Evo da javim da sam bila na pregledu u utorak i bebač ima oko 2700 g. Idući tjedan krećem na preglede u TA.
Pitanje za cure koje su već rodile: jeste li prakticirale masažu međice i ako da je li se isplatilo? Jeste li na kraju ipak popucale i koje ulje ste koristile?
Nisam prakticirala, ali znam par ženica koje jesu i nije im se nešto pokazalo. Porodi svejedno teški i epiziotomija urađena. Ne znam s kojim uljima, ali meni je babica tokom drugog poroda masirala s običnim baby uljem..
30.09. na svijet stigao naš dječak 💙
Čestitke cure ♥️
A nekako sam stekla dojam da je većina poroda ovdje bila carskim... Nekako se nadam vaginalnom porodu, mada ako je potreban carski, naravno, pristajem! Ali do sad sam se dosta educirala o vaginalnom i oporavku nakon njega, sada ću ipak malo vremena izdvojiti za edukaciju o carskom.Curke koje su imale carski, kako vam oporavak ide? A i ostale, bolovi, krvarenja, neki savjeti?
🙋♀️ 29
🧔♂️30
9.3.2024 pozitivan test ✅️
03.05 Qualified® 90°, nalaz uredan
Čekamo djevojčicu ❤️
Termin: 11/2024
06.11. Naredni pregled
Čestitke cure ♥️
A nekako sam stekla dojam da je većina poroda ovdje bila carskim… Nekako se nadam vaginalnom porodu, mada ako je potreban carski, naravno, pristajem! Ali do sad sam se dosta educirala o vaginalnom i oporavku nakon njega, sada ću ipak malo vremena izdvojiti za edukaciju o carskom.Curke koje su imale carski, kako vam oporavak ide? A i ostale, bolovi, krvarenja, neki savjeti?
Kod mene je bio hitni carski u 20h navecer prvo pod epiduralnom a onda i totalnomm anesteziom. Ujutro prvo ustajanje je malo strasno i bolno al nist nepodnosljivo, ide uz pratnju sestre. Također prvo tusiranje je isti dan poslijepodne uz sestre. U bolnici sam dobivala injekcije protiv bolova i podnosljivo je bilo, doma sam pila Brufer 600. Ja sam se dosta brzo oporavila, muz je radio sve po kuci, ja sam samo oko bebe bila i to mi je jako puno znacilo. 7 dana od poroda kao nova. Moji savovi su apsorbirajuci pa ih ne vadim, malo ih jos osjecam na lijevoj strani gdje je jace zategnuto jer su zavrsili sav ali nista strasno. Krvarenje mi je bilo dosta oskudno jer sam tu noc nakon operacije dosta krvarila, i malo po malo mi je curilo 2.5-3 tjedna, sad jos povremeno bude mali trag.
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
I mene zanimaju sva iskustva sa carskim, tko je prošao, da se pripremim Jučer sam bila na pregledu, bebač je već 2018g, neka 2 tjedna je napredniji u svojoj veličini od gestacijske dobi 😬 Okrenut je na zadak, što nije toliki problem, rekla je doktorica da ima vremena do 37. tjedna da se okrene na glavu, ali s obzirom na moju dvorogu maternicu, isto tako me pripremila da nije neuobičajen slučaj da bebe tako i ostanu, jer se zbog manjka prostora namjeste onako kako im najviše paše... tako da, ukoliko ostane tako, idem sigurno na carski, što me zbog veličine bebe ujedno malo i tješi, jer se bojim da bi do samog termina on mogao porasti preko 4 kile 😅 Ali nema veze, drago mi je da mi je sve ostalo okej, i čak mi se i polihidramnij unormalio, nema više viška plodne vode :)
baby boy, mali zmajić 💙
carski rez 15.11.2024.
Da li je kojoj poslije vaginalnog pregleda krenuo smedi iscjedak ici??
Danas na ctgu trudovi opet ali ih sada dobrano osjetim.
Ali se jos neotvaram dalje pa me poslali kuci da se to razbukta
Nije ni u jednoj trudnoći, ali je itekako moguće. Tako da prati, jer može početi i porod pošto već osjećaš trudove. Na koliko min su ti trudovi, da li su pravilni?
30.09. na svijet stigao naš dječak 💙
Ali se jos neotvaram dalje pa me poslali kuci da se to razbuktaNije ni u jednoj trudnoći, ali je itekako moguće. Tako da prati, jer može početi i porod pošto već osjećaš trudove. Na koliko min su ti trudovi, da li su pravilni?
Pa ja mjerim 20 min
Kad se krecem bude i 10 min ali me onda i leda rasturaju..
Tamo ctg je biljezio svakih 8 min
Jos je sve podnosljivo
Imam osjecaj da imam trudove ali da se neotvaram 🤷♀️
👱♀️28
🧔♂️31
20.12 zadnja mj
12.1 pozitivan testTermin 25.9
It's a girl 🩷👶
Ali se jos neotvaram dalje pa me poslali kuci da se to razbukta
Pokrece se kod tebee, sretnooo! 😊
Popokatepetl, ima li kakvih novosti, desava li se sta?
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Ali se jos neotvaram dalje pa me poslali kuci da se to razbuktaPokrece se kod tebee, sretnooo! 😊
Popokatepetl, ima li kakvih novosti, desava li se sta?
Evo taman dosla podnijeti izvještaj.. Kažu da je sve zrelo i spremno i kad krene da bi trebalo bit brzo i školski ali i dalje ništa od trudova, bas sam bila dugo na ctg-u, najjači "trud" do 40, dakle ništa. . glavica izložena kako oni kažu, rodnicki dio 1cm, usce 4cm.. ako se ništa ne pokrene samomza vikend, ponedjeljak ujutro indukcija.
Sortiraj odgovore
Najstariji