Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    22. Kolovoz 2018. 17:39

Teta90

Isssa, ima oko 1800gr, ali sporo dobiva na tezini gledajuci njezin opcenit napredak, a trbuscic je mali, unutar samo 15 centila.

I moj je imao u tom tjednu 1900 grama, u petak je imao cca 2500 grama, u petak idem ponovo na uzv da vidim koliko je napredovao, nemoj brinuti, ne rađaju se sve bebe 3500 grama, tako su mi rekli u Petrovoj 😀, i s obzirom na moju malu visinu i građu tijela 😂 rečeno mi je da nebi bilo normalno da beba ima preko 3 kg jer nebi mogla prirodno roditi i da bi onda sumnjali na dijabetes e sad.....

Isssa
    22. Kolovoz 2018. 17:41

Crna191

Isssa ma mislim da to i je problem,sto su ovi dr sto nisu na GO gore u rađaoni i na odjelu..imaju važnije slučajeve od nas u TA..

Ma da, nažalost, nadam se da je sad kraj GO 😀, u petak ću saznati, opet idem na pregled 🙈

• ian1910
    22. Kolovoz 2018. 17:47

Bok cure
    Da vam se javim nakon dugo vremena! Nestao mi je profil (ja sam Lea samo sam sad stavila ime sina kako će mi se zvati) . Citala sam vas svo ovo vrijeme pa evo da vam se opet malo javim!
    Moja situacija je sljedeća a znam sa ću ovdje naći dobra mišljenja i neke lijepe rijeci <3
    Kraj lipnja zaprimljena sam u bolnici jer mi je veliki bebač sjeo na bubrege, mjesec dana muke i onda hvala Bogu sve došlo na svoje! Ostavili su me da dolazim češće na preglede u bolnici. 
    Šalju me opet kontrolirati secer posto mi je prvi nalaz ispao 5.1 a to je granica, i secer odličan 4.6 i ostale vrijednosti vrlo male! No šta se dešava, na zadnjem uzv kažu da je beba za 36+1 a ja sam 31+5 
    I da ima veći opseg glavice ....
    Doktor gleda, pita sto put sestru jel sigurna za tjedne i mene lovi bas panika. Rekao je da imam malo vise plodne vode, ali sa se za sad nis ne brinem.. 
    idući tjedan moram opet secer kontrolirati (iako mi je zadnji nalaz odličan) i onda na pregled.. strah me te veličine bebaca, jel sve ok, iako tvrde da je, te nitko ne napominje kako ću ja roditi jel potreban carski nije... 
    Ugl evo malo sam se raspisala nadam se sa ćete mi napisati vase mišljenje u vezi svega.. inače sam iz Pule i super dr mi vodi trudnoću ali svejedno Me nekako počinje biti strah :-/

Nas_bebac
    22. Kolovoz 2018. 17:50

Jaooo Teta90 i tebi veselo 😳 ma sve ce bit uredu curke vidjet cete 🙂

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Baby.nb1
    22. Kolovoz 2018. 18:33

Lea(Ian) mene su jucer pustili iz bolnice. Bila sam jedan dan da mi naprave oni guk profil, iako je zadnji kucni koji sam radila bio u redu. Dijagnoza gestacijskog dijabetesa je isto postavljena radi 5.1 nataste. Ovaj guk u bolnici je isto na kraju bio u redu. Beba je cijelo vrijeme veca za 2 tjedna. I na uzv srca su nas slali, medjutim sve u najboljem redu. Isto su razmatrali da mozda krivo racunamo tjedne, ali nije ni to. Napravili su mi 3 uzv-a u jednom danu tako da sam se isto bila uspanicila. Na kraju je profesorica u viziti zakljucila da su jednostavno u pitanju genetske predispozocije za veliku bebu. Ja i dalje moram paziti sta jedem i izbjegavati slatko. Za 2 tj sam na kontroli, bas me zanima sta ce reci. Isto nitko nije spominjao nista vezano za porod. Ali isto me lovi strah jer znam da normalno poradjaju bebe od 4 kile i nesto, a najvise me strah forsiranja prirodnog poroda satima, pa onda na kraju carski. Al trudim se ne razmisljat o tome jer cu sama sebe isprepadat. Moj bebinjo ti je 3200, 34+3tt

url=https://lilypie.com]

• ian1910
    22. Kolovoz 2018. 18:40

HVala draga sto si se javila! Mene ne puštaju u bolnici već idem 4 puta tokom dana vaditi krv. 
    Jučer mi nisu rekli težinu bebice a sa 29tj je imao 1860
    Jučer je dr rekao da je to možda jer je dečko visok i velik iako ja nisam pre visoka (170)
    Samo se nadam da će mi preporučiti najbolje za bebaca a i brine me ta veća glava! Jesu ti mjerili zdjelicu i hoćeš li ih pitati da to naprave ?

Elza
    22. Kolovoz 2018. 19:23

ian1910

HVala draga sto si se javila! Mene ne puštaju u bolnici već idem 4 puta tokom dana vaditi krv.
    Jučer mi nisu rekli težinu bebice a sa 29tj je imao 1860
    Jučer je dr rekao da je to možda jer je dečko visok i velik iako ja nisam pre visoka (170)
    Samo se nadam da će mi preporučiti najbolje za bebaca a i brine me ta veća glava! Jesu ti mjerili zdjelicu i hoćeš li ih pitati da to naprave ?

Ako su ti dali sliku pogledaj na slici ako ti pise EFW - to ti je tezina.. Ni meni zadnji put nisu napisali na nalaz pa sam vidjela da na slici pise.

• ian1910
    22. Kolovoz 2018. 19:27

Dao mi je sliku ali nema toga :-(
    31.8 idem ponovio Pa ću pitati bas

Baby.nb1
    22. Kolovoz 2018. 19:29

Meni su u bolnici svaka 3 sata vadili krv. U stvari su me ostavili jer je dok razmatrao uvodjenje inzulina, medjutim rekli su da s obzirom na rezultate secera to ne dolazi u obzir jer bi me bacili u hipoglikemiju tj. prenizak secer i bilo mi lose. Nije mi nitko spominjao mjerenje zdjelice, vjerujem da to ostavljaju za pred kraj kad vide konacne procjene velicine. Ovako u 31tt je imao glavicu za 89mm (za35tt) , Ac 291(za 33tt), a FL62 (za 32tt) . I tu je tezina bila 2200.
    Sa 34tt bpd 94, ac 335, fl72, tezina 3200
    Sto se tice visine ja sam 180, muz 183, tata i stric su mi preko 190, muzev brat isto. A opet imamo i muz i ja i dosta niskih u obitelji, tak da cini mi se da je to sve genetska lutrija, na koga potegne

url=https://lilypie.com]

• ian1910
    22. Kolovoz 2018. 19:31

Ista nam je glavica za 31 tjedan samo su meni napisali da je to glavica za 36+1
    Tko ti vodi trudnoću ???

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.