lea25 što se tiče carskog,sve zavisi gdje planiraš roditi. U Petrovoj prošle godine kada sam ja rodila nisu dali čak niti da poneseš mob sa sobom da se možeš javiti s intenzivne,to su bili friško ukinuli,a pratnja je mogla čekati ispred sale dok rodiš bebu i pokažu je na 5min dok ju nose na neonatologiju pedijatru na prvi pregled. Nije bilo ni zlatnog sata ni ničega. Sve stvari koje imaš nakrcaju na kolica i onda dok si ti na intenzivnoj kad odrede koja si soba,donesu u sobu prije nego te dovezu i onda samo smjeste torbu sa stvarima uz tebe, a s onim najnužnijim (punjači,mob,terapija,ulošci,niva spavaćica i slično što odvojiš) stave na ormarić kraj tebe da ti je nadohvat ruke.
Dok sam za riječko rodilište čula da tata recimo može ući u salu kada daju spinalnu,stoji uz glavu cijelo vrijeme i pola sata do sat vremena kad se beba rodi imate zajedno vrijeme s bebom. Al sve ovisi od bolnice do bolnice i od grada do grada.
Isto tako ne znam jel se u Petrovoj što promijenilo, ali javim ako koja planira u Petrovu i tamo će možda na carski rodi kada vidim jel ima kakvih promjena :)

Cure dal jos koja od vas nema one jake udarce i migoljenje bebe sta se vida po tik toku 🙈 da se cijeli trbuh izdeformira..
Ja dobijem udarac, malo se vidi da se miga ali to nije ono jako ko da se rasteze..
Ja isto u ovoj trudnoci nemam tako da se cijeli stomak mice ono u stilu da vidis bas izbocinu ruke, noge glave da se mice s jedne strane na drugu i trese cijeli stomak. U prvoj trudnoci sam bas imala takve pokrete, par snimaka sam bila napravila.
Obzirom da mi je sprijeda posteljica u ovoj trudnoci kazu da se zbog toga blaze osjete ti pokreti i udarci sprijeda. Prija kaze da je i njoj tako bilo drukcije u dvi trudnoce.
Mateo 30.11.21.
Leona 28.10.25.
Da isto mi je, ja isto imam posteljicu sprijeda pa mislim da se zato i ne vidi. Često znam malo lupnuti po trbuhu da mi se javi čisto da vidim jel sve ok😅
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Meni je posteljica straga pa ne miga bas, a u prvoj trudnoci isto kako bru kaze snimila bas lijepe snimke.. Al dobro, bitno da se miga da znam da je sve ok.. 🫶

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 17.10.2025. 🩵 37+4

12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 17.10.2025. 🩵 37+4
Moja je neki dan tako udarila jako da se desna strana skroz izbočila. Meni to baš bolno bude 🙈

Nala48 wow, kakav porod, hvala na podijeljenom iskustvu i mogu samo reći bravo ženo! 😍 Ne mogu ni zamislit koliko ti je teško radi bebice, ali sigurna sam da će sve biti dobro, nisam shvatila da je u inkubatoru nego u onom što zovu topli krevetić? Šaljem hug.❤️
Ana_ držim fige da na kraju se posloži kako ti želiš. I mene je žgaravica manje više skroz pustila. 🙏🏼
Plavuša I mene udari jako da se izboči sve, ali imam i migoljenja i slabije udarce, kako koji dan.
Regina znači pedijatar neonatolog ne bude u sali? Jer dva gina su mi rekla da je to must, a V. mi je rekla da nema potrebe, da će ona pregledat bebu, što mi nema smisla. 😬
Suza85 baš mi je drago da je maleni dobro i da tako uživate. 😍
Lea25 razumijem te, onda Duphaston it is i ne brigaj dalje oko toga. 🙏🏼
Rainbow Hope ma tako sam si i ja zabrijala, da će prestat s porodom. Valjda je to karpalni, boli me mali prst, pa uz tu dužinu prema šaci i zglobu gore. 😅
Nikkitta ja kad sam rađala nije uopće bilo pedijatra tamo,a prije mene je rodila cimerica s kojom sam se vidjela samo u prolazu dok su nju vozili na intenzivnu,a mene u salu na operaciju. A realno pedijatar tamo nije potreban jer imaju medicinske sestre i svo osoblje za slučaj da bebu treba puj puj nedaj Bože reanimirati ili nešto. Sjećam se da je sestra u žurbi moju malu nosila pedijatru pa ju je anesteziologinja zaustavila na vratima da se vrati i prisloni mi je uz lice jer ćemo par sati biti razdvojene pa da imamo neki kontakt koliko toliko. Sad obzirom da se rodilište otvorilo,ne znam jel postoje neke promjene što se tiče samog CR i pratnje, ali javim kad saznam 🙈

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Ja sam si bas nesto razmisljala sad kako imam pregled u ponedjeljak, to ce biti punih 37tt, i kako me na svakom pregledu opere nervoza i tlak, tocno si mislim da se necu ni vratiti doma iz bolnice nego ce me ostaviti.. Nezz zast ali imam takav osjecaj 🤷🏼♀️🙈

12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 17.10.2025. 🩵 37+4
Nikkitta prvo je bio plan da bude samo u grijanom krevetiću, ali su primijetili da ne diše dobro pa je prebačena kat iznad na neonatalogiju u inkubator. Jučer je skinut ventilator, tako da se curka samo grije i prate se vitalne funkcije. Hrane ju dohranom i onim što uspijem izdojiti 😊
Plavuša nije da te plašim, ali ja sam isto imala taj dan pregleda takav osjećaj, samo sam mislila da ću ležati na odjelu, ne da ću taj dan i roditi 😅
Još jedna stvar cure, na listu za rodilište obavezno dodajte izdajalicu, makar ručnu za prvu ruku. Ono što ja nisam znala, ako beba nije s tobom, ti svejedno trebaš početi izdajati, makar na suho da mlijeko krene (logično, ali meni nije uopće palo na pamet dok mi nisu pokazali raspored donošenja mlijeka i pitali želim li izdajati za malenu). Jako često se događa da bebe dobiju žuticu ili moraju ostati preko noći pa se tijekom tog perioda trebate izdojiti. Imaju i tu izdajalice, ali se zna dogoditi da su sve zauzete.

👩❤️👨 33/34
4.11. termin 🩷🐤
8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸
Regina hvala ti za odgovor, u slučaju komplikacija bit će Petrova, ako uspijemo preci 2,5kg uz PE onda ću ići po dosadašnjem planu 💙
Moja beba nema vise one udarce kao 25 - 30tt, tipa da udari točno u jednu točku i da je to direktan udarac, sad je neko migoljenje stalno, istezanje, kao da nosim aliena👽😸
A kod koga se vodiš u Petrovoj? Jel imaš nekog svog doktora tamo? Svakako ako nemaš i dođe do toga da tamo rodiš-traži dr. Večeka, Zlopašu ili Radošević. Kod njih si apsolutno sigurna tokom cijele obrade pred porod i tokom samog poroda jer su to doktori koji razmišljaju nekoliko koraka unaprijed i spremni su za nekoliko scenarija ako im ne pođe po planu s prvim. Ja idući tjedan imam kontrolu i znat ću gotovo sigurno datum kad beba stigne,pa ako rodim prije tebe,javim svakako kakva su sada pravila za CR u odnosu na prošlu godinu kada sam rodila ☺️

👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Regina nadam se da je organizacija sad puno bolja. Ni sad ne može zlatni sat, koliko mi gin kaže. Bezveze. Rijeka definitivno prednjači s mogućnostima, sama činjenica da muž može biti na porodu, u sali na CR, je top.
Nala48 ma bit će to sve dobro. ❤️ Inače se općenito pitam zašto daju dohranu bebama, kad imamo svoj kolostrum? Na tečaju za dojenje su rekli da u prvim danima bebe ne trebaju puno, da je dovoljan kolostrum koji možemo dojiti ili izdajati ako je beba u inkubatoru. Zato sam ja i kupila Haaka kolostrum kolektor i posudila izdajalicu za rodilište, za taj slučaj, jer ne bih voljela dohranu da daju bebi bez razloga, osobito jer toliko hvale kolostrum da je liquid gold i sve što beba treba u prvim danima dok ne krene mijeko.
Plavuša paaaa s obzirom da si “u terminu”, sad moraš biti spremna na sve. 😊
Imala jutros gadan zatvor koji me opet doslovno preko noći iznenadio. Naprezala sam se 30 min i sad me boli cijeli trbuh i usmine dole su mi još više natekle. Malo se brinem, jer chat veli da je oticanje usmina od naprezanja i pritiska u zdjelici. Sad sam legla i popila Mg Biolectra da se sve opusti. Imam li razloga za brigu? Valjda mi to naprezanje neće otvoriti cerviks ili nešto? Ne smijem si ovo više dozvoliti, ali nisam pila Donat Mg 2-3 dana, jer bude preučestala stolica i to me satre, a onda ovaj ekstrem. Užas non stop oko toga balansirati. 😐😳
I btw. što se tiče Mg citrata (Biolectra) znam da se treba kao ukinut s 35 tt iz nekog razloga oko kontrakcija, ali ja ako zaboravim uzet koji dan, imam užasne bolove u dnu zdjelice i preponama da me užas boli kod okretanja u krevetu i hodanja. Ne znam kako ću ga ukinut s 35 tt. Cure koje su prešle 35 tt, jeste li ukidale Mg?
Joj, ja oduvijek imam problema sa stolicom, a što je najžalosnije jedem toliko vlakana, povrća, žitarica, svega🙄 Jednostavno imam lijena crijeva. Ono što ti mogu preporučiti, a probala sam zaista svašta su peciva sa psylliumom. Recept je jako jednostavan i možeš ga naći na internetu. Samo pomiješaš svježi sir, jaja, psyllium i sol i za pola sata imaš super peciva. Ja sam ti njima zamijenila kruh i odlično mi djeluju na probavu. Psyllium u nijednom drugom obliku mi ne odgovara, a ovako ga unesem u organizam na jednostavan način. Osim toga riječ je o proteinskim pecivima, tako da me zaista zasite i nisu kalorična. Eto, ako imaš vremena i volje možeš isprobati😊
Što se magnezija tiče, nama je nutricionistica na tečaju rekla da zna da se dosta često spominje u negativnom kontekstu u posljednjem mjesecu trudnoće, ali da ga po njoj možemo bez problema uzimati, jer nije on toliko jak da ublaži prave kontrakcije i da nema šanse da do toga dođe.

29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikkitta ja sam ukinula Mg, i baš osjetim to. Opet su mi se javili grčevi u nogama 😅 sad osjetim i bol u zdjelici, mišićima u nogama, listovima, trtici. Pogotovo ako nešto radim preko dana, a ne mogu samo ležati. Moram ili usisat, ili veš ili već nešto po kući obavit. Mislim da sam i puna vode jer sam baš buknula u zadnjih par dana, tlak je ok, samo osjetim tu vodu u sebi, pa se i teže krećem.
E super savjet za izdajalicu, baš ću si spremiti jednu ručnu za svaki slučaj nek se nađe.
Plavuša, mene prvi put kad sam bila 35+5 nije primio taj osjećaj, ali sada 20.10 ću biti skoro 38tj pa ću si definitivno uzet torbu sa sobom i pripremiti se kao da ostajem. Zadnjih par dana imam osjećaj da se otvaram, možda se i varam ali neki pritisak je tu. Kao da se zdjelica širi nekako, ali više iz trtice.
Ja bih najiskrenije da me tad i ostave 😅
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Sto se tice Mg, čula sam za ukidanje, ali to je svakako prirodno u tijelu, samo ovisi razina jel? Ja i dalje uzmem, sumnjam da jedna vrećica ili tableta mogu dovesti do nekog značajnog problema, a dovoljno je za funkcionalnu probavu. Smatram da ne postoji tijelu prirodna tvar koju možemo podići do te mjere s nama dostupnim suplementima, neće nitko lopatom grabiti Mg, željezo ili nešto xy. Realno ni čaša alkohola ne pokaže odmah promile, sve to tijelo razgradi. Primjer progesteron kojeg manje više sve uzimamo, tijelu svojstven, a toliko mg dodatno koristimo pa nema posljedica. Smatram da je Mg opasan samo ako postoji opasnost od dehidracije, jer znamo kako on dodatno djeluje🤭.
Ja sam sutra 35tt i osjećam se toliko sretno, za sebe sam u terminu obzirom na sve!🦁🦁Ne mogu vjerovati, plače mi se cijeli dan. Kao da sam se jučer molila u bolnici da dođemo do 34tt. Kad oduzmem ona zadnja 2tj u koja ne ulaze carski rez, meni je to to 😁 jučer sam ponavljala opet krv, urin i sve briseve, cervikalni,Papa, Hbsb…. Kaže Dr da vise nema mjesta iznenađenjima u finalu 🤣 u ponedjeljak imam opet UZV i pregled nalaza pa možda info razgovor s anesteziologom, Dr u bolnici tvrdi da je najbolje da me uspavaju da mi se na samom porodu nebi povisio tlak od uzbuđenja, pa da izazovemo vraga
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji