Mia1234 kod mene je bio dogovoreni carski, tako da ja nemam iskustva s tim kako ide u hitnim slučajevima. Ja sam od priprema morala izvaditi kompletnu laboratoriju, uzeti mišljenje interniste i anesteziologa, s tim što je kod mene razlog za carski bila preeklemsija.
Od priprema za sekciju bilo je da sam u bolnicu legla noć prije a sekcija je rađena naredno jutro. Od 20h nisam ništa jela, a od 00h ni pila izuzev malo vode za terapiju. Dobila inekciju protiv kiseline, ujutro klistiranje i kateter (depilacija je isto obavezno, ali to sam sama uradila dan ranije), dobila inekciju za izazivanje kontrakcija ( nju daju radi lakšeg vađenja bebe, i nekih pola sata nakon nje provela na ctg-u. Nakon toga otišla u salu, za sat vremena bila sa svojom princezom kod mene je bila totalna anestezija ali mislim da su iste pripreme i za spinalnu
Nadam se da sam pomogla, ne znam na kakvu tačno pripremu si mislia pa sam napisala doslovno sve
Hvala na odgovoru. To me zanimalo, kada se dode u bolnicu, da li se rade neke pretrage... Sve me zanima:) Na iglama sam do iduceg tjedna!!
Ian koliko ti je velika beba? I moj je velik ali nisu ništa spominjali...
Nama se dana hede slatko pa ja i napravila slatko 😁😁
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Crna sretno sutra juhuu! :)
Cure koje ste rodile, znači li što to što me već najmanje tri sata bez prestanka boli donji dio leđa? Ali ne kao da me boli kičma jer sam se ukočila ili tako nešto, već ona mengasta bol. Ne širi se nigdje, bole samo leđa
I ja isto imam takve bolove, od jučer, nije ništa da jako boli, naprijed kao lagani menstrualni bolovi, a leđa iza kod početka guze onako isto, boli ali ništa strašno. Ne znam jel to ok, rastezanje, pripreme.. bebu osjetim kao i uvijek. E da, koja cura ovdje je rekla da je imala kolestazu? Zadnja dva dana me svrbe stopala i dlanovi, tj sve me svrbi, noge, ruke, živčana sam zbog toga, u četvrtak idem na pregled pa ću mi sve to reći.
Ian cini mi se da nas dvije imamo slicnu, pa i skoro istu situaciju. Vec sam ti pricala - dijagnoza gd radi 5,1 nataste. Kucni guk profil uredan, bolnicki guk profil uredan, beba velika. Nisu mi nista spominjali za porod, a uzv mi na zadnjem pregledu nisu radili pa ne znam kakva je situacija. Ne znam kad je tebi sljedeci pregled. Meni je sljedeci tjedan, to ce biti 38tt i radit ce i uzv. Bas me zanima sta ce reci. Inace frendica je nedavno rodila, 7 dana prije poroda beba procijenjena na 3450, rodio se sa 4220 😂sokirali se i doktori i mama. Zaradila je 2 sava, ali sve ostalo ok.
url=https://lilypie.com]
ISta situacija!!! Ja imam uzv u četvrtak tad ću biti 35 tjedana. Prošli put mi nisu rekli kilažu ali su sve mjere odgovarale za 36+1 a ja sam bila 32 tjedna.
Znam da je 8.8 imal 1900g
Ali me živcira kao to je zbog dijabetesa koji crni dijabetes 5.1 mi je bio zbog kolača. A u ri je granica 5.6
Eto sva sam zbunjena
Ian koliko ti je velika beba? I moj je velik ali nisu ništa spominjali…
Nama se dana hede slatko pa ja i napravila slatko 😁😁
Napisem ti adresu svoju pa mi ih posalji malo 😍😍
Pretrapp kuzim da, pitala sam za kilazu jer se sjecam da je jedna od cura spominjala da se ceka odredena tezina bebe pa sam mislila da je to univerzalno mjerilo za napustanje bolnice
Cure koje ste rodile, znači li što to što me već najmanje tri sata bez prestanka boli donji dio leđa? Ali ne kao da me boli kičma jer sam se ukočila ili tako nešto, već ona mengasta bol. Ne širi se nigdje, bole samo leđa
I ja isto imam takve bolove, od jučer, nije ništa da jako boli, naprijed kao lagani menstrualni bolovi, a leđa iza kod početka guze onako isto, boli ali ništa strašno. Ne znam jel to ok, rastezanje, pripreme.. bebu osjetim kao i uvijek. E da, koja cura ovdje je rekla da je imala kolestazu? Zadnja dva dana me svrbe stopala i dlanovi, tj sve me svrbi, noge, ruke, živčana sam zbog toga, u četvrtak idem na pregled pa ću mi sve to reći.
Ako sumnjaš na kolestazu, bolje nemoj čekati četvrtak jer to može biti opasno. Ja nemam iskustva s tim, samo sam tako čula..
Hvala ti na odg, ja se već ponadala da je to početak nečeg ozbiljnog (sutra sam punih 38 tt)
Javi što je dok rekao za svrbež!
ISta situacija!!! Ja imam uzv u četvrtak tad ću biti 35 tjedana. Prošli put mi nisu rekli kilažu ali su sve mjere odgovarale za 36+1 a ja sam bila 32 tjedna.
Znam da je 8.8 imal 1900g
Ali me živcira kao to je zbog dijabetesa koji crni dijabetes 5.1 mi je bio zbog kolača. A u ri je granica 5.6
Eto sva sam zbunjena
Kod mene su zakljucili da secer nije, ali i dalje se pridrzavati dijete. Iako sam ja popustila po tom pitanju, i dalje izbjegavam kruh, tjesteninu, al ne gledam one njihove porcije. Slatko kad mi se jede, pojedem. Zakljucak je da je onda genetika u pitanju. Ali bas to sta velis, imam osjecaj da su svim silama htjeli prisiti taj secer. Eto, ako nista, cut ces sta ce meni reci sljedeci tjedan. E da, zadnji put mi je u povjest bolesti pod dijagnoze upisala fetus hypertrophicus susp. (po nekoj mojoj logici sumnja na veliku bebe) nisam na netu uspjela nesto konkretno naci.
Schinin ni traga ni glasa. Nadam se da je sve ok, da je tipa zaboravila sifru ili nesto tako 🙁
url=https://lilypie.com]
Ako sumnjaš na kolestazu, bolje nemoj čekati četvrtak jer to može biti opasno. Ja nemam iskustva s tim, samo sam tako čula..
Hvala ti na odg, ja se već ponadala da je to početak nečeg ozbiljnog (sutra sam punih 38 tt)
Javi što je dok rekao za svrbež!
Budem ga nazvala sutra i rekla mu. Procitala sam svasta.. da.
I ja se nadam da je Schinin ok
Stvarno je jako dugo nema
Sortiraj odgovore
Najstariji