Mozda od baby aspirina mi krvari, od danas ga vise ne moram piti. Ni stavljati utrice napokon!
Idem u Vinogradsku zbog abrupcije placente u prosloj trudnoci, sanse su 10% da se opet desi, pa bi oni ipak raniji porod za svaki slucaj. Pristala sam jer ne zelim ne daj Boze tu traumu opet prolaziti (iako je sve zavrsilo dobro za obje🙏🏼).
kod koga si u vinogradskoj? ja sam ono u istoj situaciji kao i ti (indukcija sa 38tt). bila sam isto na aspirinu do 36tt. nisam krvarila nakon vaginalnog pregleda sad kad su mi uzimali bris za bhsb. ja bi na tvom mjestu isla na hitnu ako ti nije prestalo krvarenje sad. ipak si imala tu pricu sa posteljicom. jesu te narucili na uzv na iducem pregledu za tjedan dana?
3/2024 💙
Marina.25 vjerujem da nije lako kad trbuščić još naraste. Još maloooo. 😍
Rainbow kužim ja tebe i super savjet za grožđani šećer, definitivno djeluje i do 10ak min brže od banane, ali ovdje sam sigurna da je primarno pao tlak. Već mi se to dogodilo prije puno godina, nakon op. zuba, krvarilo mi je iz rane i išla sam to pljunu usred noći, sjela usput piškit i tad sam na povratku u sobu doslovno pala u nesvijest. A sama sam tad živjela. Jezivo. 😱 Liječnici s hitne su mi rekli da se to dogodi najčešće nakon piškenja jer se gube elektroliti i tekućina iz tijela i naglo dođe do nezgodne situacije s tlakom. Njihov savjet - voda i slana juha iz vrećice. Btw. Isto se dogodilo mom mlađem bratu, s 18 godina je imao neku virozu i išao ujutro piškit i pao u nesvijest. To je bilo scary jer se zaključao u wc. U bolnici su mu rekli isto što i u mom slučaju, da se dogodio pad tlaka uslijed gubitka mokraće i elektrolita i da to najčešće kao pogađa muškarce, ali naravno i žene. U svakom slučaju ja sam popila i vode i uzela glukozu, za oba slučaja, ali dobro je znati kad padne tlak da je tu voda broj 1, a ne šećer kao prva pomoć. Najbolja opcija zapravo je voda + šećer, da se pokrije slučaj i tlaka i šećera. Baš ću si kupit taj grožđani. Tnx. 😘 Fakat još brojiš sitno. So excited for you!😍
Clo hvala ti. 😍 Ovo kaj opisuješ sa spavanjem i bolovima, meni je već sad tako. 😅 To ležanje na boku me ubija, jer imam rib pain as well. 😂 Idemo jako do cilja! 🍀🙏🏼❤️
Maravillosa wow, pravi beban, super kilice😍 mislim da si točno zaključila da je od Aspirina jer je sve dolje jako prokrvljeno i osjetljivo. I ja sam jako krvarila na Clexanima kad sam se ogrebala s vaginaletom. Meni kad je pipala cerviks pred 2 tjedna - 2 dana me boljelo unutra, baš je neugodno i baš sam danas gledala jedan reel na IG gdje neka ženica dijeli svoje iskustvo da će ubuduće odbijat cervix exams jer su nepotrebni i bolni. Srećom neki dan su mi vag uzv utvrdili stanje i duljinu cerviksa. I to mi je nelagodno, ali manje svakako nego rukom. Vjerujem da će ti se smiriti do sutra. 🙏🏼
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Prvu trudnoću sam vodila u Petrovoj i nikada me nisu pregledavali vaginalno. Izmjerili bi creviks vaginalnim uzv i bebača preko trbuha.
Ovu trudnoću nažalost vidim kod svog primarnog ginekologa i on svaki puta prvo radi vaginalni pregled, izmjeri trbuh metrom 🫣 i onda uzv preko trbuha. Znači čovjek ima 74 godine i nema pomaka od onoga što je naučio u školi još. Pa po meni je bolje da se creviks izmjeri s uzv i vidi se točno koliki je, ovo drugo je nagađanje.
Za danas sam trebala napraviti OGTT i UK+AB. Tražila sam da mi napravi KKS da se vidi željezo pa nije htio. Platila sam i napravila. Željezo mi je uz Tardyferon palo još na 115 (hematokrit i eritrociti su isto nešto niži). Pa će mo vidjeti popodne šta će reći.
Sretno svima.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Da i meni su groozni ti vaginalni pregledi, ali moj ginekolog ih u ovoj trudnoci stalno radi uz vaginalnu cervikometriju uzv-om i sad u Vinogradskoj isto, na svakom pregledu. Ne sjecam se da mi je prije bilo tako. Mozda su oprezni radi anamneze. A meni je kao bed odbiti vaginalni pregled u bolnici iako i sama mislim da nije potrebno do samog poroda znati jesam li otvorena ili ne. Nista nam to ne mijenja u ovoj fazi trudnoce.
Evo sad mi je pocelo smedjarenje tako da je to vjerovatno od pregleda krvarilo.
Bananica Iduci tjedan opet pregled, ne znam hoce biti i uzv, ali mislim da hoce. Nadam se i ctg jer mi danas nisu radili.
Kod dr.Gall sam na 3.katu, a ti?
Da i meni su groozni ti vaginalni pregledi, ali moj ginekolog ih u ovoj trudnoci stalno radi uz vaginalnu cervikometriju uzv-om i sad u Vinogradskoj isto, na svakom pregledu. Ne sjecam se da mi je prije bilo tako. Mozda su oprezni radi anamneze. A meni je kao bed odbiti vaginalni pregled u bolnici iako i sama mislim da nije potrebno do samog poroda znati jesam li otvorena ili ne. Nista nam to ne mijenja u ovoj fazi trudnoce.
Evo sad mi je pocelo smedjarenje tako da je to vjerovatno od pregleda krvarilo.
Bananica Iduci tjedan opet pregled, ne znam hoce biti i uzv, ali mislim da hoce. Nadam se i ctg jer mi danas nisu radili.
Kod dr.Gall sam na 3.katu, a ti?
ja sam isto kod dr Gall,al ne na 3. kat neg dole u trudnickoj. Sta nije na 3 katu hitna? pitam za uzv jer ako te ne naruce "odvojeno" na uzv onda nista od toga u trudnickoj - tamo nemaju. A mene nije narucilo za tjedan dana, samo ctg radim
3/2024 💙
Nisam bila u trudnickoj, samo gore. Tamo su mi radili ctg i uzv na prosloj kontroli kad me dr.poslao prek hitne uputnice zbog jacih BH kontrakcija i onda mi je rekla da na iducoj kontroli dodjem direkt gore i tak sam napravila.
Izgleda da nesanica u trećem tromjesečju dolazi po defaultu pa se tako i ja pridružujem klubu neispavanih...
Prvo tromjesečje sam doslovno prespavala, povremeno me nesanica znala uhvatiti u drugom tromjesečju, ali ovo sada je next level...🫣 Također niti jedan bok ne odgovara za namjestiti se, onda krenu grčevi u listovima bez obzira na količinu magnezija, a da ne spominjem štucanje bebe koje kod mene traje negdje od 25.tt i traje i traje i traje😀
Vidjela sam da su cure nedavno pisale za GUK profil pa ako može netko podijeliti detalje gdje se na kraju treba javiti na Vuk Vrhovec i nakon koliko treba nositi te uzorke?
Također i za fetalni echo ako je netko od vas radio do sad.
Moram priznati da se stvarno bolje osjećam nakon što sam regulirala prehranu, beba je u mjerama taman onoliko koliko treba biti za ovaj tjedan, ali eto dijagnoza je tu pa ću odraditi sve što još trebam Iako se grozim ovog ponovnog pikanja...
👫💞 35/39
ET-1.2.2025.
12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
27.2.2025. 6tt 💗
1.4.2025. it's a girl🌸
🩷21.10.2025. One step closer✨
Izgleda da nesanica u trećem tromjesečju dolazi po defaultu pa se tako i ja pridružujem klubu neispavanih…
Prvo tromjesečje sam doslovno prespavala, povremeno me nesanica znala uhvatiti u drugom tromjesečju, ali ovo sada je next level…🫣 Također niti jedan bok ne odgovara za namjestiti se, onda krenu grčevi u listovima bez obzira na količinu magnezija, a da ne spominjem štucanje bebe koje kod mene traje negdje od 25.tt i traje i traje i traje😀
Vidjela sam da su cure nedavno pisale za GUK profil pa ako može netko podijeliti detalje gdje se na kraju treba javiti na Vuk Vrhovec i nakon koliko treba nositi te uzorke?
Također i za fetalni echo ako je netko od vas radio do sad.
Moram priznati da se stvarno bolje osjećam nakon što sam regulirala prehranu, beba je u mjerama taman onoliko koliko treba biti za ovaj tjedan, ali eto dijagnoza je tu pa ću odraditi sve što još trebam Iako se grozim ovog ponovnog pikanja…
za GUK profil na V.V. ako nisi bila na edukaciji svaki dan ti je edukacija u pola 1, mislim da je soba 209 ili 210 (jedna pord druge su). tu ti daje papir i objasnjava kak se kaj kombinira jede i kasnije pika. Tjedan dana barem budeš na tom režimu hrane i onda dan prije nego ćeš nositi uzorke cijeli taj dan se pikaš (4 puta - natašte i 2h nakon glavnih obroka) to će ti sve tam objasniti. Ako te kaj tješi moj niti jedan uzorak nije bio dobar, al imala sam i doma uređaj pa sam paralelno mjerila šećer s tim i aparat je zapamtio tako da sam joj to pokazala. I budi taj dan natašte ako slučajno prvi uzorak ne bude dobar to je onaj natašte jer će te onda odmah i tamo pikati. Dobit ćeš sve upute i te bočiče i za pikat kod njih. Meni je bebi isto sve u mjerama a kad se držim ove prehrane čak mi je šećer i prenizak pa mi je rekla da povećam ugljikohidrate. Njima je bitno vidjeti jel se šećer može regulirati hranom ili treba neka jača terapija inzulinom i slično. Meni osobno je bilo dosta stresno i zajebano to pikanje jer meni to nije išlo i svi su se uzorci zgrušali na kraju a namučila sam se skupiti, neke cure su to uspješno bez previše problema, tako da budeš vidjela al s mojim iskustvom nije se nis čudila jer joj sigurno nisam prva s tim i ako imaš nekog da ima taj aparat očitaj si paralelno, jer nez šta bi bilo da nisam imala očitovanja aparatom a svi su bili zgrušeni uzorci. sve u svemu ženskica je tamo skroz super koja radi pa nema nekih drama oko svega toga.
Sretno
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙
Da se i ja malo javim, danas obavila prvi ctg i pregled. Sve je uredu, beba procjenjena na 3290g. Iduci pregled za dva tjedna, osim ako ne krene samo od sebe ranije kao i u prvoj trudnoci.
I mene nesanica hvata, a po danu bi mogla spavat non stop.
💓
Martina Super drago mi je da je sve u redu! I ja grozno spavam po noci, dizem se na wc non stop i onda uredno nesanica od 4-5 ujutro po dva sata. Ali srecom pred jutro zaspem pa spavam do 10 i to me spasi, ne znam kak bi prezivjela dan inace🙈
Zelim ti svu srecu na porodu i da bude brzo😅
Sortiraj odgovore
Najstariji