Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ssanja
    24. Srpanj 2018. 15:22

Isssa

Ssanja

Isssana pregledu prije dvije sedmice sam bila skroz zatvorena samo sam imala jake kontrakcije. Sad su se kontrakcije smanjile, povremeno ih imam većinom u večernjim satima pa mislim da to više bude od umora u toku dana. A danas me doktor nije htio pregledati ginekološki baš zbog položaja bebe da ne bi nešto dodatno isprovocirao, već da mirovanjem dočekamo 35tu sedmicu pa da tad uradimo pregled i briseve ako sve bude ok do tad.

E tak sam i ja bila skroz zatvorena, cerviks super i onda jake kontrakcije i u roku 3 tjedna ja otvorena 2 prsta, cerviks skraćen, samo miruj, pusti sve da drugi rade, ako legne prašina legni i ti 😂, fućkaš sve 😀

Pratila sam tvoju situaciju, i mislim da je upravo najveći problem što ne znamo ležati 😀 al nema nam druge 😊 mene jedino smiruje što sam za vikend spremila sobicu i sve stvari za bebu pa sam bar mirna kad znam da je to kako treba 😊 a ostalo sve neka čeka

Isssa
    24. Srpanj 2018. 15:31

Ssanja

Isssa

Ssanja

Isssana pregledu prije dvije sedmice sam bila skroz zatvorena samo sam imala jake kontrakcije. Sad su se kontrakcije smanjile, povremeno ih imam većinom u večernjim satima pa mislim da to više bude od umora u toku dana. A danas me doktor nije htio pregledati ginekološki baš zbog položaja bebe da ne bi nešto dodatno isprovocirao, već da mirovanjem dočekamo 35tu sedmicu pa da tad uradimo pregled i briseve ako sve bude ok do tad.

E tak sam i ja bila skroz zatvorena, cerviks super i onda jake kontrakcije i u roku 3 tjedna ja otvorena 2 prsta, cerviks skraćen, samo miruj, pusti sve da drugi rade, ako legne prašina legni i ti 😂, fućkaš sve 😀

Pratila sam tvoju situaciju, i mislim da je upravo najveći problem što ne znamo ležati 😀 al nema nam druge 😊 mene jedino smiruje što sam za vikend spremila sobicu i sve stvari za bebu pa sam bar mirna kad znam da je to kako treba 😊 a ostalo sve neka čeka

E baš tako, rekli su mi u bolnici da im je dužnost naučit me šta znači odmarati i mirovati 😂😂😂😂, kad su me vidjeli u 5 ujutro s kavom u ruci umrli su od smjeha 😂😂😂😂😂
    Mirovanje/odmaranje-kaj je to, nekaj za jest???? 😂
    Ali eto silom prilike naučila sam mirovati, cijeli dan razmišljam kaj jest i na koji bok da se okrenem, u velikoj dilemi znam biti 😂, lijevi ili desni bok 😂😂😂😂

• Anđeo_
    24. Srpanj 2018. 15:31

Isssa

Anđeo_

Isssa- to je super i ja bi griz sta se tiče šećera bio mi je na prvom pregledu povišen i još jednom poslije, nosila sam mali profil prosli tjedan bio mi je 5.2 na tašte.. Nikad nisam imala problema sa onim 2 sata nakon jela svako jutro sam doma sama mjerila i nisam nešto previše pazila, ne jedem slatkiše i grickslice kolač pojedem al to je jednom u 2 tjedna, uglavnom prije 3 dana se nešto preokrenulo za doručak sam jela muslie, ručak kelj i pljeskavice pa lubenica i večera dva dvopeka sa sirnim namazom (uglavnom ništa posebno slatko kao svaki dan) navečer me krenuo neki znoj obljevat pa žeđ i Samo vode vode usta suha veli dragi daj izmjeri šećer to je bilo cca sat i 45 min nakon večere meni šećer 13.2 😳😳😳bili smo uvjereni da ne radi aparat ujutro je dragi otišao po drugi za doruckovala sam nakon doručka 9.7 😫 opet sam navečer mjerila bio je 10.9 A aparati su 0.2 otskakali jedan od drugog.. Jučer sam se držala strogo po onom papiru šta sam dobila za dijetu bi bio mi je svaki puta dobar jednom blizu granice NAVECER SAM SE RASPLAKALA JEL SAM GLADNA 🤣🤣😂😂 dragi je sjedio pored mene i gledao me u šoku a ja sam ridala 😭 i govorila da bi cool pitu iz Megića od šumskog voća i proljev od čokolade 🤣🤣🤣 čini se da mi nema ništa slatkog do kraja a i obroci su mi ko miš jedem pozitivno je šta neću kile dobit…

Kak je to nepredviljivo skroz, baš zeza taj šećer, morala bi stalno nešto jesti, nebi smjela glad osjetiti, gore je 3 puta u danu jest nego više puta po malo jer nam gušterača očito ne može proizvesti toliko inzulina od jednom. Ja idem sada nešto ručati pa ću opet mjeriti nakon sat vremena i baš me zanima koliki će biti 😳

Ajde pa baš javi, jutros sam pojela šnitu kruha sa namazom 3 šnite pureće salame pa sam poslije popila jogurt i jabuku (to sam u autu na putu prema pregledu), ručala sam juhu unutra sam narezala pileća prsa i mrkvu sad sam pojela 6 bobica grožđa i jednu kruške  oko 7 cu dvopek i ostatak te piletine kuhane sa salatom i večera čaša mlijeka... mjerila sam 2 sata iza ručka bio mi je 7.9 (do 8.5 je normalan)
    Fascinantno mi je koda se preko noći okrenulo prošli tjedan kad sam nosila šta sam sama doma vadila na Vuk Vrhovec iza ručka sam pojela palačinku sa PEKMEZOOM i dva sata nakon po nalazu mi je bio 7.1 znači pod opterećenjem (kako oni to zovu) mi je super radila i vidi vraga sad

Schinin
    24. Srpanj 2018. 15:52

Jutro okruglice 😃  ja se od jutros sva smrzoh iako je lijepo vrijeme, neznam koji mi je 🤔 sad sam malu ostavila u skolici I na putu sam za ured....divim se svima vama sto mirujete, ja zaista ne znam kako bi uspjela, em s malom i svim ostalim uvijek ima posla, em ja nemam strpljenja ni mrve 😅 
    Baby.k preslatki ste mi 😍 najiskrenije cestitke i volite se uvijek tako ♥️ A prvo sto sam pomislila kad sam vidjela slike bilo je “a gdje joj je trbuh” 😂😂😂😂
    Isssa I Sanja Zelim vam da jos izdrzite koji tjedan 2u1 😉 
    Andeo jesi imala neki stres ili veci tjelesni napor? To zna povisiti secer jako... ili da nisi kojim slucajem bila u mekicu??? To zna zeznut profil danima/tjednima😉
    Aurora nema na cemu, i drugi puta vrlo rado 😉

Isssa
    24. Srpanj 2018. 16:00

Anđeo Evo baš sam ručala, krem juhu od mrkve, pileći file, pole krumpira, ciklu salatu i kruh, javim za sat vremena koliki je šećer 😀

Primjetila sam da puuuuuno voća jedeš, on jako diže šećer, i prije OGTT-a (dan prije) se NESMIJE voće jest, bar su meni tak rekli, probaj sutra izbaciti voće 

Isssa
    24. Srpanj 2018. 16:49

Isssa

AnđeoEvo baš sam ručala, krem juhu od mrkve, pileći file, pole krumpira, ciklu salatu i kruh, javim za sat vremena koliki je šećer 😀

Primjetila sam da puuuuuno voća jedeš, on jako diže šećer, i prije OGTT-a (dan prije) se NESMIJE voće jest, bar su meni tak rekli, probaj sutra izbaciti voće

Evo prošlo sat vremena, 9.8 je šećer s tim da sam zaboravila napisati da sam popila čašu soka 🤔

Isssa
    24. Srpanj 2018. 18:14

Isssa

Isssa

AnđeoEvo baš sam ručala, krem juhu od mrkve, pileći file, pole krumpira, ciklu salatu i kruh, javim za sat vremena koliki je šećer 😀

Evo prošlo sat vremena, 9.8 je šećer s tim da sam zaboravila napisati da sam popila čašu soka 🤔

Isssa

Isssa

A nakon 2 sata 6.9 😀

• Anđeo_
    24. Srpanj 2018. 18:56

Schinin- ne, ništa što inače do sad nisam jela kad mi je šećer bio dobar i ginekologica me pitala jesam bila pod većim stresom i ostalo.. čudno mi je jako baš kao preko noći da se zbrkao
    Isssa- taj dan kad mi je bio preko 13 sam jela lubenicu i ja sam mislila da ga je to zeznulo sutra dan nisam nikakvo voće pa je bio opet skoro 11..
    Bravo za tvoj dva sata nakon jela super je čak si fino i papala 😍
    Ja svoj opet mjerim u 9 pa vam javim al danas je dobar makar se stvarno pridržavam one dijete s Vuk Vrhovca ma sve ću izdržat za bebolinu svoju ❤ a dragi je upravo došao s posla i prvo me pitao jesam gladna 👏😂😂🔝🔝 ja kažem ok sam danas a veli on a živcana? Ja kažem ne A kaj je bilo veli on aaaa znaš nije nakraju popravak auta bio 2700 Nego 3500 😱😱😩😩 reko sad mi je šećer 15 😆 samo je zbrisao van. 

Isssa
    24. Srpanj 2018. 20:47

Anđeo_

Schinin-ne, ništa što inače do sad nisam jela kad mi je šećer bio dobar i ginekologica me pitala jesam bila pod većim stresom i ostalo.. čudno mi je jako baš kao preko noći da se zbrkao
    Isssa-taj dan kad mi je bio preko 13 sam jela lubenicu i ja sam mislila da ga je to zeznulo sutra dan nisam nikakvo voće pa je bio opet skoro 11..
    Bravo za tvoj dva sata nakon jela super je čak si fino i papala 😍
    Ja svoj opet mjerim u 9 pa vam javim al danas je dobar makar se stvarno pridržavam one dijete s Vuk Vrhovca ma sve ću izdržat za bebolinu svoju ❤ a dragi je upravo došao s posla i prvo me pitao jesam gladna 👏😂😂🔝🔝 ja kažem ok sam danas a veli on a živcana? Ja kažem ne A kaj je bilo veli on aaaa znaš nije nakraju popravak auta bio 2700 Nego 3500 😱😱😩😩 reko sad mi je šećer 15 😆 samo je zbrisao van.

Vidiš kak je obziran mužić, prvo izvidi situaciju 😂 a tek onda veli kaj je na stvari 😀
    Vidiš kod tebe ni to voće ne igra neku ulogu 🤔, još malo izdrži i bebolino je tu 😍

Mrs.mom
    24. Srpanj 2018. 22:40

Evo javljam da smo mi dobro..
    Ona je jos uvijek u inkubatoru pod zuticom... ima uvedenu sondu za hranjenje.. danas sam uspjela nesto izdojit mlijeka.. sutra ce biti vise..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.