Ajme predobra je klokanica. Ja imam Boba elastičnu maramu, nisam je još koristila jer me bilo strah stavljati L u taj položaj za novorođenčad, ali sad ću nakon uzv kukova probati. Nakon 4kg može ono da vire noge. Čekam neku dobru ponudu u onoj grupi gdje se prodaju nosiljke. Ja bih ergo, pa čekam da netko objavi. Nije mi za sad hića. Dok ja skužim oglas, već je prodan. Popularan je ergo 🤣🤣🤣🤣
Hedge ja imam adapt ali brijem da cemo se skuhat na ljeto. Sad budem u jednoj majici mooookra setajuci... i idu mi na jetricu debele naramenile kod erga. vjerojatno cu pogledati za one nosiljke sta se sivaju, freda ili bazzinga ili kako se vec zovu, ne znam koje su razlike moram prouciti...
Sanjchi bebe mogu satima biti u nosiljkama ako su ergonomske dakle noge u M ledja u C. Neke zene can doje u maramama, malo otpuste maramu, beba se spusti i pocne cikiti, a krakom se pokrije sisa i bebina glava...
Mamasita mlijeko pohranjujes u male spremnike ili vrecice, bolje izvaditi iz skrinje 2kom nego se zaribati i spremiti npr 200ml u jedan spremnik znajuci da beba to nece pojesti. Znaci idealno je odmrzavati mlijeko 24h u frizideru, nakon toga bi se trebalo podgrijati i odmah dati bebi. Ne smije se 2x zagrijavati, ostatak nemoj baciti ako bude nego ostavi u frizideru za kupanje (ali ne u vratima frizidera). Znaci ja sam bila postavila pitanje u grupu za dojenje da li se npr kolicina od 200ml nakon odmrzavanja moze razdijeliti pa npr 100ml zgrijati i dati bebi, a preostalih 100ml za par sati. Nikad nisam na to dobila odgovor. Manje je dobro smrznuto mlijeko naglo zagrijavati u vrucoj vodi. Bolje je postepeno. Btw, znas da ako izdajas do kraja cicu da ce ti se produkcija povecati?
Marijana i ja radim tako kako si napisala...ja sam znala odvojit tu kolicinu npr. od 200ml uzmem 100 i zagrijem,pa kasnije ovih drugih 100,nisam primjetila da joj nesto smeta
Mamasita preporucam ti nositi frisko izdojeno mlijeko sa sobom, dakle ono koje si prethodno izdojila i koje je stajalo na sobnoj temp, onda npr u kaficu trazis u salici vruce vode pa ugrijes bocicu. Ja ne bih nosila odmrznuto mlijeko a ni ono iz frizidera jer vise puta mijenja tepmperature a to ne znam da je dobro. Evo dva linka:
http://mamicakravica.blogspot.de/2016/09/odmrznuto-mlijeko.html?m=1
http://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/pohranjivanje-i-cuvanje-majcinog-mlijeka.html
I_me super kad je onda dobro za kukice...
Nadam se da brzo skidate remencice... Mi imamo kontrolu sad pocetkom drugog i ja se nadam da skidamo gace za kukove ...
Mamasita el.izdajalica je vrhu... Koju imas? Ja imam od tommee tippee...ako tek izdojeno mliko nosis sa sobom ono ti moze bit do 4h van frizidera... Mliko grijem na nacin da bocicu stavim u prokuhanu vodu da se ugrije, ne previse nego da bude toplo... Ako otapam onda dan prije nego mi treba ostavim u frizideru i sutradan kad mi treba ugrijem...jedino ne znam koliko dugo odmrznuto mliko moze stajat u frizideru

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji