Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mimoza17
    28. Ožujak 2025. 12:31

Lea sretno na pregledu!!

I meni je danas, baš mi je stress uhh

plavuša
    28. Ožujak 2025. 12:46

Vesca i Regina top, hvala cure, nisam imala pojma.. Bas cu vidjet sta cu isposlovati na kraju.. 

🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚 (5 oplođenih) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

lea25
    28. Ožujak 2025. 13:17

Plavuša hvala, pregled obavljen, imamo srčeko i novi izračun da sam tek sada u šestom tjednu. Pala mi je stijena sa srca… 
    Mimoza hvala! Kako je prošlo kod tebe, javi nam 🥰

Što se tice bolovanja, ja sam od transfera na bolovanju. Razlog je prethodno krvarenje pod Cyclogestom, pa smo izbjegavali sve sto bi ponovilo situaciju, strogo mirovanje. 
    A sada od 1.4. Idem na komplikacije jer kad radiš s milion ljudi nikad ne znaš sto se može desiti, a ako se moram stresirat nek bude zbog mrve, da se nakon toliko godina jednog dana nedaj Boze ne krivim za nešto😌 kod mog gin je inače praksa da MPO odmah komplikacije 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

Vesca
    28. Ožujak 2025. 13:24

plavuša

Vesca i Regina top, hvala cure, nisam imala pojma.. Bas cu vidjet sta cu isposlovati na kraju..

Evo citiram Zakon o radu:

Prenošenje godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu
    Članak 84.

4) Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.

(5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.

I drage sve još jedan dodatak koji često cure ne znaju, a liječnici ne govore:
    Zakon o rodiljnim i roditeljskim naknadama:

Slobodan radni dan za prenatalni pregled

Članak 26.

(1) Trudna radnica ima pravo na jedan slobodan radni dan mjesečno u svrhu obavljanja prenatalnih pregleda ako posebnim propisom nije drukčije određeno.

Iako radim u javnom sektoru mene su zvali iz kadrovske da potrošim godišnji, ja sam rekla da neću jer nemam kud s djetetom u vrijeme ljeta dok još ne može krenuti u vrtić. Zatim su rekli da je to strašno jer me cijelo ljeto neće biti i onda još imam šravo na 2 tjedna korištenja novog GO zbog regres. Ja sam pitala jel to u skladu sa Zakonom. Na to je rekla da je... Razgovor smo završile tako da sam rekla da ću se u tom slučaju držati zakona, a ne toga što je njima strašno. I bok, kad podneseš službeno zahtjev nitko ti ne može osporiti prava koja su ti zakonski garantirana.

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    28. Ožujak 2025. 13:27

Ne znam što se s fontom desilo gore u komentaru ehhehe
    Ako dobro iščitavam stavku 5 članka 84. ispadne da moš koristiti GO kad se vratiš, a ne piše da to mora biti sljedeća kalendarska godina. Dakle recimo rodiš u listopadu 2025, produžiš ostanak kući zbog njege djeteta do recimo veljače 2027 godine. Po meni ispada da tad još uvijek možeš koristiti GO iz 2025 jer nisi ga mogla do sad nikako koristiti? Ne znam, provjerit ću to s mojim curama koje su na čuvanjima još od 2023 godine

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Regina
    28. Ožujak 2025. 14:15

Vesca

Ne znam što se s fontom desilo gore u komentaru ehhehe
    Ako dobro iščitavam stavku 5 članka 84. ispadne da moš koristiti GO kad se vratiš, a ne piše da to mora biti sljedeća kalendarska godina. Dakle recimo rodiš u listopadu 2025, produžiš ostanak kući zbog njege djeteta do recimo veljače 2027 godine. Po meni ispada da tad još uvijek možeš koristiti GO iz 2025 jer nisi ga mogla do sad nikako koristiti? Ne znam, provjerit ću to s mojim curama koje su na čuvanjima još od 2023 godine

E ne,u tom slučaju godišnji za 2025 godinu propada,ali njega je najmanji problem jer se ona smije i MOŽE pauzirati zbog korištenja godišnjeg odmora da ne propadne kao i obustava porodiljnog. Moja je mala rođena početkom godine i kako sam morala na kompl nisam mogla iskoristiti GO za 2023 a porodiljni isticao početkom ove godine. Poslodavac me uvjeravao da po povratku mogu koristiti i za 2023 i 2024 ja njemu kažem kako to nije točno i da provjeri sa pravnom službom. Obzirom da mi se javio na knap s time da sam bila u pravu i da mogu koristiti godišnji (već je bio kraj godine a zakonski bi trebao obustaviti porodiljni 15 dana prije datuma kada planiraš pokrenuti godišnji) na HZZO-u sam objasnila što je bilo pa je rekla da u tim slučajevima mogu i dan prije korištenja prava obustaviti godišnji da je samo bitno da je njima u sustavu aktivan predmet kada označi ali će mi kasniti rješenje i tako je bilo. Samo me nazvala u ponedjeljak da je pravna služba to hitno preuzela i riješila da s tim datumom krenem koristiti godišnji i javim poslodavcu da sve riješi. Kada ja godišnji u pitanju koje je naše zakonsko pravo onda stvarno izlaze u susret ukoliko vide da poslodavac pokušava možda i zeznuti radnika za njegovo pravo

• amiiinna
    28. Ožujak 2025. 20:09

lea25

Plavušahvala, pregled obavljen, imamo srčeko i novi izračun da sam tek sada u šestom tjednu. Pala mi je stijena sa srca…
    Mimozahvala! Kako je prošlo kod tebe, javi nam 🥰

Što se tice bolovanja, ja sam od transfera na bolovanju. Razlog je prethodno krvarenje pod Cyclogestom, pa smo izbjegavali sve sto bi ponovilo situaciju, strogo mirovanje.
    A sada od 1.4. Idem na komplikacije jer kad radiš s milion ljudi nikad ne znaš sto se može desiti, a ako se moram stresirat nek bude zbog mrve, da se nakon toliko godina jednog dana nedaj Boze ne krivim za nešto😌 kod mog gin je inače praksa da MPO odmah komplikacije

Cestitam na uspjesnom pregledu,da se tako i nastavii😍🤩

🧑35
    👧29
    *Dvoroga meternica+septum
    *Bokemiska trudnoca 7/2023
    *Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
    *Pozitivan test 02.01.2025
    *Girl ❤️👧

• crox
    28. Ožujak 2025. 20:53

amiiinna

lea25

Plavušahvala, pregled obavljen, imamo srčeko i novi izračun da sam tek sada u šestom tjednu. Pala mi je stijena sa srca…
    Mimozahvala! Kako je prošlo kod tebe, javi nam 🥰

Cestitam na uspjesnom pregledu,da se tako i nastavii😍🤩

Idu ovi tjedni, idu! ☺️
    Pogledam ti u stickeru, 17 tjedana, kazem si blago njoj, skuzim da i meni 16-ti protice 🤣🤣
    nekako mi vrijeme brzo leti, iako lezim vecinu dana, ali nekako imam posla i zaokupim misli radeci od kuce. 

• annie92
    28. Ožujak 2025. 21:52

Čestitam novim curama na temi 🥰 i svima na dobrim pregledima 🙂

Nama je danas stigao rezultat Panorame. Nizak rizik. Čekamo malenog dječačića 💙💙

lea25
    28. Ožujak 2025. 23:04

Mimoza jesi bila na UZV 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.