Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    05. Prosinac 2019. 07:25

Jutro cure, zahladilo posteno, navukla sam malog za skolu ko da ide u Sibir 🤣🤣.
    Cura zaspala u 22:30-3:30, presvukla ju, dojila i nastavile spavati, ona jos dronja, cudi me da nije ogladnila. Bit ce napad na sisu cim oci otvori 🤣

• Martina0204
    05. Prosinac 2019. 09:36

Dobro jutro. Otvorim oci malo prij 9 sati pretrnula sam gledam jel mala dise. A ona spava snom pravednika. Ne moram ni rec da se do sad nacicavala ko da tri dana nije jela. Inace ne spava dulje od 8 jer se po noci samo jednom budi. 
    Vani je bas zazimilo bit ce zabundavanja za advent 😂

nopobo
    05. Prosinac 2019. 10:00

Čitam vas cure ali ne stižem se jajo uključiti u razgovor. Što se dude tiče mi smo je dali kad je imala cca 3 tjedna iako nerado, ali imala je skok u razvoju i jedan cijeli dan provela vrišteći i ništa nije pomagalo a ja sam imala takve rane na bradavicama da nakon nekoliko sati što je provela na cici jednostavno nisam mogla više i uvalila sam joj dudu. Odmah ju je prihvatila i nikad je nije zamijenila za cicu. Od onda je par tjedana duda bila dobar prijatelj ali smo nastojali ne je davati prečesto već povremeno da se zabavi. Sa cca mjesec i pol su se počeli izmjenjivati dani kad je dudica državni neprijatelj broj 1 i neće je uzeti nema te sile sa danima kad je dudica ok i zabavi se s njom na 10-tak minuta koliko joj treba da se uspava. Aurora ti sama najbolje znaš što je za tvoje dijete dobro i nemoj se obazirati na druge. Ja se isto uvijek konzultiram s mužem ali na kraju oboje čvrsto vjerujemo u to da ja kao majka i osoba koja s tim djetetom provodi daleko najviše vremena znam i što je najbolje za nju. Hvala bogu pa nam se nitko od rodbine ne petlja u odgoj i ne pametuje. Što se tiče vode i čaja nikad joj nisam dala ništa jer za to nema potrebe kad kroz moje mlijeko dobije sve, a konzumacija dodatne tekućine prije 6.mjeseca života dokazano može naškoditi nerazvijenim bubrezima bebe.
    Ja imam problema s time da bebica nikako neće se zabaviti sama dok je budna na duže od 10 minuta, odmah slijedi neutješan plač i vriska. Tijekom dana mi spava 3-4 puta po pol ure i možda jednom sat vremena a noću odvali između 6 i 8 sati u komadu od cca 20 do 4 pa opet od 4 i pol do 7, što je super. Ja sam super paranoična što se tiče sids-a i prestanka disanja (neopravdano paranoična) pa sam kupila monitor disanja  muž nije bio sretan jer kaže da nepotrebno pretjerujem ali mene je to jako smirilo i sad puno bolje spavam.
    Kupila sam joj viper s igračkama u koji je stavim nekad da skuham ručak ili odem na wc, robu staviti prati i slično ali nije sretna u njemu i non stop traži pažnju i da je netko drži i to me zna potpuno uništiti psihički a nemam srca ostaviti je da "cry it out" nikako....ne znam do kad će to potrajati takvo ponašanje ali baš je ubitačno..

LollyBB
    05. Prosinac 2019. 10:05

Jutro svima! Malecki je noćas ok spavao, ne mogu se žaliti šta se toga tiče. U 6 je krenulo stenjanje, prduckanje, ali je to hrabro odradio, bez pretjeranog urlanja.  Bude baš dobre volje kroz jutro, a onda ako ne zaspe, kmeee. I eto, malo vozanja u kolicima u stanju i hrrr. 
    Moji i muževi nisu u Zg tako da nema velikog petljanja. S jedne strane, bilo bi zgodno da ga ima tko pričuvati na koji sat kad moramo nešto obaviti, s druge strane, imamo svoj mir. Ako i čujem neki savjet koji mi ne odgovara, kažem: aha i napravim po svom. Mudrost dođe s godinama. 

• Martina0204
    05. Prosinac 2019. 10:07

Nopobo i ja sam inala takav ajmo rec problem. Po danu uopce nije spavala i isto cim bi nestala iz vidika vika. Nisam je trebala uzet na ruke al sam morala biti stalno prisutna. Evo jucer napunila 3 mjeseca, a unazad dva tjedna se stvarno pocela sama zabavljati, i sa rukama i sa igrackama, a i pocela je imati pokoji spavanac dulji od 15 min. Tako da nadam se da ce i tebi krenut na bolje 🤞

• Martina0204
    05. Prosinac 2019. 10:11

LollyBB

Jutro svima! Malecki je noćas ok spavao, ne mogu se žaliti šta se toga tiče. U 6 je krenulo stenjanje, prduckanje, ali je to hrabro odradio, bez pretjeranog urlanja.Bude baš dobre volje kroz jutro, a onda ako ne zaspe, kmeee. I eto, malo vozanja u kolicima u stanju i hrrr.
    Moji i muževi nisu u Zg tako da nema velikog petljanja. S jedne strane, bilo bi zgodno da ga ima tko pričuvati na koji sat kad moramo nešto obaviti, s druge strane, imamo svoj mir. Ako i čujem neki savjet koji mi ne odgovara, kažem: aha i napravim po svom. Mudrost dođe s godinama.

Moji i muzeva mama su u zg ali ih ne fermam uopce. Oni daju svoj savjet ako se ne slazem kazem sva sreca pa ste imali djecu i radli kak ste vi htjeli a ako ste slusali druge vas problem 😂😂 vec dugo nisu nisu komentirali 😂👌 ali da super dodu za pricuvat koji sat dok nesto obavljamo jer izbjegavam nju navlaciti po ducanima pogotovo sada kad su svi nes bolesni.

nopobo
    05. Prosinac 2019. 10:18

Martina0204

Nopobo i ja sam inala takav ajmo rec problem. Po danu uopce nije spavala i isto cim bi nestala iz vidika vika. Nisam je trebala uzet na ruke al sam morala biti stalno prisutna. Evo jucer napunila 3 mjeseca, a unazad dva tjedna se stvarno pocela sama zabavljati, i sa rukama i sa igrackama, a i pocela je imati pokoji spavanac dulji od 15 min. Tako da nadam se da ce i tebi krenut na bolje 🤞

joj stvarno se nadam, evo upravo je zaspala meni na prsima i preselila sam je na kauč odmah do mene, probudila se i krenula vriskat. sad držim ruku na njoj i odbijam je dignuti, govorim s njom i zna da sam tu, već 10 minuta vrišti, ja plačem ali se ne dam, dok se ne smiri ću je probati ne uzeti u ruke. najgora sam nemajka ali baš ne mogu više

• Martina0204
    05. Prosinac 2019. 10:23

Ma jooj ja se nekad osjecam ko nemajka. Kad je npr navecer nahranim i ako odma ne zaspi na cici stavim je u krevetic pomazim je dam joj dudu kazem laku noc i ugasim svjetlo 😂🙈 i nekad sam se osjecala uzasno kak je nisam uspavala neg je tam samo suknula haha ali na kraju evo imam bebu od 3 mj koja se sama uspava i uvijek je spavala u svom kreveticu...
    Naravno ako bi se pocela plakat sto je bilo jako rijetko onda bi je uzela na par min dok se smiri i ponovila postupak 🙈

luce35
    05. Prosinac 2019. 10:32

Moja se samo pred nocno spavanje uspavljuje na sisi iako ni to uvijek. Preko dana joj ukljucim vrtuljak ili projektor i fino se uspava a za to vrijeme ja radim rucak, peglam i sl. Spava iskljucivo u svom kreveticu nocu, preko dana mi zna zaspati u kosari ali na nasem krevetu ni pod razno. Ja i muz sekund ne bi spavali da je ona s nama. Preko dana kad je naspavana, sita i dobro raspolozena stavimo ju na nas krevet pa se svo cetvero mazimo i zabavljamo

• Martina0204
    05. Prosinac 2019. 10:35

I mi volimo popodnevno mazenje u nasem krevetu🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.