Curke što se tiče BH kontrakcija,postoje dvije zablude o njima.
1.da traju duže nego porođajni trudovi koji otvaraju
2.da nisu bolne nego nelagodne
Kao netko kome su krenule BH još oko 22.tjedna i bolile su do mjere da sam se primala za radijator i morala “prodisati” koliko me oblio hladan znoj i trajale su u rasponu 30-40sec pa bude koja minuta mira i onda opet tako u valovima 2-3 sata znalo trajati kako je primilo sam mislila da će biti prijevremeni porod. Doktor obavio pregled,ni milimetra me nije otvorilo tako da sam sretnica s bolnim BH kontrakcijama već dosta dugo. Dokle god vas ne otvaraju,riječ je o tim BH kontrakcijama. Najbolji “lijek” za njih je normabel+magnezij,ali ja prakticiram normabel samo navečer pred spavanje kad malena legne jer bi me ošamutilo previše preko dana i ne bi bila sposobna ni za što.
Ja sam torbu spremila prije prvog posjeta u trudničku i odonda nije vađena nikako van. Stoji i čeka dan da se preseli u bolnicu tako da vam je moja preporuka najkasnije imati spremnu torbu kad krenete u TA i nositi sa sobom jer nikad ne znate kad vas mogu ostaviti. Lakše ju je vratoti doma i ostaviti u autu nego da vas ostave pa zovi nekoga da donese stvari i čekaš satima 🙈
Nikkitta ti ćeš roditi u Petrovoj na carski jelda? Kada imaš pregled kod VR? Čisto da pitaš ako ja ne budem prije u TA jel se i odjel carskih rezova preselio u obnovljeni dio zgrade ili ostaje tamo di je bio? Muž mi se zagubio u tako malom dijelu zgrade prošle godine,mogu samo zamisliti kako će to izgledati ove ako se sve preselilo u obnovljeni dio😂😂😂
Nala čestitke na bebici! Jači su oni nego mi mislimo,začas ste vani zajedno ☺️

Jana1993 pa ti si od danas praktički “u terminu”. Kužim da sad ulozi rastu i da te muči anksioznost. Mislim da je to sve normalno. Bebicu uredno osjećaš, to je najbitnije, moj je jučer bio ekstra aktivan cijeli dan, toliko da me trbuh navečer od udaraca bolio, a onda je po noći bio mirniji. Sve je to normalno. I meni je to užasno glupo što ne gledaju uzv bebu svaki put, to mi nikako nema smisla. Možda trebamo inzistirati ili se odvojeno naručiti na uzv jer nije u istoj zgradi gdje je TA. 😐 Sigurna sam da je sve ok. Ja imam tu i tamo sijevanja u rodnici, otkad je mali okrenut glavom.
Lea25 ma isto razmišljamo, iako se od 30 tt na ovamo osjećam najbolje do sad, svejedno jedva čekam da dođe termin za CR i da ugledam svoju bebicu. ☺️ Meni je nesanica puno bolje, mogu spavati, ali se svejedno budim jer se moram okretati svaka 2-3h s boka na bok. Na wc se ne dižem i dalje, thank God. 😅
Plavuša to ti je pametno s torbom kad ideš negdje dalje. 🥰
Pupo24 ako možeš izdržat bez Normabela, to je super. Mogu misliti kako te sve boli, još te glupe BH.😤 Baš mučenje uoči finisha, ali prevladat ćeš i to. 🙏🏼
Regina za cca 2 tjedna, pa ti je mogu pitati. Ja nekako mislim da su samo preselili odjele, a ne i sale i odjele za CR. Iskreno, ne znam ni gdje je to do sad bilo. Možda su sve preselili, to bi bilo top. Ono što znam da će sad biti 4 apartmana. 🤗

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Heej Nikkitta, pa da ja isto nekako mislim da može svaki čas. Ma nisam iskreno očekivala da će me hormoni baš toliko prati sad. Baš sam užasno emotivna i sitnice me mogu uzrujati samo tako. Daa i to što kažeš, malo bezveze što su to dvije odvojene zgrade, UZV i TA. Možda bi mi bilo drugačije psihički da je sad to druga beba, i da se bavim već jednim djetetom, vjerujem da ni ne stigneš onda brinuti toliko. Ali tješim samu sebe da imam pravo cmizdriti i biti emocionalna i brinuti obzirom na cijeli IVF put, pa i tu trombofiliju.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Nala cestitam od srca i drzim fige da mozete brzo doma💞
U Vinogradskoj rade uzv svaki pregled u TA ako nekog zanima,bar meni jesu.
Ja isto ne spavam skoro nista vec dugo, najbolje zaspem pred jutro. Bole me i leđa i rebra i dizem se u wc i tako...cudno al preko dana sam ok😁 Meni u glavi kao da mi je porod tamo negdi za 2-3 miseca, mozak se jednostavno ne povezuje s idejom da je to skoro...sve je i spremno i torba i soba,bila je i patronazna...al meni kao da je taj dio mozga ugasen. Tesko za objasnit. Vjerojatno neki obrambeni mehanizam.

Jana1993 imaš pravo apsolutno na sve emocije, ma i mene svaka sitnica može uzrujati. Evo sad sam radila neki jednostavan kolač i izgubila sam živce 10x😅😂 Užas, rekla sam si sad i više ne radim nikakve kolače do poroda. 🤭
Baccarat joj dobro si me podsjetila, sad sam poslala mail soc ginu da me uputi kako se povezat s patronažnom, jer bih isto voljela da dođe prije poroda. Kako ti je izgledao taj dolazak? Meni ništa spremno do kraja, a isto mi daleko, ni ja nisam svjesna da je to blizu. 😅

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Pije li netko Duphaston? Ja bih trebala početi s njim večeras umjesto Utrogestana jer mi je dolje stanje alarmantno, od sluznice ni s. Jel to ok zamjena lijeka? Ne bih sad htjela zeznuti nešto ako je u pitanju izdržati još tjedan - dva, ali ako je netko prešao s vaginaleta na Duphaston i bilo je sve ok, i ja bih rado.
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
(3 mjeseca hospitalizacije)
4.11. dogovoreni carski ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Ja pijem Duphaston jos od transfera, i sad smanjujem dozu postepeno da do poroda prestanem s njim. Kad sam imala hematom mi je digla na 3x2 i ostavila tako do proslog tjedna. Uz njega sam stavljala i Cyclogest vaginalete ali njih mi je prosli mjesec ukinula.
Hvala, valjda ću i ja jednog dana prestati, imam noćne more da ću nastaviti s tim do iduće trudnoće kako je krenulo 😹
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
(3 mjeseca hospitalizacije)
4.11. dogovoreni carski ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
PREGLEDI
Plavuša 13.10.
Ana_ 16.10.
TERMINI
Lendoxia 9.10. ⚽
Bajoma 10.10.
Mimoza17 15.10. ⚽
Marchy89 15.10. ⚽
Artemiss 21.10. 🌸
Ana_ 23.10. ⚽
Deepblue 23.10. ⚽
Regina 31.10. 🌸
Leia 31.10. 🌸
Plavuša 3.11. 🌸
Jana1993 5.11. ⚽
Luna23 5.11.
Bru1502 5.11. 🌸
Ana_ZK_101 13.11. ⚽
Marijamiriam14 14.11.
Miškica30 15.11. ⚽
Lea25 16.11. ⚽
Baccarat 17.11. ⚽
Pikulica6 17.11. ⚽
Cotton 23.11. 🌸
Nikkitta 25.11. ⚽
Rozi_lak 26.11. 🌸
PuPo24 🌸🌸
Korisne info & popisi za bebu, mamu i rodilište: stranice 298-299
PORODI
Inna_92 20.6. 💙
Martinaaa_ 13.8. ❤️
Maravillosa 21.8. 💙
Clo 25.8. 💙
Marina.25 28.8. 💙
Nela2105 1.9. ❤️
Rainbow_Hope 5.9. 💙
Suza85 6.10. 💙
Nala48 8.10. ❤️

Kasnim s listom danas, turbo jutro 🤭
Imala sam danas pregled, kaže sve je ok, cekajmo još 7 dana pa ćemo vidjeti za dalje. Ne bi dogovarali carski nego da probamo vaginalno pa ako ne bude išlo uvijek se može carski napraviti.
Samo CTG I uzv mi je napravila dr, vaginalno me nije gledala i to mi je super.
Moja torba je spremna, čeka u sobi. Moram samo neki ruksak pripremiti za (pred)rađaonu, ali lagano. Baš sam preopustena 😂

Ja pijem Duphaston 2x1 jos od 20 i nekog tjedna jer mi utro nije pasao,sve ok. U 36 ga ukidamo.
Zgaravica mi je danas strasna🤮

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji