Mi se uspavljujemo uz sisu, ona jednostavno nece drugačije. Uopce ni nemam predstavu, kako bi se ona sama uspavala u kreveticu. Mozda da ima dudu, pa ok, ali ovako stvarno ne znam. 🤷♀️ Ja nisam za tu metodu da je pustim da place, prvo mi se srce kida, jos kad krene jecati 😭 i ja odmah krenem za njom 😭, drugo ona samo postane zivcana i onda sam tek nagrabusila 🙄.
Ja svoju ne puštam da plaće , ako joj se spava privijem ju uz sebe ili provozam u kolicima i spava . Eto ni ja ne znam kad sam se zadnji put sredila , očito još kad sam bila trudna :) ne znam kako neke žene stignu sve to , al očito žive sa svekrvama ili mamama pa im pomažu . Mi smo sami , tata vecinom radi tako da smo moja curka i ja prepuštene same sebi . Dal vam muževi pomažu oko bebe i koliko ?
Mi nemamo nikoga u blizini, svi su nam jako daleko. Muz mi puno pomaze, zapravo on nekada cak i vise od mene odradi po stanu 🙆♂️. Ja svaki dan obavezno kuham rucak, jer to stvarno stignem. On radi do 15.00h, rucamo i onda se on igra s curom, ja onda malo predahnem od nje 😂. Nemamo podjelu poslova, ja znam upaliti masinu, on rasprostre ves, ili stavi u susilicu. Jedino mu nedam da pegla. 😂 Vikendom dok je kuci, ako mi se jos spava, a cura je budna, uzme je u dnevni i igra se s njom dok ja jos malo odspavam.
Eh ovako kod mene je u blizini familija od muža ali kako to biva svi rade ali stvarno sad kad bi ono nesto bilo na svakog se mogu oslonit al da mi ga sad ovako pricuva dok skoknem do grada nesto obavit ili u kupovinu to jedino moja svekrva ima vremena jer je u penziji al i ona ne moze duze od dva sata jer on doji pa se nekad rasplace a ona mene zovne bas bas kad ne ide dalje bez mene! Sto se muža tiče pomaže mi koliko moze, ja preko sedmice i ne tražim toliko ono pricuva ga dok kuham okupam se il sta znam al većinom skupa smo u tome, ja kuham svaki dan i uzivam u tome a muž zna dobro ispeci meso pa kad zazelim steak onda je to njegovo podrucje a ja svakodnevna jela većinom mi treba pola sata i sto je vazno ja zajedno i kuham i perem sudje tako da ja kad završim jelo kuhinja izgleda kao da nisam ni kuhala a poslije njega 😂 pa recimo da mi treba vremena da vratim sve onako kako volim jer kuhinja MORA bit čista 😂 kucanske poslove ja radim ne tražim od njega da ista radi jer ja to sve eto stignem ujutro rascistim dok mali spava kad ustane usisam i idemo vani setat! Jedino kad radim generalku jednom sedmicno znaci svaki ćošak prevrisat ribanje kupatila kuhinje itd on ga tad pricuva jer je meni lakse onda odrzavat! Ja kako vidim ja sam ona tipična zena ja znam sama najbolje i nemoj da se mijesas 😂😂😂 na moju žalost hahah bilo bi mi lakse da prihvatim pomoc al neeeeee 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Pozdrav cure evo i mene na ovoj novoj temi. :) Sve vas potajno pratim, a nikako se javiti.
Moj beban raste, uskoro će imati 4 mjeseca i 7 kg.
Jesu li kojoj od vas nastupile promjene kod beba nakon sto ste vi dobile menstruaciju? Ja sam ju dobila nakon točno tri mjeseca od poroda i od toga postepeno malac odbija sisati. Tih dana mi je opala količina mlijeka i kao da je vukao u prazno i ljutio se. Svako dojenje plač. Prvo je to bilo sve rjeđe, a sada se dogodi da vrišti kad vidi sisu 🤦♀️ Ulovim ga kad je bas umoran ili zaigran te po noći. Uveli smo Novalac Ac i dobro ga prihvaća tako da sada kombiniramo dojenje i bočicu a ponekad se i izdojim kako bi održavala količinu mlijeka. Kupila sam si i Mamine kapi da mi mlijeko nadođe. Vidjet ćemo koliko ćemo dugo moći kombinirati dojenje i bocu. Radite li adaptirano s prokuhanom vodom iz vodovoda? Moja bude koma, puna klora koji pluta po vodi.
Sad kada mu dajem AD, uvela sam o bocu s vodom. Ujutro ulijem 1 dl i to mu dajem malo između obroka, tek toliko. Kupujem vodu iz Dm bas za bebe. Kakvu vi vodu d+ dajete?
Ali isto tako zna se desit da ga nekad probudim nema veze koja su doba i kazem ja ne mogu vise de preuzmi moram malo da odspavam i uvijek je tu nema veze da li radi sutradan ili ne tako da nije vas kao kod Amne ali zadovoljna sam 🥰🥰🥰
Mi smo sada napokon stekli neku vrstu dnevne rutine, iako često iskačemo iz nje. Muž mi je jako velika pomoć. Pomaže u kući na sve načine. Ručak nekad on, nekada ja. Isto tako i suđe. Iznosi smeće. Obavlja kupnju. Oko maloga jako puno sudjeluje. Kupamo ga skupa i zna se što tko radi. Mijenja pelene, vježba i igra se s njim, rado ga voza u kolicima. On ga najčešće i uspavlkuje nakon što ga ja nahranim, a ja tada spremam stan tj. vracam stvari na mjesto nakon čitavoga dana.
Po noći imam taj problem čvrstog sna pa malca ne čujem bas na prvo njegovo komešanje pa tu opet uskače muž, uzima ga i nosi mi ga na podoj. Ako se malac ujutro ranije probudi, njih dvojica se prebace u boravak i tamo odmah zaspu mazeći se ili se igraju i vježbaju. Mogu reći da imam muža koji daje sve od sebe, zbilja sudjeluje i pomaže. Prezahvalna sam mu na tome. Naravno, to je i njegovo dijete kao i moje ali kada vidim koliko njegovi prijatelji sudjeluju tj. ne sudjeluju zbilja sam presretna sto ga imam.
Uspavljivanje nam još ide svakako. Nekad nakon sisanja ili boce odmah zaspe, ali u zadnje vrijeme ga moramo bas uspavati nosajući ga i nunajući. Prvo se rasplače pa dok se smiri i onda uspavljivanje. Ne znamo kako to izbjeći, ali nikada ga još nismo ostavili da neutješno plače.
Koje ste vi sretnice . Evo ja sve radim sama u vezi male, kupam i sve ostalo . Sad smo počele i s dohranom , tako da je sve na meni. Tuširamo se skupa , stavim ju u jaje i gleda me. Ajde ponekad dragi uzme djete na pola sata al to je jako rijetko. On kaže kak ti si na porodiljnom ! Svekrva živi kuću pokraj al ne dolazi , dođe jedanput ili dva puta na mjesec . Na nju ne mogu računati , ne mogu na nikoga računati. Jedino na mamu al ona je malo dalje , kad idemo nekud zovem nju da ju pričuva jer jedino njoj vjerujem i jedino ju ona može nahraniti , drugi nitko nije niti pokušao.
Marina111 i ja isto tako se tusirat stavim ga u kolica ponekad tako i kuham ma snalazim se na sve nacine jer ne migu svekrvu stalno zvati da dodje ne živimo skupa a moja mama je u Bosni a ja u Njemackoj eh kako bih volila da je ovdje a i ona isto svaki dan preko vib ga gleda al nije to isto kao uživo al ipak sreca kad i to postoji
Aurora, ma ja ti nikoga ne slusam niti ulazim u rasprave, ionako mi nitko nece doci i pomoci, uspavati ni pricuvati bebu. Svi samo tupe, nemoj je uciti na ruke, nemoj da spava s tobom u krevetu, neka je u kreveticu, nemoj ju uspavljivati na sisi
A kako da ja to dijete onda uspavam? Nisu sva djeca jednaka, nasa jako tesko zaspe, i ja si tu ne mogu pomoci. Dudu joj nismo htjeli davati ispočetka i sada dok joj pokusam uvaliti, ma nema sanse, stalno je pljuje van. Da ja sam jako zahvalna svome muzicu na tome. On hoce ostati sam s njom, jer je on mene jako brzo nakon poroda, cim sam se oporavila doslovno tjerao da idem u trgovinu, nabavku, kod kolegice na kavu, jer se meni nista nije dalo, ja se jednostavno nisam htjela odvojiti od curke, on je stalno tupio da moram imati malo vremena i za sebe. Jedino joj nece promijeniti pelenu dok se pokaka 😂😂, to mu se gadi, iako bude bez problema uz mene dok joj mjenjam pelenu 😂😂. A i imao je srece da mu se ni jednom dok su ostali sami nije uneredila 😂.
Sortiraj odgovore
Najstariji