Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Kolovoz 2018. 10:56

Kalanhoja mislim da jedno od toga ne mora bit jednokratno (ko npr onaj podlozak za orevijanje koji dobijes uz torbu za previjanje), ali mislim da to Schinin najbolje zna jer zivi u USA pa ima iskustva s tim stvarima.
    Pitanje za mame koje imaju deckice, kad ste mogle prevuc deckima kozicu preko glansa? Mom malom se ne da bas i bili sno kod pedijatrice na proljece (kad je imao godinu i pol, sad ce 2god za 2 tj) i rekla je nek pustimo do jeseni pa cemo tad s kremicom pokusat (nemam pojma kakvom kremicom).

09. Kolovoz 2018. 11:16

Kalanhoja, mislim da su baby bed mats za krevetic i ne treba ih tako cesto mijenjati, pogotovo ako kupis onu zastitu za madrac 120x60, ali meni je ovo za duze vrijeme jer ce beba nekad spavati kod mojih kad odemo na rucak, pa da ne promoci po kaucu. Changing mats su tanje i jednokratne, to mi je kad idem negdje (kod prijatelja, pedijatra, kad si negdje pa moras presvuci u autu) pa umjesto tetra pelene na koju stavim bebu ju stavim na to.

Looda_vila
    09. Kolovoz 2018. 11:19

hej klokanice!
    citam vas tu i tamo, ali jednostavno ne stignem ili nemam snage odgovorit! Zadnjih par dana smo u poslu oko stana, čiscenja nepotrebnih stvari koje smo gomilali godinama  i samo selili iz kutije u kutiju, iz sobe u sobu, pa sam konacno veliki dio robe/obuce/stavari iz kuhinje podijelila udruzi koja ce to proslijedit onima koji nemaju/ trebaju. Dio smo vukli na viksu, pa sam i se i tamo 2 dana primila posla čišcenja... Vidim da vas je dosta u radovima, sva sreca sto smo mi te grublje radove, busenja,rusenja,prasine rijesili u proljece (iako smo i tad napravili kardinalnu gresku - sto smo ostali boravit u stanu dok traju radovi - nikad vise!!!) sad nam je ostalo jos krčenje , parket brušenje i detalji.
    Ne znam kako vi, ali ja u Zg sam imala jako velikih problema sa pronalaskom kvalitetnih majstora....koji te nece oderat ili sfušat posao! I tko god od frendova imao radove - nitko mi nebi vise preporucio majstore koji su njima radili. Strasno, ne znam sto se to događa...deficit kvalitetnih majstora, svi otisli vjerojatno radit van...
    Unatoc gotovo cijelodnevnim aktivnostima...moje spavanje se ne popravalja budem i kroz dan izmorena ko pas, al san jednostavno ne dolazi na oci...
    Hormoni me peru na najjace, jednostavno se  ne mogu  otet dojmu koliko sam postala spora, troma, teska...za sve mi treba 10x vise vremena...sjela sam neki dan od jada na pod i plakala jer mi za farbanje jednog okvira trebalo 3h (inace bi normalan covjek to rijesio kroz 20 min) Počele su mi trnut ruke, tj. šake...jučer otisla u ducan kupit neke natikace vec broj, jer ne mogu vise sto obuc koliko su mi noge natecene
    Vidim da su nase male lavice super i da lijepo napreduju...to me bas veseli!! puno lijepih okruglih trbušića, opreme, kolica, robice........ajme kako vrijeme leti!!
    evo ja oduzila monolog, al morala se malo izjadat

09. Kolovoz 2018. 11:20

Jutro cure ☺
    Vidim sa ste i vi opustosile Lidl 😂 
    Ja sam mislim bas pretjerala, ali sto cu kad mi je sve slatko. Uzela sam i rucnike i posteljinu tamo pored pidjamica, carapica, hlacica i dva bodija kratkih rukava ako bude toplije vrijeme. I mi smo vise manje spremni. Kolica imamo Bebetto Holland 3u1, krevetic Ikea, madrac Baby centar i torba za rodiliste. Fali nam spavacica cekamo Ludu vilu 😂💙
    Btw. iduca trudnoca nece biti ljetna to sam si obecala pocelpm 6mj 😂😂 ovo znojenje..ne spavanje..naleti suza/smijeha..vrucina..pusem ko nilski konj..ne mogu ja to dvaput 😂

Elza
    09. Kolovoz 2018. 11:22

Hvala Teta na objasnjenju 

Looda_vila
    09. Kolovoz 2018. 11:27

Justme123 ja spakirala torbu za bolnicu, mislim da nisam uopce pretjerivala jer imam jos lufta u torbi Jednostavno mi se nije dalo gomilat uloske nit pelene jer mislim da mi svaki dan moze muz nadopunit ako treba.
    Jel mi dosta 10 chicco ulozaka i paket vir 80, i 10 jednokratnih gacica za  prvu ruku? Koliko pelena da stavim? ja uzella 10 pelena i paket vlaznih maramica.
    Daj mi reci sto da stavim u torbu za box? Dokumentacija, voda, proteinska plocica, mobitel, punjac?
    U veliku torbu sam spakirala u posebnu vrecicu stvari za tusiranje nakon poroda (veliki rucnik, spavacicu, 1 chicco ulozak, 1 mrezaste gacice, gel za tusiranje i japanke)  i to stavila na vrh kofera  - to okej?

Looda_vila
    09. Kolovoz 2018. 11:32

KikeS

Jutro cure ☺
    Ja sam mislim bas pretjerala, ali sto cu kad mi je sve slatko. Uzela sam i rucnike i posteljinu tamo pored pidjamica, carapica, hlacica i dva bodija kratkih rukava ako bude toplije vrijeme. I mi smo vise manje spremni. Kolica imamo Bebetto Holland 3u1, krevetic Ikea, madrac Baby centar i torba za rodiliste. Fali nam spavacica cekamo Ludu vilu 😂💙
    Btw. iduca trudnoca nece biti ljetna to sam si obecala pocelpm 6mj 😂😂 ovo znojenje..ne spavanje..naleti suza/smijeha..vrucina..pusem ko nilski konj..ne mogu ja to dva

nikako ulovit vremena ovaj tjedan da se zaletim do placa!! muz uzeo par dana slobodno pa smo u radnim akcijama...ali nisam zaboravila, ne brini! cim ulovim malo vremena, javim ti 😋

09. Kolovoz 2018. 11:42

Looda_vila

KikeS

Jutro cure ☺
    Btw. iduca trudnoca nece biti ljetna to sam si obecala pocelpm 6mj 😂😂 ovo znojenje..ne spavanje..naleti suza/smijeha..vrucina..pusem ko nilski konj..ne mogu ja to dva

nikako ulovit vremena ovaj tjedan da se zaletim do placa!! muz uzeo par dana slobodno pa smo u radnim akcijama…ali nisam zaboravila, ne brini! cim ulovim malo vremena, javim ti 😋

Ma samo ti obavljaj sebi sto imas. Ovo kad uhvatis vremena. Imamo mi jos do termina dosta :) 

09. Kolovoz 2018. 12:09

Looda_vila

Justme123 ja spakirala torbu za bolnicu, mislim da nisam uopce pretjerivala jer imam jos lufta u torbi Jednostavno mi se nije dalo gomilat uloske nit pelene jer mislim da mi svaki dan moze muz nadopunit ako treba.
    Jel mi dosta 10 chicco ulozaka i paket vir 80, i 10 jednokratnih gacica za prvu ruku? Koliko pelena da stavim? ja uzella 10 pelena i paket vlaznih maramica.
    Daj mi reci sto da stavim u torbu za box? Dokumentacija, voda, proteinska plocica, mobitel, punjac?
    U veliku torbu sam spakirala u posebnu vrecicu stvari za tusiranje nakon poroda (veliki rucnik, spavacicu, 1 chicco ulozak, 1 mrezaste gacice, gel za tusiranje i japanke) i to stavila na vrh kofera - to okej?

Proetinsku plocicu ces najvjerojatnije jest tek u sobi, ne daju jest nekih sat vremena nakon poroda il nes tak (iako sam ja jela odmah, dok nisu gledali, muz mi prosvercao frutabellu). Pelena ti je 10 i previse, u ta 3 dana ces sama mozda 3 puta presvuc bebu jer ti prvorotkama vecinom sestre presvlace, a i ujutro ih donesu u cistom nakon kupanja (osim mekonija, sumnjam da ce ti bebica obaviti jos koju veliku nuzdu  tamo).
    Papuce ces trebat u predradaoni i nekakav rucnik (pa to imaj pri ruci i prije boxa) jer te salju na tusiranje nakon klistiranja i wc-a, imaju tam nesto bolnicko za oprat se, al rucnika nemas (i naravno, neces se cijela tusirat nego od pupka nanize). Nakon poroda ces se tusirat tek iduci dan, kad te tek vrate u sobu, sestre te prebace s pomicnog kreveta na onaj u sobi i kazu da ih zoves za prvi odlazak na wc i to ne daju da sama odes. Jednokratnih gacica ti je isto i vise nego dovoljno za tih nekoliko dana u bolnici, uloske kad si pri kraju, muz moze donosit tak da ti je i to ok. Najvaznije je da su na vrhu 1 gace i par ulozaka jer te sestre oblace nakon poroda pa da ti ne raskopaju sve trazeci ih.
    U boxu neces bas puno toga trebat, pogotovo ak ce ti muz bit s tobom, ja sam malo pricala s njim, malo visila na mobu i ostalo vrijeme spavala do izgona. 

Looda_vila
    09. Kolovoz 2018. 12:32

Justme123

Looda_vila

Jel mi dosta 10 chicco ulozaka i paket vir 80, i 10 jednokratnih gacica za prvu ruku? Koliko pelena da stavim? ja uzella 10 pelena i paket vlaznih maramica.
    U veliku torbu sam spakirala u posebnu vrecicu stvari za tusiranje nakon poroda (veliki rucnik, spavacicu, 1 chicco ulozak, 1 mrezaste gacice, gel za tusiranje i japanke) i to stavila na vrh kofera - to okej?

Proetinsku plocicu ces najvjerojatnije jest tek u sobi, ne daju jest nekih sat vremena nakon poroda il nes tak (iako sam ja jela odmah, dok nisu gledali, muz mi prosvercao frutabellu). Pelena ti je 10 i previse, u ta 3 dana ces sama mozda 3 puta presvuc bebu jer ti prvorotkama vecinom sestre presvlace, a i ujutro ih donesu u cistom nakon kupanja (osim mekonija, sumnjam da ce ti bebica obaviti jos koju veliku nuzdu tamo).
    Papuce ces trebat u predradaoni i nekakav rucnik (pa to imaj pri ruci i prije boxa) jer te salju na tusiranje nakon klistiranja i wc-a, imaju tam nesto bolnicko za oprat se, al rucnika nemas (i naravno, neces se cijela tusirat nego od pupka nanize). Nakon poroda ces se tusirat tek iduci dan, kad te tek vrate u sobu, sestre te prebace s pomicnog kreveta na onaj u sobi i kazu da ih zoves za prvi odlazak na wc i to ne daju da sama odes. Jednokratnih gacica ti je isto i vise nego dovoljno za tih nekoliko dana u bolnici, uloske kad si pri kraju, muz moze donosit tak da ti je i to ok. Najvaznije je da su na vrhu 1 gace i par ulozaka jer te sestre oblace nakon poroda pa da ti ne raskopaju sve trazeci ih.
    U boxu neces bas puno toga trebat, pogotovo ak ce ti muz bit s tobom, ja sam malo pricala s njim, malo visila na mobu i ostalo vrijeme spavala do izgona.

Tusiras se tek iduci dan nakon poroda? Ma daj, ja mislila da to ide nakon poroda..tj, nakon mazenja sa bebicom i kad ju uzmu na pranje ili sto vec nakon. Pa da ti onda ides pod tus uz pomoc sestre. Svasta ssm si ja zamislila u svojoj glavi😂😁
    Jel ima tamo neka pipa za tocit vodu u bocu? U predrađaoni i boxu?
    Tebi je stvarno bilo super kad si i spavala, ocu i ja takooo😅😅 
    Ja bi najradije da dodem u bolnicu u trodovima 8 cm otvorena i da sve rijesim u max 2 h😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.