Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalolitala
    18. Prosinac 2019. 23:49

ayla

Venus

Nakon 8 tjedana, ne mjeseci 😅🤦🏻‍♀️

I ja gledam na kakvom si to pregledu bila zadnji put 😂😂😂 ja cu uvesti jer smo na ad da dojim nebi najvjerojatnije, nemislim ju sada šopati kasicama tek toliko mljeka ce uvijek dobivati ipak je to no1.. Mi idemo na kontrolu 30.12 pa poslje te kontrole kontam uz savjet pedijatra sto ce reci i zanima me koliko je dobila ja nebi rekla da je tako puno jer ne jede mi bas toliko koliko je na pocetku al mozda se i varam nezz

Meni on i dalje jede 90ml vode i na svakih 2,5 sata do 3. A noc izdrzi 7 sati u komadu bez beda evo neku vecer je jeo u 10 i digo se u 8 ujutro ja sam se prepala isla sam gledat jel dise

• lalolitala
    18. Prosinac 2019. 23:50

Noemi1

ayla

Noemi1

lalolitala

Kako mislis rano? I s prvom sam s 4mj pocela jer je jako slabo na tezini dobivala kao i on ocigledno…
    Ja sam dugo procuvala i pala je odluka na njega jer nema puno pranja. Jako lagan za rukovat s jednim vrcem. Stavim kuhat on me obavjesti kad je gotovo okrenem na drugu stranu zblenda mi i gotovo.
    Ja sam ga uhvatila na akciji sad je jos uvijek ja mislim 1050kn u baby c.

Da, bas super zvuci to kuhalo, gledala sam na netu, jedino sto je malo skup, al ajd super ako ga stalno koristis 😊

Da i meni je bas skup i nebi ga sad koristili tako dugo

Da, meni to sve brzo dosadi. Od tostera, sokovnika, nutribuleta i sl. 😂 a ionako ce kroz par mjeseci moci i morati zvakati hranu, pa zato gledam da mi nije neophodno. Iakoo, da ga imam, koristila bih bar neko vrijeme 😅

Imamo i nutri bulet 🙈 muz ovisan o njemu radi bar dva put dnevno. Muka mi je vise od njega

• Noemi1
    19. Prosinac 2019. 00:04

lalolitala

Noemi1

ayla

Noemi1

lalolitala

Kako mislis rano? I s prvom sam s 4mj pocela jer je jako slabo na tezini dobivala kao i on ocigledno…
    Ja sam dugo procuvala i pala je odluka na njega jer nema puno pranja. Jako lagan za rukovat s jednim vrcem. Stavim kuhat on me obavjesti kad je gotovo okrenem na drugu stranu zblenda mi i gotovo.

Da, bas super zvuci to kuhalo, gledala sam na netu, jedino sto je malo skup, al ajd super ako ga stalno koristis 😊

Da, meni to sve brzo dosadi. Od tostera, sokovnika, nutribuleta i sl. 😂 a ionako ce kroz par mjeseci moci i morati zvakati hranu, pa zato gledam da mi nije neophodno. Iakoo, da ga imam, koristila bih bar neko vrijeme 😅

Imamo i nutri bulet 🙈 muz ovisan o njemu radi bar dva put dnevno. Muka mi je vise od njega

😂😂😂😂😂😂 

lalolitala

ayla

Venus

I ja gledam na kakvom si to pregledu bila zadnji put 😂😂😂 ja cu uvesti jer smo na ad da dojim nebi najvjerojatnije, nemislim ju sada šopati kasicama tek toliko mljeka ce uvijek dobivati ipak je to no1.. Mi idemo na kontrolu 30.12 pa poslje te kontrole kontam uz savjet pedijatra sto ce reci i zanima me koliko je dobila ja nebi rekla da je tako puno jer ne jede mi bas toliko koliko je na pocetku al mozda se i varam nezz

Meni on i dalje jede 90ml vode i na svakih 2,5 sata do 3. A noc izdrzi 7 sati u komadu bez beda evo neku vecer je jeo u 10 i digo se u 8 ujutro ja sam se prepala isla sam gledat jel dise

Moja je s mj dana jela 150ml bez problema sada joj je  vecinom puno, 180 nepamtim kada je pojela za jedan obrok.. Recu npr u 3 popije 120 i za sat vremena do 2 opet trazi i popije 60,90 i tako u krug vise ni nezz kad bi jela kad ne jer ne place samo histericno trpa ruke u usta 

Venus

Noemi1

Venus

Malo sam izbivala, nego da pitam, di zurite s kasicama, bez lose namjere. Prema SZO beba ne bi trebala prije 6mj imati ista osim mlijeka jer tek tad u potpunosti sazrijeva probavni sustav, i nekim bebama moze vise stetiti nego dobro doci, pa kasnije u zivotu imaju nekih problema. Ja namjeravam cekati 6mj za svaki slucaj, a to sto pise od 4mj je vise marketinski trik, koliko znam uvodi se tako rano jedino bebama koje ne napreduju dobro s kilazom itd. Recimo od sogorice mali dobiva vec kasice s 4mj, a ima 8kg, meni to suludo. A sa svakom kasicom umjesto cice mlijeko mami opada u proizvodnji.

Evo ja danas bila na pregledu nakon 8mj, isla u rodiliste na hitni prijem, dokt mi bila dezurna pa rekla da dodjem, htjela sam se rijesit prije praznika. Hvala bogu sve u redu iznutra i izvana s rezom i s maternicom. Kad je upalila reflektor i krenula prema meni prstima i spekulumom sva sam se stresla haha. A to je isti hitni prijem di sam dosla kad je vodenjak puknuo, imala sam knedlu u grlu i ciglu u prsima 😂😂😂

Ugl rekla dok da je sve ok, kao uvijek se preferira ubuduce prirodni porod ako prodje 2god od carskog. Nabrojala nekih 10 slojeva koji se rezu i kako zene olako to shvacaju itd, da je prirodno uvijek bolje, a bol je normalna kako god.
    Al sto me iznenadilo je- kaze kao posto dojim da Je to prirodna zastita. Jer menga kao obicno stize tek kad beba dobije dohranu. Wtf, zar nije to najveca zabluda

Mi smo na adu, pa zato. Inace bih cekala i ja 6mj. I onda krenula. Imam neku knjigu i u njoj pise da dohranu ne treba uvodit prije 17. tjedna niti je odgadjati nakon 26.tjedna (povecava se rizik za kasnije poteskoce u hranjenju, odbijanje hrane, alergije, usporavanje mentalnog razvoja i razvoja imunoloskog sustava). A ovo za mengu je zabluda, uglavnom ne dobijes mengu dok beba sisa, al npr ako imas 2 dana malo manje podoja, moze ti menga doc za mj dana, a ti u medjuvremenu ostanes trudna jer dodje do plodnih dana. Al evo kazu cure da su dobile mengu unatoc dojenju 🤷 ugl nemoj se pouzdat u to kao metodu kontracepcije da ne bi bila u jesenskim bebama 2020 (osim ako to zelis) 😂

Oh god please no 😂

• Noemi1
    19. Prosinac 2019. 00:05

ayla

Noemi1

ayla

Noemi1

lalolitala

Pa bas to, mi sve samo da imamo bar ja uzimam i onda in par dana poslje samo skuplja prasinu

Hahaha a ja nemam. Kod svojih kad sam zivjela, onda su imali sve, pa sam skuzila da nist od tog ne koristim. Jedino sto imam od tih aparata je toster (kojo opce ne koristim) i elektricna dzezva za kavu ii to svaki dan koristim 😁 

19. Prosinac 2019. 00:10

Noemi1

ayla

Noemi1

ayla

Noemi1

lalolitala

Pa bas to, mi sve samo da imamo bar ja uzimam i onda in par dana poslje samo skuplja prasinu

Hahaha a ja nemam. Kod svojih kad sam zivjela, onda su imali sve, pa sam skuzila da nist od tog ne koristim. Jedino sto imam od tih aparata je toster (kojo opce ne koristim) i elektricna dzezva za kavu ii to svaki dan koristim 😁

I mi isto toster koji slabo koristimo al bitno da ga imamo 🙄🙄 pa mikrovalna pa nepamtim kada sam ju zadnji put upalila mislim da ce letiti iz kuhinje kada krenem miksati kasice jer nemam mjesta za to sve 

• lalolitala
    19. Prosinac 2019. 00:17

ayla

Noemi1

ayla

Noemi1

ayla

Noemi1

lalolitala

I mi isto toster koji slabo koristimo al bitno da ga imamo 🙄🙄 pa mikrovalna pa nepamtim kada sam ju zadnji put upalila mislim da ce letiti iz kuhinje kada krenem miksati kasice jer nemam mjesta za to sve

Uu mi tostiramo cesto mala voli.
    Sad kad pogledam sve koristimo😂
    Onaj sjecko delimano isto stalno u funkciji.
    Jedino sokovnik. Boze dragi baceni novci...

• Marina111
    19. Prosinac 2019. 06:03

Evo i mi planiramo poslije nove godine krenuti sa kašicama . Bile na pregledu sa 4 mjeseca mi ima 5780, rođena je sa 2760. Pitala ped.kako spava ja kažem da većinom po 3-4 sata al da zna i do 5-6 pa mi kazala da ju obavezno neka budim po noći da je to mala beba da bi joj šećer mogao pasti ... kako druge bebe spavaju cjelu noć ??? Wtf ? Gledala sam kuhala na paru i zapeo mi babymoov nutrybaby. Ne znam sto da uzemem a da nije jako skupo . I mi smo na ad-u jede mi svaka 3-4 sata i ti po 120 vode  , ne zeli vise . Pa se bojim da joj je to malo 

• Marina111
    19. Prosinac 2019. 06:05

ayla

lalolitala

ayla

Venus

Moja je s mj dana jela 150ml bez problema sada joj je vecinom puno, 180 nepamtim kada je pojela za jedan obrok.. Recu npr u 3 popije 120 i za sat vremena do 2 opet trazi i popije 60,90 i tako u krug vise ni nezz kad bi jela kad ne jer ne place samo histericno trpa ruke u usta

Ako trpa ruke u usta nije gladna . To ima je sad to faza i ped.mi tako rekla. A ja mislila da su zubići . Koliko je teška ?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.