Bela tnx...ne znam, meni je vruce, ja spavam u dugim hlacama od pidzame, ali vrlo laganim i gore majica na bratele, umotam se u poplun i bude mi vruce. Muz pak vice da je zima... kazu da treba prilagoditi sebi. Da se muza pita on bi i grijanje imao upaljeno, ne u sobi ali u drugim prostorijama da, tako da kruzi toplina po stanu. I sad ne znam kome da vjerujem, sebi (koja sam mozda jos pod hormonima pa mi je vruce) ili muzu. Pokusat cu izbacit vrecu za spavanje pa ga pokrit samo poplunom, ali kad taj poplun nije kao nama jer se on ne moze umotati u njega pa se bojim da mu je zima... ili da je samo u vreci, a to mi se cini opet prehladno jer nije ona sad ne znam kako debela.. 🤔🤔🤔

Ps. Bela oprezno s rulavicama. Nama kad je bila patronazna vidjela je da imamo one rukavice da se mali ne grebe pa nas je upozorila da mu to ne stavljamo jer on to lako moze skinuti i staviti u usta sto je jako opasno, tako da mi nikakve rukavice ne koristimo. Pogotovo ne po noci kad svi spavamo.

Dolores dobrodosla! Kako si, kako je prosao porod? Ne znam jesi pisala, ako jesi ja nisam vidjela...sorry! Kako se zove beba? 😊
Bela super za shopping! Mi jos nismo isli u shopping centar, ali bas smo pricali kad bi mogli krenuti jer moramo u shopping a ne moze muz sve sam kupovati. Jel vama ovo bilo prvi put da ste isli?

Nemojte o sidsu citat, jer kao sto Dena kaze, jos uvijek ne znaju zasto do toga dolazi. Nemojte uopce razmisljat o crnim scenarijima i imat crne misli! Tome nije mjesto uz bebu. Opustite se i zamisljajte vas orvi bozic, uskrs, ljetovanje, prve korake i osmijehe…
Tako je sretna ☺ Iako ja sam u pocetku stalno provjeravala jel dise, pa kako je, jel mu hladno/vruce. I danas jos provjeravam ali ne u takoj mjeri.

Jutro…kava se pije…
Lucija je u kreveticu, kao spavat ce al nece, prica nesto sama sa sobom…
Mame kolko vremena provedete "pricajuci sa svojim bebama"? Ja njoj pricam kad ju nosim, kad ju prematam…tepam joj i tako. Al nekako mi se cini da je sve to skupa malo😕 a neznam sta bi joj pricala kad je tak mala….nekad joj pjevam (ruzno pjevam-nemam sluha uopce😂) ali eto..to me muci…da nedovoljno komuniciram sa svojom bebom😓
Pa ja dosta, a tako i muz. Pricam mu o svemu sto se dogada, a pjevam sve i svasta hehe .. trenutno su aktualni Zvoncici kod nas. ☺

Maslacak tepa li joj tko iz njene blize okoline kad joj se obraca? Isto tako dijete zna reagirati tepanjem kad dobije mladjeg/brata ili seku kao pokusaj da zadrzi vasu paznju i njeznost. Vrlo je bitno ne poticati dalje tepanje i na svaki njen ‘jaba’ ispraviti na ‘žaba’ ali ne na strog nacin nego njeznim tonom i kroz igru. Do 4.god se tolerira krivi izgovor tih glasova koje si nabrojala, a do 5.god glas R. Tako sa mislim da nemas brige

Ja stalno nesto pricam s njima,vecinom gluposti..ali ako mali gleda i ja moram iz dnevne,ja mu kazem mama mora kuhat rucak,mama ide pisat…takve stvari. I ne tepam im,negdje sam cula da to nije dobro.
Kad je moja mala propricala,onda je necak poceo nju oponasat,a do tad je normalno pricao..
Tako i ja sve. Nekad mu tepam, ali to ne volim. Ok mi je nekad, ali stalno i cesto ne. Jer vidim od sogorice djeca stalno im se pricalo sa tepanjem (i dan danas moja svekrva njima tepa) i sad ne pricaju dobro a imaju 6 i 5godina. Dok moje necakinje pricalo se normalno s njima nekad tepanje i od prvog dana pricaju normalno. Ja ne dam da se mom djetetu stalno tepa nit muz, pricaj jasno i glasno i lijepo, a tapanje nam je samo kad se mazimo i to nekad.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji