Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    17. Lipanj 2025. 07:47

Nikkitta

Plavuša, Artemiss, Regina izgleda sam osjetila neko pucketanje 5 cm ispod pupka. Baš kao mjehuriće! Jel’ moguće?! 🍀😍🍀😍🍀😍🍀😍
    Regina ovo da bebe skuže čiji je dlan ima totalno smisla. Mama je mama. ❤️
    Artemiss hvala ti na preporuci, imam još Biobaza Mama mlijeko, pa kad sve potrošim probat ću tu tvoju. Nadam se da nije miris intenzivan. Ne znam kaj briju ti proizvođači, kaj ne znaju da trudnice ne podnose mirise?! 🤭😂

Pozdrav s ljetnih. Imaš od Hippa body butter sa shea maslacom baš za trudnice. Predivno miriši i jako je blag. Ima ga u Mullera za kupiti. Ja prvo stavim bademovo ulje sa vitaminom E od Holyplanta pa na kraju "zaključam" sa tim maslacem. Koža mi je divna od toga i ne suši se cijeli dan. Ostali preparati mi nisu bili dostatni za kožu a svašta sam probala, svrbilo bi me kroz uru već pa bi morala stavljati opet. Osim toga ovi proizvodi su provjereno prirodni i "safe" preko INCI aplikacije. 
    Sretno s pronalaskom tvoje idealne kombinacije🙋🏻‍♀️

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

Nikkitta
    17. Lipanj 2025. 09:52

Plavuša i meni se pojavilo baš nekako vidljivo, prekjučer sam skužila. 😱
    Emma05 hvala ti, ja bih da je totalno bez mirisa, baš svaki mi smeta. 😂 Bademovo ulje je jedino što mi trenutno ne smeta. Što se tiče INCI app, malo sam razočarana, jer u sceeeningu proizvoda pokaže zelena odobrenja za sastojak “Parfum/Fragnance” iza koje oznake se mogu kriti ftalati. Tako da sam odustala od INCI i proizvode provjeravam sastav preko GPT-a, dam mu prompt da mora biti pregnancy safe, ali i bez Parfum/Fragnance. To mi je toliko INCI approved proizvoda zabranilo da se već danima mučim s gelom za tuširanje, a intim gel je isto bilo lutrija naći. Onaj Apivita isto sadrži Parfem, a vidim i Hipp krema sensitive. 😫 Malo si prouči to, nije da se uvijek kriju ftalati, ali proizvođač nema obvezu istaknuti to. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    17. Lipanj 2025. 11:48

Plavuša e da, što se tiče bolova, imam svaki dan bolove nisko desno i lijevo (gdje su okrugli ligamenti), i najviše me boli i zateže navečer (sinoć sam se prenaglo ustala i nisam mogla koraka napravit doslovno pala nazad na kauč) i ujutro kad mi je pun mjehur. Ova tupa bol koju opisuješ može biti jednostavno od iste stvari.., naravno provjeri sve drugo.

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Emma05
    17. Lipanj 2025. 11:50

Nikkitta

Plavuša i meni se pojavilo baš nekako vidljivo, prekjučer sam skužila. 😱
    Emma05hvala ti, ja bih da je totalno bez mirisa, baš svaki mi smeta. 😂 Bademovo ulje je jedino što mi trenutno ne smeta. Što se tiče INCI app, malo sam razočarana, jer u sceeeningu proizvoda pokaže zelena odobrenja za sastojak “Parfum/Fragnance” iza koje oznake se mogu kriti ftalati. Tako da sam odustala od INCI i proizvode provjeravam sastav preko GPT-a, dam mu prompt da mora biti pregnancy safe, ali i bez Parfum/Fragnance. To mi je toliko INCI approved proizvoda zabranilo da se već danima mučim s gelom za tuširanje, a intim gel je isto bilo lutrija naći. Onaj Apivita isto sadrži Parfem, a vidim i Hipp krema sensitive. 😫 Malo si prouči to, nije da se uvijek kriju ftalati, ali proizvođač nema obvezu istaknuti to.

Kako god okreneš puno su sigurniji nego mnogi proizvodi koji se nude kao "pregnancy safe"..iznenadila sam se koliko zapravo štetnih proizvoda prolazi pod to. Koristila sam ja i gpt u kombinaciji s inci ali mi se neda dalje istraživati jer bi tako izludila a ovi proizvodi koje sam pronašla su mi sasvim ok. Koža mi je prezadovoljna a mučila sam se sa suhoćom. Kad se sjetim što sam sve stavljala na sebe prije trudnoće a mislila sam da je to sve "zdravo" ovo je sada vrhunski😄👌🙋🏻‍♀️.  

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

• katrin
    17. Lipanj 2025. 11:57

plavuša

Ja dobila nalaze krvi i urina sve ok. Otisla kod gin reko da me pecka i boli dolje nisko, dao mi rojazol vaginalete, znaci 7 dana i to je to.. Za bol je normalno, siri se vamo tamo.. Nikakav pregled.. Mislim ne znam ni ja sta bi htjela da napravi ob, al vjerujem da je pregled mozda mogao..
    Jer koja od vas ima tako tupu bol, ko da je upala a nije, onako pritisak full, dolje nisko, ne znam uopce kako bi vam objasnila..
    Briseve nije naravno radio, zadnje sam ih radila u 12 mjesecu prije postupka. Slijedeca redovna kontrola kod njega mi je 2.7. i tocno cu zahtjevati da ih napravi, makar samo na ureaplazmu.
    A dalje cu koristit vaginalete, gyno pro sprej sta sam si kupula i valjda ce i ta bol/pritisak nestati skoro

Hej, evo mene sa ljetnih. Ta tupa bol koju spominjes moze biti da ti se pubicna kost malo razdvaja. Probaj si malo istraziti kako da ustajes sa kreveta i kako da se kreces i probaj bez naglih pokreta. Isto kao sto ti je doktor rekao sve se to sad rasteze i zdjelica se priprema da ce trebati vise mjesta. 
    Znam i meni da je bila tako tupa bol kao na sredini i pritisak a uz to mi je beba nize malo pa je i ona stvarala pritisak. A uz to ovi sastrane ligamenti da ne pricam. 
    Ali da se to malo ublaziti sa vjezbicama i da pripazis malo na ustajanje i okretanje sa jednog boka na drugi. ☺️

plavuša
    17. Lipanj 2025. 12:29

katrin

plavuša

Ja dobila nalaze krvi i urina sve ok. Otisla kod gin reko da me pecka i boli dolje nisko, dao mi rojazol vaginalete, znaci 7 dana i to je to.. Za bol je normalno, siri se vamo tamo.. Nikakav pregled.. Mislim ne znam ni ja sta bi htjela da napravi ob, al vjerujem da je pregled mozda mogao..
    Jer koja od vas ima tako tupu bol, ko da je upala a nije, onako pritisak full, dolje nisko, ne znam uopce kako bi vam objasnila..
    Briseve nije naravno radio, zadnje sam ih radila u 12 mjesecu prije postupka. Slijedeca redovna kontrola kod njega mi je 2.7. i tocno cu zahtjevati da ih napravi, makar samo na ureaplazmu.
    A dalje cu koristit vaginalete, gyno pro sprej sta sam si kupula i valjda ce i ta bol/pritisak nestati skoro

Hej, evo mene sa ljetnih. Ta tupa bol koju spominjes moze biti da ti se pubicna kost malo razdvaja. Probaj si malo istraziti kako da ustajes sa kreveta i kako da se kreces i probaj bez naglih pokreta. Isto kao sto ti je doktor rekao sve se to sad rasteze i zdjelica se priprema da ce trebati vise mjesta.
    Znam i meni da je bila tako tupa bol kao na sredini i pritisak a uz to mi je beba nize malo pa je i ona stvarala pritisak. A uz to ovi sastrane ligamenti da ne pricam.
    Ali da se to malo ublaziti sa vjezbicama i da pripazis malo na ustajanje i okretanje sa jednog boka na drugi. ☺️

Katrin i nikkitta hvala vam 🫶
    Ma znam i ja da se sve to treba posloziti unutra, rastegnuti, ali bas je iritantno heh..
    Za 2 tj cu jos provjeriti  ureaplazmu pa nakar si sama uzela bris, ak ce vec gin rec da nije potrebno 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Bas vas sad citam oko tih proizvoda sto ih istrazujete, ja korostim sve kao i prije trudnoce, i gel za tusiranje, mlijeko za tijelo.. Nista ne guglam i ne komuniciram s gpt.. Osim kad pitam sto za rucak najjednostavnije sloziti hehehe

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

plavuša
    17. Lipanj 2025. 12:50

Cure jer ima uopce koja od vas da nije radila briseve jos do sad u trudnoci? (osim mene) 

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

• Jana1993
    17. Lipanj 2025. 13:02

plavuša

Cure jer ima uopce koja od vas da nije radila briseve jos do sad u trudnoci? (osim mene)

Meni isto još briseve nisu radili. Sad sam 20+2 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Ana_
    17. Lipanj 2025. 13:19

Ni meni ih nisu napravili. Par puta je htjela napraviti ali sam najprije imala naslage utrogestan, a sad zadnji put iscjedak i nezgoda je položaj cerviksa pa ne znam kako će ih uopće napraviti, vidjet ću na sljedećem pregledu 😊

Ja sve šampone I slično koristim kao i prije, uopće nisam gledala sastav. Bacit ću malo pogled ali ako nisu pretjerano štetni nastavit ću s njima. Ovaj za intimu njegu mi je neki Lactacyd, piše da je dobar u trudnoći i kod baterijske vaginoze, ali baš ću provjeriti. 

lea25
    17. Lipanj 2025. 14:39

Ja sam zadnji Papa i cervikalni radila negdje oko 10mj. prošle  godine, još se sjećam da me par dana od ovog feta i tih nalaza dijelilo do toga da istekne validnost tih 6mj… na tom cerv. otkrivena ureaplazma, pa smo nakon terapije ponavljali. Rekla sam to ginekologu, ali nije nešto zabrinut, uvijek kaže budemo ili sve u svoje vrijeme. Ureaplazme se bojim zbog izazivanja prijevremenog poroda, a sad sam ipak već na pola trudnoće, vrijeme ide. Već mi glupo pravit se pametna u ordinaciji i govorit šta trebamo…

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.