Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    14. Siječanj 2020. 22:24

Aurora87

E, a moj bembo spava na meni samo popodne i to tako da sam ja uvaljena u trudnicki jastuk i ne mogu ga nikako znjeciti niti moze on pasti. Nocu je on na svojoj spuzvi od gnijezda, na krevetu pored mene, tako da je na povisenom. Ja se spustim tako da moja glava bude u ravnini njegove, da ga slucajno ne bi dekom preko glave u snu, a i da ga ne bi laktom pogodila. I, da, jedna ruka mi je pod jastukom, druga njemu na stomaku🙂. Ali svejedno sam najopustenije spavala kad je on bio u svom kreveticu. A dok je bio manji i sisao lezeci, isto se pomjerao prema meni😁. Sad ne. Ayla, tvoja mala je opasnost, kako vec poprijeko🤣

Ajmee nepitaj okrenula se ona i za 180 stupnjeva jedno jutro place i place ja gledam sto je sad ono njoj noge na jastuku glava dole reko kad si se okrenula 😂😂😂 i ja ju okrenem kako treba ona se pocela smijati i umiljavati 😂😂 ma reko jebem ti sto me strasis, tako da je ona cudo sad je vamo sad je tamo ostavit ju jedino na podu samu i u kindacu nigdi drugdi

14. Siječanj 2020. 22:26

nino2110

Kad si vec spomenula gnijezdo ja ga nemam al razmišljam da kupim bas zbog tog spavanja u krevetu tako da je na neki nacin zaštićen od svih situacija a i ja imam veliki jastuk za dojenje definitivno nista bolje za ledja od njega 😁

Ja imam gnjezdo i bila je u njemu mj dana i prerasla ga u pocetku nam je bio super i sad bi dobro dosao al nemislim uzimati i nezz dal ima veci uopce

Emax
    15. Siječanj 2020. 06:06

Moja beba je visoka tako da se ne isplati sad kupovati gnijezdo sigurno bi ga brzo prerasto, a i ja dajem vitamin d u obliku tablete pa se razmišljam da se prebacim na kapi nekako mi praktičnije ali ne dajem svaki dan jer ja svaki dan sa malim odem vani bar sat vremena u šetnju i kad ima sunca ja ne dam taj dan jer sam cula da je bebama dovoljno 5 minuta da budu izložene suncu i dobiju tu količinu vitamina d koji uzimaju oralno a ja sam nekako protivnik tableta i sama ih bas ne volim imam neugodno iskustvo sa uzimanjem svih tih vitamina oralnim putem pa zato

Emax
    15. Siječanj 2020. 08:30

I meni je doktor rekao da dajem prve dvije godine ali dok je imao grčeve činilo mi se da mu poslije tablete jos jači budu pa sam tad davala ne svaki dan ali od kako nema grčeve dajem mu svaki dan nekad preskocim a ja mu tabletu istopim u svom mlijeku svaki put moram ispumapt malu količinu mlijeka istopit tabletu i sa zlicom dati a nekad ne zeli sve uzet zato sam razmisljala da se prebacim na kapi jer je praktičnije a sestrica koja radi kod doktora kaze da su bolje tablete jer su bolje dozirane sa kapima se desava da se premalo daje djetetu pa sad i ja vise nisam pametna ono kad pomislim nisam ni ja nikakav vitamin dobijala pa nikad hvala Bogu nisam bila bolesna al ipak se bojim da ne dajem mada ima majki koje ne daju 🤷‍♀️

Emax
    15. Siječanj 2020. 09:09

Aurora87

Ma stavis uvijek jednu kap vise bas zato sto jedna mora ostati na zlici🙂. Nezgodno je kad moras topiti.
    A navodno da vitamin d od nekih proizvođaca stvarno izazivaju grceve, ali mi koristimo oleovit i nisam primjetila.
    Mi imamo ovakvo gnijezdo i dosta je veliko, ali ne znam koliko bi se smanjila ta podloga da je jos i to pleteno stavljeno. Ovako kao mini madrac super posluzi.
    https://www.google.com/search?q=gnijezda+za+bebe&client=ms-android-samsung-ga-rev1&prmd=imvn&sxsrf=ACYBGNTTxCmbqjM5sykkgOgsNeXi2VY-MQ:1579073952072&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiiyPLvjIXnAhUi_SoKHd-PCd0Q_AUoAXoECAsQAQ&biw=360&bih=572#imgrc=LPnRkti1FJ8wQM

Pa i ja mislim da cu sad kad odem na vakcinu trazit recept za kapi jer ovako bas neprakticno a ne zelim mu davati sa vodom jer mu ne dajem nista osim mlijeka a za gnijezdo cu vidit pogledat kolika su i da li se isplati sad kad beba ima tri mjeseca jedno kupovati jer mislim ga polako navikavati na krevetac njegov vrijeme je

15. Siječanj 2020. 09:44

Aurora bome je to veliko gnjezdo moje je maco bas za pocetak
    Nino ja dajem na zlicicu i to 2 kapi kako mi je receno nekada zaboravim dati i onda dajem par dana onda opet zab 🙄🙄 neznam dali ti je sada gnjezdo potrebno jer to je vecinom u pocetku kao korisno da beba ima osjecaj da je jos uvjek u trbuhu a ne odjednom da ima puno mjesta al kako hoces tvoj izbor

Emax
    15. Siječanj 2020. 10:13

ayla

Nino ja dajem na zlicicu i to 2 kapi kako mi je receno nekada zaboravim dati i onda dajem par dana onda opet zab 🙄🙄 neznam dali ti je sada gnjezdo potrebno jer to je vecinom u pocetku kao korisno da beba ima osjecaj da je jos uvjek u trbuhu a ne odjednom da ima puno mjesta al kako hoces tvoj

Eh takva sam i ja par dana dajem pa ne dajem a oni kazu kao kad ne bi nikako recimo cijeli mjesec dva dala da nije dobro ma meni je mama govorila na početku kupi gnijezdo a ja ne ja cu ovo ono ja sam mislila to beba spava ja imam vremena pocistit skuhat rucak sebe sredit dočekat goste ma sve beba spava u kreveticu a na kraju ja ode na carski rez ne mogu ustat bez nečije pomoci a beba hoce da spava samo na meni

15. Siječanj 2020. 10:46

nino2110

ayla

Nino ja dajem na zlicicu i to 2 kapi kako mi je receno nekada zaboravim dati i onda dajem par dana onda opet zab 🙄🙄 neznam dali ti je sada gnjezdo potrebno jer to je vecinom u pocetku kao korisno da beba ima osjecaj da je jos uvjek u trbuhu a ne odjednom da ima puno mjesta al kako hoces tvoj

Eh takva sam i ja par dana dajem pa ne dajem a oni kazu kao kad ne bi nikako recimo cijeli mjesec dva dala da nije dobro ma meni je mama govorila na početku kupi gnijezdo a ja ne ja cu ovo ono ja sam mislila to beba spava ja imam vremena pocistit skuhat rucak sebe sredit dočekat goste ma sve beba spava u kreveticu a na kraju ja ode na carski rez ne mogu ustat bez nečije pomoci a beba hoce da spava samo na meni

Nezz nisam to cula tako da nemogu nista reci ako se ne daje, nez ja bas da su stariji ljudi imali vitamin D i bebe koje su rodene po zimi da su ih vodili na sunce a i prije su zime bile jake bilo je puno snijega a sunca nije bilo, bilo je mracno mada smo mi svi i zab kako to izgleda kada padne snijeg jer ga nema vec godinama tako da ja ne vjerujem u to al dobro ali svaki vitamin je bitan bebi kao i nama.. Ma mi sve mislimo kako cemo ovo kako cemo ono ja sam u pocetku drzala kucu cistom i sve bih stizala kako je ona samo spavala a sada kuca je u neredu ko god mi se najavi ja onda cistim stvarno mi se neda energija mi na dnu neznam kako da se pokrenem za ista napraviti konkretno samo lovim krevet i stolac uzas, nekada mi se neda ni dignuti kad se curka probudi samo bi lezala i lezala.. Trebala sam jucer i dobiti pa nisam sva sam neka žnj pocinje trbuh boliti, mucno mi je i sad imam bas bolne menge sve se nesto izokrenulo 🙄🙄

LollyBB
    15. Siječanj 2020. 11:17

Hej cure, evo me nakon sto godina. Bacim pogled šta pišete, ali slabo stignem nešto komentirati. Jutros smo išli na cijepljenje. Jučer napunio 4 mj i pitam se samo kako je to vrijeme proletilo. :)
    Sad se nadam da neće imati neke velike nuspojave od cijepljenja. Za sada se čini ok. Plakao je, jadničak, a i ja. Nisam se mogla suzdržati. :( 
    Doktorica nam je rekla opet za cjepivo protiv rote. Mislim da ću ipak otići sljedeći tjedan pa da mu i to daju. 
    Ayla, ti si svoju malenu cijepila? Je li imala kakve nuspojave?
    Mislila sam da neću, a onda je od frendice mala pokupila taj virus i danima imala proljev, povraćala i temp 40 pa sam se isprepadala.

Emax
    15. Siječanj 2020. 11:43

Ja ne znam je li neko imao takav slučaj da je u toku prvih 40 dana dobio normalnu mengu i od tad ima redovno normalno a normalno je da se okrene i da budu bolnije il obilnije ili manje normalno je da se promijeni ciklus a kod mene su samo malo obilnije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.