Suza85 i Artemiss sretno cure!
Nikita i mene stavi na popis obavezno.
Ja sam ovaj vikend sve oprala jer izgleda da cemo u prvom tjednu studenog planirat cr. Muz je peglao a ja sve slozila u komodu. Torba spremna,2 velike vrece za smece u reciklaznom, laksa sam 5 kila😁 Kozmetiku sam isto kupila po 1 pakiranje, pelene maramice i podloge po 2 paketa. Dobila sam savjet da nista ne kupujem na veliko jer mu pelene npr ne moraju odgovarat. Isto tako i bocice. I da aptamil kupim pojedinacna (vec smuckana) pakiranja od po 90 ml u mulleru,ako na pocetku nece ic dojenje da imam pri ruci. Kupila sam 5 pakiranja x 2 bocice (od 90 ml).
Isto sve planiram narucivat iz dm-a.
Sta se tice komentara i savjeta, mene nista ne dira osim "cuvaj se i pazi se"😖i to od mame i svekrve svaki dan. Obolim! Znam da to iz ljubavi govori al ono...nit ista radim nit igdi idem,od cega da se cuvam? Da mi padne luster na glavu? Hit mi je bio kad mi je rekla zad put "pazi kad izlazis iz kade"🤣
Nase ime je obiteljsko vec generacijama tako da ga vec 20 godina znam i svi to ocekuju i nitko nista ne komentira,cak mi ovi koji ne vole te tradicije.
Nikkitta, dobra ideja za potpis, valjda neću fulat 🤣
Lea, dobro si se sjetila to pitati. Mene zanima isto samo verzija za mamu, znači nemam uopće dojam tog krvarenja poslije i koliko mi čega treba u bolnici
Ja sam isto samo po paket pelena nabavila, onih najnajmanjih i jedne broj iznad. Kozmetiku isto, sve po komad jer nez dal će bebi odgovarat pa da ne kupujem bezveze previše. Nikkitta slažem se za Ikeu, isto online narudžbu radije sada biram. Ionako svaki put natrpam i neplanirano u kolica ako uđem tamo. Za dm također, slat ću supruga za sve u nabavku, i za namirnice isto kad dođe vrijeme.
A eto svaka od nas valjda sluša glupe komentare na dnevnoj bazi. Nekako mislim da neće stati ni kad rodimo 😂🙈 uvijek će se naći netko pametan s iskustvom 😀 ali nema veze nek nama naše bebe stignu, to je najbitnije 🫶💪
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Ovo za postpartum, nisam ni ja pametna, čak mislim da imam previše svega. Srećom sve skoro dobiveno od frendica, jedan paket (ili lot kako to već zovu) preuzet sa sharing grupe. Imam u torbi za bolnicu: Toto mrežaste gaćice 5x, jedan paket DM gaćica za inkontinenciju, 1 paket nekih DM jednokratnih pamučnih gaćica, higijenu za sebe, 1 paket Chicco postpartum uložaka, paket pelena 0, vlažne maramice, becutan kremu, 3 jednokratne podloge za prematanje, 1 paket kompresa za bradavice, Lanolin mast. Dobila sam i cijelo brdo onih Vir uložaka, očito su i oni popularni. Sad što se tiče za dalje, ne brinem previše, lako pošaljem dragog u kupovinu. Pelenica imamo još i svih ostalih brojeva u jednoj kutiji, također viškovi. Kupila sam i Mustela bademovo ulje po preporuci vas na grupi 😊 Planiram uzeti još samo Frida mom pjenu i maramice za hlađenje.
Joj ovo za komentare čuvaj se neću niti spominjati 😅 Ja još uvijek vozim i ne odustajem od toga (imam trudnički pojas i ne predstavlja mi problem) pa je baš svekrva neki dan izrazila strah da će me uloviti trudovi u autu. Rekoh samo ništa, ako se to dogodi, stat ću negdje i parkirati auto, zvati nekog da me skupi ili hitnu. Neki dan se prepala jer me nije vidjela i da se nešto dogodilo (živimo kat iznad), a mi taman isto otišli u Ikeu. Danas me moja mama jedno tri puta pitala jesam li sigurna da nisam gladna 😂
Svi nešto brinu i upozoravaju na neke crne scenarije, a ja sam samo sretna što sam zaliječila napokon išijas i što sam opet relativno mobilna.
👩❤️👨 33/34
4.11. termin 🩷🐤
Curke,ako hoćete savjet kolko tolko ufurane mame koja još nije sve zaboravila 😂
Savjetujem vam ako imate gradsku ljekarnu koja radi svoje kreme da uzmete onu veliku Pavlovićevu mast što imaju jer vam treba i za pelensku regiju, ispod vratića i pazuha obavezno mazati i na tim pregibima zbog trenja da ne dođe do crvenila i upale kože. Što se pelena tiče,ako vam budu oko 3,5 odmah koristite jedinicu i u trenutku kada primijetite da se stvaraju zarezi od rubova na nožicama ili vam pelene puštaju par dana zaredom-samo se prebacite na veće jer najčešće nemaju nikakve veze sa kilažom same bebe. Za krvarenje vam ja kao prvorotkinja i još na carski savjetujem Jessa gaćice koje imate u dm-u uzet. S njima ste mirne nekoliko sati sigurno koliko god obilno krvarile,a ona kombinacija uložak+mrežaste gaćicd su mene izludile jer bi mi sastrane probilo krvarenje kako se izmaknu ulošci pri pokretima i bilo mi je već drugi dan bed da mi sestre svako malo mijenjaju plahtu 🙈
Što se druge kozmetike tiče,moj savjet vam je da ništa ne uzimate osim eventualno bademovo ili maslinovo ulje stavite kap dvije u vodu kada počnete kupati bebu i nikakve kreme po licu,gelovi i slično,stvarno im to nije potrebno, pogotovo mazanje lica kad vam krene hormonsko čišćenje koje može potrajati (kod nas je trajalo 3mj) pa kreme mogu začepiti te pore i onda si samo navučete još veći problem. Za pupak nabavite sterilne gaze,octenisept i antibiotski prašak tyrosus (zamjena ne znam kako bude ime) ako želite da se brže osuši i otpadne jer samo s octeniseptom to može potrajati. Ja sam prvoj stavljala prašak i 10.dan nam je pupak otpao,bilo je kasnije malo krvi ali sam samo očistila i stavila praška pa sam bila mirna. Također za noktiće imate škarice 0-6mj sa posebnim rubom, ali ih ne koristite dok prvi noktići ne krenu sami u listanje i ne otpadnu jer su pričvršćeni za tu kožicu ispod, eventualno nakon mjesec dana ako sami ne otpadu a porastu,odrežete do ruba prstića i to je to.
Za imena..mi smo kao imali ime,al sam muža obavijestila prije 2-3 tjedna da mi ime nikako ne paše bebi i jednostavno kad ju pokušavam nazvati tim imenom nije mi to to,tako da smo bezimeni za sad,a pokušavam izboriti između meni dva najljepša imena pa ćemo vidjeti ☺️
Regina puno ti hvala to su bas jako korisni savjeti.
Jesu to ove gacice?
https://www.dm.hr/jessa-diskret-higijenske-gacice-za-inkontinenciju-vel-m-super-p7332152213315.html
Koju velicinu bi preporucila na 170 i recimo 80 kg?
Baccarat pišem te na listu za offline grupu, za sad nas je 9. 🤗CR, ajme prvi tjedan studenog 😍 Kod mene vjerojatno tjedan iza tebe. 💪🏻Jao, mi smo u radnim akcijama oko sobe, toliko stvari smo bacili, 5-6 vreća, da ovi na reciklažnom briju da smo ludi. Meni je to taaakav gušt isto! 1 ormar smo isto rastavili i bacili. Danas mi je sestrična došla presložit moje ormare, ljetna-u zimsku robu, a sutra druga sestrična i ja ćemo presložit špajzu, dok će muž pobacat viškove iz raznih drugih ormara i komoda. Idući tjedan mi ovi rade generalno čišćenje i onda će sve sjajiti i bit ću spremna za pranje i peglanje sve robice. I onda u online shopping za mene za bolnicu i svega što još fali za bebicu. Dobila sam na kraju pun kufer stvari. 😊
Blago vama kad znate ime unaprijed i nema stresa. 🤗
Rozi_lak ma stavit ću tu post kad je mail u potpisu. No worries. 😁
Jana1993 tako je, samo da nam dođu bebani. ❤️
Nala48 voziš još, to super, ja nikako odavno, baš mi fali. A obitelj se previše brine, briga je njihov način iskazivanja ljubavi, ali to pazi se mi na uši izlazi, kao da nemaju povjerenja u nas, pa nije to fora, al’ ajd, sve je to za ljude, I guess. 😬
Regina super savjeti, hvala! 😍 Ima i Pavlovićeva mast u DM, valjda je to isto ili baš mora iz gradske ljekarne?
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikita zapisi i mene 😇
Evo cure ja se dosadjujem na odjelu po CTGu , cekam ponedjeljak da se vrati moja dr s kongesa pa cemo nadam se ugovoriti CR 🙏🏼
Danas mi je bas tesko jedva se dizem na wc , bas su mi nisko , imam osjecaj da ce ispasti iz mene 🙈
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Baccarat to ti je po meni najbolje gledati po obimu struka i bokova. Ja koristim L a ima me 100+ u opsegu tako da bi tebi vjerojatno M veličina bila sasvim solidna i dobra. Kod njih je super što se ne patiš s navlačenjem čak i ako se ne možeš sagnuti što bude slučaj nakon CR pa ide puno lakše nego borba sa ulošcima 😂🙈
Nikkitta ma ima i ta u dm-u,ali ako si pobornik da je više prirodnije i da nije industrijski miksano,onda bi ova iz ljekarne bila puno bolji izbor. U Petrovoj ćeš svakako dobiti isto mast iz njihove ljekarne koju sami rade dok si tamo i poneseš doma, a ona mi se čiji baš baš dosta masnija od ove iz dm-a što je odlično protiv iritacija i tih zona pregiba kože gdje bebe prvih mjesecima mogu imati veliko trenje pa im se koža voli upaliti ako se ne maže redovno
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji