Meni je ginekologica baš rekla za šumeće, ugodnog su okusa (naranča i grejp). Rekla mi je jednu dnevno, ali slobodno i 2 ako želim nekad. S obzirom da mi je na recept dala Tardyferon (željezo), rekla je da će mi omekšati stolicu, a najgore što može biti od duple doze je, po njoj, proljev. Ja zasad pijem samo jednu dnevno. Stolica mi se poboljšala jer baš prije posjeta ginekologici neko sam vrijeme imala jako tvrdu stolicu i morala sam se naprezati što u trudnoći nije poželjno.
.
Ranije sam ponekad znala uzimati Donat mg kad bih bila napuhnuta ili imala zatvor.
Čitam na netu da ima i neka negazirana voda obogaćena mg. To dvoje bih mogla kombinirati ako mi se trnci počnu javljati i tijekom dana.
E inače ako uzimaš željezo onda ga uzimaj uz C vitamin jer se tako najbolje apsorbira željezo. Meni su u ljekarni uz heferol preporučili C vitamin od yasenke, ali je mene heferol (željezo) jako zatvaralo i nisam nikako mogla izregulirati stolicu pa mi je doktorica pisala kendural C (on već sadrži C vitamin) i s njim nisam imala takvih problema sa stolicom, jedino kaj on ide na bjeli recept pa moraš kupiti u ljekarni.
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Meni je ginekologica baš rekla za šumeće, ugodnog su okusa (naranča i grejp). Rekla mi je jednu dnevno, ali slobodno i 2 ako želim nekad. S obzirom da mi je na recept dala Tardyferon (željezo), rekla je da će mi omekšati stolicu, a najgore što može biti od duple doze je, po njoj, proljev. Ja zasad pijem samo jednu dnevno. Stolica mi se poboljšala jer baš prije posjeta ginekologici neko sam vrijeme imala jako tvrdu stolicu i morala sam se naprezati što u trudnoći nije poželjno.
.
Ranije sam ponekad znala uzimati Donat mg kad bih bila napuhnuta ili imala zatvor.
Čitam na netu da ima i neka negazirana voda obogaćena mg. To dvoje bih mogla kombinirati ako mi se trnci počnu javljati i tijekom dana.E inače ako uzimaš željezo onda ga uzimaj uz C vitamin jer se tako najbolje apsorbira željezo. Meni su u ljekarni uz heferol preporučili C vitamin od yasenke, ali je mene heferol (željezo) jako zatvaralo i nisam nikako mogla izregulirati stolicu pa mi je doktorica pisala kendural C (on već sadrži C vitamin) i s njim nisam imala takvih problema sa stolicom, jedino kaj on ide na bjeli recept pa moraš kupiti u ljekarni.
Hvala na savjetu. Sad sam pogledala sastav na prenatalnim kapsulama pa vidim da već one sadrže 85 mg vitamina C, valjda je to dovoljno. Ne bih htjela pretjerivati s pustim suplementima, nastojim se zdravo hraniti.
Ja sam heferol pila prije koju godinu radi anemije, nisam imala nuspojava za razliku od sirupa koji sam pila prije toga i stalno sam imala proljev od njega.
♀ 31 ♡ ♂32
1. trudnoća
ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀
Cure jeste li probale uzimati Donat Mg?
Ja nemam tolike smetnje kao vi, ali cim mi malo nesto zasteka s probavom, popijem casu Donata i pomogne mi. A koristila sam ga i tokom mucnina..
Ja jesam, i zbog toga i zbog magnezija, ali me zna jos vise nadimat pa sam prestala.Sto se tice zeljeza i c vitamina, i ja pijem heferol i rekli su da ga uzmem uz c vitamin, ali mi je bas rekla u ljekarni da si ga popijem natašte uz cijeđenu narancu. A mislim da moze i limun jer i on ima c vitamin, tipa uz casu vode s limunom. Tako da ne trebate dodatne tablete za to.Meni je probava dosta ok otkad jos dodatno pijem magnezij.
It's a boy 💙
Eh, mogu oni reći sve kako ide po PS-u, ali meni je, recimo, situacija takva da prvo i osnovno držim štitnjaču pod kontrolom i svako jutro natašte pijem Letrox (još i od prije trudnoće) jer imam Hashimoto.
Razmak između te terapije i zeljeza mora biti najmanje 2 sata. Nekako ne planiram gladovati ujutro dok popijem jedno po jedno. Dođe li mi slabo od gladi, tek tad si ne radim dobro…
♀ 31 ♡ ♂32
1. trudnoća
ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀
Vi koje ste uzimale nesto odjecice, koju velicinu uzimate 56 ili 62?
Jelenaa
🙋♀️ 27
🧔♂️29
5.1.2024 pozitivan test ✅️
29.2 Nipti double +, nalaz uredan
Čekamo dječaka 💙
Termin: 13.9
28.8. Naredni pregled ❤️
Vi koje ste uzimale nesto odjecice, koju velicinu uzimate 56 ili 62?
Ja neću uzimati nista manje od 56 jer taj 50 nose možda par tjedana i već si na 56, a ako je veća beba kak je moj mali bio onda se dkt 50 ne isplati 😉
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Vi koje ste uzimale nesto odjecice, koju velicinu uzimate 56 ili 62?Ja neću uzimati nista manje od 56 jer taj 50 nose možda par tjedana i već si na 56, a ako je veća beba kak je moj mali bio onda se dkt 50 ne isplati 😉
I meni su rekli 56 najmanje da uzimam. Jos ko nece jednokratne pelene koristiti popuni se to. A kazu da bas brzo prerastu.
Jelenaa
🙋♀️ 27
🧔♂️29
5.1.2024 pozitivan test ✅️
29.2 Nipti double +, nalaz uredan
Čekamo dječaka 💙
Termin: 13.9
28.8. Naredni pregled ❤️
Ja sam samo za izlazak narucila kompletic 50, jer to ce nositi samo tada, a ostalo sto sam narucila prvi dio sad bodije, narucila sam 56, pa cu malo po malo 56 i 62 pokupovat sve, svaki mj po malo, a dalje cu usput kako bude trebalo..
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Ja sam dobila par komada 50, ali kupovala sam 56 jer bude vjerojatno veca beba
21.12. ➕
12.1 imamo otkucaje 🩷
Nifty✔️ it’s a girl 💖
Eh, mogu oni reći sve kako ide po PS-u, ali meni je, recimo, situacija takva da prvo i osnovno držim štitnjaču pod kontrolom i svako jutro natašte pijem Letrox (još i od prije trudnoće) jer imam Hashimoto.
Razmak između te terapije i zeljeza mora biti najmanje 2 sata. Nekako ne planiram gladovati ujutro dok popijem jedno po jedno. Dođe li mi slabo od gladi, tek tad si ne radim dobro…
Ajme i ja pijem za stitnjacu eutyrox i heferol i nitko mi nije rekao da moraju imati razmak. Kako su oboje nataste, znaci ja vec od 2. mjeseca ove godind pijem skupa.
Ni ginekolog ni u ljekarni me to nisu upozorili, a cak sam podizala oboje istodobno bar jednom u ljekarni.
I sad kad si napisala ti guglam i stvarno nađem. Super.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji