Super, hvala vam puno cure na odgovoru. Tako je i meni bilo objašnjeno, ali sam isto tako mislila da se diže naknada od 01.06. odnosno da je to već gotova stvar, pa je ispalo da to nije ni izglasano, i da trenutno nema ništa od toga.
Izglasan je prvo prijedlog zakona 30.04. I sad moraju izglasati konačni prijedlog. Realno to mogu i na sjednici u 6.mj kada isplate ionako idu u srpnju. Vjerujem da će drugo glasanje konačnog prijedloga ić sad na jednoj od sjednica početkom mjeseca 😊
Bitno je da je prvi prijedlog izglasan i usvojen što znači da će biti povećanje kad izglasaju konačni,samo da to bude sad u 6.mj 😊🙈
Pozdrav, evo nova sam u grupi pa da se predstavim. Naime suprug i ja godinama pokušavamo prirodno. Nakon Vanmaterične 2020. nismo uspjeli i odlučili smo se potražiti pomoć u KBC Osijek. Kod mene su policistični, kod supruga oligoastenozoospermia i odlučeno je za IVF tj. ICSI. Naime nisam baš dobro reagirala na inekcije tj. od 12 folikula koje su viđene na folikulometriji samo 1 je bila zdrava i ta jedna je oplođena i vraćena 3. dan. Hvala Bogu uspješno i evo nas u 15. tjednu 🤰 Termin nam je 14. 11. i ako Bog da stiže nam naša mala 🌈. Spol još ne znamo...
👩❤️👨 27. 5. 2015.
👼😢 29. 2.2020. VT(laparatomija, klasični rez, krvarila u trbušnu šupljinu, 12 dana u bolnici, 6 mjeseci najmanje bez pokušavanja T)
1. IVF
👰 policistični jajnici, desni jajovod uklonjen, lijevi prohodan
🤵 oligoastenozoospermia
-Svježi transfer 3dnevne blastice(ICSI) 🤞
10.3. beta 559 🤞🍀
12.3. beta 1229 🍀🌈
6+2 ❤️
Marijamiriam14 dobrodošla i čestitam! 🍀
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI
!Prvi put Beta iznad 0,1!
11dnt: Beta 145
14dnt: Beta 690
FET 03.03.🧊
Termin: 16.11.⭐️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~
Hvala svima na savjetima i iskustvima oko prehlade, divne ste 🌸
Uložili smo u inhalator koji će nam i poslije trebati pa mogu reći da mi je odmah nakon nekoliko inhaliranja bilo bolje.
Za sve koje pitaju za povećanje iznosa komplikacija, nedavno sam kontaktirala HZZO s tim upitom i rekli su mi da se to povećanje odnosi na Zakon o roditeljskim potporama, a da komplikacije u trudnoći spadaju pod Zakon o obveznom osiguranju. Ne znam sad jel se nešto u međuvremenu ipak promijenilo...
👫💞 35/39
AIH- 27.1.2025.-11 js/ICSI 7...5...1(5+)
ET-1.2.2025.
12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
27.2.2025. 6tt 💗
1.4.2025. it's a girl🌸🩷
🩷21.10.2025.🩷
Cure sorry što vam upadam u temu, ja sam tamo na zimskim bebama. Zanimalo me da li koja od vas zna ako sam na komplikacijama i kad mi krene porodiljni, da li će mi se gledati prosjek zadnjih 6 mjeseci ili će gledati isplate poslodavca prije bolovanja? Ako neka možda zna?
Ja kad sam bila na komplikacijama isključivo sam ih to pitala i rekla je ovako. Da NE ulazi u izračun, da ovisno koliko mjeseci je bilo rada baš kod poslodavca na taj način se računa satnica. S tim da je rekla da mora biti minimalno 2 mjeseca kako bi izračunali satnicu po kojoj bi isao izračun. U slučaju da odeš na komplikacije pa radis jedan mjesec i onda na porodiljnji ili opet komplikacije onda ti se računa zakonski onaj minimum a to je 900 i neš eura po novom.
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙
Ženice jel koja ima možda problem sa stiskom, prstima. Mene to grči i boli nekada, baš kosti te. jesam li jedina?
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
Hvala svima na savjetima i iskustvima oko prehlade, divne ste 🌸
Uložili smo u inhalator koji će nam i poslije trebati pa mogu reći da mi je odmah nakon nekoliko inhaliranja bilo bolje.
Za sve koje pitaju za povećanje iznosa komplikacija, nedavno sam kontaktirala HZZO s tim upitom i rekli su mi da se to povećanje odnosi na Zakon o roditeljskim potporama, a da komplikacije u trudnoći spadaju pod Zakon o obveznom osiguranju. Ne znam sad jel se nešto u međuvremenu ipak promijenilo…
To je taj prvi prijedlog zakona koji je izglasan sada 30.04. gdje dugotrajna bolovanja kao i bolovanje za djecu do 7god ide osnovica na 995€,sada čekamo izglasavanje konačnog prijedloga istog i to je to. Valjda bude sad na sjednici početkom 6.mj 😁
Ženice jel koja ima možda problem sa stiskom, prstima. Mene to grči i boli nekada, baš kosti te. jesam li jedina?
Magnezij,magnezij i još malo magnezija. Ako ga već uzimaš,pojačaj malo dozu 😊 ja sam jedan period u prvoj trudnoći jedva mogla skvrčiti prste pa sam samo pojačala dozu magnezija i bilo je ok 😊
Magnezij,magnezij i još malo magnezija. Ako ga već uzimaš,pojačaj malo dozu 😊 ja sam jedan period u prvoj trudnoći jedva mogla skvrčiti prste pa sam samo pojačala dozu magnezija i bilo je ok 😊
pijem jednu onu od 375, znači da povećam. Hvala tiii
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji