Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikkitta
    09. Listopad 2025. 00:36

Nala48 čestitam draga, brz oporavak i da ste što krače u bolnici.🤗🥰😍
    Lea25 pa s obzirom da smo dan razlike u transferu, a moj mali je 33 tjedna ima 2,1 kg, mislim da nemaš razloga za preveliku brigu. Ako te brine zastoj u rastu, to se vidi kad se mjere protoci, a ako ti je to ok, onda zastoja nema (tako ja to shvaćam, ispravite me ako griješim). Ja sam imala 4 dana ranije transfer, a ti 4 dana kasnije, a tebi vode tjedan više trudnoću od mene, a na kraju sve su to nijasne. Najvažnije je da beba dobija na kilaži od uzv do uzv. 😍
    Rozi_lak meni se beba baš proteže, tako da kod mene nisu BH. Znam da bi trbuh trebao biti kao kamen 1-2 min, a to kod mene nije slučaj. Ja sam dobila kao što rekoh hrpu stvari, ali ostale stvari planiram tek ovaj vikend kupiti, torbu planiram spakirati tek u studenom. Moźda sam preopuštena, ali imam još 7 tt do termina. 😊

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Jana1993
    09. Listopad 2025. 04:14

I ja sam počela paničariti oko torbe za rodilište već oko 30. i nekog tjedna. Ali mislim da se sve to da pribaviti i kad te porod ulovi nespremnu, makar lakše je ovako možda psihički kad ti to sve pripremiš ranije.
    Meni je ovaj zadnji mjesec baš nekako težak, i možda najgori od svih. Nesanica me pere, čitam kako je Nala porođena ranije radi zastoja i počela me prat neka anksioznost jer nisu radili UZV zadnji put na pregledu 😐Nama se termin razlikuje u dan. Nekako mi dugo čekati taj 20.10. Btw curke, sad sam 36+1, počela sam osjećati nekakvo propadanje u području cerviksa, ali samo na momente, kao da me nešto štrecne, ili kao da te iglom netko malo ubode. Bebač mi je jedan dan aktivniji, drugi dan slabije i tako naizmjence.

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

lea25
    09. Listopad 2025. 07:18

Nikita stalno neka briga, samo nek dođe do 2,5 pa da završim ovih 99 mjeseci 😄

Jana1993 mene je nespremnu uhvatila hospitalizacija 22.9., rečeno mi je da idem na pripremu za CR, do tad da muž donese stvari i meni i za bebu. Sve je to negdje bilo doma, ali ništa spremljeno. Na kraju je u toj frci spremio dvije torbe bolje nego sto bi ja 🤣, ali tad sam rekla pogotovo obzirom na situaciju čim dođem doma da ću se pozabavit time. Torbe i dalje stoje takve kakve su vraćene, nije za pohvalu, ali to mi je bas neka tlaka, ja u glavi uopće nemam blizinu poroda 🤣 nesanica i mene opet pere, ne ona klasična kao da ne mogu zaspat nego dok se namjestim i okrenem 100x - moram u wc. Tako cijelu noć pa odustanem od sna zbog živaca 😄

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

plavuša
    09. Listopad 2025. 08:09

Nala cestitke i brz oppravak i da ste sto prije doma..

Ja sam spremila i kofer za bolnicu i torbu za rodiliste, cak sam jucer torbu nosila sa sobom u zagreb kad sam isla za "nedaj boze" heheh.. To ce mi sad bit praksa, kad idem negdje dalje da uzmem samo ruksak sa stvarima za radaonu.. Isto tak slijedeci tjedan kad budem 37+2 bi trebala s kceri na kontrolu u bjelovar u bolnicu, isto 30ak km dalje.. Nadam se da cu uspjeti rijesiti sve kak sam planirala..

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 03.11.2025. 🩵🫶

• PuPo24
    09. Listopad 2025. 08:12

Mene muče BH vec dobra 2 tj, bas mi se jako ukoči trbuh i budi me to noću jer je dosta bolno. U bolnici su mi rekli da popijem normabel prije spavanja jer su učestalije noću ali nije ni on od neke pomoći tako da sam odlučila ne piti ga više i izdržati još 10 dana do poroda 

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

• Regina
    09. Listopad 2025. 10:41

Curke što se tiče BH kontrakcija,postoje dvije zablude o njima. 
    1.da traju duže nego porođajni trudovi koji otvaraju
    2.da nisu bolne nego nelagodne
    Kao netko kome su krenule BH još oko 22.tjedna i bolile su do mjere da sam se primala za radijator i morala “prodisati” koliko me oblio hladan znoj i trajale su u rasponu 30-40sec pa bude koja minuta mira i onda opet tako u valovima 2-3 sata znalo trajati kako je primilo sam mislila da će biti prijevremeni porod. Doktor obavio pregled,ni milimetra me nije otvorilo tako da sam sretnica s bolnim BH kontrakcijama već dosta dugo. Dokle god vas ne otvaraju,riječ je o tim BH kontrakcijama. Najbolji “lijek” za njih je normabel+magnezij,ali ja prakticiram normabel samo navečer pred spavanje kad malena legne jer bi me ošamutilo previše preko dana i ne bi bila sposobna ni za što. 
    Ja sam torbu spremila prije prvog posjeta u trudničku i odonda nije vađena nikako van. Stoji i čeka dan da se preseli u bolnicu tako da vam je moja preporuka najkasnije imati spremnu torbu kad krenete u TA i nositi sa sobom jer nikad ne znate kad vas mogu ostaviti. Lakše ju je vratoti doma i ostaviti u autu nego da vas ostave pa zovi nekoga da donese stvari i čekaš satima 🙈
    Nikkitta ti ćeš roditi u Petrovoj na carski jelda? Kada imaš pregled kod VR? Čisto da pitaš ako ja ne budem prije u TA jel se i odjel carskih rezova preselio u obnovljeni dio zgrade ili ostaje tamo di je bio? Muž mi se zagubio u tako malom dijelu zgrade prošle godine,mogu samo zamisliti kako će to izgledati ove ako se sve preselilo u obnovljeni dio😂😂😂

Nala čestitke na bebici! Jači su oni nego mi mislimo,začas ste vani zajedno ☺️

Nikkitta
    09. Listopad 2025. 12:00

Jana1993 pa ti si od danas praktički “u terminu”. Kužim da sad ulozi rastu i da te muči anksioznost. Mislim da je to sve normalno. Bebicu uredno osjećaš, to je najbitnije, moj je jučer bio ekstra aktivan cijeli dan, toliko da me trbuh navečer od udaraca bolio, a onda je po noći bio mirniji. Sve je to normalno. I meni je to užasno glupo što ne gledaju uzv bebu svaki put, to mi nikako nema smisla. Možda trebamo inzistirati ili se odvojeno naručiti na uzv jer nije u istoj zgradi gdje je TA. 😐 Sigurna sam da je sve ok. Ja imam tu i tamo sijevanja u rodnici, otkad je mali okrenut glavom.
    Lea25 ma isto razmišljamo, iako se od 30 tt na ovamo osjećam najbolje do sad, svejedno jedva čekam da dođe termin za CR i da ugledam svoju bebicu. ☺️ Meni je nesanica puno bolje, mogu spavati, ali se svejedno budim jer se moram okretati svaka 2-3h s boka na bok. Na wc se ne dižem i dalje, thank God. 😅
    Plavuša to ti je pametno s torbom kad ideš negdje dalje. 🥰
    Pupo24 ako možeš izdržat bez Normabela, to je super. Mogu misliti kako te sve boli, još te glupe BH.😤 Baš mučenje uoči finisha, ali prevladat ćeš i to. 🙏🏼
    Regina za cca 2 tjedna, pa ti je mogu pitati. Ja nekako mislim da su samo preselili odjele, a ne i sale i odjele za CR. Iskreno, ne znam ni gdje je to do sad bilo. Možda su sve preselili, to bi bilo top. Ono što znam da će sad biti 4 apartmana. 🤗

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Jana1993
    09. Listopad 2025. 12:12

Heej Nikkitta, pa da ja isto nekako mislim da može svaki čas. Ma nisam iskreno očekivala da će me hormoni baš toliko prati sad. Baš sam užasno emotivna i sitnice me mogu uzrujati samo tako. Daa i to što kažeš, malo bezveze što su to dvije odvojene zgrade, UZV i TA. Možda bi mi bilo drugačije psihički da je sad to druga beba, i da se bavim već jednim djetetom, vjerujem da ni ne stigneš onda brinuti toliko. Ali tješim samu sebe da imam pravo cmizdriti i biti emocionalna i brinuti obzirom na cijeli IVF put, pa i tu trombofiliju. 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Baccarat
    09. Listopad 2025. 13:49

Nala cestitam od srca i drzim fige da mozete brzo doma💞
    U Vinogradskoj rade uzv svaki pregled u TA ako nekog zanima,bar meni jesu.

Ja isto ne spavam skoro nista vec dugo, najbolje zaspem pred jutro. Bole me i leđa i rebra i dizem se u wc i tako...cudno al preko dana sam ok😁 Meni u glavi kao da mi je porod tamo negdi za 2-3 miseca, mozak se jednostavno ne povezuje s idejom da je to skoro...sve je i spremno i torba i soba,bila je i patronazna...al meni kao da je taj dio mozga ugasen. Tesko za objasnit. Vjerojatno neki obrambeni mehanizam.

Nikkitta
    09. Listopad 2025. 16:09

Jana1993 imaš pravo apsolutno na sve emocije, ma i mene svaka sitnica može uzrujati. Evo sad sam radila neki jednostavan kolač i izgubila sam živce 10x😅😂 Užas, rekla sam si sad i više ne radim nikakve kolače do poroda. 🤭
    Baccarat joj dobro si me podsjetila, sad sam poslala mail soc ginu da me uputi kako se povezat s patronažnom, jer bih isto voljela da dođe prije poroda. Kako ti je izgledao taj dolazak? Meni ništa spremno do kraja, a isto mi daleko, ni ja nisam svjesna da je to blizu. 😅

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani