Upravo sam s prvog pregleda iz TA. U nalazu je navedeno: cerviks sakroponiran, 1 članak, smekšan, zatvoren. Što to konkretno znači? Jel imala još koja tako 3 tjedna pred termin?
Sljedeći pregled mi je 12.11. U TA a 8.11. Naručena na uzv kod njih u petrovoj.
Sakroponiran znaci da je jos usmjeren prema iza, tj kada se blizi porod, cerviks se poravnava s izlazom iz rodnice i bude "medioponiran" da usmjeri dijete prema izlazu, 1 clanak znaci da je na "punoj duljini", smeksan znaci da se priprema polako i za skracivanje i otvaranje ako si prvorotka (kod prvorotki se u pravilu prvo smeksava, pa skracuje pa otvara), a zatvoren znaci da je zatvoren
Ako sam nesto krivo napisala, neka me netko ispravi 🙈Meni je u srijedu 3 ctg, i od prvog puta su uz ctg radili vaginalno pregled i uzv. (Vk, sad ne znam za dalje). Ali dobro meni je ctg biljezio i trudove pa vjerojatno zato i poprate cackanjem da vide dal se sta otvara dalje.
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Upravo sam s prvog pregleda iz TA. U nalazu je navedeno: cerviks sakroponiran, 1 članak, smekšan, zatvoren. Što to konkretno znači? Jel imala još koja tako 3 tjedna pred termin?
Sljedeći pregled mi je 12.11. U TA a 8.11. Naručena na uzv kod njih u petrovoj.Sakroponiran znaci da je jos usmjeren prema iza, tj kada se blizi porod, cerviks se poravnava s izlazom iz rodnice i bude "medioponiran" da usmjeri dijete prema izlazu, 1 clanak znaci da je na "punoj duljini", smeksan znaci da se priprema polako i za skracivanje i otvaranje ako si prvorotka (kod prvorotki se u pravilu prvo smeksava, pa skracuje pa otvara), a zatvoren znaci da je zatvoren
Ako sam nesto krivo napisala, neka me netko ispravi 🙈Meni je u srijedu 3 ctg, i od prvog puta su uz ctg radili vaginalno pregled i uzv. (Vk, sad ne znam za dalje). Ali dobro meni je ctg biljezio i trudove pa vjerojatno zato i poprate cackanjem da vide dal se sta otvara dalje.
Super hvala :)
16.03.2024. +
11.04.2024. ♥️
25.04.2024. 22 mm
13.05.2024. 52 mm
17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
15.07.2024. 391 gram 🌞
26.08.2024. 1100 g 🌞
27.09.2024. 1800 g 🌞
14.10.2024. 2100 g 🌞
08.11.2024. 2775 g ☀️
Termin 27.11.2024.
Neko je pitao za sv.duh, ja sam gore rodila 2 puta. Oba je bio vaginalni porod, nisam nikad bila u predrađaoni niti sam bila na induciranom, kod mene prvi put puknuo vodenjak, a drugi put krenuli trudovi I bila sam već 7cm otvorena dok sam došla. Oba puta sam primila malo dripa da se porod ubrza, iako je drugi bio super brz 😊 za carski ne znam kako je, ali cure koje su ležale samnom na odjelu babinjača bilo ih je s carskog nekoliko, sve su rekle da su zadovoljne kako su i tretirali i praksa je da ako je s tobom u bebom sve ok nakon vaginalnog ideš doma za 48h, a nakon carskog nakon 72h. Doktori su ok, ja imam pozitivna iskustva s doktorima, odjel babinjača je u starom djelu, pa nije kao rađaona nov, dosta su sobe natrpane, po 3 žene leže u jednoj sobi i wc je odmah pored sobe. Sve u svemu sretno svima, meni je sv duh što se ginekologije tiče se pokazao kao dobra bolnica 😊
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Pozdrav cure! Ja ipak zavrsila danas na induciranom. Oni kao ne bi cekali, ja pogledam radaona prazna. Pa sam pristala, ali otisla sam doma po stvari , stusirati se, malog uspavati i dati mu pusu. U pol 3 mi stavili gel, a curkica nam dosla u 17:45. Bebica ima 3830 g pa vjerujem da su pogrijesili sa uzvom prije mjesec dana, 51 cm. Porod petrova, muz je bio sa mnom, jer nije bilo nikoga. Sretno svima.koji čekaju svoje bebice!
Cestitam i zelim puno srece! ❤️🥰🥳
22.03.2024. + 😇
26.11.2024. - termin 💗 it's a girl 💗
Evo i mene, još u komadu. Agonija zadnja 4 dana, završila u bolnici navečer u subotu, na hitnoj, visoka temp, bol u plućima, nenormalan kašalj i užasni bolovi u stomaku.
Ja nisam mogla stajat na nogama od bolova, par puta sam morala kleknuti.
Došla na hitnu, a ono COVID pozitivna, infekcija počela izazivat trudove.
Dobila sam lupocet od 1000 i u roku doslovno sat vremena bolovi počeli popuštat, ja sam ostala šokirana, jer sam bila uvjerena da ću roditi ot tih trudova, još ih ctg dobrano očitavao. Sutradan ujutro pregled otvorena malo više od 1 prsta, puštena doma na lječenje i evo danas ponavljam ctg opet u bolnici.
Užas, najgore što ne mogu distat normalno, sad temp nema, ali to kašljanje i disanje je teška disfunkcija, a o boli u plućima da ne govorim, sad da sam morala na indukciju, ja ne znam kako bi to uspjela izvesti, pod temp., uz otežano disanje. Bogu hvala beba je dobro, a zadalje ćemo vidjeti sada. Uglaavnom, jako naporan vikend i sve nešto nepredvidivo.
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Zene drage evo da javim da nam je danas u 19:55 stigao nas djecacic. 3460gr i 49 dug. Jutros ctg nije valjao, ponavljala, opet ne valja, opet ponavljala opet ne valja. Ostavljena na promatranju, krenuli mi trudovi pa stali pa krenuli, na pregledu op ⅓ clanka i 4cm, kaze radaona. Prikopcali me odma ma drip da se ubrza zbog te tahikardije na ctgu, i nakon 2h rodila. 🥰 Ostalo tipkam kad nadodem malo. Sve u svemu bolno, ali brzo!
Sretno svima koje su jos u iscekivanju!!
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Zene drage evo da javim da nam je danas u 19:55 stigao nas djecacic. 3460gr i 49 dug. Jutros ctg nije valjao, ponavljala, opet ne valja, opet ponavljala opet ne valja. Ostavljena na promatranju, krenuli mi trudovi pa stali pa krenuli, na pregledu op ⅓ clanka i 4cm, kaze radaona. Prikopcali me odma ma drip da se ubrza zbog te tahikardije na ctgu, i nakon 2h rodila. 🥰 Ostalo tipkam kad nadodem malo. Sve u svemu bolno, ali brzo!
Cestitam i zelim vam puno srece i zdravlja ❤️🥰💙
22.03.2024. + 😇
26.11.2024. - termin 💗 it's a girl 💗
Ja tek sad ovo vidim, valjda smo u isto vrijeme tipkale! Cestitam, brzi oporavak zelim
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 +, Nifty low risk, its a girl! 🩷
Termin 25.10.2024.
Sortiraj odgovore
Najstariji