Drage ženice ,jučer išla na anomaly scan i mjere odgovaraju,a moram doći za mjesec dana jer zbog sala na trbuhu navodno ne vidi dobro bubrege ni ništa …to me uplašilo pa sam se naručila privatno idući tjedan. Ovo sam išla preko uputnice u bolnicu…nemam pojma jesam ja jedina kojoj u 20.-om tjednu kaže doktorica da sam došla prerano plus zbog malo sala da se ne vidi,imam viska 10kg. Sad me ovo uplasilo
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20769;32/st/20240906/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/43fa/preg.png03/2022.-blight ovum,kiretaza u 9.tj.
08/2023.-spontani pobačaj 6.tjedan12/2023.-nova trudnoća🌈
01.03.2024.-nifty uredan,curica
Mini anomaly scan se radi oko 12 tt, može se raditi i koji tjedan kasnije. Zapravo je poanta da se dobro izmjeri beba, bedrena kost, nuhalni nabor i sl. Tada se dobro već vide neke stvari koje se nisu prije možda vidjele tako da onda na tom uvz se gledaju rukice, nogice i slično. Prvi put čujem da traje 1h pregled, ja sam u obje trudnoće radila isti privatno i traje kojih 5-7min max. A u bolnici sigurno i kraće 😊 služi zapravo da bi se utvrdilo da nema nekih anomalija tj da razvoj ide po planu. U 20tt su sve već svi organi razvili tj. naravno ne do kraja ali taj pregled traje malo duže jer se radi preko trbuha uvz i puno je teže sve vidjeti jer sve ovisi o položaju bebe. Npr. Kod mog prvog sina nisam do 33.tj uspijela vidjeti lice jer je bio od 20tj već naopako, glavicom prema dolje i stalno je imao ruku ispred lica tako da uopće nisu mogli vidjeti usta. Zato je malo ovaj pregled oko 20tt malo duži, ali oni sve to pogledaju u 15min i ono što ne mogu vidjeti neće čekati da se beba odluči pomaknuti 😁 zato služe ostali pregledi (uvz) kroz trudnoću da se stvari pogledaju kad beba se postavi u dobar položaj 😁😘e hvala na info 💜 znaci moze se meni mini anomaly napravit pocetkom petnaestog tjedna super to me zanimalo. Ja se isto nadam da nije ura vrimena 🤞Da li se mini anomaly scan radi u bolnici na uputnicu ili to idem privatno? Ili mi to i mija gin moze napravit ali mislim da ima malo stariji uzv. Mene je naručila moja na ovaj redovni pregled u 13. Tjednu i nije mi nikakav mini anomaly scan spominjala kad sam bila kod nje prvi put, samo da cu briseve i krv. To sam sad tu procitala i da se radi u 12 tt. Sad ne znam jel da cekam taj pregled koj moje gin pa mi mozda i spomene ili da se sama vec sad narucim privatno? Svakako ga hocu napraviti.
Joj neznam ja sve radim privatno, ja sam bila na pregledu sad sa 10+3 i naglasila mi je sama za mini anomaly da je to sljedeci put kad dodem za cetri tjedna. Prvo mi je predstavila te testove prijebira Harmony Nifty neman pojma pa sam je prekinila i rekla da to nezelin radit i onda je rekla da ok i to je zapisala u trudnicku, da odbijam te testove, i rekla onda nam je sljedeci tjedan mini anomaly i to je to. Sama mi je sve spominjala ja nisam ni znala iskreno nista od toga. 🤷🏼♀️
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Moja doktorica koja me vodi u bolnici je rekla da oni svaki put usputno naprave mali scan i tako da ne radi striktno službeni mini anomaly i pravi anomaly. Zadnji put je jako detaljno pregledala sve na uzv-u. No, išla sam privatno na mini anomaly, imaju fenomenalan uzv na kojem i laik sve vidi, a nakon toga sam napokon bila mirna jer sam se cijelo prvo tromjesečje jako tresla hoću li ga uspjeti izgurati. Sada sam odlučila iz istog razloga ići i na pravi anomaly, jednostavno više se vidi i manje su šanse za neki propust, a ako sve prodje dobro, bude najljepši ultrazvuk u trudnoći i lijepa uspomena (i mirna mama).Doktori u bolnici uistinu se bore s opremom i dobro išta uspiju vidjeti i izmjeriti.
32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
T: 19.9.2024.
Clexane 0.4 💉
Danas sam dobila rezultat Papa testa od 5.3...uglavnom imam gardnellu. I šta sad, to vučem već sigurno 2 mjeseca, ako ne i duže...da li se netko s tim susreo u trudnoci i kakva su iskustva? Kontrolu imam u TA 24.4 i tek tada ću saznati šta dalje jer moja primarna gin glumi samo posrednika, na samom početku trudnoće me skinula s vrata jer sam stara trudnica i njoj se očito ne da baviti sa mnom. Evo, uspjela srediti stitnjacu I navodni šećer, i sad ovo..😐
ZM 30.12.23
➕️ 29.01.24🥰🥳
Prvi pregled 09.02.24 🤞
Drugi pregled 05.03.24 ✅️ ❤️ kuca
Treći pregled TA visokorizicna 27.03.
Termin 05.10. 🥰
Hjoooj pozdrav trudnice! Jeste se napričale, a ja se načitala😂
Iskreno nemam pojma koji sam sad tjedan, 15. Ili 16., a može biti i da sam 17.tjedan. Stvarno nemam pojma i rastužuje me misao da se ne stignem posvetiti ovoj trudnoći skroz. U prvoj trudnoći sam uživala i bila sam od početka dokraja trudnoće opuštena. No, sad u ovoj kraj jednogodišnjakinje je nemoguće. Stalno trči za njom, pa viči NE, ne diraj to, ne može, pa mama nosi me, itd. Srećom zasad je trudnoća skroz uredna, ja se osjećam kao da nisam trudna, često i zaboravim na trudnoću, pa me trbuh podsjeti. Dijete je strašno vezano za mene, pa me strah kako će prihvatiti bebu i sve što to nosi nova beba u obitelji.
Imam staru trudničku odjeću pa ne trebam kupovati novo, jedino budem kupila haljinice i šoseve da imam. E sad, sljedeći tjedan kad saznamo spol(ako saznamo jel😂)onda ćemo kupovati, ako bude dečko onda ćemo dosta toga morati kupovati, a ako bude curica, onda nema potrebe jer će sve naslijediti od svoje starije seke.
Što se tiče mackanja uljem i kremama. Žene, ne pomaže to baš ništa. Ako imate takvu kožu, dobit ćete strije. Ja sam se cijelu trudnoću mazala i sa uljem i sa kremom za trudnice. Ujutro i navečer, koža je bila hidrirana i sjajna bez strija sve do 8.mjeseca trudnoće. U jednoj noći dobila strije po nogama, guzi, sisama i trbuhu. Da bi stvar bila gora, dobila sam dodatno strija tijekom poroda zbog trudova. Poanta ovoga je da ako imate takvu kožu, dobit ćete strije svakako. A jedina pozitivna stvar kod mackanja je ta da vam strije prije izbijele.
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
Nifty i ostali testovi - meni je ginekologica rekla da ti testovi nisu pouzdani, da je 50-50 i nakon brdo istraživanja u prvoj trudnoći i jest tako. Pa ih nisam radila ni u ovoj trudnoći. Prvo jer je 50-50 za rezultate, drugo mlada sam, treće kako je suđeno, tako će i biti. Ne mogu protiv sudbine. Niti utjecati na razvoj bebe u trbuhu.
Zasad sam na -4kg od početka trudnoće, vidjet ćemo slj.tjedan da li sam si vratila 4kg ili ne. Ne važem se doma jer su nam vage skroz različite i samo bih samu sebe zabrinula bespotrebno.
Čestitam na dobrim pregledima, neka tako i ostane dokraja trudnoće.
Nadam se da sam sve teme uspjela obuhvatiti i da nisam nešto zaboravila, jer sam postala jaaaako zaboravljiva😂
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
I da, sad sređujemo moju/našu sobu. Živimo kod mojih jer sma nezaposlena i ne možemo si priuštiti kuću ili stan sad pokraj još jedne bebe. Pa sređujemo sobu da može biti još jedna beba. Ne želi da ostanemo iznad mojih, niti u mojoj županiji, već se želi vratiti u svoju županiju. Frustrira me što ne zna gdje ćemo živjeti, nema nikakav plan, nema nikakvu ušteđevinu, baš ništa. Razumijem da ne može on sve sam financijski, ali barem da imaš plan gdje bi mogli biti, kako bi smo to oboje plaćali itd., ali ništa. I to me užasno frustrira jer ne znam što smo za dvije godine.
Vjenčani nismo, ne planiramo i ne želimo zbog naših osobnih mišljenja, aliii sada nas svii daveee kad ćemoo. Nikad, evo kad😂
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
I da, sad sređujemo moju/našu sobu. Živimo kod mojih jer sma nezaposlena i ne možemo si priuštiti kuću ili stan sad pokraj još jedne bebe. Pa sređujemo sobu da može biti još jedna beba. Ne želi da ostanemo iznad mojih, niti u mojoj županiji, već se želi vratiti u svoju županiju. Frustrira me što ne zna gdje ćemo živjeti, nema nikakav plan, nema nikakvu ušteđevinu, baš ništa. Razumijem da ne može on sve sam financijski, ali barem da imaš plan gdje bi mogli biti, kako bi smo to oboje plaćali itd., ali ništa. I to me užasno frustrira jer ne znam što smo za dvije godine.
Vjenčani nismo, ne planiramo i ne želimo zbog naših osobnih mišljenja, aliii sada nas svii daveee kad ćemoo. Nikad, evo kad😂
Mi ćemo živjet kod dečkovih isto, hoću reć, nećemo sami biti ko što smo bili sad. Isto planiramo sredit sobu, pa s vremenom i drugu za dijete itd.
16.03.2024. +
11.04.2024. ♥️
25.04.2024. 22 mm
13.05.2024. 52 mm
17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
15.07.2024. 391 gram 🌞
26.08.2024. 1100 g 🌞
27.09.2024. 1800 g 🌞
14.10.2024. 2100 g 🌞
08.11.2024. 2775 g ☀️
Termin 27.11.2024.
Sinoć nisam mogla spavat pa sam krenula proučavati kolica i zabolila me glava. Gledala sam prvo polovna stokke, pa sam našla i maxi cosi 2u1 koja su nova u ducanu jeftinija od bilo kojih stokke polovnih a djeluju mi ok. Mislim da cu autosjedalicu uzet posebno. I sad ima xy vrsta i mislim da ću otić baš u dučan da mi objasne kakva su koja pa kad ću kupovat da znam što ću uzet.
16.03.2024. +
11.04.2024. ♥️
25.04.2024. 22 mm
13.05.2024. 52 mm
17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
15.07.2024. 391 gram 🌞
26.08.2024. 1100 g 🌞
27.09.2024. 1800 g 🌞
14.10.2024. 2100 g 🌞
08.11.2024. 2775 g ☀️
Termin 27.11.2024.
Mama94, iskreno ovo prvi put čujem sa 20tt prerano i da se nešto ne vidi od sala. Meni je tu više upitno jel taj doktor stručan kad tak nes veli. Iskreno možda je beba bila u nekom položaju da se bubrezi nisu vidjeli, ili ih doktor nije skužio na uvz, mislim da to nema veze sa salom, ali ok. Ja bi na tvom mjestu ako si možeš priuštiti otišla privatno, naravno ni to ti ne garantira da će se sve vidjeti na uvz jer ovisi dosta i o položaju bebe, ali kroz koji drugi uvz već se se sve to pokazati kad tad 😘
Inače kaj se tiče anomaly scana to zapravo rijetko koji dr zove tak nego je svima to uvz samo kaj oni po tt znaju kaj sve točno moraju pogledati i kaj se tada sve najbolje vidi. Tak da možda netko ni ne zna da je obavio taj pregled jer dr nije nis službeno rekao 😊
Moj savjet je svima da ako mogu da na taj pregled povedu partnere jer tad se baš već neke stvari ljepo vide pa i njima to bude zanimljivo 😘
Željka1209, žao mi je radi pape ali vrlo vjerojatno budeš dobila antibiotik i bude sve ok. Ak ti tvoja ginekologica neda, odi privatno s nalazom na konzultacije pa nek ti ispišu bijeli recept za lijek. Sretno 🥰
Mini1234, žao mi je zbog situacije u kojoj ste se našli da vam je neizvjesno šta nosi budućnost, ali vjerujem da će se sve posložiti i da ćete uspjeti naći način za dogovoriti koje vam je dugoročno riješenje što se tiče stambenog pitanja, a za druge šta pričaju za vjenčanje, pusti vi samo po svom to je najbitnije, a ne kad se drugi petljaju
U svakom slučaju sretno svima-------
E da, bila sam jučer u dm i podigla taj trudnički paket i fkt je malo bezveze, a i ta bibs duda mi je nikakva 🤣🙈
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Sortiraj odgovore
Najstariji