Jutro cure, zahladilo posteno, navukla sam malog za skolu ko da ide u Sibir 🤣🤣.
Cura zaspala u 22:30-3:30, presvukla ju, dojila i nastavile spavati, ona jos dronja, cudi me da nije ogladnila. Bit ce napad na sisu cim oci otvori 🤣
Dobro jutro. Otvorim oci malo prij 9 sati pretrnula sam gledam jel mala dise. A ona spava snom pravednika. Ne moram ni rec da se do sad nacicavala ko da tri dana nije jela. Inace ne spava dulje od 8 jer se po noci samo jednom budi.
Vani je bas zazimilo bit ce zabundavanja za advent 😂
Čitam vas cure ali ne stižem se jajo uključiti u razgovor. Što se dude tiče mi smo je dali kad je imala cca 3 tjedna iako nerado, ali imala je skok u razvoju i jedan cijeli dan provela vrišteći i ništa nije pomagalo a ja sam imala takve rane na bradavicama da nakon nekoliko sati što je provela na cici jednostavno nisam mogla više i uvalila sam joj dudu. Odmah ju je prihvatila i nikad je nije zamijenila za cicu. Od onda je par tjedana duda bila dobar prijatelj ali smo nastojali ne je davati prečesto već povremeno da se zabavi. Sa cca mjesec i pol su se počeli izmjenjivati dani kad je dudica državni neprijatelj broj 1 i neće je uzeti nema te sile sa danima kad je dudica ok i zabavi se s njom na 10-tak minuta koliko joj treba da se uspava. Aurora ti sama najbolje znaš što je za tvoje dijete dobro i nemoj se obazirati na druge. Ja se isto uvijek konzultiram s mužem ali na kraju oboje čvrsto vjerujemo u to da ja kao majka i osoba koja s tim djetetom provodi daleko najviše vremena znam i što je najbolje za nju. Hvala bogu pa nam se nitko od rodbine ne petlja u odgoj i ne pametuje. Što se tiče vode i čaja nikad joj nisam dala ništa jer za to nema potrebe kad kroz moje mlijeko dobije sve, a konzumacija dodatne tekućine prije 6.mjeseca života dokazano može naškoditi nerazvijenim bubrezima bebe.
Ja imam problema s time da bebica nikako neće se zabaviti sama dok je budna na duže od 10 minuta, odmah slijedi neutješan plač i vriska. Tijekom dana mi spava 3-4 puta po pol ure i možda jednom sat vremena a noću odvali između 6 i 8 sati u komadu od cca 20 do 4 pa opet od 4 i pol do 7, što je super. Ja sam super paranoična što se tiče sids-a i prestanka disanja (neopravdano paranoična) pa sam kupila monitor disanja muž nije bio sretan jer kaže da nepotrebno pretjerujem ali mene je to jako smirilo i sad puno bolje spavam.
Kupila sam joj viper s igračkama u koji je stavim nekad da skuham ručak ili odem na wc, robu staviti prati i slično ali nije sretna u njemu i non stop traži pažnju i da je netko drži i to me zna potpuno uništiti psihički a nemam srca ostaviti je da "cry it out" nikako....ne znam do kad će to potrajati takvo ponašanje ali baš je ubitačno..
Jutro svima! Malecki je noćas ok spavao, ne mogu se žaliti šta se toga tiče. U 6 je krenulo stenjanje, prduckanje, ali je to hrabro odradio, bez pretjeranog urlanja. Bude baš dobre volje kroz jutro, a onda ako ne zaspe, kmeee. I eto, malo vozanja u kolicima u stanju i hrrr.
Moji i muževi nisu u Zg tako da nema velikog petljanja. S jedne strane, bilo bi zgodno da ga ima tko pričuvati na koji sat kad moramo nešto obaviti, s druge strane, imamo svoj mir. Ako i čujem neki savjet koji mi ne odgovara, kažem: aha i napravim po svom. Mudrost dođe s godinama.
Nopobo i ja sam inala takav ajmo rec problem. Po danu uopce nije spavala i isto cim bi nestala iz vidika vika. Nisam je trebala uzet na ruke al sam morala biti stalno prisutna. Evo jucer napunila 3 mjeseca, a unazad dva tjedna se stvarno pocela sama zabavljati, i sa rukama i sa igrackama, a i pocela je imati pokoji spavanac dulji od 15 min. Tako da nadam se da ce i tebi krenut na bolje 🤞
Jutro svima! Malecki je noćas ok spavao, ne mogu se žaliti šta se toga tiče. U 6 je krenulo stenjanje, prduckanje, ali je to hrabro odradio, bez pretjeranog urlanja.Bude baš dobre volje kroz jutro, a onda ako ne zaspe, kmeee. I eto, malo vozanja u kolicima u stanju i hrrr.
Moji i muževi nisu u Zg tako da nema velikog petljanja. S jedne strane, bilo bi zgodno da ga ima tko pričuvati na koji sat kad moramo nešto obaviti, s druge strane, imamo svoj mir. Ako i čujem neki savjet koji mi ne odgovara, kažem: aha i napravim po svom. Mudrost dođe s godinama.
Moji i muzeva mama su u zg ali ih ne fermam uopce. Oni daju svoj savjet ako se ne slazem kazem sva sreca pa ste imali djecu i radli kak ste vi htjeli a ako ste slusali druge vas problem 😂😂 vec dugo nisu nisu komentirali 😂👌 ali da super dodu za pricuvat koji sat dok nesto obavljamo jer izbjegavam nju navlaciti po ducanima pogotovo sada kad su svi nes bolesni.
Nopobo i ja sam inala takav ajmo rec problem. Po danu uopce nije spavala i isto cim bi nestala iz vidika vika. Nisam je trebala uzet na ruke al sam morala biti stalno prisutna. Evo jucer napunila 3 mjeseca, a unazad dva tjedna se stvarno pocela sama zabavljati, i sa rukama i sa igrackama, a i pocela je imati pokoji spavanac dulji od 15 min. Tako da nadam se da ce i tebi krenut na bolje 🤞
joj stvarno se nadam, evo upravo je zaspala meni na prsima i preselila sam je na kauč odmah do mene, probudila se i krenula vriskat. sad držim ruku na njoj i odbijam je dignuti, govorim s njom i zna da sam tu, već 10 minuta vrišti, ja plačem ali se ne dam, dok se ne smiri ću je probati ne uzeti u ruke. najgora sam nemajka ali baš ne mogu više
Ma jooj ja se nekad osjecam ko nemajka. Kad je npr navecer nahranim i ako odma ne zaspi na cici stavim je u krevetic pomazim je dam joj dudu kazem laku noc i ugasim svjetlo 😂🙈 i nekad sam se osjecala uzasno kak je nisam uspavala neg je tam samo suknula haha ali na kraju evo imam bebu od 3 mj koja se sama uspava i uvijek je spavala u svom kreveticu...
Naravno ako bi se pocela plakat sto je bilo jako rijetko onda bi je uzela na par min dok se smiri i ponovila postupak 🙈
Moja se samo pred nocno spavanje uspavljuje na sisi iako ni to uvijek. Preko dana joj ukljucim vrtuljak ili projektor i fino se uspava a za to vrijeme ja radim rucak, peglam i sl. Spava iskljucivo u svom kreveticu nocu, preko dana mi zna zaspati u kosari ali na nasem krevetu ni pod razno. Ja i muz sekund ne bi spavali da je ona s nama. Preko dana kad je naspavana, sita i dobro raspolozena stavimo ju na nas krevet pa se svo cetvero mazimo i zabavljamo
Sortiraj odgovore
Najstariji