Hej curke, citam vas i navijam za sve 🥰
Danas sam odradila UZV, 50 minuta trajao… prvo smo krenuli s brdo papira o hematomu u prolasku koji je i dalje bio prisutan na anomaliju. Kod svog Dr nisam bila od 10.6. zbog dva anomalija, ali on je te nalaze pročitao i vratio, išli smo onda provjeravati sve točke. Nažalost danas sam bila toliko “mekana” da me ogrebao jako, jako s onim faking željezom odmah pri ulasku u rodnicu, jednostavno sam bila opuštena totalno jer sam napokon na domaćem terenu (da je bar tako kad stavljam vag). Maleni je cca 900g, ali nemam ni sliku jer je na zadak, u nekom čudnom položaju, nema veze samo nek je zdrav. Dr kaže da je situacija za carski zbog vise faktora, prvi beba na zadak i izgleda da mu tako pase jer ne odustaje još od početka lipnja, zato sam i radila dva anomalija. Drugo pojava vise hematoma, zadnji u visokoj trudnoći… Misli da je obzirom na borbu i tešku trudnoću najbolje obaviti carski rez jer to naziva kontroliranim uvjetima. Rasplakao me kad je rekao da mu je cilj da iz rodilišta oboje idemo doma na za nas trenutno lakši način. Terapiju uzimam do samog kraja trudnoće, nije pristao na promjenu utrogestana. Kontrole od sad prvi i zadnji tjedan u mjesecu, dvije mjesečno. Bas su mi osjećaji pomiješani danas, žao mi je sto nisam bolji dom svojoj bebi. Na kraju pregleda me neka oštra bol u glavi presjekla i mučnina, tlak je bio 150/80. Nadam se da ste sve dobro i psihicki jače od mene 🤣. Cure koje još nisu prošle ogtt, riješite to pa da čekamo okruglih 30😻😻
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 27.8.🔭🩺
Martina Super drago mi je da je sve u redu! I ja grozno spavam po noci, dizem se na wc non stop i onda uredno nesanica od 4-5 ujutro po dva sata. Ali srecom pred jutro zaspem pa spavam do 10 i to me spasi, ne znam kak bi prezivjela dan inace🙈
Zelim ti svu srecu na porodu i da bude brzo😅
E i to dizanje po noci za wc uzas, to me razbudi skroz.
A dok se dignem iz kreveta sve me moguce zaboli, od kukova, ledja, prepona
Hvala takoder 🙂
💓
Hej curke, citam vas i navijam za sve 🥰
Danas sam odradila UZV, 50 minuta trajao… prvo smo krenuli s brdo papira o hematomu u prolasku koji je i dalje bio prisutan na anomaliju. Kod svog Dr nisam bila od 10.6. zbog dva anomalija, ali on je te nalaze pročitao i vratio, išli smo onda provjeravati sve točke. Nažalost danas sam bila toliko “mekana” da me ogrebao jako, jako s onim faking željezom odmah pri ulasku u rodnicu, jednostavno sam bila opuštena totalno jer sam napokon na domaćem terenu (da je bar tako kad stavljam vag). Maleni je cca 900g, ali nemam ni sliku jer je na zadak, u nekom čudnom položaju, nema veze samo nek je zdrav. Dr kaže da je situacija za carski zbog vise faktora, prvi beba na zadak i izgleda da mu tako pase jer ne odustaje još od početka lipnja, zato sam i radila dva anomalija. Drugo pojava vise hematoma, zadnji u visokoj trudnoći… Misli da je obzirom na borbu i tešku trudnoću najbolje obaviti carski rez jer to naziva kontroliranim uvjetima. Rasplakao me kad je rekao da mu je cilj da iz rodilišta oboje idemo doma na za nas trenutno lakši način. Terapiju uzimam do samog kraja trudnoće, nije pristao na promjenu utrogestana. Kontrole od sad prvi i zadnji tjedan u mjesecu, dvije mjesečno. Bas su mi osjećaji pomiješani danas, žao mi je sto nisam bolji dom svojoj bebi. Na kraju pregleda me neka oštra bol u glavi presjekla i mučnina, tlak je bio 150/80. Nadam se da ste sve dobro i psihicki jače od mene 🤣. Cure koje još nisu prošle ogtt, riješite to pa da čekamo okruglih 30😻😻
jooj nemoj se odmah ubedirati, 25tt je zaista dovoljno rano da se beba stigne okrenuti. ne kazem da nece bit carski zbog hematoma, al zbog polozaja zaista ne mora. moj je do 32 tt bio na zadak od starta :)
3/2024 💙
Imam nekoliko pitanja pa ako neka od vas nešto zna bolje slušam
1. planiram dojiti, medjutim treba li mi izdajalica? Ako da koju predlažate?
2. trebam li onda i grijač za bočice?
3. trebam li kupovati sterilizator? Imam perilicu sudja koja ima bas tu funkciju i ne znam koliko je to dovoljno dobro i mogu li koristiit za to ako netko zna? Vidim da je na tom programu u papirima baš nacrtane bočice za bebe al opet.
4. ima li nešto od tehnike što predlažate da je korisno imati osim ovog navedenog?
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙
Eto mi smo danas 26tt.
Jučer smo obavili pregled, sve je super imamo 928g.
OGTT super, natašte čak i malo ispod granice.
Jedino kada sam uspjela napokon mu dokazati da mi željezo pada je rekao da radimo pauzu mjesec dana pa vadim krv prije sljedećeg pregleda 3.9. ... No dobro. Utrogestan navečer i dalje ostaje.
Clo evo moje iskustvo iz prve trudnoće.
Mene je električna izdajalica spasila. Navrlo mi je mlijeko u početku, a beba je bio mrvica tako da kud nije imao snage nasisati se, tud je i bilo previše za njega. Lakše sam si sa izdajalicom razradila i kanaliće i do mjesec dana nismo osjetili skokove jer sam si sa njom uspjela navući mlijeka (izdajala se poslije svakog dojenja) , a i radili smo zalihu mlijeka pa je muž znao biti po noći na dežurstvu da ja odspava (probudila bi se jednom da se izdojim).
U prvoj trudnoći sam imala od aventa neku, a sada sam uzela BabyOno TWINNY, pa će mo vidjeti kako bude.
Grijač za bočice NE, nepotrebno skroz. Uroniš bočicu u posudu s toplom vodom i to je to.
Sterilizator i da i ne. Ako prereš u perilici suđa sve onda ne treba. Ako pereš na ruke onda ili poslije pranja u sterilizator ili malo potopiti u vruću vodu.
Nama je još jedino super bila ljuljačka za bebe (neku najobičniju smo uzeli koja samo naprijed-nazad ljulja i bila nam je super). Lopta za pilates.
Haakaa izdajalica ili školjka (znala sam nekada dojiti koža na kožu, skroz skinula gornji dio i onda bi mi baš od slobodne sise curilo mlijeko pa je ovo lijepo skupilo sve.
Lampa neka da se može podešavati jačina svjetla.
Bočice sa čim sporijim protokom (Medela CALMA - ima hrpu dijelova i vidim da joj je sada cijena duplo veća, ali nam je bila super - na ove druge mu je lako curilo pa se non-stop zagrcavao. Sada sam još našla NUK Perfect Match i Lansinoh).
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Ana_ZK ja ne znam, ali ovo sad kak izgleda u TA, samo vag pregled cerviksa i poslušaju otkucaje s bw, a uzv je u podrumu gl. zgrade na koji neke cure šalju, neke ne, ovisi valjda o tajmingu. Sve mi je to bezveze. Ovo kak ti gin mjeri opseg trbuha (fundus), to rade i vani tipa UK i standard je, ja sam se baš pitala zakaj meni to nitko ne mjeri, meni to fora. 🤭 Jesu ti stigli nalazi OGTT?
Artemiss za fetalni echo imaš malo o tome na korisnim info stranicama tu na temi, a mislim da je i par cura već bilo, pa će se javit. 😊
Martinaaa lijepa kilaža za bebicu😍 baš sam se pitala kad se prvi CTG uopće radi? Tako kasno? Ma ja ne spavam ni noću, ni danju.🤷🏼♀️
Lea25 drago mi je da je sve ok, beban ti se fino deblja, vi ste visoki oboje ako sam dobro zapamtila? Razlika 1 dan, a moj beban cca 730 g, a tvoj 900. Bude to velika bebica ako tako nastavi, još 1 razlog za carski. 😎 Znam da su ti osjećaji pomiješani, priviknut ćeš se s vremenom da je to u tvom slučaju the best option. Idem na CR iz istih razloga (hematom u 19 tt, zadak + prethodne operacije i cijeli medical history, ne želimo riskirat ništa jer sam teškom mukom nakon 11 godina došla do bebice), kod mene je samo dilema spavati ili biti budna. Imam baš previranja, zbog trauma i prethodnih op. najviše. 🥹 Inače, i moj mali je od početka na zadak i sad je još uvijek, sve do 32 tt je to sve normalno. Točno ovo kaj Bananica80 kaže. 🥰 Nisam još radila OGTT, budem next week. 😅
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikkitta je došli su. Kod nas rade samo natašte i nakon 120min.
Natašte je 4.2 (ref. 4.4 -4.7) i nakon 10min je 6 (ref. <7.8) tu je sve super.
Što se tiče opće ili spinalni ja sam uvijek mislila kao želim spinalnu (bio je dogovor da ide spinalna, ali ako počnemo krvariti odmah me uspavljuju) da vidim bebu.... Ali kad je došlo vrijeme poroda. Kad su me onako golu uveli u salu njih tamo hrpa, unutra hladno, jedna ruka slažu tlak i što već. Druga ruka me pitaju, stavljaju branili, anesteziologica ispituje svoje, doktori Tomičić i Vrčić svoje. Treća sestra mi pere i dezinficira trbuh (nisam se uspjela istuširati). Iskreno sam jedva čekala da me uspavaju i da sve to samo prođe, strah katastrofa. Pošto sam krvarila pola noći spinalna na kraju nije bila ni opcija. Biti će vremena za druženje s bebom. Na dan kada sam imala carski je baš na tom odjelu počela raditi od bratića žena kao medicinska sestra. Kaže da je ušla u šok sobi i vidi neku ženu svu krvavu užas, kad ono pogleda facu, a ono pozna ju 🫣.
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
Beta+
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
Eto mi smo danas 26tt.
Jedino kada sam uspjela napokon mu dokazati da mi željezo pada je rekao da radimo pauzu mjesec dana pa vadim krv prije sljedećeg pregleda 3.9. … No dobro. Utrogestan navečer i dalje ostaje.
Cloevo moje iskustvo iz prve trudnoće.
Mene je električna izdajalica spasila. Navrlo mi je mlijeko u početku, a beba je bio mrvica tako da kud nije imao snage nasisati se, tud je i bilo previše za njega. Lakše sam si sa izdajalicom razradila i kanaliće i do mjesec dana nismo osjetili skokove jer sam si sa njom uspjela navući mlijeka (izdajala se poslije svakog dojenja) , a i radili smo zalihu mlijeka pa je muž znao biti po noći na dežurstvu da ja odspava (probudila bi se jednom da se izdojim).
U prvoj trudnoći sam imala od aventa neku, a sada sam uzela BabyOno TWINNY, pa će mo vidjeti kako bude.
Grijač za bočice NE, nepotrebno skroz. Uroniš bočicu u posudu s toplom vodom i to je to.
Sterilizator i da i ne. Ako prereš u perilici suđa sve onda ne treba. Ako pereš na ruke onda ili poslije pranja u sterilizator ili malo potopiti u vruću vodu.
Nama je još jedino super bila ljuljačka za bebe (neku najobičniju smo uzeli koja samo naprijed-nazad ljulja i bila nam je super). Lopta za pilates.
Haakaa izdajalica ili školjka (znala sam nekada dojiti koža na kožu, skroz skinula gornji dio i onda bi mi baš od slobodne sise curilo mlijeko pa je ovo lijepo skupilo sve.
Bočice sa čim sporijim protokom (Medela CALMA - ima hrpu dijelova i vidim da joj je sada cijena duplo veća, ali nam je bila super - na ove druge mu je lako curilo pa se non-stop zagrcavao. Sada sam još našla NUK Perfect Match i Lansinoh).
Potpisujem!
Ja sam koristila medelinu el.izdajalicu i haakku da kad krene let down iz druge cice ne curi mlijeko bezveze u nepovrat.
Jedino pazi da ne napravis hiperprodukciju izdajanjem jer ces se bezveze muciti budeci se i dok beba spava i izdajajuci se. Vazno je da beba maksimalno posise jednu dojku do kraja i tako dodje do hranjivijeg mlijeka.
Sto se tice ostalih gadgeta moj stav je sto manje to bolje, na kraju skuzis kak ti pola toga ne treba.
Ono sto svima preporucam je babybjorn njihalica i stokke tripp trapp jer ih moja djeca obozavaju i dan danas sjede na njima ( ne u babybjornu jel😂).
I cure nemojte BIBS dude koristiti.
Pazila sam bila da ne napravim dodatni problem, ali ga nije ni bilo. Morali smo se prvih mjesec dana svaka 2 sata buditi jer smo doma došli sa 2,5kg i morao je često papati. Poslije mjesec dana bi se izdajala po danu po potrebi nekada da imamo neku zalihu. Mada kad je falilo dali bi mu Bebimil i sve super. Samo si svako treba naći kombinaciju i ritam koja mu odgovara.
Što se tiče duda mi smo koristili DM-ovu marku anatomske i super su nam bile. Mada je sudu prihvatio tek sa 9mj. Kada sam počela noćno cicanje izbacivati. Ali bi zato i sada najrađe malo podudao. 😂🫣
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
Beta+
Poremetili se ciklusi
Eto mi smo danas 26tt.
Jedino kada sam uspjela napokon mu dokazati da mi željezo pada je rekao da radimo pauzu mjesec dana pa vadim krv prije sljedećeg pregleda 3.9. … No dobro. Utrogestan navečer i dalje ostaje.
Cloevo moje iskustvo iz prve trudnoće.
I cure nemojte BIBS dude koristiti.
Ja baš dobila BIBS 😅 dost mojih frendica ih koristi. Ima neki poseban razlog zašto ne njih?
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji