Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • irma123
    31. Siječanj 2020. 23:28

Evo i mene opet👋 
    Curke imam pitanje . Cura sad napunila 4 mj al opce ne obraca paznju na igracke u gymu samo se okrece na trbuh. U kinderbetu vrtuljak neko vrijeme gleda i smije se ali ni ne pokusava uhvatit. Vec me brine to.. i palcevi u sakama idalje pokusavamo sve da prestane ali nikak.. htjela bi izbjec fizikalnu kak god znam pa ak netko ima neki savjet nek slobodno kate..

lala3
    01. Veljača 2020. 12:01

irma123

Evo i mene opet👋
    Curke imam pitanje . Cura sad napunila 4 mj al opce ne obraca paznju na igracke u gymu samo se okrece na trbuh. U kinderbetu vrtuljak neko vrijeme gleda i smije se ali ni ne pokusava uhvatit. Vec me brine to.. i palcevi u sakama idalje pokusavamo sve da prestane ali nikak.. htjela bi izbjec fizikalnu kak god znam pa ak netko ima neki savjet nek slobodno kate..

Irma ja bih se definitivno savjetovala sa pedijatrom... Ne znam zasto se toliko opires fizikalnoj, ako je to ono sto je tvojoj bebi potrebno... Bebe inace prije pocnu pratiti te igracke koje vise, moja to vec odavno radi, kao i pustanje palca i otvaranje sake... Moj ti je savjet da sto prije posjetis pedijatra i od njeg zatrazis savjet.. Neces nista postici izbjegavanjem problema... Izvini ako zvucim grubo, ali to ti kazem zbog tvoje bebice... 😘

lala3
    01. Veljača 2020. 12:07

Marina111

Cure kupovne kasice . Dal prije nego dajem bebi trebam ugrijati ili samo Otvorim i dam joj ? Stoji mi na sobnoj temperaturi u spajzi . I dal ako sve ne pojede moguć staviti u hladnjak ? Ako da dal onda drugi dan kad joj dajem uhrijem malo u toploj vodi ?

Prije svega probaj... Ako je sobna temperatura trebalo bi biti ok.. Nikad nemoj dati bebi nesto, narocito kupovne kasice, ako nisi predhodno probala.. Sto ti ostane, a na pocetku ce ti ostajati 😄, stavi u frizider i potrosi u roku dan- dva i kad vadis zagrijavaj u necemu drugom, kako ne bi sve zagrijavala... Ja sam koristila malenu staklenu posudicu i samo stavim u toplu vodu da se zagrije.. 

lala3
    01. Veljača 2020. 12:11

Kod nas vakcina hvala Bogu prosla bez temperature.. Po sestrinom savjetu, odmah sam joj dala pola mjerice paracetamola i bas je bila slatka pokusabajuci da to nekako pojede 😄.. 

• irma123
    01. Veljača 2020. 19:19

lala3

irma123

Evo i mene opet👋
    Irmaja bih se definitivno savjetovala sa pedijatrom… Ne znam zasto se toliko opires fizikalnoj, ako je to ono sto je tvojoj bebi potrebno… Bebe inace prije pocnu pratiti te igracke koje vise, moja to vec odavno radi, kao i pustanje palca i otvaranje sake… Moj ti je savjet da sto prije posjetis pedijatra i od njeg zatrazis savjet.. Neces nista postici izbjegavanjem problema… Izvini ako zvucim grubo, ali to ti kazem zbog tvoje bebice… 😘

Nisam nigdje rekla da necu ici fizijatru ako ce bit potrebno. Tu sam pitala ako netko zna neke vjezbe da radimo da do kraja mjeseca prije kontrole popravimo. I ako je to vazno pokusavam izbjec fizikalnu jer sam dost godina provela tamo kao pacijent i tek se nedavno rijesila toga. 

Amna💞
    01. Veljača 2020. 20:15

irma123

Evo i mene opet👋

Hoce li uzeti igracku dok joj ti das u rukicu? Moja ima preko 4 mjeseca i vec dugo lovi igracke u gymu, dok se tek nedavno pocela po pravo okretati na trbuh. Neka mamica je pisala za hipertonus, ja sam mislila za moju miskicu da ima, jer je vec jaako rano cvrsto drzala glavicu i podizala glavu dok bi se nosila. Sada zna dok je vesela ili dok se igramo isto kao napraviti most, ali ne podize bas visoko guzu. Od muza bratic je fiz. pa sam ga pitala dok je dosao u posjetu za to, pa mi je rekao da je sve uredu, samo ako podize guzu visoko lagano guzu vratiti nazad i oni ce jako brzo skuziti da to ne trebaju raditi. 

Emax
    01. Veljača 2020. 20:39

Ja sam pisala za hipertonus i prije dva dana sam bila sa malim na sistematskom on sad ima tri mjeseca i 10 dana i bas je hval Bogu napredan jos je prije mjesec dana poceo sam da se podiže ramenima i glavicom kao da hoce da ustane i doktor kaze da je on napredan i da se ne trebam bojat jer ne postoji prebrz napredak sve dok beba sama to zeli i moze a ne pod mojom prisilom tj da je ja vec stavljam u sjedeci polozaj itd a on se poceo sam vec sad da okrene na stomak i vrati na leđa i dok lezi na stomaku posebno dok ga masiram bas dugo drzi glavu ispravnom i okreće se posmatra reaguje na zvuk na boje na sve! Jedino sto je doktor rekao da postoji malo sporiji napredak i tad je dobro reagovat i kaze jos google nije nas prijatelj 😂 sad ja ne znam moj je poceo prije sigurno mjesec da sam otvara šaku tj da je opuštena i nije tako stisnuta sad normalno otvara zatvara pa ja ne znam jel to prerano il to tako ide u svakom slucaju nemoj joj ti otvarat sama šaku nego pokusaj da je milujes po saki dok je stisnuta da je stimuliras da otvori sama da pokusas tako i onda kad otvori daj joj svoj prst i igraj se tako malo sa njom dok ne odes do pedijatra u svakom slucaju najbolje je njega pitat za mišljenje jer iako nekad znamo da je sve uredu osjecamo se bolje kad dobijemo potvrdu od stručnog lica!

• irma123
    01. Veljača 2020. 20:46

Amna💞

irma123

Evo i mene opet👋

Hoce li uzeti igracku dok joj ti das u rukicu? Moja ima preko 4 mjeseca i vec dugo lovi igracke u gymu, dok se tek nedavno pocela po pravo okretati na trbuh. Neka mamica je pisala za hipertonus, ja sam mislila za moju miskicu da ima, jer je vec jaako rano cvrsto drzala glavicu i podizala glavu dok bi se nosila. Sada zna dok je vesela ili dok se igramo isto kao napraviti most, ali ne podize bas visoko guzu. Od muza bratic je fiz. pa sam ga pitala dok je dosao u posjetu za to, pa mi je rekao da je sve uredu, samo ako podize guzu visoko lagano guzu vratiti nazad i oni ce jako brzo skuziti da to ne trebaju raditi.

Dok joj ja dajem oce al npr u gymu samo gleda u njih i onda se okrene brzo. U kinderbetu mobil gleda i smije se ali ooce me dize ruke prema njenu

Amna💞
    01. Veljača 2020. 21:38

irma123

Amna💞

irma123

Evo i mene opet👋

Dok joj ja dajem oce al npr u gymu samo gleda u njih i onda se okrene brzo. U kinderbetu mobil gleda i smije se ali ooce me dize ruke prema njenu

Svakako spomeni pedijatru pogotovo zbog palca. Mozda joj igracke u gymu nisu dovoljno zanimljive. Ni moja ne lovi bas svaku, ima ih par koje su joj zanimljive i uvijek se samo s njima igra (mi imamo hrpu tih visilica😂😂). A u kimbacu ne podize rukice prema vrtuljku, isto ga samo gleda, ali joj je i jako visoko, tako da ni ne moze dohvatiti.

Emax
    02. Veljača 2020. 07:58

Jutro cure, imam “problem” počele su bradavice da me bole prvi puta od kako dojim znaci tri i po mjeseca skoro i mali je poceo u zadnje vrijeme da jako sisa pa je pusti skroz i tako par puta u kratkim intervalima doslovno je razvuče ko pracku 😂 i od sinoc me lijeva strana bas boli dok desna manje vise onako svrbucka smijesno. Stavljala sam ledeni gel sinoc i kremu od lanolin a nadam se da ce uskoro bit kao sto je bilo al ja ne znam stvarno razmišljam da ss prebacim na flašu iako on tako rado doji i cesto i prija nam obome to povezivanje ali ovo nespavanje i stres zbog nespavanja i bol u ledjima i rukama meni izgleda kao da ja imam manje mlijeka i sad ne znam sama sta da radim kako da postupim?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.