Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Suncokretica
    12. Listopad 2017. 10:23

Evo sad sam pitala jednu sestru koja mi je napokon mogla objasniti. Stisnula je i izašao prvi kolostrum. Sad u pola 12 idem do Lee da vidim što ćemo s dojenjem i dal može povući, nije baš tako malena da ne bi mogla, samo mi ju moraju staviti 
    Ako ne uspijemo, izdajati ću se tako ručno svakih 2,5-3 h kako su mi rekli. Očito mi tek nadolazi mlijeko pa se oni ne brinu. Al moram to poticati inače će mi stati a to ne želim...
    Kaže da ne preporuča izdajalicu jer mi može stvoriti ragade? Ne znam, vidjet ću što će mi reći sad kad odem do nje pa možda kasnije nazovem rodin sos telefon za dojenje da mi daju savjete

violeta1
    12. Listopad 2017. 10:26

Jao Leon je od 7-10h bio budan, nisam znala s cim da ga zabavim hehe... sad pava iako malo se javlja
    Suncokretice dobro dosla..za mlijeko, meni je tek 3 dan krenilo, a tako i cimerici koja je malo stavljala na sisu bebu i to jos preko sesirica. 

treca_sreca
    12. Listopad 2017. 10:27

barbs

Izludjet ću danas s njime. Ne znam što mu je.

Da ne prolazite onaj skok u razvoju? Taman ste na 3tj
    Inace moja zma tako da ne spava po danu...sad ovaj zadnji tjedan cili
    izgleda da rastu pomalo i ne treba im bas bas cili dan spavat. Ali dobro je dok noc spavamo...
    sinoc oko 10ipo zaspali (inace zna ona i do ponoc gnjavuljat da ju se nosi) pa u 4am dojenje pa u 7ipo klinci ju zbudili kad si izlazili u skolu....i onda nakon dojwnja opet zakrmila eno je jos spava.
    zato kad se probudi, cili dan ce me zezat..do popodne. Onda zaspe kad muz dolazi s posla, kad bi on mogao nosat!
    Seratorica!

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    12. Listopad 2017. 10:41

Nemoj izdajalicu suncokretice....da ti ne urasi ragade. Radije gmjavi da ti bebu sta vise daju na prsa....5minut pa 5minuta.....to ce vise efekta imat za stvaranje mlika nego ista drugo. Ja sam svoju stavljala svako malo u rodilistu.bas tako kad je tek kretalo mlijeko nadolazit i zato.mi i jest doslo odmah drugi dan sto je cudo za carice...a ove rodilje sta rjedje stavljaju bebu - dodje kasnije...samo ti njih gnjavi jer da ne biste poslije imali problema s manjkom mlijeka a zasto??

žena-majka-carica:)

I_me
    12. Listopad 2017. 11:57

Mene su u bolnici sesirici za bradavice spasili. 😆 
    Malena nikako nije znala uhvatit bradavicu a i bila je malo lijena kako su mi sestre rekle. Jos kad su mi se sise upalile.. bolio me sami dodir na sisu i bradavicu, a one ogromne i crvene 😥😫 a malena trazi papati. Pa sam od sestre trazila sesiric dok mi muz ne donese od kuce. Kad je uhavatila 😂😂😂 izvukla mi je i mozak sa mlijekom hahahaha 
    Zadnji dan u bolnici sam ih maknula jer mi se bradavica lijepo formirala a i ema je naucila hvatat.

panica
    12. Listopad 2017. 12:25

Suncokretice, moja prijateljica je nedavno rano rodila i beba isto nije mogla cikiti i rekli su joj da se obavezno izdaja rucno i kolostrum i mlijeko tako da kad beba bude mogla sisati da ona ima mlijeka, ne znam u kojoj si bolnici, ali dosaduj da te nauce da se izdajas, pa cak i da daju bebi tvoje izdojeno mlijeko.

• Bebushka
    12. Listopad 2017. 12:33

Kombiniram izdojeno i dojenje jer ove linguze nikad site s dojenjem to bi mogla od 0-24 imat neku na sisi:
    Ovako izgledamo nakon dojenja:

• Bebushka
    12. Listopad 2017. 12:55

Dobro da se nismo kladili, probudila se za dvi minute i evo pri kraju s bocom sa 60 mil mlika
    Izdajam se svako tri sata s elektricnom i zadovoljna sam, kad pocnem zabole me bradavice al brzo se umrtve i brzo to ide, jednostavno nije islo drukcije, bile bi gpadne, nervozne i nesretne...radimo najbolje sto mozemo u datim okolnostima

Suncokretica
    12. Listopad 2017. 12:59

Panica, u Petrovoj sam. Na prsa mi ju ne stavljaju jer je na intenzivnoj i daju ju samo posjetiti. Ništa oni ne spominju oko toga, njima je važno da daju dohranu i da ona s tim ojača. Danas su mi rekli da će joj dati i infuziju. Možda bi i mogla povući, nisu ni probali pa me to ljuti!
    Za izdajanje gnjavim sve žive i skoro nitko mi ne zna pomoći kako treba. Svi samo kažu izdajaj se, rado bi da znam kako.
    Evo tek danas mi jedna sestra pomogla i izašao je kolostrum. E sad ja očito moram sama dalje pa ću vidjeti kako će mi ići...
    Rekli su mi da ne koristim izdajalicu dok ne krene mlijeko. A meni ga još nema, danas je drugi dan. Nadam se da će doći sutra ili preksutra 

barbs
    12. Listopad 2017. 13:42

Treca sreca, moguće...
    Evo, spavali smo kako treba noć i uredno se 2x probudili... Spavali smo do 8 i pol cca... I onda smo se presvukli i jeli smo i nešto k'o da će zaspati, ali eto... on je od jutra budan.... Ništa nije spavao. Znam da ne mže spavati po cijele dane, ali čist je, nahranjen je... Bila je i patronažna i izvagala ga... Ima 4260g... Od srijede je dobio 285g... Super napredujemo... I kako nemam pojma više što mu je... Nosaj ga... stavljaj ga u ljuljačku.... pali fen... pali pjesmice... pali vibraciju... Malo prije sam se rasplakala jer više nemam pojma što da radim 
    Sad ću ga staviti u kolica i idemo se prošetati, ali više stvarno nemam pojma što da radim...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI