Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Looda_vila
    09. Kolovoz 2018. 12:32

Justme123

Looda_vila

Justme123 ja spakirala torbu za bolnicu, mislim da nisam uopce pretjerivala jer imam jos lufta u torbi Jednostavno mi se nije dalo gomilat uloske nit pelene jer mislim da mi svaki dan moze muz nadopunit ako treba.
    Jel mi dosta 10 chicco ulozaka i paket vir 80, i 10 jednokratnih gacica za prvu ruku? Koliko pelena da stavim? ja uzella 10 pelena i paket vlaznih maramica.
    Daj mi reci sto da stavim u torbu za box? Dokumentacija, voda, proteinska plocica, mobitel, punjac?
    U veliku torbu sam spakirala u posebnu vrecicu stvari za tusiranje nakon poroda (veliki rucnik, spavacicu, 1 chicco ulozak, 1 mrezaste gacice, gel za tusiranje i japanke) i to stavila na vrh kofera - to okej?

Proetinsku plocicu ces najvjerojatnije jest tek u sobi, ne daju jest nekih sat vremena nakon poroda il nes tak (iako sam ja jela odmah, dok nisu gledali, muz mi prosvercao frutabellu). Pelena ti je 10 i previse, u ta 3 dana ces sama mozda 3 puta presvuc bebu jer ti prvorotkama vecinom sestre presvlace, a i ujutro ih donesu u cistom nakon kupanja (osim mekonija, sumnjam da ce ti bebica obaviti jos koju veliku nuzdu tamo).
    Papuce ces trebat u predradaoni i nekakav rucnik (pa to imaj pri ruci i prije boxa) jer te salju na tusiranje nakon klistiranja i wc-a, imaju tam nesto bolnicko za oprat se, al rucnika nemas (i naravno, neces se cijela tusirat nego od pupka nanize). Nakon poroda ces se tusirat tek iduci dan, kad te tek vrate u sobu, sestre te prebace s pomicnog kreveta na onaj u sobi i kazu da ih zoves za prvi odlazak na wc i to ne daju da sama odes. Jednokratnih gacica ti je isto i vise nego dovoljno za tih nekoliko dana u bolnici, uloske kad si pri kraju, muz moze donosit tak da ti je i to ok. Najvaznije je da su na vrhu 1 gace i par ulozaka jer te sestre oblace nakon poroda pa da ti ne raskopaju sve trazeci ih.
    U boxu neces bas puno toga trebat, pogotovo ak ce ti muz bit s tobom, ja sam malo pricala s njim, malo visila na mobu i ostalo vrijeme spavala do izgona.

Tusiras se tek iduci dan nakon poroda? Ma daj, ja mislila da to ide nakon poroda..tj, nakon mazenja sa bebicom i kad ju uzmu na pranje ili sto vec nakon. Pa da ti onda ides pod tus uz pomoc sestre. Svasta ssm si ja zamislila u svojoj glavi😂😁
    Jel ima tamo neka pipa za tocit vodu u bocu? U predrađaoni i boxu?
    Tebi je stvarno bilo super kad si i spavala, ocu i ja takooo😅😅 
    Ja bi najradije da dodem u bolnicu u trodovima 8 cm otvorena i da sve rijesim u max 2 h😂😂😂

09. Kolovoz 2018. 13:28

Jao, i ja bih najradije došla 8cm otvorena i riješila to u 2h! 

09. Kolovoz 2018. 13:31

Looda_vila

Tusiras se tek iduci dan nakon poroda? Ma daj, ja mislila da to ide nakon poroda..tj, nakon mazenja sa bebicom i kad ju uzmu na pranje ili sto vec nakon. Pa da ti onda ides pod tus uz pomoc sestre. Svasta ssm si ja zamislila u svojoj glavi😂😁

Jel ima tamo neka pipa za tocit vodu u bocu? U predrađaoni i boxu?
    Tebi je stvarno bilo super kad si i spavala, ocu i ja takooo😅😅
    Ja bi najradije da dodem u bolnicu u trodovima 8 cm otvorena i da sve rijesim u max 2 h😂😂😂

Mozda ak rodis ujutro pa se uspijes istusirat isti dan, ja sam rodila jedno popodne, drugo u 7 navecer tak da nije bilo tusiranja do sutra. Imas pipu za tocit vodu i u predradaoni i u boxu, ja sam si svejedno 6pack jane uzela oba puta jer sam pila ko deva. Ja bi isto najradije dosla toliko otvorena pa da samo izvuku bebu van bez klistiranja i svega jer mi se ne da to opet, al ja svaki put dodem 4cm, ali ide dosta brzo, oba puta mi je od dolaska do drzanje bebe proslo 4h. Ma ko da je tesko spavat kad te nadrogiraju, ja se tome veselim ko zadnji narkic, muz mi se smije koliko cesto to spominjem 😂

Dija85
    09. Kolovoz 2018. 13:49

Bok cure, ja sam u lidlu i mulleru kupila danas samo ovo , pregledala sam svu robicu i posteljine, sve je predivno ali sto cu kad seka ima dvije vrece robice za mene. Pa nema smisla kupovati. Danas mi je rekla da ce mi ona dati ormar za bebinu robicu, rijesila sam s tim veliki problem, stolic za presvlacenje cu uzeti od svojih, sjetila sam se da imam odlican bas za to, u svojoj sobi, dolje ima polica pa mi stanu stvari. E da, ove maramice na slici, za upijanje boje, smijem ih staviti s bebinom robicom? Pa mogu razlicite boje zajedno oprati?

i da, opet mi neka teta rekla oooo pa ima tebe! Jesi sigurna da nisu blizanci?! 🖕😤Ne kuzim... pa kolika sam ja to?? Kaze dragi, to ti je zato sto si tako mala pa samo trbuh iskocio pa ti zato to kazu. 😂

PlavaBorovnica
    09. Kolovoz 2018. 14:02

Mi smo bili jutros u Lidla, tražili smo police ljestve kakve smo vidjeli u katalogu, to nam baš treba, bili u 2 Lidla i nemaaa i nemaa😖😥
    A onda sam vidjela tu dječju robicu i naprasto mi se zamračilo (ili poružičastilo) pred očima i ja sam samo uzimala svega, kad sam došla pred kasu i trebalo platiti, tek sam onda vidjela cijene. Ne znam što mi bi, pogotovo jer sam dobila robice na poklon i odlučila ne kupovati.

09. Kolovoz 2018. 14:05

Dija85

Bok cure, ja sam u lidlu i mulleru kupila danas samo ovo , pregledala sam svu robicu i posteljine, sve je predivno ali sto cu kad seka ima dvije vrece robice za mene. Pa nema smisla kupovati. Danas mi je rekla da ce mi ona dati ormar za bebinu robicu, rijesila sam s tim veliki problem, stolic za presvlacenje cu uzeti od svojih, sjetila sam se da imam odlican bas za to, u svojoj sobi, dolje ima polica pa mi stanu stvari. E da, ove maramice na slici, za upijanje boje, smijem ih staviti s bebinom robicom? Pa mogu razlicite boje zajedno oprati?
    i da, opet mi neka teta rekla oooo pa ima tebe! Jesi sigurna da nisu blizanci?! 🖕😤Ne kuzim… pa kolika sam ja to?? Kaze dragi, to ti je zato sto si tako mala pa samo trbuh iskocio pa ti zato to kazu. 😂

Te maramice za upijanje boje su ti upravo za to da ne moras odvajati sve, meni je super jer od sina tamnoplavo i kcerino zuto i rozo strpam u istu turu vesa i sve je isto kao i prvog dana (ja sam ti kod prvo koristenja slikala svu odjecu prije i nakon pranja s maramicama da se uvjerim), a maramica skupi sav visak boje

Dija85
    09. Kolovoz 2018. 14:07

PlavaBorovnica

Mi smo bili jutros u Lidla, tražili smo police ljestve kakve smo vidjeli u katalogu, to nam baš treba, bili u 2 Lidla i nemaaa i nemaa😖😥
    A onda sam vidjela tu dječju robicu i naprasto mi se zamračilo (ili poružičastilo) pred očima i ja sam samo uzimala svega, kad sam došla pred kasu i trebalo platiti, tek sam onda vidjela cijene. Ne znam što mi bi, pogotovo jer sam dobila robice na poklon i odlučila ne kupovati.

Police ljestve su ti bile od ponedjeljka 06.08. Vjerovatno se prodale vec. Ja sam uspjela odoljeti napasti i izasla van samo s onim sto mi je trebalo. 

Dija85
    09. Kolovoz 2018. 14:08

Justme123

Dija85

i da, opet mi neka teta rekla oooo pa ima tebe! Jesi sigurna da nisu blizanci?! 🖕😤Ne kuzim… pa kolika sam ja to?? Kaze dragi, to ti je zato sto si tako mala pa samo trbuh iskocio pa ti zato to kazu. 😂

Te maramice za upijanje boje su ti upravo za to da ne moras odvajati sve, meni je super jer od sina tamnoplavo i kcerino zuto i rozo strpam u istu turu vesa i sve je isto kao i prvog dana (ja sam ti kod prvo koristenja slikala svu odjecu prije i nakon pranja s maramicama da se uvjerim), a maramica skupi sav visak boje

Odlično, čula sam da su neke maramice grozne, raspadnu se u pranju i ne skupe boju, valjda sam kupila dobre. Nadam se.

09. Kolovoz 2018. 14:17

Dija85 ja stvarno ne kuzim koji k ljudi idu komentirat takve stvari i govorit trudnici da je ima previse/premalo i bilo sta drugo! To sve treba posramljivat maksimalno kad ti se tako obracaju, samo ja se isto na licu mjeta ne bi sjetila sta odgovorit kretenima. Bas je neka Amerikanka pricala kako je bila sa starijim klincem u zooloskom dok je bila trudna i dosao je lik do nje i rekao joj je da je velika ko kuca i zena se rasplakala, a najbolje od svega je kaj se zena bavi vjezbanjem inace u zivotu i certificirani je osobni trener. 

Dija85
    09. Kolovoz 2018. 14:28

Justme123

Dija85 ja stvarno ne kuzim koji k ljudi idu komentirat takve stvari i govorit trudnici da je ima previse/premalo i bilo sta drugo! To sve treba posramljivat maksimalno kad ti se tako obracaju, samo ja se isto na licu mjeta ne bi sjetila sta odgovorit kretenima. Bas je neka Amerikanka pricala kako je bila sa starijim klincem u zooloskom dok je bila trudna i dosao je lik do nje i rekao joj je da je velika ko kuca i zena se rasplakala, a najbolje od svega je kaj se zena bavi vjezbanjem inace u zivotu i certificirani je osobni trener.

Svašta, mene ne dira toliko da se rasplačem, nego se samo zapitam pa kolika sam to. A svi koji me znaju komentiraju lijepe stvari. Eto danas mi prijatelj kaže kako dobro izgledam i kako blistam. A ovi koji me ne poznaju bezobrazni. Ali baš me briga. 😁😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI