Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    03. Listopad 2025. 23:11

Nala48 koliko je teška bebica?

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

Nala48
    03. Listopad 2025. 23:30

Lea25 imala je 23.9. 1980gr navodno (mislim da je prosjek 2200-2300), na 34+0. Baš sam bila pisala kako mi je čudno jer je 10.9. kod gin imala 1920, pa na 4Du 12.9. 1945, a onda u 11 dana dobila samo 35 grama. Cure su me tu razuvjerile da je neprecizno, a i od poznanika sam čula svakakve priče, tako da sam se smirila, a onda jučer taman dobijem taj komentar za malo trbuh 🙈 Makar mi baš danas frendica kaže da se dvoje njenih nećaka rodilo s 2,5kg, potpuno zdravi i oboje u terminu. Nestrpljiva sam za tu srijedu da vidim što će reći. 

Zaboravila sam napisati, možete me ubaciti u Fb grupu ako ćemo napraviti neku privatnu 😊

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

lea25
    04. Listopad 2025. 00:13

Suza javljaj nam razvoj situacije

Cure nemojte se brinuti oko komentara, čudi me samo kad komentiraju osobe koje su također bile trudne ono wtf

Mi smo sada na 7 tableta dnevno, Utrogestan zamjenjen Duphastonom jer mi je sluznica dolje pod traumom doslovno, koristim ga od početka i stanje dolje je loše (ništa opasno, ali izgrebano i “izlizano” od tolike primjene vaginaleta koje su suhe i meni prečudne).
    Tlak smo uspjeli spustiti nakon uvođenja 1000mg metildopa dnevno, sad nam je cilj dogurati do 36tt bez izleta u +140/90. Ctg 3x dnevno, mjerenje tlaka svakih sat vremena, spojena na monitore. Bebu smo danas provjerili na UZV i raste, pupčane vrpca i posteljica i dalje imaju dobre protoke bez obzira na pritisak i brinu o bebi 🙏🏻 zovemo ga lav, jer je prošao hematome, krv, evo sad i preeklampsiju, a neda se, kaže Dr danas izgleda da je ova beba odlučila doći skroz do termina i gotovo 🤣 (ali ovoj mami je dosta svega nakon 36+0 sam spremna, ne moramo čekati novu dramu)

Nala48 pitam malo detaljnije jer je sad težina moje bebe pod velikim povećalom, jedino tako vidimo utječe li PE na njega i protoke. Dr mi je danas rekao da je u mjerama, ali da se o deficitu ili zastoju prica tek kad je u pitanju neka poveća vrijednost jer su svi ti aparati neprecizni i vjerojatno bi neki drugi pokazao drugačije, zato ne brini. Koliko puta fulaju za cijelu kg ženama čije bebe procjene na 4, 4+ kg.

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

Nala48
    04. Listopad 2025. 08:00

Lea25 Ma znam da, 90% vremena me ne dira, tu i tamo se ulovim da preispitujem jesam li nešto pogriješila što se tiče prehrane, suplemenata. Curke tu su isto pisale da su fulali kilažu, mjere nogice, tako da znam da to nije pouzdano. Protoci su isto dobri i ona je aktivna svaki dan, a to što je u donjem centilu - možda barem prođem s manje intervencija na porodu 😅

Nadam se da će i kod febe biti sve okej, sad si već pri kraju i za mjesec dana i manje će to sve biti iza vas kad beba stigne, usprkos izazovima 😊

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

artemiss
    04. Listopad 2025. 08:29

Evo da javim da se i kod mene nešto pokrenulo...
    Jučer sam obavila prvi ctg i sestra mi je objašnjavala gdje pratim otkucaje bebe, a gdje trudove, ali kao- nemam ja trudova. 
    Nakon toga ulazim kod doktorice u ambulantu i ona meni već s vrata i nalazima ctg-a u rukama- oho, pa vi imate male trudove 😄

Ne moram ni reći u kojem sam mixu emocija od uzbuđenja do adrenalina i malo straha jer je sad pitanje vremena. Odmah me i pregledala, otvorena 1cm,doslovno je prstom došla do glavice i rekla da ne čekam dugo ako osjetim trudove ili pukne vodenjak jer je beba spremna. 

Zasad imam samo nekakvo smeđarenje (rekla je da je moguće da će se to sad pojaviti) i povremeno me zašarafi oko trbuha pa se prebaci na leda, ali ništa strašno i pravilno. 

Držite fige da sve prođe dobro i brzo😊

👫💞 35/39
    ET-1.2.2025.
    12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
    27.2.2025. 6tt 💗
    1.4.2025. it's a girl🌸
    🩷21.10.2025. One step closer✨

• Ana_
    04. Listopad 2025. 10:37

Artemiss skoro pa terminuso, sretno ti i nadam se da će se brzo pokrenuti i brzo proći!

Moj mali je procijenjen na 3500 sa mogućnosti razlike i do 500g, tako da uopće ne znam što očekivati 🤷🏼‍♀️
    Po uzv je uvijek veći tako da je sad uzv dao svoju procjenu termina na 10.10. 🤭
    Ali s obzirom na prvog kojeg sam prenijela 7 dana ne nadam se da ću ranije roditi 🤣

rozi_lak
    04. Listopad 2025. 10:39

Opa Suza i Artemiss, izgleda da ste vi vrlo blizu upoznavanja bebica. Želim vam što lakši porod 🥰
    Bru, brz oporavak 🫂

Meni su većinom kao pozitivni komentari, ali iskreno najradije bih da ništa nitko ne komentira. Svi mi govore kak sam lijepa trudnica ali moraju dodati da sam samo trbuh dobila ili da se nisam uopće udebljala. A ja si onda samo razmišljam a šta bi rekli da sam dobila? Kak su hormoni čudna stvar. Uglavnom, mrzim komentare na izgled. I ja sam jednom dobila komentar da sigurno nosim dečka. I onda se čudila kak ne. Ja većinom ne šutim ako mi nešto ne paše nego odgovorim malo bezobrazno, preporučam 🤣

Bru1502
    04. Listopad 2025. 11:49

Meni su u prvoj trudnoci isto govorili svi mal stomak, cak mi je to ginekolog komentiro par dana prije poroda. Bila dobila 9 kila, beba se rodila 3200. Mjere su bile sve ok, svi kazu da im.je veci stomak pri iducim trudnocama. Sad mi je veci iz profila se vidi, sprijeda se da zavarat covjek. Mjere mi ne govori opce na pregledima, pa kontam da je prosjecno. Iako me pito kolko sam dobila kila, jer je sve poslo u stomak, a negdje.sam oko +10. 
    Mrzim te bapske price o spolu i polozaju trbuha,povezivanju s mucninama, kilazom bla bla.
    Jedan dan me uhitila zgaravica, kaze poznanica eto rodit ces dijete s puno kose lol. 

Mateo 30.11.21
    Termin 5.11.25

• Ana_
    04. Listopad 2025. 12:38

Suzoooo kako ide? 😍😍😍

• Ana_
    04. Listopad 2025. 12:40

Bru sad vidim da si poz na covid 😥
    Brzo se oporavi!!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani