Looda_vila bas mi je zao da je i tebe pokosilo, a ovaj dio za odvuc se do wc-a kuzim, samo nemas taj luksuz odbolovati u miru vise jednom kad postanes mama, tad se jedva vuces u kuhinju djeci kuhati caj; super je dok muz nije bolestan pa mozes njega slat po stvari, li ako se i on zarazi bude gori od djece, to se dere da je na samrti s temp 37.2 🙄😆
Onda se na tebe ne kladimo da ces sljedeca, kad ti si opet u trudnickoj ambulanti?
Crna drago mi je da je bolje konacno i da je odspavao tako lijepo u komadu, mogu misliti kako ga je sve to iscrpilo, I TEBE POGOTOVO!
Isssa bas lijepo vama to ide, super se snalazite, a za ovo ostalo laganini, pusti druge da rade sad malo, a ti i Lukas odmarajte.
Iskreno, nisam presla sve postove jer jedva gledam, ali vidim da se spominjalo hranjenje na bocicu uz dojenje ili prije, i nije to toliko zbunjujuce bebama kako se prica, vaznije je da nije gladna i da ju se kasnije lagano navikava, nece beba samo tako odbiti sisu bez obzira na sta je prvo jela jer sisa mirise na mamu.
Pitanjce… planira li netko stavljati postporodjajni pojas? Kada se on zapravo stavlja? Nakon koliko dana?
Meni su rekli da nakon carskog nema smisla stavljati steznik prije 8.dana jer to nije dobro za šavove, ako su stalno stisnuti, al da se nakon toga preporuča. A za porod prirodnim putem ne znam kako ide...
Isssa poza je super i bravo za brzi oporavak, bas mi je drago.
E cure kak ide na kraju s tim uloscima? Idu 2 vir, pa 1 chicco pa preko mrezaste gace ili? Bilo bi se jednostavnije mumificirat 😂😂😂
I jos jedno glupavo pitanje 😊 sta se radi sa tim izdojenim mlijekom? Ok ako hranis i na bocicu, ali ako iskljucivo dojis?
Meni su prvo zakeljili ni manje ni više pelenu. I mijenjali smo je 3 puta. Nakon 24 sata od carskog sam išla na odjel, maknuli kateter, obavili higijenu, sestra mi obukla mrežaste i stavila 2 vir uloška, koje su mi pomogle promijeniti kod prvog dizanja na wc, i nije bilo puno krvi kod mene, kao i kod Issse, još jučer sam komotno mogla s jednim uloškom, a danas bi mogla i s običnim jer sad je više sukrvica nego krv, i to jako jako malo.
Teta90 i ja sam prosli tjedan kuhala šalše za škrinju, isto tako mami rodio paradajz ko u prici, pa smo nakuhavale tjedan dana svega i svacega od pomidora :D Jucer i danas sam radila sarme za u skrinju, pa isto tako šug od mljevene junetine. Spremila si u vrecice mixeve za razne vocne i povrtne smoothije! pa knedle sa domacim sljivama i tako... haha , poludila ja i napunila skrinju ko da se 3.svj rat sprema
Isssa ovaj tvoj pomladak je premedeeen! Uzivajte doma! A ti kraljice 4 dana nakon carskog razvlačiš štrudlu??!? odmaraj ženoo, pusti druge neka rade!
Baby.nb1 jel se to meni cini ili se tebi malo spustio trbuh?:D
Da, cure koje ste rodile vaginalno...nakon poroda vam sestra obuce mrežaste gace i chicco ulozak, kaj ne? I koliko to drzi? tj kak često to moram mijenjat?!
Justme123 sva sreca pa je viroza bila kratkotrajna i ja sam to u korjenu srezala, mislim da je sarma pomogla haha. Ja idem tek sutra prvi put u TA. Do sad sam u dogovoru s doktorom privatno dolazila kod njega u polikliniku, pa je rekao da nema potrebe da dolazim prije u TA i čekala sam zapravo da se on vrati s GO (ovaj 'prosli tjedan njega nije bilo), tako da idem kod njega sutra u 12h na sv.Duh. Koja je opce procedura? Tamo kad udem dolje lijevo predam prvo uputnicu i cekam?
Looda da na lijevo predaš uputnicu,pa te zovu unutra sestre izvagati i tlak mjerit,dobiješ čašicu i onu trakicu za piškiti,vratiš im i onda čekaš da te prozovu kad dr dođe..tako je bilo prije 2god..vjerujem da je i sad..ja sam uvijek došla oko 7:40 pa bi već oko 9:20 bila gotova jer dr ne dolazi prije 9..nekad im se zna nešto odužiti pa dođu i kasnije Al tako je svugdje
Looda da na lijevo predaš uputnicu,pa te zovu unutra sestre izvagati i tlak mjerit,dobiješ čašicu i onu trakicu za piškiti,vratiš im i onda čekaš da te prozovu kad dr dođe..tako je bilo prije 2god..vjerujem da je i sad..ja sam uvijek došla oko 7:40 pa bi već oko 9:20 bila gotova jer dr ne dolazi prije 9..nekad im se zna nešto odužiti pa dođu i kasnije Al tako je svugdje
Super, hvala ti. A jesi isla kad popodne? ja sam narucena u 12h
cak su mi poslali podsjetnik sms-om da imam sutra pregled...ostala sam zatecena da smo tako high tech u nasem sistemu haha... citaj: ne idem uopce kod doktora i po bolnicama, pa nisam bas upucena u novitete naseg zdravstva:D
Super, hvala ti. A jesi isla kad popodne? ja sam narucena u 12h![]()
cak su mi poslali podsjetnik sms-om da imam sutra pregled…ostala sam zatecena da smo tako high tech u nasem sistemuhaha… citaj: ne idem uopce kod doktora i po bolnicama, pa nisam bas upucena u novitete naseg zdravstva:D
Jesi sigurna da ti ides dolje u TA? Ako je tvoj doktor (taj kojeg si cekala da dode s GO) jedan od onih na katu u ambulanti za visokorizicnu trudnocu pa je svaki tjedan jedan dan tamo, onda ides na prvi kat kod sestre Ksenije (npr ak si kod Miskovica ili Hafnera...)
Crna191
Ja sam shvatila da sve cure nakon carskog nisu puno krvarilei da na njih Issa misli a ne prirodni porođaj.. Tu bude svega..
Super, hvala ti. A jesi isla kad popodne? ja sam narucena u 12h![]()
cak su mi poslali podsjetnik sms-om da imam sutra pregled…ostala sam zatecena da smo tako high tech u nasem sistemuhaha… citaj: ne idem uopce kod doktora i po bolnicama, pa nisam bas upucena u novitete naseg zdravstva:D
Jesi sigurna da ti ides dolje u TA? Ako je tvoj doktor (taj kojeg si cekala da dode s GO) jedan od onih na katu u ambulanti za visokorizicnu trudnocu pa je svaki tjedan jedan dan tamo, onda ides na prvi kat kod sestre Ksenije (npr ak si kod Miskovica ili Hafnera…)
Hmmm..pa nemam pojma! Idem kod dr.Vasilja - kod njega sam privatno u medifemu vodila trudnocu, a narucivala sam se preko emaila onog za narucivanje. I dobila sam odgovor: "u dogovoru sa dr.Vasiljom naruceni ste na pregled 10.9.2018.u 12h"
A uputnica mi je pod "visokorizicnom" ... 😳
Pitat cu dolje u prizemlju...kud moram ic🤔
Crna191
Ja sam shvatila da sve cure nakon carskog nisu puno krvarilei da na njih Issamisli a ne prirodni porođaj.. Tu bude svega..
Crna191 je isto zavrsila na carskom sa prvom trudnocom.
Sortiraj odgovore
Najstariji