Mojoj su kakice zute i nisu ovako sluzave kao na slici a miris nije kisel. Zato nisam ni bila sigurna da je to proljev ali je, i analiza je to potvrdila.
Mojoj ti isto ide ta kiselina i usireno mlijeko tj grudice na vise od sat nakon dojenja, tipicno za refluks, svaka druga dojena beba ga ima nazalost 😪
Jel ti potvdjeno da ima refluks ili si to sama zakljucila? I nadam se sa si svjesna da si lupila glupost u zadnjoj recenici, jer refluks nema veze s vrstom prehrane (dojeno ili na adu) vec sa slabosti misica. A ako ti bljucka i nakon sat, dva, mozda je to zbog aktivnosti, kak se razmase rukama ili kak ju uzmes/spustis/prevrces kad mijenjas pelenu, pa se zato vraca sadrzaj. 🤷 jer vidjela sam bebu s refluksom, to je konstantno bljuckanje u mlazovima, sto god da pojede, sve ide van. To je pravo mucenje.
Noemi refluks nam je potvrdjen tzv.tihi refluks, a ne smatram da sam lupila glupost jer AD nisam ni spomenula jer nisam ni istrazivala kolika je ucestalost, Venus doji pa joj pisem da nije nesto neobicno vec nazalost cesta pojava kod dojenih beba.
Da, ima par “stupnjeva” refluksa, meni muz govori da je citao o tome i da ona sigurno to nema jer te bebe ne spavaju, stalno placu itd.
Nasa place kad je muce grcevi ili malo kratko nekad po danu ako se uzmuci prije kakanja il bljuvanja, al eto stalno tu kiselinu izbacuje van il guta nazad, i ima te cudne kakice zadnja dva tjedna.
Recimo prvih mjesec dana je kakala bas normalno sve zuto kasasto i nekad zeleno, a bilo bi sigurno i do 5 ukakanih pelena dnevno. A sad zadnje vrijeme po danu zna bit tako trag samo kake, a tek se navecer i po noci pokaki posteno, 1-2 puta, a prije toga se dosta uzmuci i bude nervozna
Noemirefluks nam je potvrdjen tzv.tihi refluks, a ne smatram da sam lupila glupost jer AD nisam ni spomenula jer nisam ni istrazivala kolika je ucestalost, Venus doji pa joj pisem da nije nesto neobicno vec nazalost cesta pojava kod dojenih beba.
E kako su vam ustanovili refluks? Ja se bojim da moj mali ima 😣
Moja je izgleda najveca spavalica 💤💤.
Nama se isto nitko ne petlja u odgoj a i da pokusa ja to rezem u korjenu, nemam zivaca trpit icije mudrovanje a nemam ni dlake na jeziku 🤣🤣
Nadalje, sjecam se da si sama rekla da mala ima refluks prije nego sto si bila kod pedijatra na pregledu. Jeste bili na 24 -satnoj PH metriji? Ne sjecam se da si spomenula
Kod tihog refluksa se ne povraca
Eto njena ima tihi refluks i povraca 🤷 i spava super i napreduje super 🤷
Cure opustite se i uživajte 😊 sve je to normalno,svaka beba kaki često pa sve rjeđe i rjeđe. Nemaju refluks nego bljucaju ko skoro sve bebe,povrate vodu jer im dođe ,ne jer im je dijagnoza neka u pitanju,trag na peleni je isto ok naravno osim ako se ne pojavljuje neprekidno,više puta dnevno. Mi sve navedeno imamo osim bljucanja,i to neko žvakanje,vraćanje kiseline al smatram sve to dijelom razvoja dokle god je beba raspoložena i vesela 🤗 da im je nešto ozbiljno znale bi,guštajte dok su mrvice,bit će još takvih stvari 😁
Ne stignem vas danas bas citati, cijeli dan nesto. Isli smo prijaviti malecku u opcinu, pa na moj posao odnijeti rodni list, upali u prometnu guzvu, pa u 4 zvali iz vrtica da je starija povracala tri puta....kaos. Za sad smo ih razdvojili da mladja ne dobije. Starija za sad nije vise povracala, dobro joj je (kuc kuc drvo). Nadam se da ce tako ostati.
Trebala bi ici mladjoj kupiti pidzamice, vec je prerasla 52 velicinu, a nema jos ni 3 tjedna. Moram pod hitno ici pidzamice 62 i 68 kupovati, bodica i majica imam nesto. Malo me strah hodati po shoping centrina zbog bolestina.
Ne stignem vas danas bas citati, cijeli dan nesto. Isli smo prijaviti malecku u opcinu, pa na moj posao odnijeti rodni list, upali u prometnu guzvu, pa u 4 zvali iz vrtica da je starija povracala tri puta….kaos. Za sad smo ih razdvojili da mladja ne dobije. Starija za sad nije vise povracala, dobro joj je (kuc kuc drvo). Nadam se da ce tako ostati.
Trebala bi ici mladjoj kupiti pidzamice, vec je prerasla 52 velicinu, a nema jos ni 3 tjedna. Moram pod hitno ici pidzamice 62 i 68 kupovati, bodica i majica imam nesto. Malo me strah hodati po shoping centrina zbog bolestina.
Odes u lidl i tamo imaju, ja sam juce isla uzeti pidamica 74 i bas izgleda veliko sto mi supp imat ce duze vremena ima i bodica i hlacica ma svega, ja obozavam lidl i njihovu robicu prvo jer je peri deri a drugo jer je dvobroj u jednom br se nemogu snaci jer je dugacka a nije debela i onda mi to stvara problem kod nje
Sortiraj odgovore
Najstariji