Ovako stoji u mom kolektivnom:Ako su službenici i namještenici odsutni s rada zbog bolovanja u razdoblju od 1. do 8.dana (prvih 8 radnih dana), pripada im naknada place u visini od 75%, a za razdoblje od 9. do42. dana u visini od 85 % od osnovice za naknadu plaće koja se utvrđuje prema propisima ozdravstvenom osiguranju, a čini je prosječni iznos place isplaćene u posljednja tri mjeseca prijemjeseca u kojem je nastupilo bolovanje.
Znači moje pitanje sada je: Jesu li komplikacije isto što i bolovanje? Ili ipak razlika postoji. Jer po mojoj logici riječ je o bolovanju i po tome se moj kolektivni ugovor primjenjuje i trebali bi isplatiti određeni iznos….
I meni je u kolektivnom gotovo pa jednako navedeno i dobila sam dio plaće za to vrijeme, a bila sam na komplikacijama✌🏻
🙎🏼♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
🙎🏻♂️ 35god
Meni pise bolovanje zbog bolesti i komplikacija u svezi s trudnocom i porodjajem. Dakle, gleda se kao bolovanje. Mozda da nazoves i provjeris sa tetama u obracunu placa?
Marchy pa ovo je DIVNA vijest, hvala ti
Maravillosa ma nazvala bi da su normalne. Zadnji put su mi dramu napravile što GO iz 2022 nisam potrošila prije odlaska na porodiljni jer citiram "što će ljudi reć kad me ne bude cijelo ljeto 2023 kad ga budem morala trošiti po završetku roditeljskog dopusta". Ja sam na to rekla da me ne zanima jer isti ti ljudi mi neće čuvati dijete dok se ona ne upiše u vrtić tek u rujnu. Namjerno sam prebacila cijeli GO iz 2022 u 2023 zbog toga da preživimo ljeto jer nemam kud s djetetom (i opet cu napraviti isto)....
A radim u sustavu s nekoliko tisuća ljudi, dakle stvarno nisam nezamjenjiva.... Jeidno što sam prvi put radila do kraja, ali mi se sad ne da nikako pa ću komplikacije otvoriti. Samo ne znam jel bi 1.5. ili 1.6. pobjegla
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Bolnica dan 3.
Krv i dalje prisutna prilikom odlaska na WC, odnosno brisanja.
Mirovanje i dalje.
Napravili UZV samo preko trbuha, mali sladoled se miče, srce kucka. 9+6 smo po transferu.
Danas sam trebala kod svog ginekologa na pregled (koji me u ponedjeljak otkantao kada sam ga zvala poslije ugruška), poslala mail da sam spriječena doći 😶.
Nastavljamo dalje dan po dan :)
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
7.7. 21+4tt
Bolnica dan 3.
Mirovanje i dalje.
Napravili UZV samo preko trbuha, mali sladoled se miče, srce kucka. 9+6 smo po transferu.
Danas sam trebala kod svog ginekologa na pregled (koji me u ponedjeljak otkantao kada sam ga zvala poslije ugruška), poslala mail da sam spriječena doći 😶.
Joj Bogu hvala da je s bebom sve OK, drži se.
Nadam se da si svom pametnom doktoru napisala da si spriječena doći zbog hospitalizacije i prijetećeg pobačaja pa nek si misli. Najlakše je otkantati.... pogotovo se treba biti pažljiv sa MPO trudnoćama. Grozno!
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Ana drz se 🫂🙏 najbitnije da je s bebom sve super 🫶 stisni zube i odmaraj, miruj na najjace, proci ce i to 🤞🍀
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷
Bolnica dan 3.
Mirovanje i dalje.
Joj Bogu hvala da je s bebom sve OK, drži se.
Nadam se da si svom pametnom doktoru napisala da si spriječena doći zbog hospitalizacije i prijetećeg pobačaja pa nek si misli. Najlakše je otkantati…. pogotovo se treba biti pažljiv sa MPO trudnoćama. Grozno!
Iskreno nemam snage, ni živaca, ni volje se prepirati ni trošiti energiju na to. Rekla jesam da sam u bolnici.
Samo jako.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
7.7. 21+4tt
Iskreno nemam snage, ni živaca, ni volje se prepirati ni trošiti energiju na to. Rekla jesam da sam u bolnici.
Samo jako.
Istina, bitno da ste vas dvoje dobro
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Bolnica dan 3.
Mirovanje i dalje.
Odmah sam ti rekla da će biti to sve kako treba. Krvarenja u ranoj trudnoći su počela bit skoro pa normalna pojava, u MPO trudnocama su i češća tako da... Bit će sve ok. ❤️❤️❤️💪🏻💪🏻💪🏻
Ana drži se, bitno da je sve sa bebom dobro!! Vjerujem da je užasno iscrpljujuće i psihički zamorno....Ali sve ćemo mi to prebroditi, samo da bebe budu dobro..
Dakle sada si u bolnici do daljnjeg?
Sortiraj odgovore
Najstariji