Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MiNi1324
    27. Svibanj 2024. 07:40

I nadam se da ću te s ovom pričom utješiti. Jedna moja poznanica je završila u bolnici s krvarenjem negdje oko 20.tjedna. Isto placenta previa. Njoj su izlazili doslovno ugrušci krvi i užasno se bojala za djetetov život. Uspjela je dogurati do 28.tjedna kada je hitno napravljen carski rez. Beba je bila u inkubatoru, zatim topli krevetić i kasnije kinderbet. Bili su u bolnici tri mjeseca dok nije beba ojačala. Nakon toga su išli doma, ali obavezno na neke vježbe i terapije. Sada ima 3 godine i ne kasni za svojim vršnjacima, živ i zdrav!

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

snowwhite1410
    27. Svibanj 2024. 09:18

Ja se nadam da ću dogurati u neke sigurnije tjedne jer meni je pukao vodenjak 😞 pa mi je to dodatno zakompliciralo situaciju ali eto nema drugog nego mislit najbolje uglavnom do toga je došlo jer je bila neka bakterija leukociti su mi bili 22 tako da cure kontrolirajte urin jer to na mome slučaju je dodatno zakompliciralo 

• MiNi1324
    27. Svibanj 2024. 10:18

snowwhite1410

Ja se nadam da ću dogurati u neke sigurnije tjedne jer meni je pukao vodenjak 😞 pa mi je to dodatno zakompliciralo situaciju ali eto nema drugog nego mislit najbolje uglavnom do toga je došlo jer je bila neka bakterija leukociti su mi bili 22 tako da cure kontrolirajte urin jer to na mome slučaju je dodatno zakompliciralo

Meni su, kad sam bila na porodu. Isto pukao termin(ali u terminu). Rekli da su prije žene bile po dva tjedna bez plodne vode, jer se ta plodna voda ubiti obnavlja i znali su ih tak dugo držat dok ne krenu trudovi. A da danas to više i nije praksa

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

• MiNi1324
    27. Svibanj 2024. 11:48

MiNi1324

snowwhite1410

Meni su, kad sam bila na porodu. Isto pukao termin(ali u terminu). Rekli da su prije žene bile po dva tjedna bez plodne vode, jer se ta plodna voda ubiti obnavlja i znali su ih tak dugo držat dok ne krenu trudovi. A da danas to više i nije praksa

Pukao vodenjak***🤣

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

• ikica_90
    27. Svibanj 2024. 13:36

snowwhite1410

Nadam se da će sve biti dobro i da ćeš dogurati u neke sigurnije tjedne 😘🥰
    Slažem se s tobom infekcije u trudnoći znaju biti opasne, ali vjerujem da će ti ovo proći. Drži nam se i javljaj kako si, mislimo na tebe svaki dan 🥰 

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• Arianne
    27. Svibanj 2024. 16:48

Snowwhite1410 i dalje mislim i drzim fige da doguras u neke sigurnije tjedne i da sve bude ok i s tobom i bebicom.
    ...
    Ja sam bila na pregledu, i urin je danas bio ok , a cerviks cak malo veci nego prosli out, tvrd i zatvoren (oko 35 mm).
    Beba da je malo veca, za oko tjedan dana, mjerio i procjenio da ima 780 grama. I rekao je da se to vidi i po tome sto je osjecam i vise od pupka.
    Poslao me na OGTT, ali ni on ni ja nismo sigurni kako ce to proc, jer su mi se vratile mucnine. Rekao je da je to normalno, tj da se znaju vratit.
    Ali drukcije nego prije, prije su bile vise popodne, i neovisno o sitosti, a sad su bas jutarnje i ponekad povratim prvi obrok, narocito ako ne jedem odmah ujutro, i onda sam ok. Oko 2-3 puta u zadnjem tjednu ali ovako je puno podnosljivije nego prije (prije je bilo dulje, i po cijele dane nakon podneva i mucnina bi  se vratila nakon povracanja).
    Samo bas ne znam kako ce proc taj OGTT nataste. 

It's a boy 💙

• Premija
    27. Svibanj 2024. 20:51

MiNi1324

Imala sam ju 2020. Godine, borila sam se s njom oko godinu dana. I konačno je se riješila. 2022.sam ostala trudna i nikakvih problema u trudnoći. Niti nije bilo e-coli. I sada sam trudna i jednako se pazim kao u prošloj trudnoći, ali eto, uspjela se aktivirati bakterija e-coli, zato me strah da se nebi ponovio scenarij iz 2020.godine. Tada sam doslovno pišala krv koliko je bila prisutna ta bakterija. Ali, uspjela sam, sama, bez antibiotika. Jer tada su ki antibiotici pomogli i kad bih prestala, se vraćala uvijek. Pa sam sama našla riješenje. I dan danas to radim i nije mi jasno kako se vratila😣

Nažalost u trudnoći su jako ceste urinarne infekcije tako da nije čudno da se pojavila.. Ne znam kako stojiš s seksualnim odnosima, ali i oni je mogu izazvati. Bitna je i količina esherihije, nije isto 10 na 3 ili 10 na 5.. Tako da i to treba uzeti u obzir. Svakako ju liječi da se ne zakomplicira, znaš da može i na bubrege se proširiti. 

30.09. na svijet stigao naš dječak 💙

• Premija
    27. Svibanj 2024. 20:56

snowwhite1410

Jutro opet mi mijenjaju situaciju danas će odlučiti šta samnom nisu me inducirali jer nije ugrožen moj život i bebin toliko me strah kao nikad u životu za 2 dana je punih 24 tjedna strah me više kada vidim krv evo da sam znala da će ovako biti nebi išla u trudnoću 😔 uglavnom i meni je neka bakterija daju mi stalno antibiotik Sumamed i Još neke nemam pojma strah me šta će biti samnom i sa bebom

Jako mi je žao zbog svega što te snašlo. Nadam se da si tamo u dobrim rukama, da znaju što rade i da čine sve što im je u mogućnosti da pomognu i tebi i bebi. Znam da ni dr nisu svemogući, ali je lakše dok imaš povjerenja u njih u tako teškoj situaciji. Iskreno ti želim da doguraš u sigurnije tjedne kako si i napisala, sretno ❤💚

30.09. na svijet stigao naš dječak 💙

Željka1209
    27. Svibanj 2024. 23:30

snowwhite1410

Jutro opet mi mijenjaju situaciju danas će odlučiti šta samnom nisu me inducirali jer nije ugrožen moj život i bebin toliko me strah kao nikad u životu za 2 dana je punih 24 tjedna strah me više kada vidim krv evo da sam znala da će ovako biti nebi išla u trudnoću 😔 uglavnom i meni je neka bakterija daju mi stalno antibiotik Sumamed i Još neke nemam pojma strah me šta će biti samnom i sa bebom

Evo ti jedna priča za ohrabrenje, koju ti piše Palčica rođena u 25 tjednu trudnoće. Znači, živa, zdrava, sada trudna žena od 40 godina. 
    Rođena sam prerano jer je mama 10-ak godina prije operirala ca cervixa, konizacijom. Počela se otvarati u 24 tjednu,  uspjeli su nekako odgoditi tih tjedan dana i uz prirodne trudove me rodila, tešku 800gr i 32cm. U inkubatoru sam provela 3 mj i puštena kući na mamino preklinjanje jer je žena već ludila, a falilo mi je 200gr za punu kilazu s kojom su pustali kući. Jedina posljedica mi je kratkovidnost, vjerojatno zbog inkubatora jer tad u to vrijeme nisu ni štititi oci koliko ja znam, a i tehnologija je bila takva kakva je bila.
    Ne boj se, beba će se izboriti i sve će biti ok. Zilaviji su ti bebaci nego što mi mislimo. Ja čvrsto vjerujem da će sve biti super. 

ZM 30.12.23
    ➕️ 29.01.24🥰🥳
    Prvi pregled 09.02.24 🤞
    Drugi pregled 05.03.24 ✅️ ❤️ kuca
    Treći pregled TA visokorizicna 27.03.
    Termin 05.10. 🥰

bebolinka
    28. Svibanj 2024. 08:44

snowwhite1410

😞bas mi je zao kad citam ovo.. nadam se da će sve na kraju završiti dobro🤞🏽
    Reci mi da li si možda iz Pule? Prijateljica mi radi na pedijatriji u Puli i bas mi je nedavno rekla kako je došla jedna žena sa istom situacijom

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.