Ja pijem magnezij citirat od Solgara. Grozna velika tableta. Imam i Mg direkt kad nisam raspoložena za još jednu tabletu u danu. Citat ima nešto veću iskoristivost pa sam ga zato uzela. Takodjer oteknem povremeno kad sam više na nogama taj dan. Ima li koja od vas bolove u okruglom ligamentu? Znaju me ubijati ti bolovi, kad se premjestim ili idem dignuti, valjda ga nekako zavrnem, jako neugodno zna biti, nemojte se prepasti, to je samo ligament🫣
32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
T: 19.9.2024.
Clexane 0.4 💉
Hvala puno, uspjela sam nakon malo guglanja naci da je u ovom sto ti Kejtiooo pijes magnezijev karbonat, dok je u mojima oksid.
E sad nisam strucnjak da skizim razliku ali cu se jos raspitat.Ni ja ne znam razliku, ali sad sam išla malo istražiti. Ovo sam našla:
Ulogamagnezij oksidaje kratkotrajno ublažavanje probavnih smetnji poput zatvora i žgaravice. Jedan je od najzastupljenijih oblika u dodacima prehrani i ima vrlo nisku bioraspoloživost (manju od 15%).Magnezij karbonatse primarno koristi kao antacid (ublažava žgaravicu) i ima nešto veću bioraspoloživost u odnosu na oksid.Meni je ginekologica rekla da uzmem obicni šumeći Mg, a u ljekarnoj su mi preporučili ovo što pijem. Sad, što je bolje, nemam pojma. Po ovom ispada da je karbonat nešto bolja opcija.
Meni su rekli da pijem Depot magnezij
👩🏻34🧔🏻♂️31
🗓️ 1 godinu se trudili👩🏻❤️👨🏻
🏥prvi pregled 31.1.24.
Drugi pregled 15.2.24. imamo❤️
🩸25.12.2023.
➕18.01.2024.
💊Teranova prednatal vitamini,othomol,novalac
🩷🩷it’s a girl🩷🩷
Onda su nam svima drugačije preporučili…
♀ 31 ♡ ♂32
1. trudnoća
ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀
Onda su nam svima drugačije preporučili…
To mi je preporucila prijateljica koja je farmaceutski tehnicar.
Sutra imam pregled pa cu se raspitati dali je uredu.
Svakako mu manjka i željeza pa moram i to rjesavat.
A imam i problem zatvora😂😂
Milina
👩🏻34🧔🏻♂️31
🗓️ 1 godinu se trudili👩🏻❤️👨🏻
🏥prvi pregled 31.1.24.
Drugi pregled 15.2.24. imamo❤️
🩸25.12.2023.
➕18.01.2024.
💊Teranova prednatal vitamini,othomol,novalac
🩷🩷it’s a girl🩷🩷
Depot mg je isto većinom citrat, samo ga ja ne pijem jer već imam u prenatalima i vitamine b skupine koji su isto u pakiranju depot magnezija (bar onom koji je meni bio ponudjen) pa sam uzela taj čisti citrat iz tog razloga
32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
T: 19.9.2024.
Clexane 0.4 💉
Ja zasada ne pijem magnezij i ne budem dok ne ukaže potreba za time. Ne sjećam se u kojim tjednima sam počela piti magnezij zbog trnce u rukama i nogama, te grčeva. No, kada sam ih počela piti više se nisu pojavljivali. Svaki MG je dobar, samo je bitno da u ljekarni napomenete da ste trudnica i da trebate isključivo zbog grčeva u mišićima. Ja sam pila magnezij direkt koji mi je bio finiji od magnezij plivit duo power koje mi je preporučio ginekolog. Taj plivit je bio, bože sačuvaj, po okusu odvratan, a direkt prefin!
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
Mislim da su svi ti magneziji koji se kupuju u ljekarni dobri, ja sam napomenula da sam trudnica pa su mi dali magneziji citrat 375 od dietpharma. Jedino bi ga trebalo uzimati do 36.tt a ne kasnije jer on može smanjiti kontrakcije, tak je bar meni ginekologica rekla 😁
Ja sam ga počela uzimati, ali ne uzimam ga svaki dan jer nekad mi od njega bude previše onda stolica u danu, nego svaki drugi-treći dan kako se sjetim 🙈😅
A za regulaciju stolice je on isto dobar, ali i matična mliječ, ja i nju uzimam za imunitet 😁 od tih silnih vitamina i svega više ne znam kaj sam uzela a kaj ne 🤣
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Hvala puno, uspjela sam nakon malo guglanja naci da je u ovom sto ti Kejtiooo pijes magnezijev karbonat, dok je u mojima oksid.
E sad nisam strucnjak da skizim razliku ali cu se jos raspitat.Ni ja ne znam razliku, ali sad sam išla malo istražiti. Ovo sam našla:
Ulogamagnezij oksidaje kratkotrajno ublažavanje probavnih smetnji poput zatvora i žgaravice. Jedan je od najzastupljenijih oblika u dodacima prehrani i ima vrlo nisku bioraspoloživost (manju od 15%).Magnezij karbonatse primarno koristi kao antacid (ublažava žgaravicu) i ima nešto veću bioraspoloživost u odnosu na oksid.Meni je ginekologica rekla da uzmem obicni šumeći Mg, a u ljekarnoj su mi preporučili ovo što pijem. Sad, što je bolje, nemam pojma. Po ovom ispada da je karbonat nešto bolja opcija.
I po meni je tako,ali ja sam isto tocno rekla za sto mi treba. Prvenstveno kontrakcije i grcevi, a ne probavne i zgaravicu (iako mi je puno pomogao za probavu jer nemam zatvor). I rekla sam da sam trudnica samo sam pitala ako imaju nesto da nije ono za na jezik jer mi je od njih bilo slabo.
I bas je rekla da ce mi dat tablete i to oksid, da je oksid ok za trudnice. I meni je doktorics u Porrvu preporucila dvije doze dnevno po 300 mg, pa sam onda uzela tablete od 500 jer imam nesto malo magnezija i u prenatalnim.
I onda sam cula da oksid ne pomaze puno za grceve i kontrakcije, a evo i jutros imala grc, zato sam vas pitala.
Morat cu ic jos jednom i pitat i rec da ovo ne pomaze.
Ne brinu mene toliko ni grcevi u nogama koliko mi je bitno da opusta misice za svaki slucaj da sprijeci kontrakcije
Puno vam hvala!
Stvarno ispada da svima drukcije kazu.
It's a boy 💙
Cure jeste li probale uzimati Donat Mg?
Ja nemam tolike smetnje kao vi, ali cim mi malo nesto zasteka s probavom, popijem casu Donata i pomogne mi. A koristila sam ga i tokom mucnina..
Termin 18.10.2024.
Meni je ginekologica baš rekla za šumeće, ugodnog su okusa (naranča i grejp). Rekla mi je jednu dnevno, ali slobodno i 2 ako želim nekad. S obzirom da mi je na recept dala Tardyferon (željezo), rekla je da će mi omekšati stolicu, a najgore što može biti od duple doze je, po njoj, proljev. Ja zasad pijem samo jednu dnevno. Stolica mi se poboljšala jer baš prije posjeta ginekologici neko sam vrijeme imala jako tvrdu stolicu i morala sam se naprezati što u trudnoći nije poželjno.
.
Ranije sam ponekad znala uzimati Donat mg kad bih bila napuhnuta ili imala zatvor.
Čitam na netu da ima i neka negazirana voda obogaćena mg. To dvoje bih mogla kombinirati ako mi se trnci počnu javljati i tijekom dana.
♀ 31 ♡ ♂32
1. trudnoća
ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀
Sortiraj odgovore
Najstariji