Evo da se i mi javimo, dobro smo samo se rijetko stignem javiti, jedva stignem na wc tokom dana...😂😂😂 inace smo dobro, samo ga zna probava muciti, grci se i napinje i prducka, pogotovo kad popijem mlijeko ili pojedem cokoladu. Nadam se da ce proci uskoro kad napuni 3mj.
Tjemenica, i ja sam kupila mustelu i pitala sam svoju dermatologinju da li da postruzem ljuskice iči samo normalno perem i rekla je da se postruzu i na kraju da bi bilo dobro namazati bepanten kremom i jos mi je rekla da je najbolja prevencija tjemenice svakodnevmo kupanje bebe i da to sto u zadmje vrijeme se savjetuje da se beba kupa1-2 puta tjedno
Tjemenica, i ja sam kupila mustelu i pitala sam svoju dermatologinju da li da postruzem ljuskice iči samo normalno perem i rekla je da se postruzu i na kraju da bi bilo dobro namazati bepanten kremom i jos mi je rekla da je najbolja prevencija tjemenice svakodnevmo kupanje bebe i da to sto u zadmje vrijeme se savjetuje da se beba kupa1-2 puta tjedno
Su apsolutne gluposti, da se beba treba kupati i prati joj kosa svaki dan, pa ti sad budi pametan, a isto to sam procitala i u knjizici moja prva godina koja se prije 10ak godina dijelila zenama na porodu
Barbs uh, odmah mi tlak skoci 😂😂🙄
Belle presldak jee! 😍
Panica, ja sam danas prala tjemenicu s mustelom al nekako se bojim jako strugati da ne rakrvarim ljuskice. S cime si ti strugala i jel struzes prije ili nakon kupanja?
A to za kupanje...eto jos jedna od milion stvari koje savjetuju drugacije! Nama je patronazna rekla 2x tjedno da se beba kupa...mi kupamo 3x tjedno za sad. U vodu stavim par kapi bademovog ulja i evo sad sam mustelu za kosu i kupila sam mustela kremu za lice jer su mu obrazi malo suhi. I to je to od kemije sto sam za sada koristila, ok i vlazne maramice i krema za guzu 😊
Kiki i ja imam isti problem s hemeroidima, svaki odlazak na wc mi je muka, bude krvi za poludit… Trenutno samo pazim na prehranu i higijenu, planiram otic do ljekarne pa cu vidit sta ce mi preporucit…
Tako i ja, pitat cu pa javim sto su savjetovali. A sto se higijene tice, ja se nastojim oprati iza svake nuzde al svejedno su tu...
Bell slatkis mali☺
Hemeroid imala sam u trudnoci jedan veliki vanjski al nikad nisam imala tegobe, znaci samo kad sam se brisala sam osjetila da je tamo. A sad nakon nekog vremena ga nema vise, nestal je, mozda je cak pukel dok sam krvarila pa nisam skuzila, nemam pojma.
Tjemenica ja sam ju skidala sa, imam nest ko tetra al je puno tanje, neznam kako se zove, al ja to koristim za kupanje. I trljala sam dok nisam primjetila da je crveno na tom mjestu, onda sam stala, oprala i namazala kremom, pa sam ga narednih dana kuoala svaki dan u kosu prala mustelom i kad sam vidla da vise nem sam prekinula.
Kupanje ja kupam svaki drugi dan. Stavljala sam na pocetku maslinovo ulje jer mu je koža bila katastrofa, al sad mu se kosa masti pa vise ne stavljam. Sad me zanima, napunili smo 4mj, jel bi bilo ok da kupim neki sampon za kosu? Imate sto za preporuciti?
Ja mislim da je 1-2 puta premalo jer ipak se zbljucka, pa ode pod vrat, pa stavlja ruke u usta i lovi se za sve pà stalno, kolko god pazili, neke mucice i svasta. A i dok ga okupam, ova koza u pelenskim podrucju ko da se preporodi.
url=https://lilypie.com]
Jedino sta nisam probala su kao da napravis cepic od svinjske masti i zamrznes ga i takve narodnomedicinske postupke, ako nadjes nesto sta djeluje OBAVEZNO javi!!! Drz se
Ovo pomaze. Ja sam to pretprosle godine radila. Mast se ispere prvo pa stavi na prozirnu foliju tanku dugu liniju, folija se zarola tako da bude debljine cepica a najdeblje malog prsta i tak se stavi zamrznuti. Reze se komadic po komadic kad se stavlja u guzu. Hlada mast je prilicno ugodna na upalnom mjestu. Ali treba imati na umu da se metne ona velika baby blazinica u gazice da se sve ne zamasti kad se mast otopi. Meni je proslo nakon 2-3 dana.
Bela bebuška - mališani su vam idealni. L je dns bila divna, ali to vjerojatno ima veze s tim što smo 3 sata šetale. Divno je bilo vrijeme...
Kupanje - mi se svaki dan "umivamo". Imam onu ko rukavicu, trljačicu od frotira i nju namočim u toplu vodu pa prebrišem lice, iza uha, vrat... Ima baš veliki podbradak pa joj se u nabore zavlače mucice i slično. A kupamo se svaka 2-3 dana. Dobro naravno guzu čistimo ili vlažnim ili namočim blazinicu toplom vodom. Najrađe bi samo vodom, ali nemrem uvijek imati toplu vodu pri ruci... Nekad kad se jako pokaka znam ju odnijet pod lavabo i isprat samo guzu...
Nego, guranje rukica u usta? To je počela raditi evo već 2 dana. To prije nije radila... Sad nam je to hit. 🤔
Barbs uh, odmah mi tlak skoci 😂😂🙄
Belle presldak jee! 😍
Panica, ja sam danas prala tjemenicu s mustelom al nekako se bojim jako strugati da ne rakrvarim ljuskice. S cime si ti strugala i jel struzes prije ili nakon kupanja?
A to za kupanje…eto jos jedna od milion stvari koje savjetuju drugacije! Nama je patronazna rekla 2x tjedno da se beba kupa…mi kupamo 3x tjedno za sad. U vodu stavim par kapi bademovog ulja i evo sad sam mustelu za kosu i kupila sam mustela kremu za lice jer su mu obrazi malo suhi. I to je to od kemije sto sam za sada koristila, ok i vlazne maramice i krema za guzu 😊
Ja kruzno masiram s peracicom nakon samponiranja, a prije ispiranja, ne usudim se strugati jer se stvarno jako zacrveni, a i tek od kad petem s mustelom vidim da joj je puna glava, ne moze to odjednom otici.
Belle imas prekrasnig decka!
Mi smo bili kod kumova u zg. Bilo je bas lijepo. Mm sutra ide na sluubeni put i vraca se u utorak najvjerojatnije.
Idem spavati, sutra je naporan dan.
Laku noc!
Sortiraj odgovore
Najstariji