Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Rujan 2018. 07:12

Ma čestitam borovnice! Ovo što si nam ispričala je super  
    Ja sam rekla da odmah potpišem ako imam 15 sati trudove, pošto su me u prvoj trudnoći držali punih 25 sati.. 
    Baš me zanima koja je slijedeća  
    Kako je počelo bit će danas još koja bebica   

Crna191
    09. Rujan 2018. 07:29

Jutro..
    Borovnice Cestitam na curici..super porod i super smirena..bravo bravo bravo..treba to izdrzati sve..
    Justme bolje nam je..našla sam neku kupku od zobi i u tome ga kupam i mackam preko dana,smirilo se bas jako brzo..hipermangan zaobilazimo u širokom luku od sad..jučer popodne je spavao 4h!!!! Ti znaš šta to znaci🙈 nadam se da su i tvoji klinci bolje
    Suncice ja imam Medela Swing električnu..one su savršene,puno bolje od ovih kao avent ili tt koje imaju na sebi silikonski šeširić..ali kod njih ti je gora da svaki šeširić ne odgovara svakoj sisi pa imaš veličine..imaš na njihovoj str kako izmjeriti..inače ti uz njihove sve izdajalice dolazi M veličina.. ja sam probala avent ručnu,ništa specijalno,super je za povremeno izdajanje ali konstantno je koma..otpadne ruka..frendica koja je rodila sad prijevremeno nije u početku mogla sa ni jednom izdajati,nije išlo mlijeko a na ruke je izdajala po 120ml..tako da ne znam sto bih vam rekla..
    Ssanja super da ste doma,definitivno je doma lakse sve ali bas su te rano pustili..
    Ppetra super za mlijeko,samo tako nastavite a kako će dalje papati nije ni važno,bitno da se trudiš i daješ ono najbolje svojoj curici..Al to su ti mali sisoljupci pa kad prihvati sisu neće je vise puštati,ne brini..

Vidim da me se masovno spominje kao sljedeću 😂 kod mene se ništa ne događa,malo bolova dolje i u leđima Al sumnjam da će se prije utorka kad imam pregled nešto desiti..moji dečki jednostavno vole moj trbuh i ne daju se van..i ovaj će na carski van kad u Petrovoj odluče..ja se nadam sto prije..

• Bruncili
    09. Rujan 2018. 07:35

Curke moje tako sam sretna radi novih bebica i da je sve u savrsenom redu! Oko mlijeka se zaista treba truditi jako i bit ce ga. I bitno je piti puno tekucine (voda najbolje) i papati normalno (pa cak i onda kad mislite da niste gladne barem keks nekakav uvalit u usta). Netko je pitao za izdajalicu od Medele- takve su na svakom katu u kbc split i slobodno se koriste. Svatko dobije svoj set koji se 1 dnevno sterilizira, a baza je na hodniku i uzima se po potrebi. Vec sam pisala da ja imam elektricnu aventovu i zaista mi je postala best frendica 😁😁😁 trudim se druziti s njom minimalno 6-7 puta. Iako moram rec da sam si uzela privilegiju i rupu od izdajanja izmedju ponoci i 6 30 ujutro, jer sam bila premorena radi budjenja u 3 a izdojila bih 10ak ml. Bolje da njoj dodjem normalna neg luda u posjete 😂😂😂
    Sto se prehrane tice, svi govore mozes sve jesti, ali iskreno ne jeden sve. Izbjegavam zacinjeno, jako slano tipa prsut, a ne jedem ni dinstano. Zasad mi je tako ok, vec mi fale okusi i lagano mi je puna kapa dukatele i mozarelle 😂😂😂 ako ce to njoj pomoc, onda sve lako pretrpim.
    A sad novosti po Bruni- jucer je imala 1990 grama, cekamo 2300. U kbc split za nas sa neonatologije je obicaj da fizijatrica objasnjava 3 dana baby handling, lijecnica ce nas mozda vec sutra naruciti za termine jer je princeza dobila tri dana zaredom po 60 grama. Mozda sad zastane, mozda jos bolje preskoci, al meni je tek jucer svjesno postalo da je ona sa mnom za max 10 dana (naravno ako sve drugo bude ok) i mogu vam rec da me panika ulovila i evo vec si slazem raspored za generalno pranje stana 😂😂😂 valjda je to ona manija koja je mene preskocila zbog prijevremenog poroda 😂😂😂😂

• Bruncili
    09. Rujan 2018. 07:40

I naravno cijeli post nije stao. 
    Htjela sam vam rec da imam same pohvale za neonatologiju kbc split (mozda ce netko guglati pa da imaju sto procitati- ili ce se jos netko tamo naci). Svi lijecnici se trude oko svake bebe, bez obzira da li su njihovi pacijenti ili nas obilaze pi dezurstvu. Svaki dan dobijemo informacije kako nam je beba, pa makar i ono "nemam vam sto reci, odlicno je". Tu izjavu najvise volim. Imaju redovite kontrole kod oftamologa, kardiolog je po potrebi kao i uzv mozga (naravno ne ponavljaju ako je sve ok). Psihicki je na dane zaista tesko, ali onda malo zastanes, osvrnes se i sredis glavu. Vidim svakodnevno puno vecih tegoba, vidim djecicu koja se bore...i to da snagu. Kad ju je moja sestra dosla obici, imala je osjecaj da moze planinu pomaknuti nakon toga. Tako i je. Nije ni njima lako u inkubatoru, al za njih ucinimo sve. Kad me primi onom svojom malenom rucicom i drzi cvrsto da ne bi mrdnula... srce mi je puno ko kuca

Crna191
    09. Rujan 2018. 07:45

Bruncili baby hendling je meni zakon..moj nije trebao pretjeranu pažnju no ja sam to preko Int gledala i patronažna mi je super oko toga pa mi je neke osnove objasnila..bas im za mali mozgić i sve podražaje jako puno znaci..sad kad vidim da netko diže bebu ravno prema sebi,mi se kosa diže no svatko radi kako zna najbolje..
    Curke moja preporuka stvarno da pogledate barem YouTube jer stvarno ima puno videa a nije ništa komplicirano..meni je trebalo dan ili dva da se priviknem,sad još uvijek maloga tako i presvlačim i jednostavno mi je ušlo u naviku..

joNNa
    09. Rujan 2018. 09:10

Plavaborobvica suoer porod niso se dugo mucila. 👍💐 Crna vazno je kako dijete uzima mlijeko u prvih sest tjedana, ne smije ni dudu ni bocicu jer se navikavaju na plastiku pa kasnije odbijaju cicu. Sto cini stvar puno tezom. Citala sam o tome i ovdje je takva praksa da ih hrane na casicu. Mene jako boli briga kako ce netko. Vase dijete, imate pravo na sve. Samo ako vec imam neki info volim podijeliti

09. Rujan 2018. 09:25

Dobro jutro! 
    PlavaBorovnica, cestitam na curici i super porodu! 😘😘
    Petrapp, drago mi je za zivahnu Luciju i sto super napreduje! 😘
    Bruncili, brzo brzo ce Bruna do 2300 pa i vi mozete doma!
    Ssanja, Isssa, Pandica, drago mi je da ste doma i da sve ide super!
    Muz i ja smo se zadnja dva dana naradili, ja cistim sve zivo po kuci, bas me uhvatilo gnijezdenje, jucer smo napravili salsu od 20kg pomidora i dio s povrcem i stavili u skrinju, ovih dana cemo napraviti i sugo s mljevenim i komadima mesa i isto staviti u skrinju. Za par dana nam dolaze na kemijsko ciscenje kauca i tepiha koji cemo staviti bebi u sobu, pa polako mozemo i krevetic montirati, i ugl radno je, budem umorna na kraju dana, ali zadovoljna :) Sto cete danas raditi? Puse svima! 😘😘

• Rorry
    09. Rujan 2018. 11:54

Looda vila,  baby no1, tak kao ide po smjernicama,  ne preporuca se cekati nakon 40 tjedana jer i posteljica cesce kalcificira i sve losije obavlja svoju funkciju.  Vidjet cemo sto ce mi reci na kontroli,  ali ja stvarno cijelu trudnocu jako pazim sto jedem i nije procijenjena kao velika beba pa se nadam da ce sve proci dobro  
    Borovnice,  bas mi je drago da je sve proslo skolski,  zelim i svima nama ostalima takve porode 

Elza
    09. Rujan 2018. 12:02

ian1910

Čestitam ti na curici i lijepom porodu!!!!
    Cure jel ima koja problema sa suhim bradavicama i čime ih mažete??

Mene moje malo svrbe i nekad zamijetim da se ljuskaju... Namazem ih sa Mustela kremom protiv strija (to koristim i za trbuh) i onda mi par dana bude okej. Planiram si kupiti od biobaze za bradavice da vidim kakva je ta kremica :)

Teta, i mi se ozbiljno moramo baciti na čišćenje a nikako da me uhvati to gniježđenje 😂 Mi ćemo popodne do roditelja na ručak i kavicu i uzivati u lijepom danu. Navečer ću vjerojatno malo peglati, oprala sam svu robicu osim posteljine i debljih dekica, to ću na kraju. 😊

Isssa
    09. Rujan 2018. 12:29

Hej trudnice moje 😀, nemam vremena baš pratiti kaj se događa kod vas, nadam se da ste sve dobro i bebice da lijepo napreduju 😀
    Mi smo došli doma u petak, odmah sam imala punu kuću gostiju, nisam ni kofer stigla raspakirati.
    Lukas je zasad super beba, spava, kaka i papa, noćas je odvalio skoro 5 sati u komadu, najeo se pa još 3 sata odspavao 😀
    Oporavak od carskog ide super, eto jučer sam štrudlu razvlačila 🙈
    Kaj se tiče uložaka, imala sam te neke iz dm velike sa M se nekako zovu i nisu mi bile dobre, vir su zakon jer su full mekane i sestre ga naguraju između guzova i nema šanse da krv procuri dok te chicco i ove sa M se nemogu tako.
    Dojenje ide super, samo treba strpljenja dok primi sisu 😂, hranim ga od 40 min do sat vremena, pelene se troše ko WC papir, stalno kaka 😂
    Pokušat ću biti malo aktivnija na forumu 😀

Pozdrav od Lukasa 💙
    Pozdrav od Lukasa 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.