Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    12. Listopad 2017. 10:27

barbs

Izludjet ću danas s njime. Ne znam što mu je.

Da ne prolazite onaj skok u razvoju? Taman ste na 3tj
    Inace moja zma tako da ne spava po danu...sad ovaj zadnji tjedan cili
    izgleda da rastu pomalo i ne treba im bas bas cili dan spavat. Ali dobro je dok noc spavamo...
    sinoc oko 10ipo zaspali (inace zna ona i do ponoc gnjavuljat da ju se nosi) pa u 4am dojenje pa u 7ipo klinci ju zbudili kad si izlazili u skolu....i onda nakon dojwnja opet zakrmila eno je jos spava.
    zato kad se probudi, cili dan ce me zezat..do popodne. Onda zaspe kad muz dolazi s posla, kad bi on mogao nosat!
    Seratorica!

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    12. Listopad 2017. 10:41

Nemoj izdajalicu suncokretice....da ti ne urasi ragade. Radije gmjavi da ti bebu sta vise daju na prsa....5minut pa 5minuta.....to ce vise efekta imat za stvaranje mlika nego ista drugo. Ja sam svoju stavljala svako malo u rodilistu.bas tako kad je tek kretalo mlijeko nadolazit i zato.mi i jest doslo odmah drugi dan sto je cudo za carice...a ove rodilje sta rjedje stavljaju bebu - dodje kasnije...samo ti njih gnjavi jer da ne biste poslije imali problema s manjkom mlijeka a zasto??

I_me
    12. Listopad 2017. 11:57

Mene su u bolnici sesirici za bradavice spasili. 😆 
    Malena nikako nije znala uhvatit bradavicu a i bila je malo lijena kako su mi sestre rekle. Jos kad su mi se sise upalile.. bolio me sami dodir na sisu i bradavicu, a one ogromne i crvene 😥😫 a malena trazi papati. Pa sam od sestre trazila sesiric dok mi muz ne donese od kuce. Kad je uhavatila 😂😂😂 izvukla mi je i mozak sa mlijekom hahahaha 
    Zadnji dan u bolnici sam ih maknula jer mi se bradavica lijepo formirala a i ema je naucila hvatat.

panica
    12. Listopad 2017. 12:25

Suncokretice, moja prijateljica je nedavno rano rodila i beba isto nije mogla cikiti i rekli su joj da se obavezno izdaja rucno i kolostrum i mlijeko tako da kad beba bude mogla sisati da ona ima mlijeka, ne znam u kojoj si bolnici, ali dosaduj da te nauce da se izdajas, pa cak i da daju bebi tvoje izdojeno mlijeko.

• Bebushka
    12. Listopad 2017. 12:33

Kombiniram izdojeno i dojenje jer ove linguze nikad site s dojenjem to bi mogla od 0-24 imat neku na sisi:
    Ovako izgledamo nakon dojenja:

• Bebushka
    12. Listopad 2017. 12:55

Dobro da se nismo kladili, probudila se za dvi minute i evo pri kraju s bocom sa 60 mil mlika
    Izdajam se svako tri sata s elektricnom i zadovoljna sam, kad pocnem zabole me bradavice al brzo se umrtve i brzo to ide, jednostavno nije islo drukcije, bile bi gpadne, nervozne i nesretne...radimo najbolje sto mozemo u datim okolnostima

Suncokretica
    12. Listopad 2017. 12:59

Panica, u Petrovoj sam. Na prsa mi ju ne stavljaju jer je na intenzivnoj i daju ju samo posjetiti. Ništa oni ne spominju oko toga, njima je važno da daju dohranu i da ona s tim ojača. Danas su mi rekli da će joj dati i infuziju. Možda bi i mogla povući, nisu ni probali pa me to ljuti!
    Za izdajanje gnjavim sve žive i skoro nitko mi ne zna pomoći kako treba. Svi samo kažu izdajaj se, rado bi da znam kako.
    Evo tek danas mi jedna sestra pomogla i izašao je kolostrum. E sad ja očito moram sama dalje pa ću vidjeti kako će mi ići...
    Rekli su mi da ne koristim izdajalicu dok ne krene mlijeko. A meni ga još nema, danas je drugi dan. Nadam se da će doći sutra ili preksutra 

barbs
    12. Listopad 2017. 13:42

Treca sreca, moguće...
    Evo, spavali smo kako treba noć i uredno se 2x probudili... Spavali smo do 8 i pol cca... I onda smo se presvukli i jeli smo i nešto k'o da će zaspati, ali eto... on je od jutra budan.... Ništa nije spavao. Znam da ne mže spavati po cijele dane, ali čist je, nahranjen je... Bila je i patronažna i izvagala ga... Ima 4260g... Od srijede je dobio 285g... Super napredujemo... I kako nemam pojma više što mu je... Nosaj ga... stavljaj ga u ljuljačku.... pali fen... pali pjesmice... pali vibraciju... Malo prije sam se rasplakala jer više nemam pojma što da radim 
    Sad ću ga staviti u kolica i idemo se prošetati, ali više stvarno nemam pojma što da radim...

treca_sreca
    12. Listopad 2017. 14:02

barbs

. I kako nemam pojma više što mu je… Nosaj ga… stavljaj ga u ljuljačku…. pali fen… pali pjesmice… pali vibraciju… Malo prije sam se rasplakala jer više nemam pojma što da radim
    Sad ću ga staviti u kolica i idemo se prošetati, ali više stvarno nemam pojma što da radim…

sve je to normalno draga moja
    ne sekiraj se
    dosta nas je oplakalo s prvim...neke žene su sretnice pa dobiju ultra dobru bebu, neke su pak "čvršće" pa ih ne slomi
    ali dosta nas je isti taj vrtuljak osjećaja prošlo ko ti sad
    meni je ona treća, pa je sve već viđeno i očekivano
    tako da se ne uzbuđujem
    ali i nama se zalomi, pogotovo tak navečer da "ne znam šta bi više" tj ispucam sve šta bi joj moglo bit, a ona opet kenjka
    sve je to normalno u toj dobi dok su tak mali
    ne znaju najčešće ni sami oni što bi!
    moja je npr najgora kad bi trebala zaspat a iz nekog razloga ne uspije (slina ju davi, dečki rade buku itd) i onda drekaaa
    rekao bi čovjek ne znam šta je
    i onda kad uhvati pozu, ununam ju na ruke, muk i spokoj
    samo se opuštaj šta više, spavaj radi živaca kad god on spava a ti nemaš neodgodivog posla
    i ako voli šetat - šetajte
    moja ne voli, u šetnji plače i moram ju nosat
    još se nije navikla na van.

treca_sreca
    12. Listopad 2017. 14:07

I_me

Mene su u bolnici sesirici za bradavice spasili. 😆
    Malena nikako nije znala uhvatit bradavicu a i bila je malo lijena kako su mi sestre rekle. Jos kad su mi se sise upalile.. bolio me sami dodir na sisu i bradavicu, a one ogromne i crvene 😥😫 a malena trazi papati. Pa sam od sestre trazila sesiric dok mi muz ne donese od kuce. Kad je uhavatila 😂😂😂 izvukla mi je i mozak sa mlijekom hahahaha
    Zadnji dan u bolnici sam ih maknula jer mi se bradavica lijepo formirala a i ema je naucila hvatat.

ovo sam vam bila govorila na trudničkom topicu
    da su ti šeširići apsolutni must have (za prvorotke pogotovo!) i da ih već u rodilištu morate imat prije nego nastanu ragade
    mene su u prvoj T spasili jer mi je skoro odgrizao bradavicu (loš hvat je imao a bio je božić/sv.Stjepan i nije bilo one tete što educira o dojenju novorotke)
    s drugim sam isto koristila, ali on je puno brže uigrao se, znao je dobro uhvatit bradavicu i nisu nam baš trebali
    ....sad s trećim su mi ostali neiskorišteni. kupila, sterilizirala, ponijela u bolnicu, ali nisam ih trebala
    valjda su mi bradavice toliko već razrađene da (iako je prošlo cca 5 godina od prestanka dojenja) je odmah sve bilo kako treba, okrutile su (tkivo) a opet mekane i razrađene dovoljno da beba bez pol muke uhvati tako da se Mila nije baš namučila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.