela razmišljati o tome što mi je rekao , ali opet me neki vrag natjera da malo pročitam o višku plodove vode i naravno, nije mi bilo svejedno....
A, radila sam OGTT test koji je bio uredan, kao i NIFTY test, koji je također bio uredan. Udebljala sam se samo 10 kg....
Nekad mislim da i doktori ponekad kažu nešto samo da bi rekli a pojma nemaju kako to utiče na nas, pogotovo kad dijagnoze počnemo postavljati na osnovu interneta. 🙂
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji