Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Regina
    03. Lipanj 2025. 18:21

lea25

Zaboravih upitati, jel bila koja od vas na farbanju? Malo sam skeptična, ali ako nije zagušljivo u salonu zbog kemikalija i para, i ako farba ne ide do tjemena i koze nebi trebalo biti problema?

Nema problema! Ja sam u prošloj trudnoći radila pramenove koji su trajali. Frizerka je samo upalila klimu i otvorila vrata da te pare odmah izlaze van i sve je bilo ok pa nemaš brige dokle godp ostoji neki način ventilacije prostora da nisi izložena tim parama u zraku ☺️

• Regina
    03. Lipanj 2025. 18:27

Nikkitta ja sam osjetljiva otprilike tko mi kaže. Ako mi kaže netko tko je kod mene davno izgubio kredibilitet onda se naživciram dok ih ne stavim na mjesto,inače samo kroz jedno unutra a kroz drugo van,naučit ćeš sve s vremenom. Kad beba dođe samo svima daj jasno do znanja da želiš savjete kada pitaš,a ne da ih dijele tek tako da imaju nešto reć jer to zna baš udariti na psihu,a često se ljudi ne znaju suzdržati od toga
    Što se tiče pokreta bebe. U prvoj trudnoći sam bila u 16TT kada sam s desne strane osjetila kao neki potres i znala sam da nisu crijeva jer je trajalo jako kratko,ponovilo se za dva-tri dana opet jako kratko pa sam znala da je to to. U ovoj trudnoći je bilo nešto ranije,ali samo zato što sam znala razlikovati pokrete bebe od nemirnih crijeva. Neki opisuju kao lepet krila, kao da riba pliva,pa onda kao da pucaju mjehurići,a meni je još uz taj “potres” bio fascinantni znak da bi onda želudac zakrulio a nisam bila gladna pa ako ti se to dogodi-to je zapravo bebica ☺️ jednom kad se krenu javljati,tu su svako malo,ali kada i bude nemoj paničariti ako se u početku javi svakih par dana jer je to next step nakon što ih prvi put osjetiš i diviš se tom osjećaju ☺️

Nikkitta
    03. Lipanj 2025. 18:43

Lea25 prošli tjedan sam bila na mini pramenovima, bile smo same u salonu i uključila je ventilaciju i nije išla ni blizu tjemena. Full pramenove sam radila doslovno dan prije ulaska u dobitni postupak (19.2.) pa sam komotno mogla cijelo prvo tromjesečje izdržati, osobito jer nemam sijedih, jako puno žena krene sijedit već iza 35-te, što je meni iskreno prerano i nadam se da kod mene neće biti sijedih do 50-te. 😁 Zapravo više nisam mogla izdržat bez šišanja vrhova, pa je usput samo desetak tankih pramića prošarala, nismo htjele radit full. 
    Regina ufff dobro da si mi rekla, iako sam svjesna da će bit u početku teško razaznati jesu li crijeva ili beba. 😃 Što se tiče savjeta, već lagano gubim strpljenje jer se svi vole pravit pametni, jer eto ja sam zadnja trudna od svih njih i zato sam valjda totalni tudum za život kompletno. Nekad mi to vrijeđa common sense. Naravno da tražim savjete, i cijenim ih, ali ne 24/7 i nije da sam izgubila inteligenciju i životno iskustvo ako sam trudna. Sve mislim kaj će tek bit kad rodim, bit će potrebno postaviti hard boundaries. ☺️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022.-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
    05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!

• PuPo24
    03. Lipanj 2025. 19:48

Nikita meni je termin po ZM 09.11. ali posto su blizanci se ocekuje da rodim minimalno 34 pa najkasnije do 38tt. S blizancima je rizicno za prijevremeni porod prije 34tt pa tako da ja nisam pisala termin zbog toga.

Sto se pramenova tice evo ja sutra idem na pramenove , prvo tromjesecje je iza mene i sada se moze i dapace vise preporucuju pramenove koji ne idu od korjena kose. A racunam da mi je bolje sad jer kad rodim sigurno necu moci odvojiti 3 sata za biti u salonu. 

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

Nala48
    03. Lipanj 2025. 20:33

Nikkitta nemoj se zamarati, normalno je da će te neke stvari uzrujati koje prije nisu. Mene osobno ne dira previše što mi govore ljudi, ali najviše zato jer sam se navikla na nepravdu na poslu i maltretiranje debilnih poslodavaca. Zato mi se sada nitko ne usudi valjda niti pisnuti jer sam jedina koja zna raditi posao i obučavam nove, pa ih je strah da ne otvorim komplikacije  Što se glupih ljudi tiče, samo ignoriraj. 

Što se pokreta tiče, počela sam ju osjećati prije nekih tjedan dana, a da sam sigurna da nisu crijeva. Obično navečer kad sam mirna ili nakon jela, ako stavim ruku nisko ispod pupka osjetim kako me lupne iznutra  Inače tijekom dana, dok radim ili nešto obavljam ne osjećam ništa. 

Nala48
    03. Lipanj 2025. 20:40

p.s. Zaboravila sam napisati da je kod mene posteljica iza, pa zato vjerojatno dobro osjetim pokrete. 

Ana_ZK_101
    03. Lipanj 2025. 20:41

Što se tiče BW sada sa 16+5 odma nađem otkucaje. Znala sam koristiti kroz cijelu trudnoću jer bi malac imao dana kada bi bio relativno miran, kao da cijeli dan spava, ali zato drugi dan sve nadoknadio.
    Ja sam do sada samo jučer plakala jer mi nije bilo dobro 🫣.
    Nizak tlak, temp 37.7 i pritisak u želucu kao da sam slona pojela, a ne pola tanjura prežganre juhe i malo šunke i kruha.
    Danas sam popila pola litre tekućine, malu šnitu kruha, pola krafne i 10 žlica juhe. Želudac kao da ne propušta hranu. Lagano podrigujem i ponekad osjetim žgaravicu. Ali pritisak u želucu 😵‍💫😵‍💫.
    Nesanica zadnje dvije noći. Baš se nešto sve sastavilo.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

lea25
    03. Lipanj 2025. 20:49

Ana zk bas mi je zao, meni je tako bilo na početku trudnoće, u ljekarnoj sam dobila nešto trudničko, zove se grippy, okus malina, znalo me i smiriti pred spavanje i spustiti temperaturu, a obzirom da se pravi kao čaj, dosta smiri želudac. Pa eto ako se nedaj Boze nastavi možda bi te to malo podiglo 💐

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.🧊
    Termin: 16.11.⭐️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 10.6 . ~

• Regina
    03. Lipanj 2025. 21:09

Nikkitta samo bez ikakvog ustručavanja reci da zahvaljuješ, ali se ne sjećaš da si pitala za savjet. A najbolje od svega je što će se vjerojatno nać one “premajke” dijeliti savjete bez obzira tražila il ne i kako god napraviš one bi napravile drugačije i da probaš kako su one 🙄 ugl,slušaj svoj majčinski instinkt i nećeš pogriješiti. Kad god i tražiš savjet drugih malo si odvoji vremena da ti instinkt kaže dal da poslušaš i probaš ili ne. Meni je pedijatrica znala reć kad sam nešto napravila na svoju ruku u početku po nagonu i osjećaju da sam napravila i bolje nego što bi ona jer ništa ne može pogoditi kao taj majčinski instinkt i osjećaj ☺️ a mi koje već imamo djece ako bude gadno i budeš trebala savjet,samo pitaš pa ćemo podijeliti svoje iskustvo s tobom i ti vidiš i odlučiš za svoju bebu kako napraviti jer ju ti bolje poznaješ od ikoga 😊 meni i danas instinkt nikada nije pogriješilo,bilo da je bila bolest,zubići ili premor kod nje i tu će ti se kriti mnogi odgovori na tvoja pitanja 😉

• Regina
    03. Lipanj 2025. 21:11

Ana_ZK_101

Što se tiče BW sada sa 16+5 odma nađem otkucaje. Znala sam koristiti kroz cijelu trudnoću jer bi malac imao dana kada bi bio relativno miran, kao da cijeli dan spava, ali zato drugi dan sve nadoknadio.
    Ja sam do sada samo jučer plakala jer mi nije bilo dobro 🫣.
    Nizak tlak, temp 37.7 i pritisak u želucu kao da sam slona pojela, a ne pola tanjura prežganre juhe i malo šunke i kruha.
    Danas sam popila pola litre tekućine, malu šnitu kruha, pola krafne i 10 žlica juhe. Želudac kao da ne propušta hranu. Lagano podrigujem i ponekad osjetim žgaravicu. Ali pritisak u želucu 😵‍💫😵‍💫.
    Nesanica zadnje dvije noći. Baš se nešto sve sastavilo.

Ukupno si popila kroz cijeli dan oko možda litru tekućine,ako i toliko? Puno premalo,sada kad su krenule vrućine obavezno barem na duplo. Bit će ti teško u početku al ćeš se naviknuti a i treba unositi puno tekućine zbog same plodne vode,plus pomaže da se smanje glavobolje i općenita slabost na minimum. Ova temperatura misliš da je viroza neka ili? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.