Evo curka se rodila sa 2760 ,
1 mjesec -3320
2 mjesec - 4330
4 mjesec- 5780
I sad imamo uskoro sa 6 sistematski .
Al mislim da sad imamo 6400 bar je tako da se važemo skupa .
A zasto se ti onda toliko brines oko kilaze? Sa 6mj bi trebali udvostruciti porođajnu tezinu. A tvoja curka je vec udvostrucila 😊
Od 03.01 uvodimo kasice , najviše sto je pojela je 60 ml. Al smo samo na povrću , sutra ću probati jabuku pa se nadam da se vise pojesti . Koliko vremenski treba da zamjeni bocu za obrok ?
E a tesko je odgovorit na to pitanje. Kod nekih beba treba mjesec dana da zamijeni bocicu za kasicu, a kod nekih za 2tj bez problema zamijenis obrok. Npr. Moj je nakon 2 tj pojeo 125g jabuke, a par dana poslije toga je pojeo samo par zlicica bundeve i kruske 🤷
Evo i mi smo se vratili sa cijepljenje i sa pregleda! Mali vec spava a i ja cu sa njim 😂 uglavnom bolje je podnio drugo cijepljenje nego prvi vise place kada ne zeli da ss obuce 😁 nadam se da nece dobit temp u svakom slucaju zadovoljna sam zasad a 6540 je tezak i 63,5cm visok tako da i to je super iako samo doji nista drugo doktor kaze da je prezadovoljan da je jak i da su mu dobri refleksi! Pitala sam za hipertonus kaze da se ne treba uopste brinuti oko toga ako beba zeli sama od sebe da se okrene ili podigne glavicu to je dobro ne postoji prebrz napredak sve dok dijete samo od sebe to radi a ako mi kao roditelji vec to forsiramo i zelimo a dijete nije spremno to onda nije dobro ili ako ne daj Boze zaostaje za svojim uzrastom to je onda problem al ovako je sve uredu tako da mozemo odahnuti sto se tiče hipertonusa! Koliko sam bila sretna sto toga nema i u stresu zbog bockanja nisam potala da li je moguce da vec ima naznaka za rast zubi jer su rukice stalno u ustima i slini i ima blagu temperaturicu danima vec 🤷♀️
Evo i mi smo se vratili sa cijepljenje i sa pregleda! Mali vec spava a i ja cu sa njim 😂 uglavnom bolje je podnio drugo cijepljenje nego prvi vise place kada ne zeli da ss obuce 😁 nadam se da nece dobit temp u svakom slucaju zadovoljna sam zasad a 6540 je tezak i 63,5cm visok tako da i to je super iako samo doji nista drugo doktor kaze da je prezadovoljan da je jak i da su mu dobri refleksi! Pitala sam za hipertonus kaze da se ne treba uopste brinuti oko toga ako beba zeli sama od sebe da se okrene ili podigne glavicu to je dobro ne postoji prebrz napredak sve dok dijete samo od sebe to radi a ako mi kao roditelji vec to forsiramo i zelimo a dijete nije spremno to onda nije dobro ili ako ne daj Boze zaostaje za svojim uzrastom to je onda problem al ovako je sve uredu tako da mozemo odahnuti sto se tiče hipertonusa! Koliko sam bila sretna sto toga nema i u stresu zbog bockanja nisam potala da li je moguce da vec ima naznaka za rast zubi jer su rukice stalno u ustima i slini i ima blagu temperaturicu danima vec 🤷♀️
Super da je sve bilo uredu, drzim fige da ne bude temperature... Koliko beba ima mjeseci, zaboravila sam, a mrsko mi traziti nazad 🙈.. Sad i ti zagrli jastuk kad vec beba spava 💕
Noemi bravo za djecaka, super napreduje, mada po pravilu bebe na ad bolje napreduju od dojenih bebica, tako da nije cudo, ali valja nosat u rukama... Sad ce on poceti manje dobivati na tezini kad pređe na kasice ono pravo i naravno kad krenu akrobacije 😄 puzanje, prevrtanje i ostalo 😊.. Je li ga stavljas u sjedeci polozaj, je li skoro savladao?
1 mjesec -3320
2 mjesec - 4330
4 mjesec- 5780
Ma to je super, nemas se sta brinuti, bitno je da barem pola kg dobije za mjesec, na pocetku...
1 mjesec -3320
2 mjesec - 4330
4 mjesec- 5780
Ma to je super, nemas se sta brinuti, bitno je da barem pola kg dobije za mjesec, na pocetku…
A ovo je sa 6 sistematski, ja kontam da si ovo pisala sve po mjesec, nisam citala pazljivo 🙈🙈🙈, nemoj se sikirati vidi sta ce ti ped reci, a uostalom ima duplu prođajnu sa 6.. 😘
Super da je sve bilo uredu, drzim fige da ne bude temperature… Koliko beba ima mjeseci, zaboravila sam, a mrsko mi traziti nazad 🙈.. Sad i ti zagrli jastuk kad vec beba spava 💕
Hvala ti ❤️ Prosli puta je bilo malo temp al sam mu dala dva puta paracetamol Čepić i proslo je a danas je bolje podnio i bila je samo jedna inekcija a prosli put dvije! Mali ima tri mjeseca i sedmicu dana, koliko je tvoja beba stara jer ni ti nemas lentu kao i ja isto nisam uspjela 😂
Evo vam pomoc za lentu... Na lillypie treba kopirat ovo s screenshota 1 https://postimg.cc/QBjtDVRM
I zalijepit na mjesto na screenshotu 2 https://postimg.cc/34dDMdvv
Super da je sve bilo uredu, drzim fige da ne bude temperature… Koliko beba ima mjeseci, zaboravila sam, a mrsko mi traziti nazad 🙈.. Sad i ti zagrli jastuk kad vec beba spava 💕
Hvala ti ❤️ Prosli puta je bilo malo temp al sam mu dala dva puta paracetamol Čepić i proslo je a danas je bolje podnio i bila je samo jedna inekcija a prosli put dvije! Mali ima tri mjeseca i sedmicu dana, koliko je tvoja beba stara jer ni ti nemas lentu kao i ja isto nisam uspjela 😂
😊 moja mala ima dva i po mjeseca, 15.11.rođena, trebas se upisati tamo na pocetku na onu nasu listu
Sortiraj odgovore
Najstariji