I ja prijavljujem uzasno opadanje kose. Bude je po čitavoj kući. Nastojim je drzati u repu pa prije spavanja rascesljam... Strašno koliko je bude. Kupujem neki čičkov šampon, ali ne vidim poboljšanje.
Moj malac je vec desetak dana na casmatino podlozi, obožava je. Mi imamo onu šarenu sa životinjama i imenima na engleskom. Lijepa mi je ona morska, ali mi se na slikama čini dosta tamna. Ipak je on beba.Sada ima četiri mjeseca i već mjesec dana je na trbuhu. Čim se maknem, prebaci se. Isto ima problema jer se ne zna vratiti pa ako mu dosadi, zaplače...
Kako vase bebe s bljucanjem? Nakon hranjenja ga obavezno dizemo da podrigne. To obavi bas onako muški 🤣🤣. Iza toga najčešće i bljucne manji dio sadržaja. Ako ne bljucne dok je na ramenu, obavi to kroz neko vrijeme. Najcešće dok je upravo na podlozi na trbuhu. Kakav je slučaj kod vas i je li to normalno? Koje Ad koristite?
Xoxo moja bljucen tu i tamo al vise bas i ne, nekada izbaci malo al nije toliko cesto naspram prije, podrigiva nakon svakoga jela i to ako joj napravim 150ml onda dva puta ju dizem da podrigne znaci na pola i na kraju a nekada i 3 puta kako kada, vise joj sada slina curi pa kao izgleda da je bljucnula al ona bas puno slini zbog zubica i onda se zagrcen od sline i uvijek ima za podrignuti kako se prebaci na trbuh onda i podrigne.. Mi smo na novalec 1, vi?
Mi koristimo Novalac Ac, a po noci mu dajem onaj noćni. Imamo obroke oko 8.30h, 12h, 15h, 18h pa onda zadnji pred spavanje oko 21h. A uvijek bude noćni oko 4h. Tada sisa.
Na nasima piše da za njegovu dob ide 180ml vode po obroku, uvijek stavim manje. Koliko vi imate često obroke? Sad sam mu krenula davati i vodu između obrok. Par gutljaja. Presmiješne face radi dok ju pije.
Mi koristimo Novalac Ac, a po noci mu dajem onaj noćni. Imamo obroke oko 8.30h, 12h, 15h, 18h pa onda zadnji pred spavanje oko 21h. A uvijek bude noćni oko 4h. Tada sisa.
Na nasima piše da za njegovu dob ide 180ml vode po obroku, uvijek stavim manje. Koliko vi imate često obroke? Sad sam mu krenula davati i vodu između obrok. Par gutljaja. Presmiješne face radi dok ju pije.
Da gledala sam al ja se tih pravila ne drzim moja pije 150ml, vodu nece 🙄 obroka imamo 5,6 ovaj 6 je uvijek oko 60 do 90ml al ukupno oko 800-900ml popije
Zdravo cure 🙋♀️ Da se i ja oglasim i meni je pocela opadat kosa 😒 i ja sam mislila da ce me zaobici ali ne lezi vraže eto i meni toga! Mi nemamo jos tu podlogu za igranje al nabavit cu ja sa jos bojim da nije pod leden i tako ti 😂 mi se ovih dana borimo sa gljivičnom infekcijom u pele skok podrucju, bili kod doktora dobili kremu postalo jos gore ono bas pečeno crveno a dusa moja i ne place samo malo nekad a meni srce puca kako mi ga zao 😩 sutra ponovo idem sa njim jer ne zelim cijeli vikend da razmisljam sta sada?? Jel neka od vas imala takvo iskustvo?
Moj je imao, kad sam probala prec s pampers pc na babylove 😒 dobila kremu, mazala i proslo jako brzo, kroz par dana. No, moj nije imao na guzi, vec na pisi i testisima 😬 jesi mijenjala pelene mozda?
E svasta ste pisale, al evo zapamtila za kosu. Mogu vam rec da se to smanji. Meni je pocela opadat kad je on imao 2, mozda 2.5mj ii nedavno je prestalo. 3mj je opadalo ko ludoo. Svuda je bilo kose. Sad kad perem kosu, bude par vlasi u kadi, a kad susim klasika, kao i prije, bude na cetki kose no nista drasticno.
Moj odkad se poceo smijat, stalno se smije 😅
Sto se okretanja tice, isto se okrenuo s neka 3.5mj sa stomaka na ledja, par puta, par dana za redom i od onda nist, kao da je zaboravio. Danas se napokon okrenuo sa ledja na stomak 😁 al moj je teska ljencina 😅
Moja malena je velika smijalica, cijeli dan se smije muzu i meni cim nas ugleda, cak i mojim roditeljima kad im cuje glas na telefonu il ugleda im lik na viber videu 😀
Evo u nas isti scenarij ko svaku vecer zadnjih tjedan dana mozda, bljuckanje kiseline i plakanje i plakanje 😭
Ona trazi siku i onda joj tolko smeta kiselina da ne moze ni papat u miru, dusa me zaboli. Sad je muz nosa i stavio je malo pred tv, cisto minut da se smiri jer nista drugo ne djeluje 😔
A sto se smijanja tice ima fazu sad kad doji pa mene registrira, onda sam joj ja distrakcija, pa nakon svakog gutljaja se brze bolje odmakne i smije mi se naglas i gleda me, onda ko fole se vrati na cicu da ce pit i ne uzme uopce gutljaj vec brze bolje pogled prema meni i smijeh 😂😂 kao da me zeza
Evo mene vrat mi se ukljestio , bolila glava i povraćala , malo odspavala i bolje je.
Jaoo i meni opada kosa ko luda, već sam mislila da idem kod doktora jer je to nenormalno. Moja curka pije babylove . Bili na nanu i novalac ac al imala užasne grčeve i povraćala . Popije mi između 120-150ml odnosno 5-6 hranjenja 650-800 ml (700-900 gotovog obroka) ja od početka koristim omekšivač . Sve osipe rješavaju se pomoću plymicola ili sudocrema. Moja sad imala urastao nokat i špricala octeniseptom , prolazi polako
Nisam mijenjala ni pelene ni bilo sta sve koristim kak uvijek a pocelo je na vrhu pise bilo crveno bas par dana onda odem dr kaze mazi od pozadi prema naprijed sve jer je vjerovatno gljivica i ad je to sto je bilo na piši proslo a ovo ostalo crveno kao da se opeko! Haos!!! Jednom ga okupala vidim da mu je bilo nezgodno vrti se faca kao da ga boli, stolicu od kako sam pocela sa tom kremom nije imao mislim da se boji jer ga boli... uglavnom ne vidim poboljsanje pa idem danas ponovo neka kazu da sam i dosadna bas me briga! A i moj se smije veeeeec dugo i ujutro kad ustane najvise to je vriska smijeh galama gleda direktno u oči pa krikne od smijeha a nama srce puuuuuno 🥰 okreće se vec sam na stomak i vrati se nazad tako da ga ne smijem vise ostavit samog nigdje posebno ne na komodi za presvlacenje to mi je bas opasno!
Nisam mijenjala ni pelene ni bilo sta sve koristim kak uvijek a pocelo je na vrhu pise bilo crveno bas par dana onda odem dr kaze mazi od pozadi prema naprijed sve jer je vjerovatno gljivica i ad je to sto je bilo na piši proslo a ovo ostalo crveno kao da se opeko! Haos!!! Jednom ga okupala vidim da mu je bilo nezgodno vrti se faca kao da ga boli, stolicu od kako sam pocela sa tom kremom nije imao mislim da se boji jer ga boli… uglavnom ne vidim poboljsanje pa idem danas ponovo neka kazu da sam i dosadna bas me briga! A i moj se smije veeeeec dugo i ujutro kad ustane najvise to je vriska smijeh galama gleda direktno u oči pa krikne od smijeha a nama srce puuuuuno 🥰 okreće se vec sam na stomak i vrati se nazad tako da ga ne smijem vise ostavit samog nigdje posebno ne na komodi za presvlacenje to mi je bas opasno!
Procitah svasta 😄...
Emax operi mu guzu polako vodom i stavi ga na podlogu za presvlacenje ili begdje gdje vam je ugodno, samo pelenom tetrom malo umotaj guzu, najbolje pelenske osipe ces rijesiti tako da guza bude na zraku, pokusaj ga tako sto duze odrzati... Ja koristim bademovu kremu, mada mislim da nje nema kod vas, a skoro sam cula da je uriage krema veoma dobra za osip... Uglavnom cesto mijenjaj pempas i pokusaj da guza sto cesce bude na zraku ili eventualno samo tetra dok to ne prođe.. I naravno nemoj koristiti vlazne maramice, ako ih koristis 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji