Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Regina
    04. Lipanj 2025. 09:39

Joooj ti komentari oko znakova 🙄 neću reć da sam stručnjak jer nisam,ali se svakako razumijem u te stvari i ono što tvrdim i stojim iza togs je da znak u kojem je netko rođen apsolutno ništa ne govori o njemu ko individui. Da,svi znakovi imaju neke temeljne karakteristike i svi pripadnici istog pokažu ih kad-tad,ali da bi znao kakva je osoba ili će biti-važna su 3 položaja planeta,a ne samo znak u kojem si rođen tako da gluposti. 
    Ja sam svojoj još u bolnici dok sam je čekala virnula kakva će bit-naravno da se sad vidi da to sve razvija 🤣🤣

Što se kila tiče,krenula sam sa 96 u trudnoću,na pregledu oko 12TT sam bila na 97,sad na zadnjem sam bila na 96.5
    Jučer sam išla kontrolirat štitnjaču i pitali me kile,ja pojma nemam i bubnula 95. Pošto sam jutros ispraznila crijeva,izvagala sam se dok nisam ništa jela i vaga pokazala 95.1. Nisam puno fulala tak da sam od početne kilaže na -900g a ukupno -1900g što mi nikako nije jasno jer jedem puno više u odnosu na prošlu trudnoću i sve većinom UH pašu i puno salate, samo da je što kiselija 🤣

• Baccarat
    04. Lipanj 2025. 09:47

Miškica30

Baccarat

Ne zamarajte se tuđim misljenjima ako ikako mozete,toliko dugo smo ovo cekale da bi ih tako nebitne stvari kvarile. Ovo sta je Lea rekla-mi muz i beba (i djeca naravno) i to je to. Meni kad kazu razmazit ces ga-nego sta cu! Itekako! Udebljala si se-hvala bogu da jesam i bas mi je lipo! I tako…prebacilo me u trudnoci,nista me ne dira🤣

Zaradila sam Covid izgleda,umirem vec 7 dana,glavobolja kasalj bolovi…nema sta nisam probala al sve slabo pomaze. Bas sam bila koma,al jucer je bio uzv i mali je odlicno tako da sam mirnija i strpljivo cekam da ovo s*anje prestane da mogu zivit normalno.
    Udebljala sam se 6 kg do 16 tj pa bi bilo dobro malo pripazit jer imam problema s venama,progesteron ostaje do daljnjega i to je to.
    I ja cekam prve mjehurice i leptirice,posteljica je straga🤞

mene spasile mucnine na pocetku i tu sam stagnirala, sad sam na +2 mislim… al apetit iz dana u dan raste, tako da se bojim kako ce se dalje razvijat situacija😅
    zasto ti ostavljaju progic u 16 tt?

A pitala sam i ja zasto progesteron tako dugo. Koliko sam skuzila ja sam imala hrpu zutih tijela kao posljedicu ivf-a jer sam isla u svjezi transfer, a ta zuta tijela su lucila masu progesterona i sad kao ne bi bilo pametno odjednom sve to ukinut. Izbacila sam cyclogest i ostala na utricima 2x dnevno. Plus imala sam hematom. Al navikla sam vec i ne smetaju mi.

lea25
    04. Lipanj 2025. 11:34

Joooj kad čujem razmazit ćete ga. Ili šta si se uopće sekirala vidiš da si trudna. Ja sam otvoreno govorila da imamo problem, i na kraju zamislite naišla na osudu kao šta hoćeš ti imaš 20 godina, bit će??? Sve ok, vjerujem u Boga, ali ako mi nalazi govore stvarno lošu dijagnozu i prognozu, vrijeme je krenut u akciju svim sredstvima, nažalost čekanje u našoj situaciji bi donosilo gore rezultate. I bilo je da, nakon 4 godine i 10 mjeseci. Koliko menstruacija, injekcija i postupaka je stalo u te mjesece… pa onda od najbližih, šta se pravite važni, šta čekate ta tri mjeseca da kažete. Ja prokrvarim, drugi dan kažem svima jer sam se bojala lošeg ishoda i da možda neću imati priliku reci glasno da sam trudna, kad ono isti ti ljudi kažu “a da si malo pričekala, vidiš šta te snašlo”.  A jedna gospođa s troje djece mi je rekla to da će sigurno biti razmaženo jer se dugo čekalo, a njeni Boze sačuvaj, samo sam pitala pa koliko si ti svoje čekala kad je takva situacija? Imam osjećaj da ljudi vole još jače nagazit na nečiju muku. Ja sam stvarno spremna za bebu ugrist, možda budem u novinama ako opet nešto čujem 🤣🤣🤣🤣

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.🧊
    Termin: 16.11.⭐️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 10.6 . ~

• Regina
    04. Lipanj 2025. 12:16

lea25

Joooj kad čujem razmazit ćete ga. Ili šta si se uopće sekirala vidiš da si trudna. Ja sam otvoreno govorila da imamo problem, i na kraju zamislite naišla na osudu kao šta hoćeš ti imaš 20 godina, bit će??? Sve ok, vjerujem u Boga, ali ako mi nalazi govore stvarno lošu dijagnozu i prognozu, vrijeme je krenut u akciju svim sredstvima, nažalost čekanje u našoj situaciji bi donosilo gore rezultate. I bilo je da, nakon 4 godine i 10 mjeseci. Koliko menstruacija, injekcija i postupaka je stalo u te mjesece… pa onda od najbližih, šta se pravite važni, šta čekate ta tri mjeseca da kažete. Ja prokrvarim, drugi dan kažem svima jer sam se bojala lošeg ishoda i da možda neću imati priliku reci glasno da sam trudna, kad ono isti ti ljudi kažu “a da si malo pričekala, vidiš šta te snašlo”. A jedna gospođa s troje djece mi je rekla to da će sigurno biti razmaženo jer se dugo čekalo, a njeni Boze sačuvaj, samo sam pitala pa koliko si ti svoje čekala kad je takva situacija? Imam osjećaj da ljudi vole još jače nagazit na nečiju muku. Ja sam stvarno spremna za bebu ugrist, možda budem u novinama ako opet nešto čujem 🤣🤣🤣🤣

Odvratni su. Pomiri se s time da takvima sta god napravis danas sutra u vezi djeteta nista nece valjati,neces biti dobra mama i uvijek mozes i trebas bolje. Pokusaj to odmah nekako staviti u glavu i bit ce ti lakse to cut kad netko nekoga cinka ili se sami izlanu. Ja sam vremenom naucila to jer nazalost imam takve jako blizu kojima nikako ne valja kako god napravim-oni bi SVE drugacije i bolje. Ma mrs 😆

• Jana1993
    04. Lipanj 2025. 14:04

Ali mene iznenađuje što to dolazi iz usta drugih majki i žena. Moja prijateljica koja je iz prve ostala trudna sa svoje dvoje djece nije mogla shvatiti zašto ne dižem euforiju oko svoje trudnoće i zašto sam u takvom strahu. Doslovno smo ulazile u rasprave di se ja njoj moram opravdavat zašto sam ja u brizi i sad kad je prošlo 3 mj i zašto ja to nisam dijelila svima odmah. I recimo ona me zna pitati gdje bih rodila, pa kad kažem Petrova nameće druge bolnice i priča sve najgore. Ne pitaj me to pitanje uopće, nego mi radije odmah reci e ja mislim da ti tamo trebaš roditi i mislim da nebi trebala imati svoj izbor nego mene slušati i napraviti kako ja kažem jer znam najbolje 😀 evo i onda ja popizdim i prekinem razgovor pa su krivi hormoni. Da se razumijemo, ja vjerujem da mi se kažu neke stvari u dobroj namjeri… 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Regina
    04. Lipanj 2025. 17:02

Jana1993

Ali mene iznenađuje što to dolazi iz usta drugih majki i žena. Moja prijateljica koja je iz prve ostala trudna sa svoje dvoje djece nije mogla shvatiti zašto ne dižem euforiju oko svoje trudnoće i zašto sam u takvom strahu. Doslovno smo ulazile u rasprave di se ja njoj moram opravdavat zašto sam ja u brizi i sad kad je prošlo 3 mj i zašto ja to nisam dijelila svima odmah. I recimo ona me zna pitati gdje bih rodila, pa kad kažem Petrova nameće druge bolnice i priča sve najgore. Ne pitaj me to pitanje uopće, nego mi radije odmah reci e ja mislim da ti tamo trebaš roditi i mislim da nebi trebala imati svoj izbor nego mene slušati i napraviti kako ja kažem jer znam najbolje 😀 evo i onda ja popizdim i prekinem razgovor pa su krivi hormoni. Da se razumijemo, ja vjerujem da mi se kažu neke stvari u dobroj namjeri…

Ovako…imam sestre koje su rodile i u Vinogradskoj i na Svetom Duhu,ja u Petrovoj i imam frendicu koja je rodila u Petrovoj vaginalno obzirom da sam ja na carski…po svemu što sam čula od tih iskustava (plus frendica i kuma sa svetog duha) Petrova je za sada od te 3 bolnice daleko vodeća. Svugdje ima negativnih iskustava da se razumijemo,ali ako ti ne žele odvesti bebu na zahtjev dok ne padneš u nesvjest od iscrpljenosti od velikog gubitka krvi pri porodu pa te ne zateknu tako s bebom na krevetu i tek onda nose bebu-meni to nije uopće odgovorno od strane jedne bolnice i rodilišta. Jedino ne znam nikoga tko je rodio na Merkuru kako je obnova završila,ali ja razmišljam opet u Petrovoj čisto jer su mi rekli kad sam radila kombinirani da mogu sama birati hoću probati vaginalno ili odmah carski 

Nikkitta
    04. Lipanj 2025. 17:07

Pupo24 aha, kužim, onda ni otprilike ne znaš datum, ali vjerojatno negdje u listopadu. ☺️ Definitivno sam ja cure moje zadnja, pa ništa, tko zadnji - plaća rundu. Bezalkoholnu naravno. 🤓
    Nala48 hvala ti, ma našpanana sam više nego obično, sigurno hormoni rade svoje, osjećam se kao tinejdžerica - kad su mi svi drugi koji me gnjave glupi. 😂
    Ana_ZK ajme koma, kao da opisuješ moje cijelo prvo tromjesječje. Točno znam kako ti je. Drži se. 🥰
    Regina ajme hvala ti, ma iskrena da ti budem za sad uopće nemam neke strahove da se neću snaći, i inače na svaki savjet (nevezano za trudnoću) uvijek odmjerim sa svojom intuicijom je li to ispravno za mene i moje tijelo. Od suplemenata, knjiga, prehrane, hobija ili bilo čega. S druge strane, ja sam uz mamu odgojila svog mlađeg brata, kad sam imala 15 godina sam ga dobila, a i moja okolina zaboravlja da sam se ja udala za čovjeka koji je imao dvoje male djece (3 i 5) tako da imam 15+ godina iskustva s djecom kako god okreneš. Čega sam se sve ja naslušala zato što roditelji nekaj “krivo” rade i onda bi meni kao pomajci pametovali kao da je moje dijete i ja tu glavna sve odlučujem. Muka mi dođe kad se sjetim. Tako da znam otprilike kaj me čeka s komentarima, samo sam sad starija i zrelija pa ću se i nositi na drugi način. Manje ću se branit i pravdati, a više uživati. 🤭
    Miškica30 wow ti komentari koje ti ljudi blebnu su baš hit. Samo ću reći - people. 🙄😂
    Martina i Ana pa većini cura je sprijeda ili straga, a eto meni sastrane i baš ne znam za takva iskustva i jel to znači da ću osjetiti prije ili kasnije. Moram guglat malo. 😅
    Jana1993 opisala si moju prošlu subotu, od komentara - Jao zašto si saznala spol, ne želimo znati. Ja - Zato što sam radila Panoramu i ima ta opcija i zašto ne? Ona - Nisi trebala doktoru dozvolit da ti kaže nalaz! Ja - Pa dolazi meni, a ne doktoru na mail. Ona - Trebala si reći da ode doktoru. - Ali htjela sam znati spol, točka. Kad ti je termin? - Jao grozno Škorpija, samo ne to, taj će biti grozan za svoju okolinu. Uf. (Jer ona ima oca koji je Škorpion i davi je cijeli život). Ja: - Sve je to individualno, što god će biti meni dobro. Muž mi je podznak Škorpion uostalom. Meni ne smeta. Mogla bih tako nabrajati do jutra. O raspravama o bolnicama i porodima ista stvar.. 😬
    Baccarat brzo ozdravi draga, nadam se da će brzo sve biti ok! 🥰
    Lea25 oh i ja, itekako grizem za bebaća, sve smo mi mame lavice. 😁

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022.-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
    05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!

Nikkitta
    04. Lipanj 2025. 18:03

Regina meni je moj IVF doktor koji mi je vodio trudnoću do sad, rekao da bi sad trebala preći nekamo gdje ću rodit. Ja sam odmah rekla Podobnik, jer sam prošla sranja u našim bolnicama, osobito u Petrovoj, tako da sam isprva prekrižila Petrovu, a ionako nikako da se otvori nakon obnove. Navodno 1.9. On mi je rekao da je Podobnik ok ako se ništa ne komplicira, ali da svakako moram provjeriti imaju li abdominalnog kirurga on call za 0,000001 promila šanse da se nekaj zakomplicira na carskom (ako se odlučim za dogovoreni carski). Osobito jer sam imala resekciju crijeva i anastomozu. Zatim me je savjetovao da imam plan B neku državnu bolnicu, pa je rekao Sv. Duh i dr. Hafnera. Preko vikenda sam se čula s par frendica i sve su popljuvale sv. Duh, a nisu sretne ni s dr. Hafnerom, tako da sam sad to prekrižila i vratila se na opciju Petrove jer realno jedina ima opremu i ekipu za sve slučajeve za mamu i bebu. Na sv. Duhu imaju najmanje carskih, osobito na dogovoreni carski. Moj gin je rekao da ja mogu probati vaginalno samo ukoliko mi je ožiljak na maternici od prve operacije mioma i endometrioze vrlo malen (moram pogledat papire iz 2009. da to provjerim koliki je bio miom), i samo ako se budem uredno otvarala, a u svim drugim slučajevima savjetuje carski. Iako mu ni to nije drago jer sam 3x operirana laparoskopski, s time da su 2021. vukli crijevo van kroz malo veći rez na trbuhu (imam kao polu-carski rez). Ostalo su sve rupice, ali ima ih. Rekla sam mu onda jučer da sam malo razmislila i da su opcije Podobnik i Petrova, (dr. Velena Radošević) i tamo će me preporučiti, a u Podobniku sam već od transfera pacijent jer sam hodala tamo na intralipidne infuzije i super su mi. Naravno jedna frendica me nazvala i da mi popljuje Podobnik jer je i ona tamo planirala roditi, ali se kasnije odmakom trudnoće zakompliciralo i skratio joj se cerviks, trebala je serklaž i oni su joj rekli da ne uzimaju takve rizične slučajeve nego da ode u bolnicu. To im je gadno zamjerila. Meni je to isto glupo, ako su privat bolnica, onda trebaju imati sve uvjete kao sve državne bolnice, pa i bolje. To me jedino muči za njih. 🫠 Ne znam kaj ću. Vrijeme će pokazati. 😎

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022.-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
    05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!

Nala48
    04. Lipanj 2025. 18:19

Ajme cure, baš ste me nasmijale s ovim komentarima o horoskopu. Ja ih isto slušam, ta zgražanja što će mala biti škorpion. Kao da sotonu trebam roditi, a ne malu curicu  Ja sam inače onaj tip "ne pratim zvijezde ni horoskop, ezoterija me nervira" pa su mi tim ti komentari još besmisleniji. Isto kao kad se zgražaju za mene kad kažem da sam lav i ne vjeruju, jer valjda mirne osobe to ne smiju biti po horoskopu.

Inače da podijelim svoje pozitivno iskustvo s hitne ginekološke ambulante na Merkuru danas. Jučer i jutros sam primijetila poveću količinu vodenkastog iscjetka na donjem rublju, naravno da sam se odmah prepala da mi možda ne curi plodna voda. Zvala svoju gin i sestra me uputila neka odem u Merkur ili Petrovu. Doktorica koja me zaprimila (GordanaPlaninić-Radoš) je stvarno bila iznimno stručna i ljubazna, pregledala me, pokazala mi ultrazvuk i objasnila kako je sve u redu i da mi se iscjedak vjerojatno povećao radi hormona (stvarno ga ima značajno više nego prije 2 dana). Sestra koja tamo radi je predivna, puna empatije. Niti jedna od njih nije bila niti mrvicu bezobrazna i pokazivala neku osudu jer su me poslali bez potrebe na hitnu. Baš sam otišla ugodno iznenađena, tretman dostojan čovjeka. U mom slučaju svakako veliki plus da njih odaberem za porod (frendica je isto rodila tamo prije tjedan dana pa čekam i priliku da čujem njene dojmove). Jedini minus je parking ili nedostatak istog, gore je kaos po svim ulicama. 

lea25
    04. Lipanj 2025. 19:31

Meni je ginekolog rekao da bih mu oko 20t već trebala reći gdje bih rodila, čisto jer on voli preusmjeravati pacijentice na pretrage i vađenje potrebnih nalaza u bolnicu u kojoj će se sve nastaviti. Obzirom da sam zbog krvarenja bila u bolnici Nova Gradiška, u gluho doba noći na praznik svi su bili ljubazni, nije bilo nadrndanih jer ih budim dok su svi drugi roštiljali taj dan,nisam čekala ni sekunde, a i bolnica mi je na cca 40 km, sve autoput doslovno od mene do njih, sto bi opet mogao bit plus u situaciji gdje će mi puknut vodenjak negdje usred noći pa ćemo muž i ja skupa vrištati putom, ni zavoja ni semafora 😅. Kod nas koji smo malo dalje od metropole, pogotovo u ruralnim dijelovima, Zagreb je uvijek važio za klasu 😎, bitno da je Zg, pa mogu malo i skočit na trbuh. Tako sam i ja htjela, uvijek misliš tamo imaju sto kod nas nema, uvriježeno mišljenje jbg., čim si jače bolestan kao dijete ideš u zaBreg. Ali onda sam skužila da mi je to 140km, parking neću ni spominjat… možda ta praznina naših slavonskih bolnica ima prednosti, koliko sam čula posvete se maksimalno rodilji i djetetu, bas zbog rodilišta koja nisu kao na traci. 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.🧊
    Termin: 16.11.⭐️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 10.6 . ~

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.