Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    04. Listopad 2025. 16:19

Bru brz oporavak!
    Plavusa ako sam dobro shvatila u svojoj situaciji - primila sam 4 injekcije jer nisam 36+1 i jer je beba manja od 2,5 kg (kad se ispune ta 2 uvijeta, pluća se smatraju razvijenima jer su organ koji se zadnji razvija, a to su odrednice kad bi trebala biti). To su bila 2 objašnjenja kako i zašto to radimo, možda postoji i neka dublja priča ali ovo mi je bilo dovoljno.

Nikita nama je čak tematski sve iz Pepcove Disney kolekcije kralj lavova. Sve nam se nekako poklapa s malim lavićem. Čak sam bila spremna dati ime Danijel zbog price s lavovima, ali imamo već sestričnu Danijelu s muževe strane tako da bi i prezime bilo isto 😌, malo bezveze, ne bih htjela ni da mom djetetu netko “ukrade” ime i prezime u tako bliskom krugu. Na kraju smo imali 2 imena, i odlučili smo kad smo ga vidjeli na 4D još na početku. Nekako neka imena jednostavno idu uz lice! Btw ja sam za grupu ako bude wapp

P.S.
    Imam pitanje za vas cure koje ste rodile, pošto nemam predodžbu postpartuma, već smo kupili svega, ali stalno sam zabrinuta količinama. Možete li reći koliko ste cca pelena dnevno/ tjedno trošile, koliko vam je trajalo ulje, puder, kozmetika… znam da je sve individualno, ali čisto da uhvatim neku viziju, sve se lako kupi ali ne želim prvih tjedana letit nigdje po Toj zimi i razmisljat jel imam kreme do jutra… lakše mi je pročitati objektivne komentare nego subjektivne iz blizine jer ima raznih 🐍😁

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    (3 mjeseca hospitalizacije)
    4.11. dogovoreni carski ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

Nikkitta
    04. Listopad 2025. 16:25

Rozi_lak samo mi se sve koje želite - javite na mail koji ću ostavit kratko u potpisu, kad se dogovorimo, kad se sve cure izjasne. Nećemo tu ništa javno ostavljat ni prave email adrese, ni mobitele Bog sačuvaj.😅 Moj trik za Ikeu je online shopping, osobito za nas koje ne volimo shopping in general. 😂🤭
    Ana_ pišem te. Ma glavno da imaš neka imena spremna. Ma imamo i mi listu 15 imena, ali realno mi se sviđaju 2-3, ako.😁 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Bru1502
    04. Listopad 2025. 16:48

orona prvi dan febra do 37.5 i kostobolja, popila lekadol. Drugi dan- jednom u danu ravno 37 i tako umor, zacepljen nos. Dns treci dan- curenje nosa i kihanje. Nemam febre. Kao klasicna nahlada. Kad kihnem osjecam da se ovo dijete u trbuhu zatrese ko da je potres. Ugl nije strasno s obzirom na 35i tjedan trudnoce. Bolje i sad neg da imam ic radjat s maskom preko usta i uz simptome. Sutra ce bi jos bolje, hvala svima na zeljama za ozdravljenje.
    I mi smo odabrali slicno ime kao Lav, tj odlucili smo se ima i 7 godina. U nasoj verziji zensko ime Leona. Za muskog mi se isto svidja Leo recimo. A od muskih mi je uvik izbor bio Mateo, Marko ili Matej.

Mateo 30.11.21.
    Leona 28.10.25.

Bru1502
    04. Listopad 2025. 16:50

Tema kozmetika:
    Sto se tice pelena mislim da sam trosila u prosjeku 8 pelena dnevno. 
    Puder samo kad je crvena guza, al sam brzo presla na sudocrem tako da mi je jedan puder trajao 2 godine doma haha. Kremu za guzu smo koristili ili pavloviceva ili biobaza baby ima ogromno pakiranje koje ful traje u dmu.
    Kupanje ide tek ka ispadne pupak, mome.je nakon 10 dana. Vecina spocetka pere u samoj vodi s kap bademovog ulja.
    Vlazne maramice su isto dosta isle, neki ne koriste nego blazinice i vodu.
    Masu sam potrosila onih jastucica za dojenje, vazda je pomalo mlijeko curkalo, a dvije prije opce nisu imale te probleme a isto dojile.
    Fizioloska otopina je isto trebala zimi za nos, a za pupak octanisept i gazice. Dobro to ce vam sve pokazat patronazna sestra.

Mateo 30.11.21.
    Leona 28.10.25.

Nikkitta
    04. Listopad 2025. 16:54

Lea25 ok, pišem te. 😍 Pelene, ulje, puder, kozmetika, ja sve planiram ionako online kupovati u DM-u (tako i sad radim) i muž samo pokupi. Srećom nam je DM u blizini. Pa i ja sam razmišljanja da imena idu uz lice i karakter bebe, ali ja osobno ne mogu preko uzv to, iako imamo jako dobre fotke, live is live. Jedva čekam čuti sva imena svih naših bebica kad se rode. 😍

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    04. Listopad 2025. 17:12

Suza85 i Artemiss sretno cure!
    Nikita i mene stavi na popis obavezno.
    Ja sam ovaj vikend sve oprala jer izgleda da cemo u prvom tjednu studenog planirat cr.  Muz je peglao a ja sve slozila u komodu. Torba spremna,2 velike vrece za smece u reciklaznom, laksa sam 5 kila😁 Kozmetiku sam isto kupila po 1 pakiranje, pelene maramice i podloge po 2 paketa. Dobila sam savjet da nista ne kupujem na veliko jer mu pelene npr ne moraju odgovarat. Isto tako i bocice. I da aptamil kupim pojedinacna (vec smuckana) pakiranja od po 90 ml u mulleru,ako na pocetku nece ic dojenje da imam pri ruci. Kupila sam 5 pakiranja x 2 bocice (od 90 ml).
    Isto sve planiram narucivat iz dm-a.

• Baccarat
    04. Listopad 2025. 17:16

Sta se tice komentara i savjeta, mene nista ne dira osim "cuvaj se i pazi se"😖i to od mame i svekrve svaki dan. Obolim! Znam da to iz ljubavi govori al ono...nit ista radim nit igdi idem,od cega da se cuvam? Da mi padne luster na glavu? Hit mi je bio kad mi je rekla zad put "pazi kad izlazis iz kade"🤣
    Nase ime je obiteljsko vec generacijama tako da ga vec 20 godina znam i svi to ocekuju i nitko nista ne komentira,cak mi ovi koji ne vole te tradicije.

rozi_lak
    04. Listopad 2025. 17:43

Nikkitta, dobra ideja za potpis, valjda neću fulat 🤣
    Lea, dobro si se sjetila to pitati. Mene zanima isto samo verzija za mamu, znači nemam uopće dojam tog krvarenja poslije i koliko mi čega treba u bolnici

• Jana1993
    04. Listopad 2025. 18:11

Ja sam isto samo po paket pelena nabavila, onih najnajmanjih i jedne broj iznad. Kozmetiku isto, sve po komad jer nez dal će bebi odgovarat pa da ne kupujem bezveze previše. Nikkitta slažem se za Ikeu, isto online narudžbu radije sada biram. Ionako svaki put natrpam i neplanirano u kolica ako uđem tamo. Za dm također, slat ću supruga za sve u nabavku, i za namirnice isto kad dođe vrijeme. 
    A eto svaka od nas valjda sluša glupe komentare na dnevnoj bazi. Nekako mislim da neće stati ni kad rodimo 😂🙈 uvijek će se naći netko pametan s iskustvom 😀 ali nema veze nek nama naše bebe stignu, to je najbitnije 🫶💪

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Nala48
    04. Listopad 2025. 18:51

Ovo za postpartum, nisam ni ja pametna, čak mislim da imam previše svega. Srećom sve skoro dobiveno od frendica, jedan paket (ili lot kako to već zovu) preuzet sa sharing grupe. Imam u torbi za bolnicu: Toto mrežaste gaćice 5x, jedan paket DM gaćica za inkontinenciju, 1 paket nekih DM jednokratnih pamučnih gaćica, higijenu za sebe, 1 paket Chicco postpartum uložaka, paket pelena 0, vlažne maramice, becutan kremu, 3 jednokratne podloge za prematanje, 1 paket kompresa za bradavice, Lanolin mast. Dobila sam i cijelo brdo onih Vir uložaka, očito su i oni popularni. Sad što se tiče za dalje, ne brinem previše, lako pošaljem dragog u kupovinu.  Pelenica imamo još i svih ostalih brojeva u jednoj kutiji, također viškovi. Kupila sam i Mustela bademovo ulje po preporuci vas na grupi 😊 Planiram uzeti još samo Frida mom pjenu i maramice za hlađenje. 

Joj ovo za komentare čuvaj se neću niti spominjati 😅 Ja još uvijek vozim i ne odustajem od toga (imam trudnički pojas i ne predstavlja mi problem) pa je baš svekrva neki dan izrazila strah da će me uloviti trudovi u autu. Rekoh samo ništa, ako se to dogodi, stat ću negdje i parkirati auto, zvati nekog da me skupi ili hitnu. Neki dan se prepala jer me nije vidjela i da se nešto dogodilo (živimo kat iznad), a mi taman isto otišli u Ikeu. Danas me moja mama jedno tri puta pitala jesam li sigurna da nisam gladna 😂
    Svi nešto brinu i upozoravaju na neke crne scenarije, a ja sam samo sretna što sam zaliječila napokon išijas i što sam opet relativno mobilna. 

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤
    8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI