Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Regina
    22. Svibanj 2025. 19:51

EllaMS

Super, hvala vam puno cure na odgovoru. Tako je i meni bilo objašnjeno, ali sam isto tako mislila da se diže naknada od 01.06. odnosno da je to već gotova stvar, pa je ispalo da to nije ni izglasano, i da trenutno nema ništa od toga.

Izglasan je prvo prijedlog zakona 30.04. I sad moraju izglasati konačni prijedlog. Realno to mogu i na sjednici u 6.mj kada isplate ionako idu u srpnju. Vjerujem da će drugo glasanje konačnog prijedloga ić sad na jednoj od sjednica početkom mjeseca 😊 
    Bitno je da je prvi prijedlog izglasan i usvojen što znači da će biti povećanje kad izglasaju konačni,samo da to bude sad u 6.mj 😊🙈

• Regina
    22. Svibanj 2025. 19:51

Prvi prijedlog zakona*

marijamiriam14
    22. Svibanj 2025. 21:42

Pozdrav, evo nova sam u grupi pa da se predstavim. Naime suprug i ja godinama pokušavamo prirodno. Nakon Vanmaterične 2020. nismo uspjeli i odlučili smo se potražiti pomoć u KBC Osijek. Kod mene su policistični, kod supruga oligoastenozoospermia i odlučeno je za IVF tj. ICSI. Naime nisam baš dobro reagirala na inekcije tj. od 12 folikula koje su viđene na folikulometriji samo 1 je bila zdrava i ta jedna je oplođena i vraćena 3. dan. Hvala Bogu uspješno i evo nas u 15. tjednu 🤰 Termin nam je 14. 11.  i ako Bog da stiže nam naša mala 🌈. Spol još ne znamo...

👩‍❤️‍👨 27. 5. 2015.
    👼😢 29. 2.2020. VT(laparatomija, klasični rez, krvarila u trbušnu šupljinu, 12 dana u bolnici, 6 mjeseci najmanje bez pokušavanja T)
    1. IVF
    👰 policistični jajnici, desni jajovod uklonjen, lijevi prohodan
    🤵 oligoastenozoospermia
    -Svježi transfer 3dnevne blastice(ICSI) 🤞
    10.3. beta 559 🤞🍀
    12.3. beta 1229 🍀🌈
    6+2 ❤️

lea25
    22. Svibanj 2025. 22:23

Marijamiriam14 dobrodošla i čestitam! 🍀

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.🧊
    Termin: 16.11.⭐️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 10.6 . ~

artemiss
    23. Svibanj 2025. 08:48

Hvala svima na savjetima i iskustvima oko prehlade, divne ste 🌸
    Uložili smo u inhalator koji će nam i poslije trebati pa mogu reći da mi je odmah nakon nekoliko inhaliranja bilo bolje.

Za sve koje pitaju za povećanje iznosa komplikacija, nedavno sam kontaktirala HZZO s tim upitom i rekli su mi da se to povećanje odnosi na Zakon o roditeljskim potporama, a da komplikacije u trudnoći spadaju pod Zakon o obveznom osiguranju. Ne znam sad jel se nešto u međuvremenu ipak promijenilo...

👫💞 35/39
    AIH- 27.1.2025.-11 js/ICSI 7...5...1(5+)
    ET-1.2.2025.
    12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
    27.2.2025. 6tt 💗
    1.4.2025. it's a girl🌸🩷
    🩷21.10.2025.🩷

Clo
    23. Svibanj 2025. 08:54

EllaMS

Cure sorry što vam upadam u temu, ja sam tamo na zimskim bebama. Zanimalo me da li koja od vas zna ako sam na komplikacijama i kad mi krene porodiljni, da li će mi se gledati prosjek zadnjih 6 mjeseci ili će gledati isplate poslodavca prije bolovanja? Ako neka možda zna?

Ja kad sam bila na komplikacijama isključivo sam ih to pitala i rekla je ovako. Da NE ulazi u izračun, da ovisno koliko mjeseci je bilo rada baš kod poslodavca na taj način se računa satnica. S tim da je rekla da mora biti minimalno 2 mjeseca kako bi izračunali  satnicu po kojoj bi isao izračun. U slučaju da odeš na komplikacije pa radis jedan mjesec i onda na porodiljnji ili opet komplikacije onda ti se računa zakonski onaj minimum a to je 900 i neš eura po novom.

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

Clo
    23. Svibanj 2025. 08:55

Ženice jel koja ima možda problem sa stiskom, prstima. Mene to grči i boli nekada, baš kosti te. jesam li jedina?

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• Regina
    23. Svibanj 2025. 09:08

artemiss

Hvala svima na savjetima i iskustvima oko prehlade, divne ste 🌸
    Uložili smo u inhalator koji će nam i poslije trebati pa mogu reći da mi je odmah nakon nekoliko inhaliranja bilo bolje.

Za sve koje pitaju za povećanje iznosa komplikacija, nedavno sam kontaktirala HZZO s tim upitom i rekli su mi da se to povećanje odnosi na Zakon o roditeljskim potporama, a da komplikacije u trudnoći spadaju pod Zakon o obveznom osiguranju. Ne znam sad jel se nešto u međuvremenu ipak promijenilo…

To je taj prvi prijedlog zakona koji je izglasan sada 30.04. gdje dugotrajna bolovanja kao i bolovanje za djecu do 7god ide osnovica na 995€,sada čekamo izglasavanje konačnog prijedloga istog i to je to. Valjda bude sad na sjednici početkom 6.mj 😁

• Regina
    23. Svibanj 2025. 09:09

Clo

Ženice jel koja ima možda problem sa stiskom, prstima. Mene to grči i boli nekada, baš kosti te. jesam li jedina?

Magnezij,magnezij i još malo magnezija. Ako ga već uzimaš,pojačaj malo dozu 😊 ja sam jedan period u prvoj trudnoći jedva mogla skvrčiti prste pa sam samo pojačala dozu magnezija i bilo je ok 😊

Clo
    23. Svibanj 2025. 09:12

Regina

Clo

Magnezij,magnezij i još malo magnezija. Ako ga već uzimaš,pojačaj malo dozu 😊 ja sam jedan period u prvoj trudnoći jedva mogla skvrčiti prste pa sam samo pojačala dozu magnezija i bilo je ok 😊

pijem jednu onu od 375, znači da povećam. Hvala tiii

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.