Što se Petrove tiče nakon carskog i hranjenje. Dakle,čim te smjeste na odjel nakon intenzivne,beba u roku 10-15min dolazi k tebi prvi put na prsa. Sestre gledaju kakav je hvat i pomažu oko provjere je li mlijeko nadošlo već ili može potrajati. Svakako ako mlijeka nema, kažu ti da bebu svejedno staviš da krene “navlačiti” mlijeko i onda se vrati za 5-10min sa bocom dohrane da ni ne tražiš. U slučaju da imaš mlijeka i beba vuče, po procjeni bebe i reakcije nakon dojenja imaš brij sobe na zidu pa samo nazoveš,tražiš dohranu i za minutu dolaze s bocom da daš dohranu. Što se toga tiče sestre s odjela carskih NIKADA nisu stvarale problem oko dohrane, čak ni mami koja je rekla da će tražiti tablete za ablaktaciju i želi samo na AD držati bebu. Dok sam ja osobno imala rat sa sestrom iz dječje spbe vaginalnih poroda koja je došla na ispomoć pametovati nam i maltretirati oko dojenja,ono što me izbacilo iz takta je bila rečenica “najlakše je tražiti dohranu umjesto da se potrudite” i na to sam je otjerala iz sobe i sada sam dobila uputu jedne od babica gore da odmah skrešem te stvari u startu i kažem da ću probati,ali ako neće ići želim dohranu i bok, a ako bilo što krenu pametovati,samo tražim doktora za razgovor i odmah će stati cijela priča. Kažem, ja nisam imala neugodna iskustva sa sestrama koje su zadužene za bebe rođene carskim rezom,al ove koje su zadužene za bebe rođene vaginalnim,pa stavila bi ih na hrpu,polila benzinom i zapalila. Najgore što možeš ženi pod navalom hormona koja se trudi i želi dojiti ali ne ide odmah i sada je reć da se treba trudit. Jok eto, svima nam se daju novci na AD kad možemo doslovno besplatno hranit bebe 🤦♀️
Tak da sve koje rađate bebe u Petrovoj ako bude kakvih komentara,odmah ih skrešite i stavite na mjesto za svoje dobro ☺️
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji