Ja sam zadnji Papa i cervikalni radila negdje oko 10mj. prošle godine, još se sjećam da me par dana od ovog feta i tih nalaza dijelilo do toga da istekne validnost tih 6mj… na tom cerv. otkrivena ureaplazma, pa smo nakon terapije ponavljali. Rekla sam to ginekologu, ali nije nešto zabrinut, uvijek kaže budemo ili sve u svoje vrijeme. Ureaplazme se bojim zbog izazivanja prijevremenog poroda, a sad sam ipak već na pola trudnoće, vrijeme ide. Već mi glupo pravit se pametna u ordinaciji i govorit šta trebamo…
E lea tako je i kod mene, u 12 mjesecu ureaplazma, na ponovljenom brisu sve ok i donsada nistq, 2 puta sam ga pitala zadnje preglede pa samo kaze budemo, sve je dobro. A ja kad se sjetim komplikacija koje moze sloziti, slabo mi dode..
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
Ja nisam radila briseve u trudnoći, nego u 5/24 kad i papu. Vrijedili su mi prije postupka jer je taman prošlo 6 mj., i sad ih neću ponavljati jer nemam tegoba ni iscjedka, a uvijek su mi do sad bili uredni. Znam da se bris na BHSB radi iza cca 35 tt što ću svakako raditi. Za papu i sve briseve sam prošli put pitala i gin mi je rekao dokle god koristim vaginalete da ne mogu raditi.
Emma05 slažem se, kakvi su sve ovi regularni proizvodi, kad samo dio toga eliminiramo, učinili smo puno. 😍
Ana_ ja sam taj sad kupila/naručila, isto nema idealnu ocjenu na INCI app, ali meni je bitno da nema ftalata (parfum/fragnance) jer to su endokrini disruptori. Ako nam netko ne radi domaći losion, nažalost nećemo moći izbjeći neke konzervanse/kemikalije. Treba pratiti deklaracije, ali i svoju intuiciju. 🙏🏼
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
https://skinse.hr/proizvodi/bademovo-ulje-almond-pure/
Savrsen proizvod, toplo preporucam!
Navodno se cervikalni bris ne radi ako “netko” ne zatraži, tipa IVF zahtjeva taj nalaz, u slučaju da se pacijentica žali na tegobe prvo ide papa ili na opravdanu sumnju ginekologa. Tako sam čula… iako se ja ni ne sjećam da sam imala simptome Ureaplazme, zato se i bojim da se vrag ne vrati, jer ni po čemu nisam naslutila da će biti nešto.🙄
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
Navodno se cervikalni bris ne radi ako “netko” ne zatraži, tipa IVF zahtjeva taj nalaz, u slučaju da se pacijentica žali na tegobe prvo ide papa ili na opravdanu sumnju ginekologa. Tako sam čula… iako se ja ni ne sjećam da sam imala simptome Ureaplazme, zato se i bojim da se vrag ne vrati, jer ni po čemu nisam naslutila da će biti nešto.🙄
Meni je moj ginekolog (i to socijalni) radio briseve u svakoj trudnoci, na ureaplazmu, mikoplazmu i klamidiju nakon 13tt.
Redovito svake godine radim papu, briseve nikad jer mi je papa uredan. Mozda je to samo njegov protokol, ginekolog je stariji i pred penziju🤷🏽♀️
Koristim utrogestan vaginalete i radio mi je bris bez obzira. Ureaplazma mi je bila pozitivna i nakon terapije sumamedom na iducem brisu negativna.
Cure jer ima uopce koja od vas da nije radila briseve jos do sad u trudnoci? (osim mene)
Meni su brisevi i papa od 7. Mj. 2024.
Niko ništa ne spominje. Mada moj primarni doktor je baš 😶🫣😩..
Za sada nema nikakvih smetnji. A bolovi kod prenaglih dizanja da ne spominjem. Nemogu ni udahnuti.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
13dt - beta 2743
24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
14.5. mini anomaly - 13+6tt
🌟✨💫
Meni je moja državna gin napravila cervikalne briseve na drugom pregledu, mislim da je bio 12ti tjedan. Ali ja sam taman prije trudnoće imala infekciju koju mi je liječila vaginaletama koje su i antibiotik i protiv gljivica (zaboravila sam ime) jer Rojazol nije pomogao. Infekcija se povukla, međutim i dan danas imam ponekad smetnje nakon odnosa, osjećam blagu bol i iritaciju. Gin mi kaže da je to najvjerojatnije zbog hormona, pošto su svi nalazi uredni 🤷
4.11. termin 🩷🐤
Meni je Papa bio uredan, a cervikalni pokazao ureaplasmu. Rekla sam da mi naglasi budemo li radili briseve da ne uzmem utrogestan, on kaže da se prepisana terapija uzima ma sto god se događalo. 🥲😵💫😵💫
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
Meni je moj ginekolog (i to socijalni) radio briseve u svakoj trudnoci, na ureaplazmu, mikoplazmu i klamidiju nakon 13tt.
Redovito svake godine radim papu, briseve nikad jer mi je papa uredan. Mozda je to samo njegov protokol, ginekolog je stariji i pred penziju🤷🏽♀️
I meni je socijalna gin radila briseve u prvoj trudnoći, isto malo kasnije zbog utrogestana. Sad u ovoj trudnoći mi je taman na prvom pregledu bila zamjena, i ona mi je htjela odmah napraviti briseve ali zbog utrica nije mogla. I rekla je da to radi svakoj trudnicki, briseve, papu i krvnu sliku provjeri u startu i onda kasnije opet krv.
Ja ću na sljedećem pregledu pitati da idem vaditi krv da vidim stanje željeza.
Sortiraj odgovore
Najstariji